B
billmurray
Guest
ciekawe dlaczego do 9 kwietnia będą obowiązywać obostrzenia? zastanówmy się jakie wydarzenie ma miejsce 10 kwietnia?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Moje urodziny.ciekawe dlaczego do 9 kwietnia będą obowiązywać obostrzenia? zastanówmy się jakie wydarzenie ma miejsce 10 kwietnia?
10 kwietnia to rocznica zamachu brzozy na samolot o ile się nie mylę.ciekawe dlaczego do 9 kwietnia będą obowiązywać obostrzenia? zastanówmy się jakie wydarzenie ma miejsce 10 kwietnia?
Rocznica zamachu kondominium Brzozowo-mgłowego pod rosyjskim nadzorem powierniczym na tu 15410 kwietnia to rocznica zamachu brzozy na samolot o ile się nie mylę.
Bo to jak papier-kamień-nożyczki, koronka pokonuje grypę
Kumpla teść ma 60 lat. Nadwaga i 2 paczki ćmików dziennie. Jeździł na tirach. Tydzień leżal z covidem na kowidowym bo mocno go jebło. W weekend miał wychodzić, bo była poprawa a w niedzielę się pogorszyło. Wczoraj śpiączka farmakologiczna i respirator. Tego kumpla kolega z liceum jest w tym szpitalu anestezjologiem i mówił, że ponoć tylko co trzeci wstaje spod respiratora.
A za platformy nie było wcale03.2020
Źródło: Puls Medycyny
MZ: W Polsce jest ponad 10 tys. respiratorów
W Polsce mamy ponad 10 tys. respiratorów, duża część jest na bieżąco wykorzystywana - poinformował minister zdrowia Łukasz Szumowski. Jak podkreślił, jednym z kluczowych elementów jest dostęp do respiratorów i osób, które potrafią leczyć pacjentów z ostrą niewydolnością oddechową. Dodał, że...pulsmedycyny.pl
W Polsce mamy ponad 10 tys. respiratorów, duża część jest na bieżąco wykorzystywana - poinformował minister zdrowia Łukasz Szumowski.
03.2021
Minister zdrowia podkreślił, że rosną nie tylko liczby zachorowań na COVID-19, ale też np. liczby zleceń lekarzy pierwszego kontaktu na testy na obecność koronawirusa. Rosną też liczby zajętych łóżek (obecnie zajętych jest 72 proc.) i respiratorów (74 proc.).
Obecnie chorzy zajmują 2 193 respiratorów. Jak zwróciła uwagę Wirtualna Polska, to najwięcej od początku pandemii.
10 000 = 2964
Tu akurat nie doszukiwałbym się sensacji - podejrzewam, że te 10 000 respiratorów to wszystkie respiratory na wszystkich oddziałach w Polsce, a te niecałe 3000 to pula przeznaczona do walki z Covidem. Trzeba pamiętać, że są respiratory i respiratory - niektóre są w karetkach i nadają się tylko do używania na czas transportu - nie dłużej niż kilkadziesiąt minut/kilka godzin, a te używane przy łóżkach też się bardzo między sobą różnią stopniem skomplikowania i przeznaczeniem. Ponoć te które są używane do Covida są dosyć zaawansowane i cechują się dużą możliwością ustawień pracy itd. i generalnie nie każdy potrafi poprawnie je obsługiwać. Gdzieś mi się tak to obiło o uszy, że tak to wygląda, jeżeli się mylę to niech @Gienek mnie poprawi.03.2020
Źródło: Puls Medycyny
MZ: W Polsce jest ponad 10 tys. respiratorów
W Polsce mamy ponad 10 tys. respiratorów, duża część jest na bieżąco wykorzystywana - poinformował minister zdrowia Łukasz Szumowski. Jak podkreślił, jednym z kluczowych elementów jest dostęp do respiratorów i osób, które potrafią leczyć pacjentów z ostrą niewydolnością oddechową. Dodał, że...pulsmedycyny.pl
W Polsce mamy ponad 10 tys. respiratorów, duża część jest na bieżąco wykorzystywana - poinformował minister zdrowia Łukasz Szumowski.
03.2021
Minister zdrowia podkreślił, że rosną nie tylko liczby zachorowań na COVID-19, ale też np. liczby zleceń lekarzy pierwszego kontaktu na testy na obecność koronawirusa. Rosną też liczby zajętych łóżek (obecnie zajętych jest 72 proc.) i respiratorów (74 proc.).
Obecnie chorzy zajmują 2 193 respiratorów. Jak zwróciła uwagę Wirtualna Polska, to najwięcej od początku pandemii.
10 000 = 2964
Nie chodzi o to, tylko o propagandowy wydźwięk wypowiedzi SzumowinskiegoTu akurat nie doszukiwałbym się sensacji - podejrzewam, że te 10 000 respiratorów to wszystkie respiratory na wszystkich oddziałach w Polsce, a te niecałe 3000 to pula przeznaczona do walki z Covidem. Trzeba pamiętać, że są respiratory i respiratory - niektóre są w karetkach i nadają się tylko do używania na czas transportu - nie dłużej niż kilkadziesiąt minut/kilka godzin, a te używane przy łóżkach też się bardzo między sobą różnią stopniem skomplikowania i przeznaczeniem. Ponoć te które są używane do Covida są dosyć zaawansowane i cechują się dużą możliwością ustawień pracy itd. i generalnie nie każdy potrafi poprawnie je obsługiwać. Gdzieś mi się tak to obiło o uszy, że tak to wygląda, jeżeli się mylę to niech @Gienek mnie poprawi.
Aaaa... to dla mnie jest już takie oczywiste i naturalne, że nawet nie zwracam na to uwagi.Nie chodzi o to, tylko o propagandowy wydźwięk wypowiedzi Szumowinskiego
Tak samo obwieszczą sukces lockdownu, po tym jak skończy się szczyt okresu przeziębieniowego, w końcu tak unieszkodliwili mityczna pierwszą fale lolAaaa... to dla mnie jest już takie oczywiste i naturalne, że nawet nie zwracam na to uwagi.
I to wszystko przy otwartych kosciolach. Win winTak samo obwieszczą sukces lockdownu, po tym jak skończy się szczyt okresu przeziębieniowego, w końcu tak unieszkodliwili mityczna pierwszą fale lol
Kościoły chroni Bóg!I to wszystko przy otwartych kosciolach. Win win
Niestety dokładnie tak będzie.Tak samo obwieszczą sukces lockdownu, po tym jak skończy się szczyt okresu przeziębieniowego, w końcu tak unieszkodliwili mityczna pierwszą fale lol
O cie chuju złoty.
Zanim jego wydech doleci do wyjścia to wdechem wciąga go z powrotem
Zgadza sięTu akurat nie doszukiwałbym się sensacji - podejrzewam, że te 10 000 respiratorów to wszystkie respiratory na wszystkich oddziałach w Polsce, a te niecałe 3000 to pula przeznaczona do walki z Covidem. Trzeba pamiętać, że są respiratory i respiratory - niektóre są w karetkach i nadają się tylko do używania na czas transportu - nie dłużej niż kilkadziesiąt minut/kilka godzin, a te używane przy łóżkach też się bardzo między sobą różnią stopniem skomplikowania i przeznaczeniem. Ponoć te które są używane do Covida są dosyć zaawansowane i cechują się dużą możliwością ustawień pracy itd. i generalnie nie każdy potrafi poprawnie je obsługiwać. Gdzieś mi się tak to obiło o uszy, że tak to wygląda, jeżeli się mylę to niech @Gienek mnie poprawi.
Augumentin. Co ja tego wjebałem swego czasuLekarz z mojej okolicy słynny z wypisywania za papierek wszelkich L4, recept i faszerowania dzieciaków antybiotykami na przeziębienie udał się na wieczny spoczynek po walce z Covidem.
Jak widać aguamentin zamiast szczepionki mu nie pomógł.
jak tam?Właśnie złapałem Covida, dołączam do klubu.
Póki co bez objawów.jak tam?
Robiłeś może testy na obecność przeciwciał?Właśnie złapałem Covida, dołączam do klubu.
Były testy, teraz kwarantanna do Kwietnia.Robiłeś może testy na obecność przeciwciał?