Konflikt Rosja-Ukraina

Pełna zgoda z Kukizem w tej kwestii. Jak się nie zgodzą po dobroci na ekshumacje, to powinniśmy im blokować wejście do UE i NATO, aż do skutku.
Przestańmy się w końcu pierdolić z nimi w tańcu.

I tutaj od razu mała dygresja:

Tak się zastanawiam...
Gdyby na naszym miejscu byli Żymianie, to jak sądzicie, ile czasu zajęłoby im "przekonanie" strony ukraińskiej do przyznania się do ludobójstwa dokonanego przez siebie na Wołyniu, przeproszenia ich za nie oraz do wydania zgody na ekshumacje ofiar?
Ja sądzę, że bardzo, bardzo niewiele.
P.S. Cholera, w takich chwilach chciałbym być Żymianinem. :childcry:
P.S.2 Chociaż... chuj wie, może jestem? Nigdy nie sprawdzałem swoich korzeni. Może jednak płynie we mnie niebieska krew pejsatych bożych wybrańców. :boystop:

P.S.3 W sumie... Przecież rządzący Polską to Żymianie. Dlaczego więc nie zachowują się jak Żymianie, tylko jak ostatnie pizdy?
Izrael zapewne wysłał nam swoich najgorszych. #ciężary :boystop:

Last edited:
Pełna zgoda z Kukizem w tej kwestii. Jak się nie zgodzą po dobroci na ekshumacje, to powinniśmy im blokować wejście do UE i NATO, aż do skutku.

Tak się zastanawiam...
Gdyby na naszym miejscu byli Żymianie, to jak sądzicie, ile czasu zajęłoby im "przekonanie" strony ukraińskiej do przyznania się do ludobójstwa dokonanego przez siebie na Wołyniu, przeproszenia ich za nie oraz do wydania zgody na ekshumacje ofiar?
P.S. W takich chwilach chciałbym być Żymianinem. :childcry:
P.S.2 W sumie... Przecież rządzący Polską to Żymianie. Dlaczego więc nie zachowują się jak Żymianie, tylko jak ostatnie pizdy? :boystop:

W ogóle ja czekam aż PO zacznie grać Wołyniem, radykalnymi antybanderowskimi hasłami, skoro są już oficjalnie antyimigranccy(chociaż moim zdaniem zawsze byli, Tusk w 2015 gdy był prezydentem, czy kimś tam, Europy, lobbował mocno by nie wpuszczać tej fali imigrantów. Ale oficjalnie przekaz multikulti)

nigdy tego przygłupa nie lubiłem. Jak ostatnio chwaliłem kilku lewicowców głównie związanych w "przeglądem", tu i w temacie poprawności politycznej, to on reprezentuje wszystko co najgorsze w tym nurcie. A przez wielu uważany za wielkiego inteligenta.

Niech zbiera pieniądze, grube miliony, dla reżimu tureckiego na kolejnego bezwartościowego bayaktara. .

Pamiętam taki program Pojedynek na TVP Historia. Lewak Sierakowski vs Prawak Ziemkiewicz.
Boże oczywiście można być socjalistą, lewicowcem, można to na siłę racjonalizować, ale on jedyne w czym jest dobry to w znajdowaniu kasy na swoje organizacje.

Już nie wspominając o tej wypowiedzi Sikorskiego, który zachowuje się jakby grał na wynik Konfederacji.

Ah. Cieżko się piszę o historii bo mam wrażenie, że ona osiągnęła taką wielkość mitu, że wrecz stała sie po obu stronach religią i to w tylu kwestiach....

Już czytanie pokemonów lewackich i prawackich tak nie śmieszy a raczej przeraża...

.
P.S.2 Chociaż... chuj wie, może jestem? Nigdy nie sprawdzałem swoich korzeni. Może jednak płynie we mnie niebieska krew pejsatych bożych wybrańców. :boystop::boystop:
Weź 2złote połóż gdzieś na chodniku i obserwuj jak ktoś je znajdzie i podniesie. Jak ktoś to podniesie i zaczną Ci się trząść ręce, oddech stanie się szybki i płytki, i nie będziesz w stanie znieść widoku jak ktoś zabiera pieniądz to znaczy, że płynie w Tobie krew żydowska.

PS to dwa złote koniecznie musi być kradzione.

Tak się zastanawiam...
P.S. Cholera, w takich chwilach chciałbym być Żymianinem. :childcry:
P.S.2 Chociaż... chuj wie, może jestem? Nigdy nie sprawdzałem swoich korzeni. Może jednak płynie we mnie niebieska krew pejsatych bożych wybrańców. :boystop:

P.S.3 W sumie... Przecież rządzący Polską to Żymianie. Dlaczego więc nie zachowują się jak Żymianie, tylko jak ostatnie pizdy?
Izrael zapewne wysłał nam swoich najgorszych. #ciężary :boystop:
Oj w Polsce to nigdy nie ma co się zakładać, że nie ma się obcych korzeni. Ja szukając przodków znalazłem Niemców z XXVI wieku
W ogóle ciężko być czystym etnicznie w Polsce. Zwłaszcza patrząc na te nazwiska i imiona na starszych grobach.

Weź 2złote połóż gdzieś na chodniku i obserwuj jak ktoś je znajdzie i podniesie. Jak ktoś to podniesie i zaczną Ci się trząść ręce, oddech stanie się szybki i płytki, i nie będziesz w stanie znieść widoku jak ktoś zabiera pieniądz to znaczy, że płynie w Tobie krew żydowska.

PS to dwa złote koniecznie musi być kradzione.

Gradzione z tacy katolickiego kościoła.

Oj w Polsce to nigdy nie ma co się zakładać, że nie ma się obcych korzeni. Ja szukając przodków znalazłem Niemców z XXVI wieku
W ogóle ciężko być czystym etnicznie w Polsce. Zwłaszcza patrząc na te nazwiska i imiona na starszych grobach.

Przecież myśmy lokując miasta na wzór niemiecki ściągali tu masę niemieckich osadników. Albo u Jasienicy, albo Daviesa było, że Kraków jeszcze w późniejszym średniowieczu był zdominowany przez język niemiecki(co nie znaczy, że byli mniej "nasi" niż mówiący po Polsku).
A Ci ze wschodu...wielu tych najmocniej nienawidzących Ukraińców musi mieć pochodna tej samej krwi. W XX leciu na wschodzie chyba z 27% małżeństw było mieszanych, a przecież Polacy tam mieszali się z Rusinami już od setek lat. Jeszcze dochodzą Żydzi, Litwini...
Czystość narodu to kompletny mit. Może u np Japończyków ma sens.
Polska jednonarodowa jest raptem kilkadziesiąt lat. Wcześniej przez całe swoje istnienie była wieloetniczna.

Isakowicz-Zalewski jak zawsze merytorycznie a kukiz tradycyjnie nadpobudliwy prymityw wciąż nieudolnie zgrywający antysystemowca. Z popraciem na poziomie plankotnu udaje, wraz z dziennikarzem, że wciąż się liczy w politycznej układance.

Grajek niby coś tam sensownie czasem stęknie, ale ogólnie na tyle skompromitowany i spalony, że powinien przyjąć do serca niesławne słowa Chiraca, że "Zmarnował okazję, żeby siedzieć cicho", a nie oceniać innych. Bo jego wiarygodność wynosi okrągłe zero.

Przodków z XXVI wieku? Mamy podróżnika w czasie proszę państwa, pierwszy, który się ujawnił ;)

:roberteyeblinking:

Dopuszczenie przez rząd Ukrainy do wykonywania przewozów międzynarodowych wszystkich chętnych doprowadziło do skokowego wzrostu wykonywanych przewozów z niecałych 300 tys. w 2021 roku do 515 tys. w 2022 roku. – Polscy przewoźnicy nie mają szansy powrócić na ten rynek, bo dominują na nim ukraińskie firmy. Są to głównie przedsiębiorcy mający inną ideę funkcjonowania transportu, dysponujący taborem do przewozów lokalnych, którzy zaniżają stawki, nie patrząc na amortyzację – uważa prezes Zrzeszenia Międzynarodowych Przewoźników Drogowych w Polsce Jan Buczek.

Dodaje, że żywiołowa konkurencja niszczy także komercyjny, profesjonalny transport ukraiński, który od ponad pół roku opowiada się za wprowadzeniem zezwoleń. – Taka formuła byłaby właściwą próbą naprawy sytuacji. Jeśli nie da się tego zrobić, grozi nam konflikt między polskimi i ukraińskimi przedsiębiorcami. Chcemy pomagać, ale nie możemy tego przypłacić utratą warsztatów pracy – podkreśla prezes ZMPD.

w ciągu roku dojebali drugie tyle transportu.....ciekawe ......Gdzie :mamed: ......znalezli na to kase jak tak ich wojna jebie?????

Przecież myśmy lokując miasta na wzór niemiecki ściągali tu masę niemieckich osadników. Albo u Jasienicy, albo Daviesa było, że Kraków jeszcze w późniejszym średniowieczu był zdominowany przez język niemiecki(co nie znaczy, że byli mniej "nasi" niż mówiący po Polsku).
A Ci ze wschodu...wielu tych najmocniej nienawidzących Ukraińców musi mieć pochodna tej samej krwi. W XX leciu na wschodzie chyba z 27% małżeństw było mieszanych, a przecież Polacy tam mieszali się z Rusinami już od setek lat. Jeszcze dochodzą Żydzi, Litwini...
Czystość narodu to kompletny mit. Może u np Japończyków ma sens.
Polska jednonarodowa jest raptem kilkadziesiąt lat. Wcześniej przez całe swoje istnienie była wieloetniczna.
A narodowcy mówią o czystości etnicznej, nawet o wyniku ponad 90% :waldeklaugh:

Obecnie nawet w państwach totalitarnych ciężko o większą jedność kulturowo-społeczno-etniczną, też przez globalizację.

Może w Korei Północnej ale to kraj wyjątkowy.
Nawet Chińczycy zachłysneli się trochę Zachodem.

A narodowcy mówią o czystości etnicznej, nawet o wyniku ponad 90% :waldeklaugh:

Obecnie nawet w państwach totalitarnych ciężko o większą jedność kulturowo-społeczno-etniczną, też przez globalizację.

Może w Korei Północnej ale to kraj wyjątkowy.
Nawet Chińczycy zachłysneli się trochę Zachodem.

Z Chinami kulturowo to nie tylko trochę, ale mocno. Przecież to na czym opiera się ich kraj to kapitalizm i komunizm. Dwie idee z Europy.

Sprawa jest prosta. Jesteś Ukraińcem i popierasz bandere? To zdychaj.
6BgV9ldCRoG3fRDFfSyjgdTNBwF4H2JS.png

Last edited:
Ale wciąż żyje idea Bandery, OUN, UPA.

Myślę, że ona już trochę (na szczęście) upadła. W tym sensie, że pewnie mało który Ukrainiec w ogóle zna faszystowski program, idee OUN.
Chociaż podobno istnieje na Ukrainie jeszcze organizacja OUN, oni na pewno są ideowcami i świadomi.
Oczywiście chuj wie ilu jest ideowcow. I każda liczba jest relatywna- bo np 10% dla kogoś może być gargantuiczna, dla kogoś nie być problemem.

Last edited:
Myślę, że ona już trochę (na szczęście) upadła. W tym sensie, że pewnie mało który Ukrainiec w ogóle zna faszystowski program, idee OUN.
Chociaż podobno istnieje na Ukrainie jeszcze organizacja OUN, oni na pewno są ideowcami i świadomi.
Czyli co?
Jeśli Ukrainiec z flagą OUN nie zna "faszystowskiego programu " to z czym się identyfikuje robiąc sobie domowy ołtarzyk z Banderą ? Co jest w Banderze, że się z nim utożsamia i taktykę jak bohatera? Jeśli nie jego idee , bo przecież Ukr ich nie zna to co ?

Bo wg mnie, jeśli jest tak jak piszesz, a przecież nikt na tym forum nie zna narodu ukraińskiego tak dobrze jak Ty, tym co powoduje nocny wytrysk miłośnika czerwonego Stefana jest min. jego zbrodnicza działalność na Polakach zamieszkujących Wołyń i Kresy wschodnie.

Dopuszczenie przez rząd Ukrainy do wykonywania przewozów międzynarodowych wszystkich chętnych doprowadziło do skokowego wzrostu wykonywanych przewozów z niecałych 300 tys. w 2021 roku do 515 tys. w 2022 roku. – Polscy przewoźnicy nie mają szansy powrócić na ten rynek, bo dominują na nim ukraińskie firmy. Są to głównie przedsiębiorcy mający inną ideę funkcjonowania transportu, dysponujący taborem do przewozów lokalnych, którzy zaniżają stawki, nie patrząc na amortyzację – uważa prezes Zrzeszenia Międzynarodowych Przewoźników Drogowych w Polsce Jan Buczek.

Dodaje, że żywiołowa konkurencja niszczy także komercyjny, profesjonalny transport ukraiński, który od ponad pół roku opowiada się za wprowadzeniem zezwoleń. – Taka formuła byłaby właściwą próbą naprawy sytuacji. Jeśli nie da się tego zrobić, grozi nam konflikt między polskimi i ukraińskimi przedsiębiorcami. Chcemy pomagać, ale nie możemy tego przypłacić utratą warsztatów pracy – podkreśla prezes ZMPD.

w ciągu roku dojebali drugie tyle transportu.....ciekawe ......Gdzie :mamed: ......znalezli na to kase jak tak ich wojna jebie?????
Slava!

Czyli co?
Jeśli Ukrainiec z flagą OUN nie zna "faszystowskiego programu " to z czym się identyfikuje robiąc sobie domowy ołtarzyk z Banderą ? Co jest w Banderze, że się z nim utożsamia i taktykę jak bohatera? Jeśli nie jego idee , bo przecież Ukr ich nie zna to co ?

Bo wg mnie, jeśli jest tak jak piszesz, a przecież nikt na tym forum nie zna narodu ukraińskiego tak dobrze jak Ty, tym co powoduje nocny wytrysk miłośnika czerwonego Stefana jest min. jego zbrodnicza działalność na Polakach zamieszkujących Wołyń i Kresy wschodnie.

Nie no, w to to chyba mało kto wierzy, że ludzie na Ukrainie czczą banderę bo zrobił ludobójstwo xd

Odpowiedź znajdziesz w tym pytaniu
: Jak myślisz, Polacy czczący bohaterów niepodległościowych czczą ich za idee walki o wolność, czy ich idee polityczne, np socjalizm? Jak zapytasz się przeciętnego Polaka o poglądy Piłsudskiego czy Korfantego to nikt nie będzie nic wiedział.
Swoją drogą, Piłsudczycy byli ideowo przeciwko państwu narodowemu, i za nadaniem równych praw do Polaków mniejszością.
Sam znam wielu narodowców którzy, poza Dmowskim, także upamiętniają Piłsudskiego, mimo, że z pewnością tych poglądów nie uznają.

Czyli co?

To nie tylko Bandera
Kolodziński, Szuchewycz, Stećko,Doncow, Sciborski
Ukry po prostu nie mają żadnych autorytetów w państwie. Absolutnie żadnych, więc czczą co popadnie. Tak to wygląda.

Dlatego to miód na moje serce,że tyle tego szoszonskiego ścierwa teraz ginie.

Mówiłem, że też masz mentalność banderowcy. Masz wroga w postaci konkretnego narodu, i cieszy cię śmierć mas tego narodu. Typowy przykład takiej mentalności.

To nie tylko Bandera
Kolodziński, Szuchewycz, Stećko,Doncow, Sciborski
Ukry po prostu nie mają żadnych autorytetów w państwie. Absolutnie żadnych, więc czczą co popadnie. Tak to wygląda.
Myślę, że trafiłeś w punkt, potrzebują scalenia wokół jakiegoś mitu, a nie bardzo mają w czym wybierać. Dopiero po tej wojnie zbudują nową historię dot. walki o wolność itd..

Back