Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Myślisz że teraz górka aż do zaprzysiężenia?![]()
dmuchamy dmuchamy żeby reszta rynku jeszcze podpompowała do mianowania wielkiego Donalda orła USA
![]()
Takie mam odczucia, że nie zrobią dużej korekty do tego czasu, sukces musi walić po oczach, ja przed zaprzysiężeniem wysiadam z co najmniej 80% aktywów, bo w końcu duża korekta przyjść musi.Myślisz że teraz górka aż do zaprzysiężenia?
Taka porada, pilnuj indeksu sp500, btc na smyczy za tym teraz chodzi, odkąd Blackrock i Vanguard są "największymi" udziałowcami tego rynku.Myślisz że teraz górka aż do zaprzysiężenia?
W sp500 też jestem zapakowany (i to o wiele mocniej niż w crypto) ale tutaj bardzo długoterminowoTaka porada, pilnuj indeksu sp500, btc na smyczy za tym teraz chodzi, odkąd Blackrock i Vanguard są "największymi" udziałowcami tego rynku.
Jak będzie korekta na sp500 to i btc położy.
no to starczy śledzić toW sp500 też jestem zapakowany (i to o wiele mocniej niż w crypto) ale tutaj bardzo długoterminowo![]()
2x ikze mbank (vwra), 2x ike bossa (VWRL) a jak to zepełnię to xtb (CSPX) a w tym samym czasie 3 oddzielne dodatkowe profile na koncie XTB - po jednym dla każdego dziecka gdzie co miesiąc kupuję V80Ano to starczy śledzić to
Gdzie rozgrywasz indeksy, na xtb?
Ło panie jak tylko skoncze budowac chate, to sie wprosze na korepetycje z tego rozmnazania pieniazkow XD2x ikze mbank (vwra), 2x ike bossa (VWRL) a jak to zepełnię to xtb (CSPX) a w tym samym czasie 3 oddzielne dodatkowe profile na koncie XTB - po jednym dla każdego dziecka gdzie co miesiąc kupuję V80A
ETFy takie jak V80A kupujesz na spot? To tak się da?2x ikze mbank (vwra), 2x ike bossa (VWRL) a jak to zepełnię to xtb (CSPX) a w tym samym czasie 3 oddzielne dodatkowe profile na koncie XTB - po jednym dla każdego dziecka gdzie co miesiąc kupuję V80A
V80 zmiast RODów?2x ikze mbank (vwra), 2x ike bossa (VWRL) a jak to zepełnię to xtb (CSPX) a w tym samym czasie 3 oddzielne dodatkowe profile na koncie XTB - po jednym dla każdego dziecka gdzie co miesiąc kupuję V80A
Tak, normalnie jako ETFETFy takie jak V80A kupujesz na spot? To tak się da?
Edit: faktycznie, myślałem, że takie instrumenty tylko na dźwigni. Przecie to nie indeks.
@Mnichu tego sp500 też ładujesz jako etf, nie na dźwigni?
RODy co miesiąc pod limit i do tego EDO ale zastanawiam się nad zmianą na COI ponieważ zainteresował mnie ten artykuł na inwestomacieV80 zmiast RODów?
Dystrybuujące na IKE to po to by po 60 żyć z regularnych dywidend? Obecnie wypłacane reinwestujesz w to samo narzędzie?
Odważnie idziesz - amerykańsko ;)
Klawiatura Ci się zacięła?2x ikze mbank (vwra), 2x ike bossa (VWRL)
Myślałem że wszystkie są na sp500. Nie zweryfikowałem.Tak, normalnie jako ETF
RODy co miesiąc pod limit i do tego EDO ale zastanawiam się nad zmianą na COI ponieważ zainteresował mnie ten artykuł na inwestomacie
![]()
Jak osiągnąć dochód pasywny dzięki obligacjom 4-letnim COI? Odsetkowe schodki - Inwestomat
Jak osiągnąć dochód pasywny dzięki obligacjom 4-letnim COI? Zrób drabinkę odsetkową z kupowanych co miesiąc obligacji i zacznij żyć z wypłacanych odsetek.inwestomat.eu
Bezpośrednio w Amerykę to jedynie CSPX, ponieważ reszta jest typu all-world. Chyba, że masz na myśli fakt, że kupuję ETFy Vanguarda oraz BlackRock (iShares) ale to dlatego, że są to największe firmy tego typu, których aktywa pod zarządzaniem to odpowiednio 9,3 biliona (amerykański trillion) USD oraz 11,5 biliona USD. Jak oni pierdolną to będziemy mieć większe problemy niż utrata inwestycji
Jeszcze zdecydowanie daleko do rentierki. Muszę ten temat obligacji przemyśleć bo chyba masz rację i lepiej póki co trzymać się EDO a dopiero na kilka lat przed rozpoczęciem czerpania z kapitału zacząć się przenosić na COIMyślałem że wszystkie są na sp500. Nie zweryfikowałem.
Potrzebne są Ci te regularne wpływy z COI? Do czasu akumulacji kapitału wolałbym EDO. No chyba, że rentierka wjeżdża szybciej niż za kilka lat ;)
PEPE Kurwiu... Podziękujesz mi później.Jeszcze zdecydowanie daleko do rentierki. Muszę ten temat obligacji przemyśleć bo chyba masz rację i lepiej póki co trzymać się EDO a dopiero na kilka lat przed rozpoczęciem czerpania z kapitału zacząć się przenosić na COI
ja bym się w Polskie bał widzisz co tuskov odpierdalaV80 zmiast RODów?
Dystrybuujące na IKE to po to by po 60 żyć z regularnych dywidend? Obecnie wypłacane reinwestujesz w to samo narzędzie?
Odważnie idziesz - amerykańsko ;)
no to trzeba poczekać na potrumpową korektę i doładować akurat sporą część środków z kryptoTak, normalnie jako ETF
RODy co miesiąc pod limit i do tego EDO ale zastanawiam się nad zmianą na COI ponieważ zainteresował mnie ten artykuł na inwestomacie
![]()
Jak osiągnąć dochód pasywny dzięki obligacjom 4-letnim COI? Odsetkowe schodki - Inwestomat
Jak osiągnąć dochód pasywny dzięki obligacjom 4-letnim COI? Zrób drabinkę odsetkową z kupowanych co miesiąc obligacji i zacznij żyć z wypłacanych odsetek.inwestomat.eu
Bezpośrednio w Amerykę to jedynie CSPX, ponieważ reszta jest typu all-world. Chyba, że masz na myśli fakt, że kupuję ETFy Vanguarda oraz BlackRock (iShares) ale to dlatego, że są to największe firmy tego typu, których aktywa pod zarządzaniem to odpowiednio 9,3 biliona (amerykański trillion) USD oraz 11,5 biliona USD. Jak oni pierdolną to będziemy mieć większe problemy niż utrata inwestycji
Zdecydowanie EDO lepsze, szczególnie po ostatnich podwyżkach opłaty za wcześniejsze zerwanie.Jeszcze zdecydowanie daleko do rentierki. Muszę ten temat obligacji przemyśleć bo chyba masz rację i lepiej póki co trzymać się EDO a dopiero na kilka lat przed rozpoczęciem czerpania z kapitału zacząć się przenosić na COI
Na etapie akumulacji oczywiście ale jednak coroczne wypłaty z COI też mają swoje zalety - rzuć okiem na ten artykuł, który tam podlinkowałemZdecydowanie EDO lepsze, szczególnie po ostatnich podwyżkach opłaty za wcześniejsze zerwanie.
Czytałem. Oczywiście chodzi mi o czas kiedy jeszcze się nie jest na FIRE czy częściowym FIRE.Na etapie akumulacji oczywiście ale jednak coroczne wypłaty z COI też mają swoje zalety - rzuć okiem na ten artykuł, który tam podlinkowałem
czego się ta unia kurwa stara nie dotknie to rozpierdolWhen depositing or withdrawing from your Gemini wallet to another crypto address, we will need to request additional information from you, such as the name of the person or entity you’re sending to (for withdrawals) and the name and address of the person or entity sending to you (for deposits). This data will only be shared between the sending and receiving providers, and with no one else.
![]()
Unia zaorała, krypto to teraz takie upośledzone aplikacje płatnicze.
na Zondzie konwertują na USDC, przypuszczam że wszędzie tak zrobiąTether przestaje być wspierany na Coinbase, wyobraźcie sobie że nagle ktoś Ci mówi, że jutro twoje euro na koncie bankowym przestaje być obsługiwane, dobrze że mi nie wpadł mail do spamu. Kurwa co za żenada.
When depositing or withdrawing from your Gemini wallet to another crypto address, we will need to request additional information from you, such as the name of the person or entity you’re sending to (for withdrawals) and the name and address of the person or entity sending to you (for deposits). This data will only be shared between the sending and receiving providers, and with no one else.
![]()
Unia zaorała, krypto to teraz takie upośledzone aplikacje płatnicze.
Doskonale zdawali sobie sprawę, że jak rozprawią się z Monero to będą mogli wjechac na pełnej. Teraz widac tego efektyczego się ta unia kurwa stara nie dotknie to rozpierdol