Konflikt Rosja-Ukraina

Myślę, że trafiłeś w punkt, potrzebują scalenia wokół jakiegoś mitu, a nie bardzo mają w czym wybierać. Dopiero po tej wojnie zbudują nową historię dot. walki o wolność itd..
i to jest właśnie szansa dla Polski, aby jeden mit zastąpić drugim korzystniejszym dla nas. Chociaż oczywiście nic z tego nie wyjdzie mimo, że teraz łatwiej polonizować ukraińską politykę niż wcześniej....

i to jest właśnie szansa dla Polski, aby jeden mit zastąpić drugim korzystniejszym dla nas. Chociaż oczywiście nic z tego nie wyjdzie mimo, że teraz łatwiej polonizować ukraińską politykę niż wcześniej....

Nic nie wyjdzie. Za daleko zaszło z 0ropagznda bandery, by się z tego wycofali.

Pobożne życzenia. Będziecie widzieć nowych bohaterów jak ekshumacje ::really::
Dlaczego nie? Nasi bohaterowie to też uczestnicy powstań i wojen. U nich będzie tak samo.
Walczący o niepodległość Legioniści, na początku XX wieku mieli za bohaterów swoich dziadków z Powstania Styczniowego, później ich czcili Powstańcy Warszawscy itd..

Nic nie wyjdzie. Za daleko zaszło z 0ropagznda bandery, by się z tego wycofali.
dobry marketing działa cuda i jest w stanie przekonać ludzi do wszystkiego (dlatego między innymi zmieniłem zdanie odnośnie regulowania rynku reklam w TV i nawet bym nowe ograniczenia ustanowił).
Problem polega na tym, że gdy Niemcy można powiedzieć, że przekonali świat, że tak naprawdę ten naród został wyzwolony w 1945 od nazistów i że tak naprawdę to Hitler wziął się niewiadomo skąd, wcale nie zyskał na popularności dzięki nacjonalistycznemu myśleniu Niemców, że inne narody są potrzebne tylko dlatego aby służył Niemcom, a Bismarck ma mase ulic w Niemczech to...
... Polska musi się tłumaczyć z "polskich obozów koncentracyjnych" :zarobiony:
Jeszcze teksty, że Niemcy zostali oszukani przez Hitlera. Boże chłopi w Rosji zostali oszukani przez komunistów aby walczyć z carem a nie Niemcy przez Hitlera. Przecież on zrobił to co obiecał już w Mein Kampf (książka napisana zresztą słabym niemieckim).

To świadczy o jakości polskiej polityki historycznej: nawet w tak prostej zero jedynkowej sprawie porażka przez KO w walce z Niemcami: dlatego wielu Niemców naprawdę nie rozumie dlaczego Polska chce reparacji.
Nawet ten głupi argument: podczas wojny zginęło ileś Żydów. Ginęli Polacy pochodzenia żydowskiego, ba nawet nie pochodzenia żydowskiego, bo w końcu to SSMann decydował czy jesteś Żydem czy nie a nie pochodzenie, więc jeśli ktoś miał jakieś żydowskobrzmiące nazwisko czy imię to mógł nieciekawie skończyć....

BTW nawet Bandera nie jest chyba na liście ludzi z tytułem Bohatera Ukrainy.

W ogóle Ukraina pokazuje, że lewica w państwie dla równowagi jest potrzebna.
Lewica nie lewactwo :roberteyeblinking:
Dobra ordynacja wyborcza aby nawet skrajne ugrupowania od lewa do prawa były w Sejmie ale nie miały wpływu na rządzenie.
Dużo dałaby ordynacja preferencyjna przynajmniej przy wyborze połowy posłów.

Lewica nie lewactwo :roberteyeblinking:
Dobra ordynacja wyborcza aby nawet skrajne ugrupowania od lewa do prawa były w Sejmie ale nie miały wpływu na rządzenie.
Dużo dałaby ordynacja preferencyjna przynajmniej przy wyborze połowy posłów.

Tam by się przydała lewica, która krzyczy "Faszyzm", pikietowała by zmienić nazwę ulicy jakiegoś zbrodniarza, bo faszysta. I ogólnie by wzrosła, jak w zachodniej Europie, i u nas, niechęć do nacjonalizmów.

nawet die Welt krytykował Tuska

Jak nasi konkurenci Niemcy go krytykują, to znaczy że dobrze rywalizował:)

To jest człowiek, który chciał wpuszczać nielegalnych imigrantów

To jest człowiek który powstrzymał inwazję imigrantów, dogadując się z Turcją.

a legalni mu przeszkadzają (legalni Pakistańczycy płacą agencji pośrednictwa pracy,

Tylko wykazywał hipokryzję PiS.

człowiek z ołtarzykiem w domu, ślubem kościelnym po 20 latach małżeństwa cywilnego dla sondaży

Robert Lewandowski odnowił sobie małżeństwo po 10 latach, a Tusk po 20. Wielcy ludzie tak robią, a mali nie potrafią zrozumieć i zostaje prostacki hejt.

a teraz wielki fan aborcji.

Też kiedyś byłem przeciwnikiem aborcji, ale zmądrzałem

Jeśli w sondażach wyszłoby, że opłacałoby mu się przejść na Islam to jego córka i żona chodziłyby w tych kocach jak kobiety w Afganistanie :korwinlaugh:
Nie wiem czy jest polityk bardziej fałszywy niż Tusk. Zmiany od światopoglądu aż po poglądy gospodarcze :waldeklaugh:
Chory człowiek, któremu należy może nawet współczuć, że władza go tak uzależniła -kolejny powód dlaczego nie warto iść do polityki...

Odkleiles się w stylu doktora Napierały. Czekam na więcej:)

odniosę się do jednego bo tradycyjnie odlatujesz, a raczej trolujesz.
Wpuszczanie legalnych imigrantów a nie niesprawdzonych przez Niemców?
Wiesz, że kłamanie we wniosku azylowym jest w DE nie karane? Za to jeśli podasz złe dane w rejestracji hotelowej to możesz dostać tysiąc EUR kary?
Pisał o tym...
...die Welt czyli AXEL RINGER SPRINGER wydawca onetu w Polsce :waldeklaugh:

Straszył Polskę karami za napływ nieprzyjęcie nielegalnych imigrantów dzięki którym przemytnicy, mafie zarobiły miliardy EUR. Razem z Merkel mają troche krwi na rękach, bo przemyt ludzi ma wiele wad...

Jak jestem za rozsądną polityką imigracyjną (ale nie na poziomie inżynierii społecznej) to gardzę wspieraniem przemytników ludzi a UE ma cholerne problemy z tym: od Holandii, Włoch aż po NIemcy czyli burdel Europy)...
Robert Lewandowski odnowił sobie małżeństwo po 10 latach, a Tusk po 20. Wielcy ludzie tak robią, a mali nie potrafią zrozumieć i zostaje prostacki hejt.
przeczytaj to co napisałem jeszcze raz. Sprawdź czy Lewandowski brał ślub kościelny czy odnawiał swój ślub -bo to jednak różnica brać cywilny a później przed wyborami kościelny. Sprawdź czy mówił o tym jakim jest ateistą i czy mógł na tym zyskać $$$...
Jeśli ktoś mówi jakim jest niewierzącym a później lata do Kościoła po ślub to jest jak wegetarianin wpierdalający schabowe...

EDIT: bardziej fałszywy od Tuska to byłby chyba Bosak albo Braun jeśli przeszedłby do partii Biedronia

Last edited:
Myślę, że ona już trochę (na szczęście) upadła. W tym sensie, że pewnie mało który Ukrainiec w ogóle zna faszystowski program, idee OUN.
Chociaż podobno istnieje na Ukrainie jeszcze organizacja OUN, oni na pewno są ideowcami i świadomi.
Oczywiście chuj wie ilu jest ideowcow. I każda liczba jest relatywna- bo np 10% dla kogoś może być gargantuiczna, dla kogoś nie być problemem.
Usyk niestety zna :). Obawiam się, że teraz te idee padną na podatny grunt. W czasie wojny, wszystkie 'izmy' wychodzą spod kamienia.

Usyk niestety zna :). Obawiam się, że teraz te idee padną na podatny grunt. W czasie wojny, wszystkie 'izmy' wychodzą spod kamienia.

Nacjonalizm zawsze rośnie gdy walczysz o wolność narodu. Wręcz jest niezbędny. To prawda. Zobaczymy jakie będę wyniki w wyborach partii banderowskich. Czy to się przełoży.
U nas przecież też nacjonalizm był największy na poczatku XX wieku, ale na szczęście nacjonaliści nie doszli do władzy, a nasz odpowiednik OUN, czyli ONR, był malutka siła.

Nacjonalizm zawsze rośnie gdy walczysz o wolność narodu. Wręcz jest niezbędny. To prawda. Zobaczymy jakie będę wyniki w wyborach partii banderowskich. Czy to się przełoży.
U nas przecież też nacjonalizm był największy na poczatku XX wieku, ale na szczęście nacjonaliści nie doszli do władzy, a nasz odpowiednik OUN, czyli ONR, był malutka siła.
ONR odpowiednikiem OUN?!

ONR odpowiednikiem OUN?!

ONR Falanga jak najbardziej. Nie ukrywali, że są faszystami, oraz, że są za oczyszczeniem Polski z niepożądanych nacji wszelkimi sposobami, a biorąc pod uwagę że popierali mord i ich już dokonywali... cóż.

Jakie widzisz między nimi istotne różnice?

ONR Falanga jak najbardziej. Nie ukrywali, że są faszystami, oraz, że są za oczyszczeniem Polski z niepożądanych nacji wszelkimi sposobami, a biorąc pod uwagę że popierali mord i ich już dokonywali... cóż.

Jakie widzisz między nimi istotne różnice?
Jakie to mordy?

Jakie to mordy?

Screenshot_2023-07-12-14-55-08-967_com.android.chrome.jpg

Podobnie jak OUN byli też przeciwnikami demokracji.

Jak znajdziesz istotne różnice między nimi to napisz.

Jak nasi konkurenci Niemcy go krytykują, to znaczy że dobrze rywalizował:)

To jest człowiek który powstrzymał inwazję imigrantów, dogadując się z Turcją.

Też kiedyś byłem przeciwnikiem aborcji, ale zmądrzałem

Odkleiles się w stylu doktora Napierały. Czekam na więcej:)
:brainoverload:

Wiesz, że kłamanie we wniosku azylowym jest w DE nie karane? Za to jeśli podasz złe dane w rejestracji hotelowej to możesz dostać tysiąc EUR kary?

Masz rację, kanclerz Tusk mógł uchwalić lepsze prawo w kolonii niemieckiej. Imperator Tusk jednak większą wagę przykładał do tego co się dzieje w imperium polskim niż w podległych koloniach.

Straszył Polskę karami za napływ nieprzyjęcie nielegalnych imigrantów dzięki którym przemytnicy, mafie zarobiły miliardy EUR.

Coś Ci się pomyliło. Nic takiego nie było.

Karami straszył Sasin, nie Tusk.

Jak jestem za rozsądną polityką imigracyjną (ale nie na poziomie inżynierii społecznej)

To tak jak Donald Tusk

Sprawdź czy Lewandowski brał ślub kościelny czy odnawiał swój ślub -bo to jednak różnica brać cywilny a później przed wyborami kościelny. Sprawdź czy mówił o tym jakim jest ateistą i czy mógł na tym zyskać $$$...
Jeśli ktoś mówi jakim jest niewierzącym a później lata do Kościoła po ślub to jest jak wegetarianin wpierdalający schabowe...
Jako liberał jestem tolerancyjny i staram się nie oceniać ludzi przez pryzmat ich przywiązania do zabobonów. Ty jednak chcesz iść w populizm i sugerować, że jak Donald prywatnie zaczął wierzyć w głupoty, to jego wiara będzie miała odbicie w sposobie rządzenia. Nic takiego nie miało miejsca gdy był u steru. Jego wiara to jego prywatna sprawa, ważne że nie chce utworzenia Wielkiej Polski Katolickiej.

EDIT: bardziej fałszywy od Tuska to byłby chyba Bosak albo Braun jeśli przeszedłby do partii Biedronia

0.jpg

Last edited:
Back