vitas
KSW Heavyweight
Te wszystkie pizdy z niebiesko-żółtą szmatą powinny zdychać na froncie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
czy ja wiem czy w Polsce łatwo o obywatelstwo? O wjazd do kraju tak (zresztą są kraje, gdzie nie łatwo o legalny wjazd do kraju ale żeby wjechać nielegalnie to naprawde nie trzeba być jakimś geniuszem, USA jest tego wspaniałym przykładem).
Tylko wyobrażam sobie jakby to wprowadzono w Polsce:
PO sprawiłoby że polskie wojsko wyszkoliłoby przyszłych weteranów państwa islamskiego i homokomando,
a PiS sprawiłby że w polskim wojsku byłaby ekipa FSB i reszty.,..
Chociaż oczywiście wielu Wietnamczyków pewnie by się zgłosiło do wojska gdyby była taka możliwość co akurat byłoby ok.
Nie wierze, że jest w Polsce siła polityczna która byłaby w stanie porządnie to zorganizować
Jeśli jest Ukraińcem to tak. Dlaczego Polak miałby walczyć, po którejkolwiek ze stron?A te wyrzucające tweety od prorosyjskich 0ropagamdystow walczyć po stronie ruskich?

Jeśli jest Ukraińcem to tak. Dlaczego Polak miałby walczyć, po którejkolwiek ze stron?![]()
A no faktycznie... no to chyba powinniTu co chwilę ktoś pisał, że Polacy od flag czy wspierający Ukrainę, "to nasza wojna" , powinni iść na front

Używając skrajnie tego argumentu i sprowadzając go do absurdu można dojść do wniosku, że najlepiej niech politycy nic nie robią bo nic dobrego z tego nie wyjdzie.To samo można powiedzieć o obowiązkowej służbie wojskowej, obowiązkowych szkoleniach - czy jako zwolennik takiego rozwiązania przyjąłbys argument przeciwników, że "Nie wierzę, że jest w Polsce siła polityczna która byłaby w stanie porządnie to zorganizować"?
Chciałbym aby Polska była tak bogata aby nie musiała nikogo powoływać z cywila do wojska, ale skoro najpotężniejsze państwo świata nie jest w stanie obiecać tego swoim obywatelom to zdaje sobie sprawę, że duuuuuuużo słabsza Polska raczej nie powinna żyć marzeniami...To jest gdybanie.
Możemy się zrzucić na bilet powrotnyTak sobie myślę, że po wojnie Halibut powinien otrzymać jakiś order od Ukraińców, albo chociaż jakąś daczę na Krymie. Broni ich dzielniej, niż oni sami bronili Bachmutu - a nie opuszczali gardy do końca.

Nie no, jak zrzuta, to nie.Możemy się zrzucić na bilet powrotny![]()
Chyba TyMożemy się zrzucić na bilet powrotny![]()
Tu się generalnie zgodzę.Tak na szybko: należy też zwrócić uwagę dla jasności, że w Rosji jest trochę mniejszości etnicznych i to one sa czesto powoływane do rosyjskiej armii. Nie tylko ci Kadyrowcy.
Nawet na początku wojny Ukraińcy mówili, że niemała cześć jeńców ma dość oryginalny rosyjski.
Też nie było większej mobilizacji w większych miastach, studentów nie zaczęto masowo powoływać do wojska.
Dlatego też społeczeństwu rosyjskiemu trochę mniej żal "dzikusów, brudasów" itp. na których w Moskwie skini robią polowania aby nie tylko spuścić wpierdol...
Na krymie to po wojnie daczę/dacze dostanie raczej znakomita większość ruskones za walkę z ukraińska propagandą i dzielne wspieranie kremlowskiego reżimu. Bo chyba nikt na poważnie nie wierzy, że to wróci do ukrainy.Tak sobie myślę, że po wojnie Halibut powinien otrzymać jakiś order od Ukraińców, albo chociaż jakąś daczę na Krymie. Broni ich dzielniej, niż oni sami bronili Bachmutu - a nie opuszczali gardy do końca.
Tam też mają neta więc i tak by wkurwiał.Możemy się zrzucić na bilet powrotny![]()
Max co od nich dostanie to kiła lub HIVTak sobie myślę, że po wojnie Halibut powinien otrzymać jakiś order od Ukraińców, albo chociaż jakąś daczę na Krymie. Broni ich dzielniej, niż oni sami bronili Bachmutu - a nie opuszczali gardy do końca.
Masz chatę na Krymie, czy myślisz że to się jakoś przeniesie i tu będzie hardkor?Tu się generalnie zgodzę.
Na krymie to po wojnie daczę/dacze dostanie raczej znakomita większość ruskones za walkę z ukraińska propagandą i dzielne wspieranie kremlowskiego reżimu. Bo chyba nikt na poważnie nie wierzy, że to wróci do ukrainy.
Ja mam nadzieję, że swojej chawiry nie będę musiał z nikim dzielić.
Nie mam, ale liczę, że jakąś w końcu dostanę od putina za walkę z ukraińską dezinformacją. Mam za to w PL i na północy Europy. Ale tam zimno. A na Krymie ponoć w lecie pięknie.Masz chatę na Krymie, czy myślisz że to się jakoś przeniesie i tu będzie hardkor?
Max co od nich dostanie to kiła lub HIV
Chciałbym aby Polska była tak bogata aby nie musiała nikogo powoływać z cywila do wojska, ale skoro najpotężniejsze państwo świata nie jest w stanie obiecać tego swoim obywatelom to zdaje sobie sprawę, że duuuuuuużo słabsza Polska raczej nie powinna żyć marzeniami...
Z tymi chorobami to jest tak, że nie trzeba ruchać, można być wyruchanym - gwoli ścisłości. Bo ja mimo wszystko życzę daczy.Pewnie przez ostatnie 5 lat wyruchalem mniej Ukrainek niz forumowe ukrofoby. Bo żadnej.
Z tymi chorobami to jest tak, że nie trzeba ruchać, można być wyruchanym - gwoli ścisłości. Bo ja mimo wszystko życzę daczy.
Szkoda worka.Albo od razu w plastikowym worku![]()
![]()
Np. Zapisem w konstytucji że cywile nie mogą być przymusowo powoływani do wojska nawet podczas stanu wojennego?Ale jak obiecać? Joe Biden powinien wystąpić w referendum i powiedzieć - "obiecuję że na wypadek 3 wojny światowej nie powołam cywili do armii"? I dlatego że tego nie powiedział, to my powinniśmy urządzić w Polsce państwo z silnym elementem niewolnictwa na wzór Korei Południowej?

Np. Zapisem w konstytucji że cywile nie mogą być przymusowo powoływani do wojska nawet podczas stanu wojennego?
Mógłbyś zostać politykiem: od Razem do Konfederacji -masz predyspozycje.Tak bronić utopii niczym Zandberg/Konfederacji
BTW Balcerowicz mówił prywatyzacji przemysłu zbrojeniowego, Petru nie jestem pewien ale pewnieteż jest za.
Co o tym myślisz? W tych czasach?