KSW 100: Khalidov vs. Bartosiński (16.11.2024)

Screenshot_20241116_220041_Samsung Internet.jpg

J
Ja też na przykład nie postawiłbym Bartosińskiego po aktualnym kursie. Rozumiem wszystkie argumenty za nim, ale jednak nigdy nie wiadomo, co wyczaruje Mamed. A jednak to, że w momencie zawodowego debiutu Bartosa Mamed miał już rekord 34-4-2 trochę mnie od odstrasza od stawiania Bartosa. Zresztą ja i tak uważam, że Mamed jest dalej mega kozakiem, ale tylko wtedy, gdy walczy w swoim naturalnym limicie do 83,9 kilogramów, bo wszystkie kategorie "inne", typu walka z Adamkiem (99,0 kg), pierwsza walka z Askhamem (85,0 kg), walki z Narkunem (82,0 kg) pokazywały, że w starcia w wyższych kategoriach nie służą Mamedowi. Do tego dochodzi fakt, że Bartosiński przyjdzie z niższej kategorii wagowej - co tutaj może nie mieć większego znaczenia, bo Bartos jest jednak sporym półśrednim, ale tu z kolei uważam, że brak pewnego schematu u zawodników (standardowa waga -> zbijanie do swojego naturalnego limitu -> nawadnianie -> wszystkie inne rutynowe sprawy przedwalkowe) są w stanie mocno zaburzyć zarówno przygotowania, jak i pewne mentalne podejście zawodnika do walki. Oprócz tego, Bartosiński według mnie nigdy nie został jednak sprawdzony z zawodnikiem bardzo doświadczonym, który mierzył się z kolei z każdym rodzajem zawodnika i ma ogromny przekrój tego, co może wydarzyć się z walce - nie licząc Parnasse'a (który będąc zawodnikiem z kategorii jednej/dwóch niżej sprawił Bartosowi spore problemy), zawodnikiem najlepszym w rozkładzie Bartosińskiego jest Andrzej Grzebyk.

Albo odpuszczę to starcie całkowicie (najbardziej prawdopodobne), albo postawię sobie for fun Mameda, bo nie zdziwi mnie, jeśli przed końcem kariery zdążyłby jeszcze pokonać kilku młodszych zawodników.
Jeśli ktoś chciał postawić Bartosińskiego i dzięki temu zdecydował się nie stawiać Bartosińskiego, to super. Bardziej jestem szczęśliwy / dumny z rozkminienia tej walki, niż z trafienia Kuberskiego przed czasem i Wrzoska w pierwszej rundzie. Mamed to jest kozak.

Dobra jeszcze 2 pewki z ufc i 2500 na plus.... Ehhh szkoda tego dzbana Krolika bo bylby utarg ponad grubo 7 k... No i brysz...

Attachments

• Screenshot_20241116_234854_sport.android.betclic.pl.jpg
    Screenshot_20241116_234854_sport.android.betclic.pl.jpg
    72.2 KB · Views: 47
  • Screenshot_20241116_234842_sport.android.betclic.pl.jpg
    Screenshot_20241116_234842_sport.android.betclic.pl.jpg
    70.8 KB · Views: 47
Kto ominal 2 pierwsze walki lub ponowil kupony po walce Smielowskiego z jednoomim powinien liczyc kase.. Michaliszyn, Ruchala, Haratyk, kuberski de fries, wrzosek przed czasem, nawet i Mamed z Grzebykiem... Smiem twierdzic ze kolejny raz zadna z gal ksw nie pozwoli trafic tyle typow jednego wieczoru... Dobra to juz historia, czekamy na Ufc

Zawalił stosic bo nie wytrzymał 1 rundy i Bartos. Szkoda wielka byłoby na prezenty na święta już
View attachment 114150
Z Bartosem zawaliles bo stawiac przeciwko Mamedowi po 1.30 w walce wieczoru co cale Gliwice byly za Mamedem... 2 sprawa No ja bym kontrowal napewno za minimum 300 w strone Mamed przed czasem co dawaloby jakies 1000 do przodu i juz fajnie... No a fakt ze Stosic nie wytrzymal nawet do 2 rundy to jest naprawde przeboj... Pech, pech i jeszcze raz pech byl bezbarwny ze tego sie wytlumaczyc nie da...

Z Bartosem zawaliles bo stawiac przeciwko Mamedowi po 1.30 w walce wieczoru co cale Gliwice byly za Mamedem... 2 sprawa No ja bym kontrowal napewno za minimum 300 w strone Mamed przed czasem co dawaloby jakies 1000 do przodu i juz fajnie... No a fakt ze Stosic nie wytrzymal nawet do 2 rundy to jest naprawde przeboj... Pech, pech i jeszcze raz pech byl bezbarwny ze tego sie wytlumaczyc nie da...
No Stosic masakra, ale walka Bartosa przebiegała idealnie do momentu aż go zaczął gonić pod klatką przez to się przewrócił no i już było po walce, mówi sie trudno fajne emocje szkoda że bez zarobku

Back