Konflikt Rosja-Ukraina

Słyszałeś o tym:
Ostatnio znajomy wojak opowiadał, że nasza kochana władza znalazła sposób na wypełnienie planów, co do liczby żołnierz - na papierze.
Mówił, że rozdają stopnie pracownikom cywilnym. Paniom w biurach, mechanikom, logistykom, informatykom, itd. W zamian dostają wojskowe przywileje, ale bez wojskowych obowiązków - byle się zgadzali, byle na papierze wszystko grało.
Potwierdzasz?
Pisali też o tym w prasie.

Gen. Skrzypczak z kolejna dawka cennych spostrzeżeń

Mam wrażenie, że on cierpi na chorobę dwubiegunową/schizofrenię. Jego zmiany zdania co dwa tygodnie to już tragifarsa. Multum amerykańskich i brytyjskich wojskowych w stanie spoczynku mówi że jest słabo albo bardzo słabo.

Ostatnio u Wolskiego, który i tak wygląda na lekko podłamanego, dobijał pułkownik Lewandowski mówiąc o wielkiej słabości tej kontrofensywy.

Ja tam się nie znam, ale jak już czytałem to zdania ekspertów w tej dziedzinie - w większości byłych wojskowych. To ich skrzypczuk "zamknę polskie internetowe trolle w obozach" nazywa "kanapowymi ekspertami"?

Pisali też o tym w prasie.
Dopiero doczytałem. 100 procent prawda. Moja luba właśnie uciekła z naszej armii. (Psycholog). Jej szef sam jej to nieoficjalnie doradził. Bo jak już będziesz w armii to z dnia na dzień dostajesz rozkaz, że idziesz na drugi koniec Polski i jedyne co możesz zrobić to zdać mundur. I cała praca w armii jak psu w dupe. Dodatkowo do armii opłaca się iść tylko jak się jest szczawiem młodym. Emerytura wojskowa i etat na boku. Dołączanie do armii po 30 mija się z celem.

Mam wrażenie, że on cierpi na chorobę dwubiegunową/schizofrenię. Jego zmiany zdania co dwa tygodnie to już tragifarsa. Multum amerykańskich i brytyjskich wojskowych w stanie spoczynku mówi że jest słabo albo bardzo słabo.

Ostatnio u Wolskiego, który i tak wygląda na lekko podłamanego, dobijał pułkownik Lewandowski mówiąc o wielkiej słabości tej kontrofensywy.

Ja tam się nie znam, ale jak już czytałem to zdania ekspertów w tej dziedzinie - w większości byłych wojskowych. To ich skrzypczuk "zamknę polskie internetowe trolle w obozach" nazywa "kanapowymi ekspertami"?
Cóż gen. Skrzypczak to pancerniak, od siedzenia w czołgu ma trochę zakuty łeb. Te jego analizy są dziwne, niespójne. Ogólnie jest tak, że nie wiemy jak jest. Ukrom wyraźnie nie idzie ale oni nawet nie ruszyli swoich odwodów i najlepszych jednostek. Albo jest taka kupa, że nie ma sensu ich wytracać, a ruskie liotcziki sobie szaleją albo Ukry na coś czekają. Nie wierzę, że oni nie wiedzieli jak Rus się ufortyfikował, że nie wiedzieli o polach minowych. Mam wrażenie, że robią rozpoznanie bojem i w końcu pójdą na wyłom. Albo rzeczywiście coś się kręci na Kremlu i dogadują się za plecami, więc po co tracić cenną broń, przyda się na Lachów:).

... Albo rzeczywiście coś się kręci na Kremlu i dogadują się za plecami, ...
Trudno coś wyrokować bo wszystko to wróżenie z fusów, ale chyba Ukraińcom się za bardzo nie spieszy. Po akcji Prigożyna widać, że Kreml się chwieje i być może liczą, że wejdą na Krym bez walki.

Trudno coś wyrokować bo wszystko to wróżenie z fusów, ale chyba Ukraińcom się za bardzo nie spieszy. Po akcji Prigożyna widać, że Kreml się chwieje i być może liczą, że wejdą na Krym bez walki.
Właśnie to miałem na myśli. Nie wierzę w słabość i brak rozpoznania Ukrów. Oni odtworzyli swoje najlepsze jednostki do tego są wręcz napakowani zachodnią bronią. Co mają, wiedzą tylko oni i parę osób z innych krajów. My nie wiemy nic. Prigożyn był raczej testem słabości Putina, mam wrażenie, że stało za tym CIA wraz z walczącym o życie Łukaszenką i z cichą aprobatą FSB. Nie sądzę, żeby to była zmyłka Putina. Na zasadzie my nie mamy z nimi nic wspólnego, to są chuje i niech spierdalaja na Białoruś. A tam na spokojnie Wagner się przegrupuje i otworzy 2 front. Wagner to najlepsze co Rus ma.

Właśnie to miałem na myśli. Nie wierzę w słabość i brak rozpoznania Ukrów. Oni odtworzyli swoje najlepsze jednostki do tego są wręcz napakowani zachodnią bronią. Co mają, wiedzą tylko oni i parę osób z innych krajów. My nie wiemy nic. Prigożyn był raczej testem słabości Putina, mam wrażenie, że stało za tym CIA wraz z walczącym o życie Łukaszenką i z cichą aprobatą FSB. Nie sądzę, żeby to była zmyłka Putina. Na zasadzie my nie mamy z nimi nic wspólnego, to są chuje i niech spierdalaja na Białoruś. A tam na spokojnie Wagner się przegrupuje i otworzy 2 front. Wagner to najlepsze co Rus ma.
Wagner bez logistyki, amunicji i ciężkiego sprzętu nie ma potencjału żeby coś znaczyć w regularnej wojnie, dlatego ciekawi mnie co oni na tej Białorusi mają właściwie robić?
Albo faktycznie będą destabilizować nam granicę, albo swoją obecnością wiązać Ukraińców, albo jeszcze raz pomaszerują na Moskwę? Bo ile czasu możesz trzymać w namiotach kilka tysięcy zaprawionych w boju żołnierzy/przestępców?

Czytałem to, ale szczerze mówiąc na TT było już wszystko, dlatego trudno już wierzyć w cokolwiek. Przy czym oczywiste jest, że UA mają problemy, bo wojna to jeden wielki problem.

Wagner bez logistyki, amunicji i ciężkiego sprzętu nie ma potencjału żeby coś znaczyć w regularnej wojnie, dlatego ciekawi mnie co oni na tej Białorusi mają właściwie robić?
Albo faktycznie będą destabilizować nam granicę, albo swoją obecnością wiązać Ukraińców, albo jeszcze raz pomaszerują na Moskwę? Bo ile czasu możesz trzymać w namiotach kilka tysięcy zaprawionych w boju żołnierzy/przestępców?

Czytałem to, ale szczerze mówiąc na TT było już wszystko, dlatego trudno już wierzyć w cokolwiek. Przy czym oczywiste jest, że UA mają problemy, bo wojna to jeden wielki problem.

Wolski jutro napisze zupełnie co innego i też będzie gitara. Jak Prigożyn szedł na Moskwę to ekspert pisał o masowo poddających się ruskich oddziałach i o wojnie domowej w RU.
Oni są śmieszni, wiedzę czerpią z internetu, jeden przepisuje drugiego i bawią się w głuchy telefon. Żeby naprawdę coś wiedzieć trzeba by siedzieć w ruskim albo ukraińskim sztabie.

Wolski jutro napisze zupełnie co innego i też będzie gitara. Jak Prigożyn szedł na Moskwę to ekspert pisał o masowo poddających się ruskich oddziałach i o wojnie domowej w RU.
Oni są śmieszni, wiedzę czerpią z internetu, jeden przepisuje drugiego i bawią się w głuchy telefon. Żeby naprawdę coś wiedzieć trzeba by siedzieć w ruskim albo ukraińskim sztabie.
A na Patronite pieniądze rosną... i dziwić się, że taki srolski mówi, że on nie pójdzie na wojnę jak ruscy zaatakują Polskę bo ma ważną pracę na youtubie. Śmieć jebany, w ryj bym mu zajebał lamusowi.

Sam Zalensky przyznaje że nie jest dobrze i że bez przewagi w powietrzu żaden kraj europejski by się nie zdecydował na ofensywę.

A na Patronite pieniądze rosną... i dziwić się, że taki srolski mówi, że on nie pójdzie na wojnę jak ruscy zaatakują Polskę bo ma ważną pracę na youtubie. Śmieć jebany, w ryj bym mu zajebał lamusowi.

Chyba się powołujesz na wyrwany z kontekstu wpis. Później mogę odszukać, ale Wolski wstawiał całość swojej wypowiedzi i konkluzja była taka, że mimo że mu się interes na YouTube sypnie to i tak ojczyzna jest ważniejsza.

Sam Zalensky przyznaje że nie jest dobrze i że bez przewagi w powietrzu żaden kraj europejski by się nie zdecydował na ofensywę.
Zelenskiemu nie mozna wierzyć. On teraz robi wszystko, żeby dostać F-16. Fakt bez przewagi w powietrzu jest bardzo ciężko. Ale oni dostali sporo MIG29, a Rus wcale kilka klas lepszego sprzętu nie ma. Dodatkowo boi się zapuszczać w Ukraińską przestrzeń. Jak już napisałem, jak jest, nie wiemy i dowiemy się zapewne po fakcie. Już nasi eksperci jęczeli, ze użycie specjalsów w okopach to błąd. Jeden mądry wiedział co jest 5, po pierwsze ci specjalsi wzięli Rusa z zaskoczenia, chuj wie co było w tych okopach, po drugie powstały ładne filmiki, które Rus w okopach też zobaczył, a niefajnie być zarznietym nożem.

Konkluzja jest taka, że i tak bym mu w ryj zajebał :beczka:

Tzn. Nie za mocno, wiadomo
Ci wszyscy polscy samozwańczy "eksperci" mają dokładnie taką samą wiedzę na temat tej wojny co każdy z Nas. Ich "pewne" i "specjalne info z frontu" to są wiadomości z ukr i rus telegrama, które tłumaczą w google translate i to jest wszystko z wiedzy jaką posiadają. Akcja z pirogizynem pokazala, ze nie ma sensu w ogole patrzec na to co Oni piszą.

Back