Konflikt Rosja-Ukraina

hej @spa, to my, "prorosyjska" część Polaków, wg TVN i GW, oczywiście.

Pozdrawiam Cię szczerze i w nienawiści do moskali wspieram, jednocześnie będąc nazywanym onucą i kacapem przez Ciebie i część moich rodaków kochanych, bo tak grzmią z głośników w Twoim komputerze tęgie głowy pokroju Moniki Olejnik.

Odważ się i przeczytaj całą nitkę.

Dlatego trzeba podporzadkowac sobie ukrow, uzaleznic od siebie i wykorzystywac jak sie tylko da. Co Ci przeszkadza, ze ukry sie z ruskimi napierdzielaja, niszcza nawzajem swoja infrastrukture i ekonomie, wybijaja sie tysiacami?

może odbili te taśmy z podlasia...
:zakręcony:
A to nie tyczyło się pisiorów z kuchcińskim na czele? Nie dlatego byli "sługami narodu ukraińskiego"? Bo donatello i reszta platfusów to przecież Europejczycy pełną gębą i jak coś to się zabawiali w Hamburgu czy innym Paryżu ;-)

A to nie tyczyło się pisiorów z kuchcińskim na czele? Nie dlatego byli "sługami narodu ukraińskiego"? Bo donatello i reszta platfusów to przecież Europejczycy pełną gębą i jak coś to się zabawiali w Hamburgu czy innym Paryżu ;-)
Jakoś nie wyobrażam sobie Kosiniaka szalejącego w Moulin Rouge a potem w dzielnicy czerwonych latarni,
bardziej wygląda mi na kiełbaso/śledzio zagryzacza przy czystej białej i ze svietłaną na kolanach.
Już bardziej rudzielec może mieć fikuśne zachcianki.
:robertmakeup:

Jakoś nie wyobrażam sobie Kosiniaka szalejącego w Moulin Rouge a potem w dzielnicy czerwonych latarni,
bardziej wygląda mi na kiełbaso/śledzio zagryzacza przy czystej białej i ze svietłaną na kolanach.
Już bardziej rudzielec może mieć fikuśne zachcianki.
:robertmakeup:
Właściwie to odnosiłem się tylko do platfusów. Ale jeżeli już o gumofilcach – Panowie kosiniak i Kamysz to zawsze mi się melepety wydawały, ale to panowie doktory, więc bojąc się o choroby weneryczny też by raczej korzystały z przybytków bardziej lux. Bardziej to mi od nich Sawicki pasuje na takiego, co by nie pogardził swojskimi klimatami. Natomiast kuchciński to zawsze sprawiał wrażenie jednostki borykającej się z takimi deficytami, jakby nie wiedział nawet którym końcem trzymać grabie lub łopatę.

W momencie, gdy nacjonalista w randze ministra, Kułeba, pluje na Polskę i Polaków przy biernej postawie Sikorskiego który w tym uczestniczył, baran poniżej lata w takiej koszulce. Natura dała wzrost, ale jednocześnie poskąpiła rozumu. Coś za coś.

Ruskie znowu strzelają w dzieci w szpitalach!

Tak, najpierw rano wielka czcionka, że na gazeta.pl, że

Potężny atak Rosji na Ukrainę. Trafiony szpital dziecięcy. Kilkadziesiąt ofiar.​

Potem jeszcze w w głównym wydaniu faktów, że "49 ofiar cywilnych..."
A potem na wyborczej już pojawia się artykuł:

Relacja żołnierza, który przeżył atak Rosjan w Połtawie. "Otwarte rany, ciemnoczerwona krew"​

"W wyniku rosyjskiego ataku rakietowego na uczelnię wojskową w Połtawie zginęło co najmniej 49 osób, a 219 rannych. We wtorek (03.09) po godzinie 9 rano czasu kijowskiego dwa rosyjskie pociski balistyczne uderzyły w budynki Połtawskiego Wojskowego Instytutu Łączności. Od momentu ogłoszenia alarmu do wybuchów minęło kilka minut. Większość przebywających tam ludzi nie zdążyła dobiec do ukrycia przed eksplozjami. "

Dobrze, że chociaż mają odrobinę wstydu i niektóre rzeczy prostują.

Kułeba podał się do dymisji. Plus paru innych. Wątek wołyński drugorzędny. Zapewne polecieli malkontenci, którzy śmieli zauważyć, że Ukraina zasadniczo przegrywa tę wojnę na wyniszczenie. Realizm jest dla Zelenskiego politycznie niewygodny w chwili obecnej.

Kułeba podał się do dymisji. Plus paru innych. Wątek wołyński drugorzędny. Zapewne polecieli malkontenci, którzy śmieli zauważyć, że Ukraina zasadniczo przegrywa tę wojnę na wyniszczenie. Realizm jest dla Zelenskiego politycznie niewygodny w chwili obecnej.

Tam nie ma i nigdy nie było żadnego "zapewne". Tam jest cały czas Rodzina Soprano czyli oligarchowie. To oni od ponad 30 lat, trzęsą politycznie Banderlandem.

Złotousty król Twittera wysmażył typowego dla siebie tweeta:

Z pozdrowieniami dla złotoustego...

Tam nie ma i nigdy nie było żadnego "zapewne". Tam jest cały czas Rodzina Soprano czyli oligarchowie. To oni od ponad 30 lat, trzęsą politycznie Banderlandem.

Złotousty król Twittera wysmażył typowego dla siebie tweeta:

Z pozdrowieniami dla złotoustego...

Muzeum bandery też pomożemy odbudować?

Duda już przyszykowany żeby ludzi wjebac w pseudo-pandemie

jeśli chodzi o Ukrainę to źle się dzieje, Duda nadal mysli ze cos znaczy, Putin relaksik w Mongolii, list gończy : ) poskladalby tam wszystkich, w końcu czarny pas w Judo, skubaniec ma jakiś chytry plan i będzie myślę WOW

Tylko nie łącz tych kropek...
IMG_20240905_140148.jpg

Back