Kryptowaluty

Z akcji trzymam Palentir i Crwd , Palentir od kiedy doszedł do s&p 500 wymiata
skąd miałeś info co to palantir
oni coś dla wojska z ai robią, ja się spóźniłem i nie wziąłem

Edit: ciężko wejść w te technologiczne hity, bo nie robią korekt za bardzo, a zapierdalają jak oszalałe w górę,
ale to są tak pojebane akcje, że za pięć lat po kilka tysięcy $ mogą być warte, przy inflacji i tak dalej, bo zapotrzebowanie na chipy do AI tylko wzrośnie a nie spadnie

Last edited:
Palentir miał zastąpić w s&p500 jakąś inną firmę w celu podbicia profitu, info było podane miesiąc przed. To samo ostatnio było z nvda ale jednak nie poszło tak dobrze

U jakiego brokera trzymacie akcje? Ja założyłem w Santanderze bo to moj bank więc pod ręką, ale ich interfejs jest gorszy od stron internetowych z początku internetu, nie mogę sie w tym połapać.

U jakiego brokera trzymacie akcje? Ja założyłem w Santanderze bo to moj bank więc pod ręką, ale ich interfejs jest gorszy od stron internetowych z początku internetu, nie mogę sie w tym połapać.
Boś

• Like
Reactions: AKK
BOSSA, xtb, mBank.

popatrz na koszty i prowizję bo z tego co pamiętam to Santander jest drogi i do tego ma wąską ofertę w porównaniu do tej trójki powyżej.

Standardowo zarzucę materiałem od Mateusza Samołyka

• Like
mBank, bossa, rozważam jakiegoś zagranicznego jeszcze

• Like
Boś mi sie kojarzył z gównem pokroju ing i mbanku. Ale pewnie tak samo gówniany jest srantander.
popatrz na koszty i prowizję bo z tego co pamiętam to Santander jest drogi i do tego ma wąską ofertę w porównaniu do tej trójki powyżej.
tam chyba nawet intela nie mają, a o Azji to zapomnij
rozważam jakiegoś zagranicznego jeszcze
sprawdzalem na degiro co oferują kiedyś i chyba nie mieli azjatyckich rynków.

mBank za to co odjebali z opłatą za przechowywanie aktywów jest dla mnie spalony. Jeżeli inwestujesz przez IKE to boś, a jak poza to xtb.

GgefEo6XYAAmnBE

Uwazajcie tam na siebie Pany, ten atak całkiem sprytnie przeprowadzony... Ciekawe czy to masówka/przypadek, czy profilowanie indywidualne.

Moralne "wrong" sugeruje chec moralizowania, co w kontekscie inwestowania nieładnie pachnie, ALE (XD) sam koncept oczywisty: jesli ludzie beda mieli mozliwowosc przechowywania wartosci (w sposob "bezpieczny", cokolwiek to oznacza) nie tylko w realnych produktach (jak np nieruchomosci) to ta czesc popytu odpowiedzialnego za zachowanje wartosci zniknie, wiec produkty te moga byc tansze. Czy to mozliwe (rynkowo/psychologicznie) to juz inna kwestia...

Back