Konflikt Rosja-Ukraina

A czy wspieranie Ukrainy przez Ukraińców płci męskiej, mieszkających w Polsce, których powinno się stąd odesłać do ojczyzny nie byłoby w naszym i Ukrainy interesie?

Byłoby gdyby zamiast uczciwie pracować jeździliby najebani po polskich drogach. Awanturujący się gieroje po małpce i kilku browarach - na front. Uczciwie pracujący niech pracują dalej. Jest to bardzo korzystne dla polskiej gospodarki.

Przepraszam, jakie to kompetencje maja ukry, które są nieznane polskim pracownikom? Medycyna u nich mówiąc kolokwialnie - ssie, nauka i szkolnictwo wyzsze tak samo, IT mamy lepsze, inżynierów i budowlańców lepszych, zaznajomionych z zachodnimi technologiami, rolnictwo na wyzszym pozomie technologicznym. Nawet nasze patusy potrafią lepiej chlać. Jedyne kompetencje jakie tu widzę to ukrainska szkola boksu: Usyk i niegdyś Łoma, tu im nie podkoczymy.
Te kompetencje pokazali ostatnio nad morzem gdzie mieli wyjebane na topiących sie ludzi
:waldeklaugh:

Hmmm trochę się narracja rozjebała skoro wukraina broni Europy przed ruskimi to czemu szoszony siedzą u nas jak PONOĆ jesteśmy następni do odstrzału?:awesome:
Chyba ze będą nas bronic, bo to bracia to będą, prawda?
:redford:

Dlatego, że nigdy w trakcie żadnej wojny 100 % mężczyzn nie zgłaszało się do walki. Polaków jeszcze większe rzesze unikały walki, bawiły się na zachodzie Polski, gdy z Ruskimi walczyliśmy.
A narracja że bronimy Europy była jeszcze większa.

Były wrzucane dane. Ty masz inne?
Ilu według Ciebie ukrow pobiera 500? Rzuć linkiem.
Czy znowu napiszesz coś w stylu "nie zesraj się" gdy okaże się, że nie masz racji?
Czy ja coś tumanie pisałem o 500+?
Na początku wojny, gdy Polskę zalała fala Ukraińców, byłem za tym by pomagać. Ze względu na pracę codziennie mijałem tysiące kobiet z dziećmi i osoby starsze, które były przerażone sytuacją jaka je spotkała. Zawoziłem produkty pierwszej potrzeby do punktu zbiórki. Kupowałem i rozdawałem im jedzenie. I uważałem wtedy, że jest to naturalne. Mój punkt widzenia zmienił się z dwóch powodów. Po pierwsze nasz pierdolnięty rząd zaczął stawiać Ukraińców wyżej niż Polaków. Socjale, pierwszeństwo w szkołach i przedszkolach, u lekarza, darmowe przejazdy komunikacją miejską itp. Po drugie coraz więcej zacząłem dostrzegać na ulicach młodych ukraińskich byków, którzy mają wyjebane na swój kraj. Filmiki z imprez z Ukrainy. Z ich sklepów, gdzie są sprzedawane towary, które były zbierane w Polsce jako pomoc humanitarna. I to panoszenie się w naszym kraju z symbolami UPA. To zwykłe plucie nam w ryj. Pierdolenie ukraińskiego rządu o tym, że nie czas na rozliczenie w sprawie Wołynia. I takie obślizgłe typy jak ty które na każdym kroku wybielają i usprawiedliwiają niemal wszystko co złe po stronie ukraińskiej. Mieszkamy w Polsce, to my jesteśmy Jej obywatelami i to my powinniśmy być tu najważniejsi.

Na początku wojny, gdy Polskę zalała fala Ukraińców, byłem za tym by pomagać. Ze względu na pracę codziennie mijałem tysiące kobiet z dziećmi i osoby starsze, które były przerażone sytuacją jaka je spotkała. Zawoziłem produkty pierwszej potrzeby do punktu zbiórki. Kupowałem i rozdawałem im jedzenie. I uważałem wtedy, że jest to naturalne. Mój punkt widzenia zmienił się z dwóch powodów. Po pierwsze nasz pierdolnięty rząd zaczął stawiać Ukraińców wyżej niż Polaków. Socjale, pierwszeństwo w szkołach i przedszkolach, u lekarza, darmowe przejazdy komunikacją miejską itp. Po drugie coraz więcej zacząłem dostrzegać na ulicach młodych ukraińskich byków, którzy mają wyjebane na swój kraj. Filmiki z imprez z Ukrainy. Z ich sklepów, gdzie są sprzedawane towary, które były zbierane w Polsce jako pomoc humanitarna. I to panoszenie się w naszym kraju z symbolami UPA. To zwykłe plucie nam w ryj. Pierdolenie ukraińskiego rządu o tym, że nie czas na rozliczenie w sprawie Wołynia. I takie obślizgłe typy jak ty które na każdym kroku wybielają i usprawiedliwiają niemal wszystko co złe po stronie ukraińskiej. Mieszkamy w Polsce, to my jesteśmy Jej obywatelami i to my powinniśmy być tu najważniejsi.

No ok. Czyli mamy jakiś mały procent Ukraincow, którzy używają symboli UPA, kilkanaście czy kilkadziesiąt którzy dostają legalnie socjal, o co nie można mieć do nich pretensji, i reszta normalni, pracujący Ukraińcy. Więc skąd plucie na nich jako na całość z taką trzęsawka, jak dotycza te rzeczy malutkiej części?

No ok. Czyli mamy jakiś mały procent Ukraincow, którzy używają symboli UPA, kilkanaście czy kilkadziesiąt którzy dostają legalnie socjal, o co nie można mieć do nich pretensji, i reszta normalni, pracujący Ukraińcy. Więc skąd plucie na nich jako na całość z taką trzęsawka, jak dotycza te rzeczy malutkiej części?
:siara: tak jak myślałem, niedojebanie mózgowe cały czas u ciebie się pogłębia. Z mojej strony koniec tematu.

Na logikę. Piszecie ciągle, że żyją z socjalu, albo że wręcz masowo go wyłudzają nielegalnie. Na razie wychodzi na to, że sobie to wynysliliscie

Kurde to są moje przemyślenia wręcz

Przepraszam, jakie to kompetencje maja ukry, które są nieznane polskim pracownikom? Medycyna u nich mówiąc kolokwialnie - ssie, nauka i szkolnictwo wyzsze tak samo, IT mamy lepsze, inżynierów i budowlańców lepszych, zaznajomionych z zachodnimi technologiami, rolnictwo na wyzszym pozomie technologicznym. Nawet nasze patusy potrafią lepiej chlać.

W tej kwestii zaufałem naukowemu autorytetowi doktora Sławomira Mentzena. Pan doktor się nie zna i nie warto głosować na Konfederację?

@cz75 @vitas @utatek @tucznik @Shajs @QŃ. @hatemenow @ninja @PaulPGR @Slavic Warriot @szplin

1694421530172.jpg

W tej kwestii zaufałem naukowemu autorytetowi doktora Sławomira Mentzena. Pan doktor się nie zna i nie warto głosować na Konfederację?

@cz75 @vitas @utatek @tucznik @Shajs @QŃ. @hatemenow @ninja @PaulPGR @Slavic Warriot @szplin
XD gościu jakbyś czytał to forum to byś wiedział, że jestem antymemcen i gardzę tym politykiem. Ale typowo pełowskie spojrzenie, wyjdź sprzed komputera, zobacz swój kraj, albo najlepiej przejdź się po swoim mieście nocą z symbolami Narodu Polskiego.

XD gościu jakbyś czytał to forum to byś wiedział, że jestem antymemcen i gardzę tym politykiem. Ale typowo pełowskie spojrzenie, wyjdź sprzed komputera, zobacz swój kraj, albo najlepiej przejdź się po swoim mieście nocą z symbolami Narodu Polskiego.

Oznaczyłem wszystkich lajkujacych licząc, że nie są hipokrytami i nie popierają memcena. Cieszę się, że zgodnie z moimi przewidywaniami nie jesteś hipokrytą.

Opierasz swoją opinię na tym, że Mentzen zatrudnił u siebie pierwszą falę ukraińców, tych jeszcze z przed wojny czy o coś innego chodzi? Bo jeżeli o to, to wcześniej przyjeżdżali do Polski ludzie troszkę bardziej ambitni i wyróżniający się. Teraz przyjechali wszyscy. Poważnie pytam, bo nie śledzę aż tak wątku i może mi coś umknęło.

Last edited:
Back