Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Te poczekaj kurwa a który z nich jest tym tchórzliwym zjebem dającym upust flustracja i kompleksom, Ukrainiec czy Polak? Obcy czy miejscowy?Mowiles o jakis aspektach sprawy, o ktorych nikt nie mowi. Musisz byc w posiadaniu filmu, ktory rzuci nowe swiatlo na cala sytuacje. Takiego, ktory jest w stanie wybronic tchorzliwego zjeba, ktory daje upust swoim flustracjom i kompleksom.
W piździe mam te mapy a tych wiosek to bym nawet nie odbijał kosztem jednostki czy kompanii, ty myślisz że w jaki sposób pole minowe rozbroili? Ogólnie to ile ta wioska liczyła mieszkańców? Bo jeśli koło 1k osób na której mieszka moja babcia i by mi dowódca kazał odbijać taka wieś dwa tygodnie z zerową infrastrukturą to bym spierdolił do Arabii zostając boskim żigolakiem.Nie wiem ile w tym prawdy ale na ukraińskim telegramie wyliczyli, ze ukry odbiły tylko 60km2. Ktoś te mapy jeszcze ogarnia?
No ale na czym polega ofensywa ukraińska jak nie ma odbijaniu terenu?W piździe mam te mapy a tych wiosek to bym nawet nie odbijał kosztem jednostki czy kompanii, ty myślisz że w jaki sposób pole minowe rozbroili? Ogólnie to ile ta wioska liczyła mieszkańców? Bo jeśli koło 1k osób na której mieszka moja babcia i by mi dowódca kazał odbijać taka wieś dwa tygodnie z zerową infrastrukturą to bym spierdolił do Arabii zostając boskim żigolakiem.
Jaka tam była krytyczna infrastruktura w wiosce że musieli poświęcić miasto chłopów? Tylko i wyłącznie cele propagandowe .

Gejmingowy Jaro Wolski twierdził w ostatnim raporcie, że w tym tygodniu ta cała ukraińska kontrofensywa miała się rozstrzygnąć -- w sensie czy totalnie fiasko czy jednak jakiś sukces.Nie wiem ile w tym prawdy ale na ukraińskim telegramie wyliczyli, ze ukry odbiły tylko 60km2. Ktoś te mapy jeszcze ogarnia?
Na zabijaniu własnych żołnierzy bo pole minowe czyszczą w ten sposób że któryś z nich prawdopodobnie piekarz czy informatyk następuje na minę a później z oderwaną nogą próbują go wciągnąć do pojazdu piechoty.No ale na czym polega ofensywa ukraińska jak nie ma odbijaniu terenu?
Ja to mam w piździe jeszcze bardziej. Nie kategoryzuje czy ginie szon czy rusek, to samo dla mnie.
Totalne fiasko.Gejmingowy Jaro Wolski twierdził w ostatnim raporcie, że w tym tygodniu ta cała ukraińska kontrofensywa miała się rozstrzygnąć -- w sensie czy totalnie fiasko czy jednak jakiś sukces.
Obiecywał, że dziś zrobi jakiś miniraport, bo już, jego zdaniem, dzisiaj miałoby być wiadome co i jak. Ale z tego co widzę, to nic nie zrobił, nie dodał na YT, więc nie ma chyba o czym gadać. Inne media też jakoś specjalnie się nie podniecają, więc... no cóż...
Nie no Wolski i Micek to dla mnie dwóch najgorszych z OSINT. Po tym co odjebali z "marszem na Rosje" ich wiarygodność jest równa zeru.Gejmingowy Jaro Wolski twierdził w ostatnim raporcie, że w tym tygodniu ta cała ukraińska kontrofensywa miała się rozstrzygnąć -- w sensie czy totalnie fiasko czy jednak jakiś sukces.
Obiecywał, że dziś zrobi jakiś miniraport, bo już, jego zdaniem, dzisiaj miałoby być wiadome co i jak. Ale z tego co widzę, to nic nie zrobił, nie dodał na YT, więc nie ma chyba o czym gadać. Inne media też jakoś specjalnie się nie podniecają, więc... no cóż...
Kto stworzył jakiś osint i kto tam nalezy? Poważnie pytam bo pierwsze słyszę o takim ugrupowaniu.Nie no Wolski i Micek to dla mnie dwóch najgorszych z OSINT. Po tym co odjebali z "marszem na Rosje" ich wiarygodność jest równa zeru.
Kto stworzył jakiś osint i kto tam nalezy? Poważnie pytam bo pierwsze słyszę o takim ugrupowaniu.
Czym wogole jest osint? Jakąś grupą militarną czy grupą teoretyków?
Nie słuchaj wogole tej grupy teoretyków internetowych, odpowiedz sobie na jedno pytanie, skąd oni mają wiedzieć cokolwiek na temat wywiadu gospodarczego? No właśnie, skasuj to, lepiej jak o sporcie posłuchasz czy przeczytasz niż te gówno w internecie.View attachment 76402
Tylko ta dwójka oprócz ogólnie dostępnych źródeł lubi sobie dodać swoje sławne "wiem z pewnych tajnych źródeł, ze...." i nigdy im sie to nie sprawdza.
Jaro faktycznie jest wątpliwie wiarygodny w wielu kwestiach, zwłaszcza od czasu jak zwąchał się z pissem. Te jego pierdy o gruzinach, propagandzie i generalnie gadanie o sprawach o których nie ma pojęcia są słabe. O geopolityce też raczej pojęcia większego nie ma.Nie no Wolski i Micek to dla mnie dwóch najgorszych z OSINT. Po tym co odjebali z "marszem na Rosje" ich wiarygodność jest równa zeru.
W sumie jaki OSINT, bardziej pasuje do nich influencer. Tam sie maja zgadzać wyswietlenia, a nie informacja.
To nie jest takie zerojedynkowe. Czasem wydaje się, że w wiosce nic nie ma ale ta zabita dziurami wiocha ma strategiczne znaczenie. Mozesz np. podciągnąć artylerię i pokryć ogniem drogę czy most, czy zrobić przyczółek podciągnąć odwody. Czasami warto i trzeba. Dziwi mnie jedno, przecież ukry wiedziały, ze to jest w chuj zaminowane, strategie opracowali ma wzor rusa, czyli wpieriod. Raczej powinni starac się niszczyć pola minowe ostrzałem, specjalistycznych niszczycieli min trudno im będzie użyć, bo raczej tam non stop wiszą ruskie drony, a sprzęt musi sie zbliżyć do pól minowych. Wbrew pozorom to właśnie miny są najtrudniejsze do przejścia potem powinno być łatwiej. Tylko pytanie, czy będzie czym i kim to robić.W piździe mam te mapy a tych wiosek to bym nawet nie odbijał kosztem jednostki czy kompanii, ty myślisz że w jaki sposób pole minowe rozbroili? Ogólnie to ile ta wioska liczyła mieszkańców? Bo jeśli koło 1k osób na której mieszka moja babcia i by mi dowódca kazał odbijać taka wieś dwa tygodnie z zerową infrastrukturą to bym spierdolił do Arabii zostając boskim żigolakiem.
Jaka tam była krytyczna infrastruktura w wiosce że musieli poświęcić miasto chłopów? Tylko i wyłącznie cele propagandowe .
Gruzinscy!Nie wierzę. To musieli być polscy lekarze.
Ile mieli odbić, a przede wszystkim kim, jeśli najlepsi żołnierze zostali wybici w pierwszej fazie wojny. Naprawdę wierzyłeś w Gazeciano - Onetowe pierdolety, że w tej wojnie giną jedynie ruscy?Nie wiem ile w tym prawdy ale na ukraińskim telegramie wyliczyli, ze ukry odbiły tylko 60km2. Ktoś te mapy jeszcze ogarnia?
Ja czytam tylko telegramy rosyjskie i ukrainskie bo tam jest info prosto z frontu i często samymi zainteresowanymi są żołnierze. .Ile mieli odbić, a przede wszystkim kim, jeśli najlepsi żołnierze zostali wybici w pierwszej fazie wojny. Naprawdę wierzyłeś w Gazeciano - Onetowe pierdolety, że w tej wojnie giną jedynie ruscy?
![]()
Kontrofensywa Ukrainy. Daleko do baśniowego happy endu
Cały wolny świat chce zwycięstwa Ukrainy nad imperialną Rosją. Ale warto oddzielić iluzje od faktów. To będzie długa wojna.www.rp.pl

Póki co to ja tam widzę tylko jakiś film, który równie dobrze może byc fejkiem, który niczego nie wyjaśnia i jedynie próbuje wywrzeć jednostronną ocenę sytuacji
Mają we krwi, to na pewno.Promil.
![]()