Rycho
Heavy Weight
Itd i Kas jak po 2 latach zaczela ich sprawdzac to nagle nie ma humanitarki , nie jedzieCzy nie lecą w ch,,a? Z tego co piszesz wydaje się, że wystarczy egzekwować umowę i będzie po sprawie.
tera to juz za pózno..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Itd i Kas jak po 2 latach zaczela ich sprawdzac to nagle nie ma humanitarki , nie jedzieCzy nie lecą w ch,,a? Z tego co piszesz wydaje się, że wystarczy egzekwować umowę i będzie po sprawie.
Nie ma opcji żeby tu coś znaleźć. Jak masz, to wrzuć jeszcze raz.
Ale to nawet nie chodzi o to. Robią nam pod górkę już od 2020 jak pociągi blokowali to było logiczne dla każdego zdrowo myślącego człowieka nie ogarniętego propagandą, że teraz będzie to samo. No kto by się spodziewał że się sprawdziło, co nie?A istnieją narzędzia, które pozwalają to sprawdzać? Czy to w ogóle jest możliwe?
Washington Post ładnie

Niestety zatrudniają profesjonalistów nie warsiarzyCzy Washington post podszedł solidnie do tematu i dał znać czytelnikom, że Polacy też uciekali?![]()
Czy Washington post podszedł solidnie do tematu i dał znać czytelnikom, że Polacy też uciekali?![]()
Niestety zatrudniają profesjonalistów nie warsiarzy
Zaczęło się. Będzie przekonywanie kolejnych nierobów zasiłkami

Zaczęło się. Będzie przekonywanie kolejnych nierobów zasiłkami
A ta kurwa sralibutowska przyklaskuje.
O kurwa, czyli to prawda, że masz pamięć złotej rybki i miewasz projekcje pod swoje przekonania?Gdyby Polacy tak chcieli walczyć i się poświęcać dla kraju jak Ukraińcy, a nie, że ponad połowa by spierdoliła jak deklaruje
O kurwa, czyli to prawda, że masz pamięć złotej rybki i miewasz projekcje pod swoje przekonania?
Został byś w kraju i czekał na powołanie - Votes: 21 (53.8%)
Wyjechał z rodziną lub bez na zachód gdyby była taka możliwość - Votes: 18 (46.2%)
Przypomnę Ci zatem:Specjalnie część tych rzeczy zaznaczyłem. A i tak się dopierdoliles o to.
Wyniki forum są przeciwne do Twojego:Wyniki na forum wiem, że nie są miarodajne ani te Onetu skrzed roku czy dwóch.
Ponad połowa by została. Odkąd to pisanie o faktach jest przypierdalaniem się. Bądź precyzyjny albo nic nie pisz. To już nawet o precyzje nie chodzi, a o zwykłe pisanie zgodne z prawdąponad połowa by spierdoliła jak deklaruje
Przypomnę Ci zatem:
Wyniki forum są przeciwne do Twojego:
Ponad połowa by została. Odkąd to pisanie o faktach jest przypierdalaniem się. Bądź precyzyjny albo nic nie pisz. To już nawet o precyzje nie chodzi, a o zwykłe pisanie zgodne z prawdą
Skąd podejrzenie, że mnie interesuje co miałeś na myśli? Wskazałem jedynie na fałsz w Twojej wypowiedzi odnośnie wyników forum "ale i tak musiałeś się przypierdolić"wystarczyło zapytać co miałem na myśli pisząc "w Polsce" :)

Skąd podejrzenie, że mnie interesuje co miałeś na myśli? Wskazałem jedynie na fałsz w Twojej wypowiedzi odnośnie wyników forum "ale i tak musiałeś się przypierdolić"![]()
Piszesz jakbym wcześniej nie wiedział o co chodzi - kolejna Twoja projekcjaNo to już wiesz o co chodzi
Jest odnośnie forum i tylko do tego się odniosłem. Chyba nie muszę drugi raz podawać Ci wyniki ankiety którą założyłeś?nie ma w tej opinii fałszu :)
Piszesz jakbym wcześniej nie wiedział o co chodzi - kolejna Twoja projekcja
Jest odnośnie forum i tylko do tego się odniosłem. Chyba nie muszę drugi raz podawać Ci wyniki ankiety którą założyłeś?
Z tym, że podałeś odwrotne (fałszywe) wyniki z forum na co wskazałem i ani słowem nie odniosłem się do reszty Twoich opinii, które są tylko i wyłącznie gdybaniem bez podania jakichkolwiek danych procentowych, wskazań na cokolwiek rzetelnego wobec czego można by zająć jakieś bardziej sensowne stanowisko.No i już wiesz że miałem ma myśli wyniki forum
Z tym, że podałeś odwrotne (fałszywe) wyniki z forum na co wskazałem i ani słowem nie odniosłem się do reszty Twoich opinii, które są tylko i wyłącznie gdybaniem bez podania jakichkolwiek danych procentowych, wskazań na cokolwiek rzetelnego wobec czego można by zająć jakieś bardziej sensowne stanowisko.
Uzmysłów sobie, że Twoje bajdurzenie nie ma jakiegokolwiek odzwierciedlenia w faktach. Dlaczego? Nie da się wyciągnąć logicznych i sensownych wniosków analizując dwa totalnie różniące się obszary. Faktory różnicujące w tej kwestii to - wojna i pokój oraz czas ich trwania. Otóż na Ukrainie sytuacja diametralnie uległa zmianie już 9 lat temu, czyli po aneksji Krymu. W rezultacie Ukraina miała na początku rozszerzenia konfliktu 255 000 żołnierzy plus 42 000 funkcjonariuszy straży granicznej oraz około 50 000 ochotników Gwardii Narodowej, czyli wojsk obrony terytorialnej z możliwością wezwania ok 900 000 rezerwistów. Mimo tego mają obecnie kłopot z brakiem kadr.
Po drugie - popełniasz błąd kardynalny porównując deklaracje Polaków, których nie dotknęła wojna z liczbą ukraińskich poborowych, którzy zdołali przed nią uciec, a co z tymi, którzy chcieli ale nie mieli ku temu środków? Nie było takich? Co z tymi, którzy ukrywają się na terenie Ukrainy, również takowi nie istnieją? Po trzecie liczba 650 tysięcy uciekinierów jest najprawdopodobniej dalece zaniżona o czym możesz doczytać.
To przyjrzyjmy się co naprawdę napisałeś:Napisałem, że ponad połowa Polaków na podstawie tego, że na forum prawie połowa(nie twierdziłem, że na forum ponad połowa) plus sondaż Onetu i argument o nadreprezentacji konserw tu na forum.
Zestawmy konkretne frazy:Gdyby Polacy tak chcieli walczyć i się poświęcać dla kraju jak Ukraińcy, a nie, że ponad połowa by spierdoliła jak deklaruje, to chyba @klocuniek byłby zadowolony :p Potraktuj to żartobliwie, ironicznie. Wyniki na forum wiem, że nie są miarodajne ani te Onetu skrzed roku czy dwóch.
a wcześniej:na forum prawie połowa (nie twierdziłem, że na forum ponad połowa)
Nie ma tu żadnego rozróżnienia ani stwierdzenia faktu, że na forum mniejszość zadeklarowała ucieczkę. Jest tylko fałsz dotyczący tego, że ponad połowa by spierdoliła i na poparcie tego piszesz o wynikach forum i o tym jedynie wspomniałem, nie odnosząc się do wyników zamieszczonych w onecie.ponad połowa by spierdoliła jak deklaruje (...). Wyniki na forum wiem, że nie są miarodajne ani te Onetu
Skala tego o czym mówimy dotyczy tylko i wyłącznie spekulacji (ilu nie zdołało uciec, ilu się ukrywa na terenie Ukrainy, ilu kupiło sobie niezdolność do służby, ilu z tych 650 tys wróciło), z tym, że Ty się posuwasz już do jakichś konkretnych liczb wydobytych z dupy (no chyba, że podasz źródło), bo piszesz o jakichś "setkach tysięcy", którzy niby wrócili. Taką metodą posługują się zwykle Ci, którzy zdradzają tendencję do przeinaczania faktów lub ich naciągania pod tezę/swoje przekonania oparte o nic. Tu masz też odpowiedź na sytuację, w której zwykle userzy nie chcą z Tobą rozmawiać, jak również ganią tych, którzy to próbują robić.Ty odejmujesz od tych 650 tys np te tysiące które wróciły by walczyć? Setki tys?
Zwrócenie uwagi na tych którzy nie zdarzyli uciec słuszne.
Tego właśnie nie wiemy. Sam stwierdziłeś, że być może w obliczu wojny niesiony na fali emocji mógłbyś zostać i walczyć. Ilu jest takich, którzy mogliby zmienić zdanie? Nie wiemy. Tak więc równie dobrze w przypadku "W" - sytuacja mogłaby ulec zmianie z korzyścią dla nasz wszystkich, czyli większość zostałaby aby walczyć.I masz rację. Co innego gdy jest wojna a co innego deklaracje. Możliwe, że gdyby była wojna rzeczywiście to by jeszcze większa była ta liczba niż ponad polowa.
To przyjrzyjmy się co naprawdę napisałeś:
Zestawmy konkretne frazy:
a wcześniej:
Nie ma tu żadnego rozróżnienia ani stwierdzenia faktu, że na forum mniejszość zadeklarowała ucieczkę. Jest tylko fałsz dotyczący tego, że ponad połowa by spierdoliła i na poparcie tego piszesz o wynikach forum i o tym jedynie wspomniałem, nie odnosząc się do wyników zamieszczonych w onecie.
Skala tego o czym mówimy dotyczy tylko i wyłącznie spekulacji (ilu nie zdołało uciec, ilu się ukrywa na terenie Ukrainy. ilu kupiło sobie niezdolność do służby, ilu z tych 650 tys wróciło), z tym, że Ty się posuwasz już do jakichś konkretnych liczb wydobytych z dupy (no chyba, że podasz źródło), bo piszesz o jakichś "setkach tysięcy", którzy niby wrócili. Taką metodą posługują się zwykle Ci, którzy zdradzają tendencję do przeinaczania faktów lub ich naciągania pod tezę/swoje przekonania oparte o nic. Tu masz tez odpowiedź, że zwykle userzy nie chcą z Tobą rozmawiać, jak również ganią tych, którzy to próbują robić.
Poprzednia nasza wymiana zdań skończyła się na Twoich deklaracjach co do "szerszego ustosunkowania się" i całkowitym zlaniem, brakiem zajęcia jakiegokolwiek stanowisko w związku z wykazaniem Ci fałszu. Zamilkłeś jak głaz i oczywiście masz prawo, jednak coraz to bardziej przekonuje się do zdania wielu użytkowników, że nie ma sensu podejmować prób dyskusji z Tobą.
Chciałem napisac, swiętszy od papieża, chociaż o to nie trudnoZa niestrudzoną aczkolwiek bezsensowną walkę ze złem będziesz beatyfikowany jeszcze za życia a później tylko wniebowzięcie. Tak będzie, należy się Tobie.

Właśnie sęk w tym, że w żadnym miejscu o tym nie napisałeś, że chodzi o sumę dwóch źródeł, nie rozróżniasz tego. Dopieró później i obecnie o tym piszesz, a z pierwotnej wypowiedzi to nie wynika. Spróbuj w bardziej sensowny i logiczny, a głównie precyzyjny sposób przelewać swoje myśli do formy pisanej, wtedy unikniemy ewentualnie w przyszłości tego typu nieporozumień. Nie widzę sensu dalej się nad tym rozwodzić i nie ważne, czy zdanie zmieniłeś, czy przyznałeś się do błędu, czy idziesz w zaparte, ważne, że obecnie jasno deklarujesz pogląd, że większość by spierdoliła, a podstawą do tego są wyniki z forum, gdzie deklaracje są odwrotne plus wyniki podane przez ONET, który to portal z pewnością podał dane mówiące o odpowiedniej większości deklarujących ucieczkę. Ok, w takim razie - podaj proszę dane z onetu, na jakiej grupie osób przeprowadzili ankietę, jakie były pytania, czy głosowały kobiety, jaki był wiek oddających głosy i ich statut związany ze stosunkiem do służby wojskowej (rezerwiści, poborowi, nie zdolni do służby).Nadal nigdzie tam nie ma napisane, że uważam iż ponad połowa ma forum tak zagłosowała. Napisałem, że uważam iż ponad połowa by uciekła no tak wynika z dwóch źródeł.
:)Dane o tym, że setki tys wróciło na początku wojny były tu wrzucane.
Chłopie, bo przecież oni są tutaj goszczeni i traktowani niemal na równi z nami, tak więc nie powinno być tylu przypadków takiego zachowania. Jeśli chodzi o konkretne liczby ilu z tych, którzy tutaj przyjechali zachowuje się w ten sposób, to doniesienia mediów i osobiste doswiadczenia pozwalają twierdzić właśnie, że wielu i nie ważne, że było tych przypadków załóżmy 2 tysiące, czy tysiąc, to jest zbyt wiele w stosunku do tego co od nas otrzymali, jak zostali przez nasze społeczeństwo przyjęci.Czemu nie czepiasz się, że inni piszą iż wielu Ukraińców to przestępcy, jeżdżą popijali czy teraz oszukują na socjalu, bez podania danych, tylko przedstawiają to jako opinie?
Właśnie sęk w tym, że w żadnym miejscu o tym nie napisałeś, że chodzi o sumę dwóch źródeł, nie rozróżniasz tego. Dopieró później i obecnie o tym piszesz, a z pierwotnej wypowiedzi to nie wynika. Spróbuj w bardziej sensowny i logiczny, a głównie precyzyjny sposób przelewać swoje myśli do formy pisanej, wtedy unikniemy ewentualnie w przyszłości tego typu nieporozumień. Nie widzę sensu dalej się nad tym rozwodzić i nie ważne, czy zdanie zmieniłeś, czy przyznałeś się do błędu, czy idziesz w zaparte, ważne, że obecnie jasno deklarujesz pogląd, że większość by spierdoliła, a podstawą do tego są wyniki z forum, gdzie deklaracje są odwrotne plus wyniki podane przez ONET, który to portal z pewnością podał dane mówiące o odpowiedniej większości deklarujących ucieczkę. Ok, w takim razie - podaj proszę dane z onetu, na jakiej grupie osób przeprowadzili ankietę, jakie były pytania, czy głosowały kobiety, jaki był wiek oddających głosy i ich statut związany ze stosunkiem do służby wojskowej (rezerwiści, poborowi, nie zdolni do służby).
:)
W tych danych chodziło o sumaryczną liczbę osób, a nie o tych w wieku poborowym, tak więc na jakiej niby podstawie, w przypadku gdy mówimy o 650k w wieku poborowym piszesz o setkach tysięcy, które to niby miały wrócić na Ukrainę? Znowu będziesz prostował sam siebie i pisał, że niby czegoś tam nie napisałeś?
Chłopie, bo przecież oni są tutaj goszczeni i traktowani niemal na równi z nami, tak więc nie powinno być tylu przypadków takiego zachowania. Jeśli chodzi o konkretne liczby ilu z tych, którzy tutaj przyjechali zachowuje się w ten sposób, to doniesienia mediów i osobiste doswiadczenia pozwalają twierdzić właśnie, że wielu i nie ważne, że było tych przypadków załóżmy 2 tysiące, czy tysiąc, to jest zbyt wiele w stosunku do tego co od nas otrzymali, jak zostali przez nasze społeczeństwo przyjęci.
Większość, która wróciła musiała być w wieku poborowym? :D A to na podstawie... danych z...? ;) Nikt nie wysyła dzieci i starców? Chłopie, a kto pisał, że wielu z tych 650k wysyłało kasę bliskim? Tak więc oni ZOSTAWILI bliskich więc nie musieli ich ze sobą zabierać, potem wysyłać.Ok. Przyznaje ci rację z tymi setkami tys. Ale chyba nie zaprzeczysz, że większość z tych co wróciła musiała być w wieku poborowym? Raz, że głównie tacy tu byli , dwa - nikt nie wysyła dzieci i starców tam gdzie jest wojna.
Ważne ale nie w kwestii poglądu, że stwierdzone przypadki to zbyt wiele. Czasami oczywiście niektórzy tutaj piszą w sposób jakby chodziło o całą ukraińską nację jednak gdy ich konkretnie o to później zapytać, odpowiadają, że oczywiście tak nie sądzą, ale oburzają się w związku z tak dużą ilością przykładów wszelkich negatywnych zachowań i postaw ukraińców. Masz przecież coraz więcej na to przykładów. W USA więcej głósów przeciwnych wspieraniu ich, dlaczego? Korupcja zżera wiele sprzętu, różnorakich dóbr, Zelensky jak napisałes "gnida - bohater" bogaci się kosztem ziomków, oligarchowie również, przeciętni Ukraińcy kombinują ile wlezie (handel produktami z darów na olx itd), obecnie koronnym przykładem na cwaniacką, niewdzięczną mentalność wielu Ukraińców jest sytuacja z blokadami na granicy. Polecam na spokojnie zobaczyć ten materiał:Oczywiście, że jest ważne czy 1 tys czy 20 tys. Chyba, że przyjmiemy iż każda ilość to za dużo i można po nich jako całości jechać, co jest absurdalne.
Większość, która wróciła musiała być w wieku poborowym? :D A to na podstawie... danych z...? ;) Nikt nie wysyła dzieci i starców? Chłopie, a kto pisał, że wielu z tych 650k wysyłało kasę bliskim? Tak więc oni ZOSTAWILI bliskich więc nie musieli ich ze sobą zabierać, potem wysyłać.
Ważne ale nie w kwestii poglądu, że stwierdzone przypadki to zbyt wiele. Czasami oczywiście niektórzy tutaj piszą w sposób jakby chodziło o całą ukraińską nację jednak gdy ich konkretnie o to później zapytać, odpowiadają, że oczywiście tak nie sądzą, ale oburzają się w związku z tak dużą ilością przykładów wszelkich negatywnych zachowań i postaw ukraińców. Masz przecież coraz więcej na to przykładów. W USA więcej głósów przeciwnych wspieraniu ich, dlaczego? Korupcja zżera wiele sprzętu, różnorakich dóbr, Zelensky jak napisałes "gnida - bohater" bogaci się kosztem ziomków, oligarchowie również, przeciętni Ukraińcy kombinują ile wlezie (handel produktami z darów na olx itd), obecnie koronnym przykładem na cwaniacką, niewdzięczną mentalność wielu Ukraińców jest sytuacja z blokadami na granicy. Polecam na spokojnie zobaczyć ten materiał:

Trudno mi iść po rozum do głowy na kacu ;)Długo tak jeszcze kolego?
![]()