Kryptowaluty

200w.gif

dmuchamy dmuchamy żeby reszta rynku jeszcze podpompowała do mianowania wielkiego Donalda orła USA
:juanlaugh:

he-sold-pump-it-gme.gif

Myślisz że teraz górka aż do zaprzysiężenia?
Takie mam odczucia, że nie zrobią dużej korekty do tego czasu, sukces musi walić po oczach, ja przed zaprzysiężeniem wysiadam z co najmniej 80% aktywów, bo w końcu duża korekta przyjść musi.

Myślisz że teraz górka aż do zaprzysiężenia?
Taka porada, pilnuj indeksu sp500, btc na smyczy za tym teraz chodzi, odkąd Blackrock i Vanguard są "największymi" udziałowcami tego rynku.
Jak będzie korekta na sp500 to i btc położy.

Taka porada, pilnuj indeksu sp500, btc na smyczy za tym teraz chodzi, odkąd Blackrock i Vanguard są "największymi" udziałowcami tego rynku.
Jak będzie korekta na sp500 to i btc położy.
W sp500 też jestem zapakowany (i to o wiele mocniej niż w crypto) ale tutaj bardzo długoterminowo :fjedzia:

2x ikze mbank (vwra), 2x ike bossa (VWRL) a jak to zepełnię to xtb (CSPX) a w tym samym czasie 3 oddzielne dodatkowe profile na koncie XTB - po jednym dla każdego dziecka gdzie co miesiąc kupuję V80A
Ło panie jak tylko skoncze budowac chate, to sie wprosze na korepetycje z tego rozmnazania pieniazkow XD

2x ikze mbank (vwra), 2x ike bossa (VWRL) a jak to zepełnię to xtb (CSPX) a w tym samym czasie 3 oddzielne dodatkowe profile na koncie XTB - po jednym dla każdego dziecka gdzie co miesiąc kupuję V80A
ETFy takie jak V80A kupujesz na spot? To tak się da?

Edit: faktycznie, myślałem, że takie instrumenty tylko na dźwigni. Przecie to nie indeks.
@Mnichu tego sp500 też ładujesz jako etf, nie na dźwigni?

Last edited:
V80 zmiast RODów?
Dystrybuujące na IKE to po to by po 60 żyć z regularnych dywidend? Obecnie wypłacane reinwestujesz w to samo narzędzie?
Odważnie idziesz - amerykańsko ;)

ETFy takie jak V80A kupujesz na spot? To tak się da?

Edit: faktycznie, myślałem, że takie instrumenty tylko na dźwigni. Przecie to nie indeks.
@Mnichu tego sp500 też ładujesz jako etf, nie na dźwigni?
Tak, normalnie jako ETF
V80 zmiast RODów?
Dystrybuujące na IKE to po to by po 60 żyć z regularnych dywidend? Obecnie wypłacane reinwestujesz w to samo narzędzie?
Odważnie idziesz - amerykańsko ;)
RODy co miesiąc pod limit i do tego EDO ale zastanawiam się nad zmianą na COI ponieważ zainteresował mnie ten artykuł na inwestomacie

Bezpośrednio w Amerykę to jedynie CSPX, ponieważ reszta jest typu all-world. Chyba, że masz na myśli fakt, że kupuję ETFy Vanguarda oraz BlackRock (iShares) ale to dlatego, że są to największe firmy tego typu, których aktywa pod zarządzaniem to odpowiednio 9,3 biliona (amerykański trillion) USD oraz 11,5 biliona USD. Jak oni pierdolną to będziemy mieć większe problemy niż utrata inwestycji

Tak, normalnie jako ETF

RODy co miesiąc pod limit i do tego EDO ale zastanawiam się nad zmianą na COI ponieważ zainteresował mnie ten artykuł na inwestomacie

Bezpośrednio w Amerykę to jedynie CSPX, ponieważ reszta jest typu all-world. Chyba, że masz na myśli fakt, że kupuję ETFy Vanguarda oraz BlackRock (iShares) ale to dlatego, że są to największe firmy tego typu, których aktywa pod zarządzaniem to odpowiednio 9,3 biliona (amerykański trillion) USD oraz 11,5 biliona USD. Jak oni pierdolną to będziemy mieć większe problemy niż utrata inwestycji
Myślałem że wszystkie są na sp500. Nie zweryfikowałem.

Potrzebne są Ci te regularne wpływy z COI? Do czasu akumulacji kapitału wolałbym EDO. No chyba, że rentierka wjeżdża szybciej niż za kilka lat ;)

Myślałem że wszystkie są na sp500. Nie zweryfikowałem.

Potrzebne są Ci te regularne wpływy z COI? Do czasu akumulacji kapitału wolałbym EDO. No chyba, że rentierka wjeżdża szybciej niż za kilka lat ;)
Jeszcze zdecydowanie daleko do rentierki. Muszę ten temat obligacji przemyśleć bo chyba masz rację i lepiej póki co trzymać się EDO a dopiero na kilka lat przed rozpoczęciem czerpania z kapitału zacząć się przenosić na COI

Jeszcze zdecydowanie daleko do rentierki. Muszę ten temat obligacji przemyśleć bo chyba masz rację i lepiej póki co trzymać się EDO a dopiero na kilka lat przed rozpoczęciem czerpania z kapitału zacząć się przenosić na COI
PEPE Kurwiu... Podziękujesz mi później.
:tysoncoffe:

Tak, normalnie jako ETF

no to trzeba poczekać na potrumpową korektę i doładować akurat sporą część środków z krypto
:redford:

Zdecydowanie EDO lepsze, szczególnie po ostatnich podwyżkach opłaty za wcześniejsze zerwanie.

Zdecydowanie EDO lepsze, szczególnie po ostatnich podwyżkach opłaty za wcześniejsze zerwanie.
Na etapie akumulacji oczywiście ale jednak coroczne wypłaty z COI też mają swoje zalety - rzuć okiem na ten artykuł, który tam podlinkowałem

Na etapie akumulacji oczywiście ale jednak coroczne wypłaty z COI też mają swoje zalety - rzuć okiem na ten artykuł, który tam podlinkowałem
Czytałem. Oczywiście chodzi mi o czas kiedy jeszcze się nie jest na FIRE czy częściowym FIRE.

Jutro największy stablecoin na świecie Tether przestaje być wspierany na Coinbase, wyobraźcie sobie że nagle ktoś Ci mówi, że jutro twoje euro na koncie bankowym przestaje być obsługiwane, dobrze że mi nie wpadł mail do spamu. Kurwa co za żenada.

edit: przesyłanie środków na coinbase leży, trzymajcie mnie. :mjsmile:

Last edited:
When depositing or withdrawing from your Gemini wallet to another crypto address, we will need to request additional information from you, such as the name of the person or entity you’re sending to (for withdrawals) and the name and address of the person or entity sending to you (for deposits). This data will only be shared between the sending and receiving providers, and with no one else.

xfiles-badges-gif.gif

Unia zaorała, krypto to teraz takie upośledzone aplikacje płatnicze.

When depositing or withdrawing from your Gemini wallet to another crypto address, we will need to request additional information from you, such as the name of the person or entity you’re sending to (for withdrawals) and the name and address of the person or entity sending to you (for deposits). This data will only be shared between the sending and receiving providers, and with no one else.

xfiles-badges-gif.gif

czego się ta unia kurwa stara nie dotknie to rozpierdol

Tether przestaje być wspierany na Coinbase, wyobraźcie sobie że nagle ktoś Ci mówi, że jutro twoje euro na koncie bankowym przestaje być obsługiwane, dobrze że mi nie wpadł mail do spamu. Kurwa co za żenada.
na Zondzie konwertują na USDC, przypuszczam że wszędzie tak zrobią

xfiles-badges-gif.gif

czego się ta unia kurwa stara nie dotknie to rozpierdol
Doskonale zdawali sobie sprawę, że jak rozprawią się z Monero to będą mogli wjechac na pełnej. Teraz widac tego efekty:beczka:

Back