Konflikt Rosja-Ukraina

Choć raz zgoda.

Wnioskowałem jedynie z tego co mówił ten gość - nie było mnie tam podobnie jak ciebie,więc dyskusja jałowa.

Może kiedyś wyjdziesz z familoka,znajdziesz stabilną pracę i pojmiesz jak część twoich ciężko zarobionych pieniędzy zwana podatkami jest marnowana na ten gównokraj banderowski :kis:

I nigdy nie mówiłem,że wszyscy ukraincy latają najebani i robią rozpierdol,więc jak zwykle projekcja i wyolbrzymienie.

O, zgoda :friends:

No właśnie nie była jałowa. Mi chodziło cały czas o to, że nie można uznać za fakt, że byli to Ukraińcy na podstawie anonima z tweetara. Ja tylko to twierdziłem. A Ty pultałeś się jakby to był fakt.

Pracuje od lat. I wiem ile pieniędzy płacę w składkach, podatkach i ukrytych podatkach. Krytykuje wiele wydatków związanych z Ukrainą, też już nie popieram dozbrajania przez nas - uważam, że w tej materii dość zrobiliśmy a teraz powinniśmy skupić się na zbrojeniu siebie i szukaniu na to środków m.in w obcinaniu niektórych socjali, pobudzaniem gospodarki zmniejszając niektóre podatki itd, a kwestie utrzymywania Rosji w konflikcie na Ukrainie zostawić już Amerykanom i ich zbrojeniowemu ramieniu.

Wiesz, że zrobiłeś projekcje w zdaniu, w którym zarzucasz mi projekcie? Nie napisałem, że uważasz że wszyscy.

@vitas zedytowalem bo zarzuciles mi błędnie projekcje :p

Elo

Chociaż raz, pierwszy raz od miesięcy zakończyliśmy rozmowę jak ludzie, która wyglądała pod koniec jak rozmowa ludzi a nie dwóch prostaczków spod sklepu.

I mniej jest męczące, prawda?
Od tej pory ja postaram się, jak już mamy interakcje, powstrzymywać od rynsztokowej wymiany zdań z Tobą, i liczę, że zrobisz to samo.

@vitas zedytowalem bo zarzuciles mi błędnie projekcje :p

Elo

Chociaż raz, pierwszy raz od miesięcy zakończyliśmy rozmowę jak ludzie, która wyglądała pod koniec jak rozmowa ludzi a nie dwóch prostaczków spod sklepu.

I mniej jest męczące, prawda?
Od tej pory ja postaram się, jak już mamy interakcje, powstrzymywać od rynsztokowej wymiany zdań z Tobą, i liczę, że zrobisz to samo.
Jak dla mnie ok.

Spokojna, Radziu Sikorski wkrótce uruchomi swoje kontakty w USA i będzie gitara :lol: O wszystkim i tak zadecydują wybory prezydenckie. Jak wróci Trump to Ukraina ma pozamiatane, zostaje im kibicować staremu dziadowi Bidenowi. Dla Europy to będzie oznaczało 15-20 lat spokoju, aż Rosja odbuduje swoją armię i ruszy na państwa bałtyckie.

bandera.jpg

Spokojna, Radziu Sikorski wkrótce uruchomi swoje kontakty w USA i będzie gitara :lol: O wszystkim i tak zadecydują wybory prezydenckie. Jak wróci Trump to Ukraina ma pozamiatane, zostaje im kibicować staremu dziadowi Bidenowi. Dla Europy to będzie oznaczało 15-20 lat spokoju, aż Rosja odbuduje swoją armię i ruszy na państwa bałtyckie.
Myślę, że pierwszy raz od dawna już będzie wiadomo, że republikanie pozamiatali jeszcze przed głównymi wyborami. Biden odsunął od siebie dosłownie wszystkich niezdecydowanych i uważam, że nie ma najmniejszych szans w 2024 na reelekcję.

To jest dowód odpowiedzialności polskiego rządu. Skoro podpisał się pod umową UE-Ukraina dot. transportu, to teraz pomaga tą umowę realizować i omijać nielegalne blokady. Gdy patrzeć na to z formalnego punktu widzenia wszystko jest ok.

Jednocześnie jest to dowód czystej hipokryzji bo ten sam rząd nigdy nie przyznał się przewoźnikom, że coś takiego podpisał i teraz chowa głowę w piasek. To wygląda tak jakby Morawiecki oglądał TVP Info i wierzył w to co tam mówią.

To jest dowód odpowiedzialności polskiego rządu. Skoro podpisał się pod umową UE-Ukraina dot. transportu, to teraz pomaga tą umowę realizować i omijać nielegalne blokady. Gdy patrzeć na to z formalnego punktu widzenia wszystko jest ok.

Jednocześnie jest to dowód czystej hipokryzji bo ten sam rząd nigdy nie przyznał się przewoźnikom, że coś takiego podpisał i teraz chowa głowę w piasek. To wygląda tak jakby Morawiecki oglądał TVP Info i wierzył w to co tam mówią.
Ale pierdolisz

Za to Ty, konstruktywnie.
Nie no lemmy sory, ale pierdolisz.
Wrzucałem tu film Otoki z szefem protestu.
Wiem, że nie twoja branża dlatego nie masz jak większość pojęcia jak to dokładnie wygląda.
Obejrzyj i wróć przeczytać swoj poprzedni komentarz.

Wiem, że nie twoja branża dlatego nie masz jak większość pojęcia jak to dokładnie wygląda.
No chyba, że pierdolę. :wink:

No to wyjasnicie mu czemu Ukraińcy łamią prawo chcąc przejeżdżać zgodnie z prawem.
W sensie jest w tym filmie wytłumaczone, że Ukraińcy chcący tu jeździć robią to nielegalnie?
Bo chyba o tym Lemmy mówił.

Za to Ty, konstruktywnie.
Szczerze mówiąc to biznes, w który włożył pracę, czas i pieniądze, na którym oparł istnienie swoje i swojej rodziny jest właśnie zaorywany przez jego własny rząd przy radosnych oklaskach jego własnych rodaków po to żeby ukraińscy oligarchowie mogli nadal rządzić w swoich bizantyjskich luksusach.

Na moje oko ma prawo się wkurwić i nie musi być przy tym konstruktywny :werdum:

Coś mi się wydaje, że nielegalne to już dawno by policja w pizdu rozgoniła, przy gromkich oklaskach "braci", żeby bomby... :watchingyou:

Serio poświęć 30 minut do kapuczyny to Ci sie perspektywa widzenia tej sprawy jak i "upaińskich tfu braci" zmieni.

Tam gość ostatecznie obala przewalony tu argument 'poprawy gospodarki'.
Nie ma opcji żeby tu coś znaleźć. Jak masz, to wrzuć jeszcze raz.

1 primo
umowa Ue Ukry ukrom pozwala na jazde bez zezwolen ale tyko
Ua do PL
PL do Ua
ukry nie moga jechac na pusto do PL i tu ładowac na zachód
ani z zachodu do PL a to nagminnie robili bo nikt nie kontrolowal ich bo wojna

dodatkowo napierdalaja po europie trasy gdzie to jest NIE LEGALNE

Umowa z UE ma zapis ze jak któras ze stron łamie jej postanowienia to móza ja zerwać

jakby nie walili w huja protestu by nie bylo

dodatkowo ukry wprowadzili u siebie elektronicza kolejke
aby wrocic do Pl stoisz na Ua 10 14 dni

gdzie ma sie podziac wtedy PL kier??

nasz rzad dla nas nie zrobil nic
im tylko ulatwia

1 primo
umowa Ue Ukry ukrom pozwala na jazde bez zezwolen ale tyko
Ua do PL
PL do Ua
ukry nie moga jechac na pusto do PL i tu ładowac na zachód
ani z zachodu do PL a to nagminnie robili bo nikt nie kontrolowal ich bo wojna
A istnieją narzędzia, które pozwalają to sprawdzać? Czy to w ogóle jest możliwe?

Czy nie lecą w ch,,a? Z tego co piszesz wydaje się, że wystarczy egzekwować umowę i będzie po sprawie.

Back