JosueEstebanez
PRIDE FC Welterweight
To nie wiesz, że tylko oficjalnie dane ministerstwa się licząTe 7 baniek chrywien to pewnie z tego spadajacego ukrainskiego PKB co nie @lemmy![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To nie wiesz, że tylko oficjalnie dane ministerstwa się licząTe 7 baniek chrywien to pewnie z tego spadajacego ukrainskiego PKB co nie @lemmy![]()
swoja droga kurwa ile to musiało miejsca zajac to ja niewiem))No, myślę że jak ktoś przewozi przez granicę, nielegalnie, pieniądze, to można z tego obliczyć PKB kraju z którego pochodzi.![]()

Pożyteczni idioci, po prostu. Dlatego nawet Ukraińcy nas nie szanują, mimo że są blisko utraty 1/4 kraju, a kto wie, czy nie więcej. Trudno, żeby szanowali paziów, którzy nie są paziami na etacie, tylko się wręcz proszą, by im paziować za dopłatą.Polacy jak zwykle nie potrafią zadbać o własny interes. Pomoc należało ale nic tyle ile chcieli Ukraińcy ale wyłącznie tyle ile wymagał od nas nasz najważniejszy sojusznik czyli USA w ramach NATO i dla naszego bezpieczeństwa. Ukry i tak mają nas w dupie a dodatkowo nie powinniśmy poświęcić pamięci o zaszłościach historycznych tak jak to ma miejsce obecnie. Gospodarczo i tak po wojnie zrobią interesy z tzw starą Unią a nie z nami. Powoli wygląda na to że rząd i zastępy poliniakow oddali dupę darmo niczym kurewka napita do nieprzytomnisci tudzież zakochana bez pamięci.
Nasi by daliPolacy jak zwykle nie potrafią zadbać o własny interes. Pomoc należało ale nic tyle ile chcieli Ukraińcy ale wyłącznie tyle ile wymagał od nas nasz najważniejszy sojusznik czyli USA w ramach NATO i dla naszego bezpieczeństwa. Ukry i tak mają nas w dupie a dodatkowo nie powinniśmy poświęcić pamięci o zaszłościach historycznych tak jak to ma miejsce obecnie. Gospodarczo i tak po wojnie zrobią interesy z tzw starą Unią a nie z nami. Powoli wygląda na to że rząd i zastępy poliniakow oddali dupę darmo niczym kurewka napita do nieprzytomnisci tudzież zakochana bez pamięci.
Druga sprawa że Ukraińcy nie ogarniają jednej rzeczy. Amerykanie nie chcą ich zbroić nadmiernie tylko do poziomu gwarantującego zatrzymanie zepedow władka gdzieś na poziomie terenów zajętych obecnie. Są tylko marionetką wuja Sama przydatną chwilowo do utrzymania w ryzach mateczki rossiji i obrony wschodniej flanki Nato.
Oni sami to chyba myśleli że Amerykanie dadzą im lotniskowiec, głowice nuklearne i tysiąc jastrzębi.
Błąd! Nasi by kupili na kredyt i dali, jeszcze lotniskowiec byłby wypełniony złotem, żeby się bracia nie pogniewali. Nam by powiedzieli, że rus chce podbić galaktykę, a Jankesi już się kontaktowali z kosmitami i kosmici są zanipokojeni więc ukry walczą za galaktykę!Nasi by dali
prawda to?

Tak, zle i tak nie dobrze.To w końcu źle, że Niemcy wyrządza miliardy na odbudowę Ukrainy, a nie my, czy dobrze jeśli my nie wydamy?
Niemcy jeśli to nie wydadzą tylko zainwestują i jeszcze na tym zarobią. Polski rząd da za darmo i jeszcze dupę nastawi.To w końcu źle, że Niemcy wyrządza miliardy na odbudowę Ukrainy, a nie my, czy dobrze jeśli my nie wydamy?
Niemcy jeśli to nie wydadzą tylko zainwestują i jeszcze na tym zarobią. Polski rząd da za darmo i jeszcze dupę nastawi.
Skoro nic nie zrozumiałeś i dalej stosujesz debilną taktyke pseudo logicznego obracania kota ogonem to won na powrót do ignora. Tylko sprawdzałem czy rokujesz ale tobie już nic nie pomoże.Czyli lepiej by Polska nie tylko nie miała pierwszego miejsca w odbudowie, co najlepiej ostatnie lub żadne? To na chuj tylke krzyku było :p

Niemcy nie wydadzą ani grosza, bo będą to środki Unijne. Niemcy nie zwykli szastać kasą o czym świadczy tutejszy tweet, mówiący, że się wycofują z corocznego 2% PKB na armię. Najwyraźniej doszli do wniosku, że nic im nie grozi, a Ukraina poszła na straty. Niemcy jak każdy rozsądny naród ma kalkulator w głowie. Nie inwestują kasy w "cudze ściany". Wraz z Francją przytulą najtłuściejsze kontrakty na odbudowę, kasując wspomniane środki Unijne. Ukraina tylko temu przyklaśnie, ponieważ lepiej trzymać z mocarstwami z prawdziwego zdarzenia, rozdającymi karty w UE i NATO, niż z Polską, która nic nie znaczy na arenie międzynarodowej. Nic. Nikt się z nami nie liczy.Niemcy jeśli to nie wydadzą tylko zainwestują i jeszcze na tym zarobią. Polski rząd da za darmo i jeszcze dupę nastawi.
Bardzo smutna analiza ale jaka prawdziwa.Niemcy nie wydadzą ani grosza, bo będą to środki Unijne. Niemcy nie zwykli szastać kasą o czym świadczy tutejszy tweet, mówiący, że się wycofują z corocznego 2% PKB na armię. Najwyraźniej doszli do wniosku, że nic im nie grozi, a Ukraina poszła na straty. Niemcy jak każdy rozsądny naród ma kalkulator w głowie. Nie inwestują kasy w "cudze ściany". Wraz z Francją przytulą najtłuściejsze kontrakty na odbudowę, kasując wspomniane środki Unijne. Ukraina tylko temu przyklaśnie, ponieważ lepiej trzymać z mocarstwami z prawdziwego zdarzenia, rozdającymi karty w UE i NATO, niż z Polską, która nic nie znaczy na arenie międzynarodowej. Nic. Nikt się z nami nie liczy.
Inna sprawa, czy w ogóle będzie co odbudowywać, bo moim zdaniem nie za bardzo. Po fiasku kontrofensywy, Putin poczuł wiatr w żaglach. Nie odpuści. Zajął najcenniejsze tereny, resztę nie weźmie na hura, lecz co jakiś czas zbombarduje, doprowadzając do ruiny gospodarkę i codzienne życie ludzi. Czas gra na jego korzyść.
Mówisz o tych z żółto niebieskimi szmatami na samochodach i profilowych na pejsbuku?Zawsze wiedziałem, że wokół mnie żyją hordy debili ale takiej skali to nawet ja się nie spodziewałem.
Tak, między innymi. Ale i wśród tych bez sino zółtej szmaty wielu debili się ukrywało... choćby tutajMówisz o tych z żółto niebieskimi szmatami na samochodach i profilowych na pejsbuku?

Pamiętacie jakie było aj waj jak ruscy walili w bloki mieszkalne, szpitale itd., w których ukry robili swoje bazy?
Teraz już można walić w bloki mieszkalne bo to ukry robią.
Jak sobie przypomnę jak się ludzie zachowywali na początku tej wojny to mi się niedobrze robi. Zawsze wiedziałem, że wokół mnie żyją hordy debili ale takiej skali to nawet ja się nie spodziewałem.
Naturalne... dla debili.W sumie to dość naturalne, że u agresora krytykuje się wiele działań częściej niż te same u broniącego czy tego którego popieramy. Gdy alianci zaczęli bombardować cywili w Niemczech, też było to wtedy niekrytykowane, a gdy robili to Niemcy - to tak. Gdy np Ukraińcy w latach 30 dokonywali zamachów na polskich urzędników - to krytykowaliśmy, ale gdy Polacy, np Piłsudski, to robił, to patrzelismy inaczej.
Żeś wcześnie odkrył te oczywistość.
Naturalne... dla debili.
Ale Ty pierdoliszCzyli uważasz chłopaków, którzy krytykują zamachy UPA na Polaków a np nie krytykują tego o Piłsudskiego, za debili?
W sumie w wielu przypadkach muszę przyznać Ci rację.

Ale Ty pierdolisz
Tylko po to żeby pierdolić, nic więcej.
Na początku była cała narracja tworzona, że ruscy walą w szpitale, szkoły i przedszkola i zabijają dzieci a kto mówił, że tam są bazy ukrów to był z automatu ruską onucą. To był przekaz dla debili i debile w to uwierzyli.
O czym Ty pierdolisz to nie mam pojęcia![]()
Normalne... dla debiliNapisałem łopatologicznie. Napisałem, że to normalne iż u jednych coś co się krytykuje, u innych bagatelizuje lub wręcz pochwała. I podalem przykłady. Tyle.