Konflikt Rosja-Ukraina

Nisko oceniacie swoich kumpli razem z tym farmazonem na multi. Myslisz ze ukr nie jest w stanie napisac polacy, polaki, polska? Cos go blokuje? :lesnarhappy:

Oczywiście, że są w stanie. Nie twierdziłem, że nie są.
Po prostu widzę tu oczywista prowokacje, a dlaczego, już było napisane. I tyle, moja opinia.
A Ty myślisz, że Polacy nie są w stanie zrobić takiej prostej prowokacji? Że Polak nie byłby w stanie tego napisać?
Gdyby byli mądrzejsi to by więcej cyrylicy tam dali, a nie tylko jedno proste słowo "Azow" cyrylica. Byłoby to wiarygodniejsze.

I czemu uważasz, że to moi kumple? Wiesz, że pluje na nacjonalistów faszoli. Niezależnie czy to polscy czy ukraińscy.

Last edited:
Aż poszukałem tego dokumentu o szlaku z Ukrainy przez Polskę aż do słonecznej Italii, a w Polsce ukrywają się włoscy bandyci -ciekawe miejsce ukrywania się

Nawet spółka Kaczyńskiego Srebna zrobiła interes z podejrzaną firmą z Włoch :roberteyeblinking:
Nisko oceniacie swoich kumpli razem z tym farmazonem na multi. Myslisz ze ukr nie jest w stanie napisac polacy, polaki, polska? Cos go blokuje? :lesnarhappy:
to zależy czy ubiegają się o Kartę Polaka :korwinlaugh:

Oczywiście, że są w stanie. Nie twierdziłem, że nie są.
Po prostu widzę tu oczywista prowokacje, a dlaczego, już było napisane. I tyle, moja opinia.
A Ty myślisz, że Polacy nie są w stanie zrobić takiej prostej prowokacji? Że Polak nie byłby w stanie tego napisać?
Gdyby byli mądrzejsi to by więcej cyrylicy tam dali, a nie tylko jedno proste słowo "Azow" cyrylica. Byłoby to wiarygodniejsze.
Pytanie po co mieliby jedni i drudzy pisac cyrlica wiecej kiedy polacy nie znaja tego dukania? Podpis nazistowskiego ugrupowania jest po rusku i tyle wystarczy, reszta przekazu raczej powinna byc po polsku, chyba ze celem bylo jedynie zniszczenie sciany :beczka:

Pytanie po co mieliby jedni i drudzy pisac cyrlica wiecej kiedy polacy nie znaja tego dukania? Podpis nazistow jest po rusku i tyle wystarczy, reszta przekazu raczej powinna byc po polsku, chyba ze celem bylo jedynie zniszczenie sciany :beczka:

Bo takie rzeczy piszą zwykle jakieś ameby niewykształcone. Szybko, brzydko.
A tutaj to wygląda jakby pisały jakieś Szpliny, wszystko co najgorsze kojarzy się z Ukraińcami w jednym miejscu, nawet nie patrząc na to, że np Azowcy nie mają nic wspólnego z banderą i upa, dwa różne nacjonalizmy i jedni i drudzy nie używają symboliki drugich, przynajmniej azowcy banderowskich.
A tutaj ktoś kto to pisał pomyslal:"Ukraińskie zlo- Azow i bandera, więc umieścimy to i to". I jeszcze ten fuck Putin, z dupy. Cała akcja miała być skierowana tylko do Polaków, by ich obrażać, że aż dobrze nauczyli się pisać łacińskim, ale jebneli jeszcze coś z dupy o Putinie, bez związku z celem jakin było obrażanie, kompletnie też z dupy i bez powodu, Polaków.
Po co zresztą Ukraińcy mieliby coś takiego pisać? W jakim celu? Polskim nacjonalistom zależy na zwiększaniu nienawiści do Ukrainciw. Po co ukraińscy nacjonaliści mieliby chcieć zwiększania nienawiści Polaków do Ukraińców?

Bo takie rzeczy piszą zwykle jakieś ameby niewykształcone. Szybko, brzydko.
A tutaj to wygląda jakby pisały jakieś Szpliny, wszystko co najgorsze kojarzy się z Ukraińcami w jednym miejscu, nawet nie patrząc na to, że np Azowcy nie mają nic wspólnego z banderą i upa, dwa różne nacjonalizmy i jedni i drudzy nie używają symboliki drugich, przynajmniej azowcy banderowskich.
A tutaj ktoś kto to pisał "Ukraińskie zlo- Azow i bandera, więc umieścimy to i to". I jeszcze ten fuck Putin, z dupy. Cała akcja miała być skierowana tylko do Polaków, by ich obrażać, że aż dobrze nauczyli się pisać łacińskim, ale jebneli jeszcze coś z dupy o Putinie, bez związku z celem jakin było obrażanie, kompletnie też z dupy i bez powodu, Polaków.
Przeciez tymi wysrywami o putinie to ukry dewastowaly nasz kraj od poczatku wojny. Pomniki, mury itd w kazdym wiekszym miescie niestety mozna to zobaczyć. Najsmieszniejszym faktem bylo ze nikt ich za to nie scigal i nie zrobil z tym porzadku. Takze to akurat zdaje sie trzymac calego tego obrazka

Przeciez tymi wysrywami o putinie to ukry dewastowaly nasz kraj od poczatku wojny. Pomniki, mury itd w kazdym wiekszym miescie niestety mozna to zobaczyć. Najsmieszniejszym faktem bylo ze nikt ich za to nie scigal i nie zrobil z tym porzadku. Takze to akurat zdaje sie trzymac calego tego obrazka

No w tym przypadku nie pasuje bo wszystko to było skierowane na obrażanie Polaków, a fuck Putin nie obraża Polaków.

No i zapytam; po co mieliby to robić? Polscy nacjonaliści mają powod, bo zależy im na zwiększaniu nienawiści do Ukraińców. I wiemy że systemowo robią podobne akcje, fejki itd od dawna w tym celu. więc równie prawdopodobne jest że teraz to też zwykle prowo. Po co ukraińscy nacjonaliści mieliby chcieć by zwiększać do nich nienawisc i dawać usprawiedliwienie tej nienawiści? Zawsze jeśli jechali w taki nazistowski sposób po Polakach to do swoich Ukraincow, po ukraińsku, wrzucali tu chłopaki te filmy.

Nie znam kontekstu.
Po prostu zamierzam przywrócić niektórym świadomość, że słowa mają wagę.

Bartek jest jeszcze młodym chłopaczkiem. Jak przyjdzie z mamą kilka razy się potłumaczyć a potem kilkadziesiąt godzin pozamiata ulice w czynie społecznym to może mu się coś w głowie poprzestawia jeszcze. Trzeba ratować człowieka dopóki całkowicie nie przesiąknie jadem, wylewającym się z tego forum.

Ja tymczasem kończę z tym forum bo człowiekowi jest po prostu wstyd, że ma tu konto.
Peace, a ludziom tutaj życzę żeby przestali patrzeć na świat przez pryzmat swoich uprzedzeń. A także żeby nigdy poza granicami Polski nie spotkali się z taką postawą jaką oni prezentują tutaj wobec innej nacji.
Czyli pogroziłeś koledze co nie ma żadnego pokrycia,a następnie uciekasz z forum-bardzo ambitnie.
Zrobiłeś mi dzień :DC:

kończę z tym forum bo człowiekowi jest po prostu wstyd, że ma tu konto
Ron Swanson Laughing GIF - Find & Share on GIPHY

Laughing Crying GIF - Laughing Crying TooFunny - Discover & Share GIFs

Czyli pogroziłeś koledze co nie ma żadnego pokrycia,a następnie uciekasz z forum-bardzo ambitnie.
Zrobiłeś mi dzień :DC:

Nadal czekam na usunięcie konta :)
Nie, po prostu posiadanie czegokolwiek wspólnego z ludźmi pokroju szplina czy ketraaba jest dla mnie zwyczajnie obrzydliwe. Nie chcę być z nimi kojarzony bo się nimi po prostu brzydzę. Ktoś kto cieszy się ze smierci ludzi broniących swojego kraju albo na każdym kroku wyzywa inną nację od podludzi zwyczajnie zasługuje jedynie na tyle żeby ich wypchnąć poza margines społeczeństwa. Zresztą szplin już tam jest.

Niech sobie zyja, niech sobie dalej noszą cement - ale z daleka ode mnie. Coś mi się zresztą wydaje, że do tych samych restauracji to my nie chodzimy.

A myślisz, że tekst o robotach społecznych był przypadkowy? Jeżeli uważasz, że było to puste to cóż - przekonamy się.

Tolerowałem wiele rzeczy pisanych tutaj, ale cieszenia się ze śmierci innych ludzi nie będę. Zwłaszcza z ust kogoś kto w życiu codziennym jak jest wichura to musi zostać w domu, bo wiatr go przerzuca z jednej strony ulicy na drugą.

Chciałbym zobaczyć jak w życiu codziennym broni swoich poglądów przed jakims Ukraińcem :)

Nie, po prostu posiadanie czegokolwiek wspólnego z ludźmi pokroju szplina czy ketraaba jest dla mnie zwyczajnie obrzydliwe. Nie chcę być z nimi kojarzony bo się nimi po prostu brzydzę. Ktoś kto cieszy się ze smierci ludzi broniących swojego kraju albo na każdym kroku wyzywa inną nację od podludzi zwyczajnie zasługuje jedynie na tyle żeby ich wypchnąć poza margines społeczeństwa. Zresztą szplin już tam jest.

Niech sobie zyja, niech sobie dalej noszą cement - ale z daleka ode mnie. Coś mi się zresztą wydaje, że do tych samych restauracji to my nie chodzimy.

A myślisz, że tekst o robotach społecznych był przypadkowy? Jeżeli uważasz, że było to puste to cóż - przekonamy się.

Tolerowałem wiele rzeczy pisanych tutaj, ale cieszenia się ze śmierci innych ludzi nie będę. Zwłaszcza z ust kogoś kto w życiu codziennym jak jest wichura to musi zostać w domu, bo wiatr go przerzuca z jednej strony ulicy na drugą.
Człowieku, czy tu ktokolwiek cieszy się ze śmierci przypadkowych ludzi? Tu bardziej chodzi o zwrócenie uwagi na amok z tym co się dzieje. Naczelnym interesem Polaków jest Polska, nie Ukraina. Wojna to gówno i oby nigdy żadnej już nigdzie nie było. Smieszne jest to cieszenie się, że "giną orki"? Nie, bo pewnie większość z tych ruskich chłopów też nie ma ochoty nadstawiać głowy za interesy cara. A jednak wśród ukrolubnych cały czas pojawia się narracja, że to dobrze, że oni giną.
Ja nie mam nic do indywidualnychj ukraińców, ale mam dużo do nich jako całości. Są zaszłości, które nam ciążą i nigdy nie zostały rozwiązane, a tacy jak Ty i Tobie podobni przyczyniają się do tego, że dziś mamy polski obozy zagłady, że żydzi chcą od nas kamienice, z których pojedyncza cegła w 1945 nie została. Ukraińcy nigdy nie byli i nie będą mi braćmi. Nie zrobili nic by nimi być. Z podobną rezerwą podchodzę do rusków czy szwabów.
Jesteś typowym przemądrzałym lemingiem, który myśli, że stoi wyżej na drabinie społecznej i każdego kto nosi cement traktuje z góry. Pan gardzący "marginesem społecznym" nagle się znalazł i będzie moralizował.
"

Człowieku, czy tu ktokolwiek cieszy się ze śmierci przypadkowych ludzi? Tu bardziej chodzi o zwrócenie uwagi na amok z tym co się dzieje. Naczelnym interesem Polaków jest Polska, nie Ukraina. Wojna to gówno i oby nigdy żadnej już nigdzie nie było. Smieszne jest to cieszenie się, że "giną orki"? Nie, bo pewnie większość z tych ruskich chłopów też nie ma ochoty nadstawiać głowy za interesy cara. A jednak wśród ukrolubnych cały czas pojawia się narracja, że to dobrze, że oni giną.
Ja nie mam nic do indywidualnychj ukraińców, ale mam dużo do nich jako całości. Są zaszłości, które nam ciążą i nigdy nie zostały rozwiązane, a tacy jak Ty i Tobie podobni przyczyniają się do tego, że dziś mamy polski obozy zagłady, że żydzi chcą od nas kamienice, z których pojedyncza cegła w 1945 nie została. Ukraińcy nigdy nie byli i nie będą mi braćmi. Nie zrobili nic by nimi być. Z podobną rezerwą podchodzę do rusków czy szwabów.
Jesteś typowym przemądrzałym lemingiem, który myśli, że stoi wyżej na drabinie społecznej i każdego kto nosi cement traktuje z góry. Pan gardzący "marginesem społecznym" nagle się znalazł i będzie moralizował.
"

Człowiek który nazywa całe narody i całe masy podludzmi zwraca komuś uwagę, kto się z nim nie zgadza tego nazywa lemingami że ktoś stawia się wyżej od jakiegoś polskiego faszysty. Kuriozum.

Jak na kogoś kto wytyka innym pogardę sam nią mocno emanujesz.
:damjan:
Zwłaszcza z ust kogoś kto w życiu codziennym jak jest wichura to musi zostać w domu, bo wiatr go przerzuca z jednej strony ulicy na drugą.
Chyba mylisz kolegę Ketraba-Bartka z Bastkiem.Też na b,więc można się pomylić.
Chciałbym zobaczyć jak w życiu codziennym broni swoich poglądów przed jakims Ukraińcem :)
A co w tym trudnego?

Jak na kogoś kto wytyka innym pogardę sam nią mocno emanujesz.

Nie no, pogarda wobec zamordystow, faszystów, nacjonalistów, komunistów zamordystow jest akurat usprawiedliwiona. Powinno się mieć pogardę dla zła. To zdrowe społecznie.
Sam życzysz nacjonalistom śmierci. Chociaż ja aż śmierci im nie życzę.

Nacjonalizm jest według Ciebie złem :korwinstupid:
Pedalstwo i cały świat pod flagą tęczy jest SiIiIIIiIiIiIiiI!
Dziwnym trafem ci wszyscy wykolejeńcy to wyglądają jak ofermy i ofiary społeczne. Jest odsetek normalnych gejów i innych którzy wyglądają jak normalni ludzie, ale dziwnym trafem oni się z tym nie obnoszą i się z tymi u góry najbardziej krzyczącymi w obcym interesie nie nieutozsamiaja.

Człowiek który nazywa całe narody i całe masy podludzmi zwraca komuś uwagę, kto się z nim nie zgadza tego nazywa lemingami że ktoś stawia się wyżej od jakiegoś polskiego faszysty. Kuriozum.
Sugerujesz zatem, że @szplin kłamie pisząc, że nie ma nic do "indywidualnych Ukrainców", bo wcześniej dawał wyraz pogardy nie tylko do tego ale i do innych narodów, czyli gardzi każdym z osobna jego przedstawicielem? Rozumiesz, że zarzuty tego kalibru aby niosły za sobą choć cień wiarygodności muszą być wsparte odpowiednimi przykładami? Oczywiście po za moralnym obowiązkiem, jeśli za człowieka moralnego się uważasz - innego nie masz w związku z tymi zarzutami.

Na marginesie dodam - masz chyba świadomość, że wpisy na forum to nie jest odpowiedni konglomerat informacji na cudzy temat, by być przekonanym co do trafnego osądu osób tutaj się udzielających? Być może trollujesz, prowokujesz i masz później zaciesz gdy ktoś połknie haczyk, może szplin, inni, czy ja również udajemy? W realu ludzie ubierają różne maski, nawet w gronie znajomych, by z różnych powodów nie zdradzić swoich poglądów, a forum daje ku temu jeszcze większe możliwości.

Reasumując - próbuj rozprawić się z tekstem, wyrażanym poglądem, a nie z osobą, która pisze tutaj lub wskazuje na coś niekoniecznie zgodnego z tym co na różne tematy w rzeczywistości sądzi. Tak więc wskaż na faszystowskie posty @szplina bo nazywając go polskim faszystom chyba wypada to zrobić? Po drugie musiałbyś wykazać, że post do którego powyżej się odniosłeś to są jego kłamstwa, a poprzednie w których rzekomo jest faszyzm - to prawda i rzeczywiste jego poglądy. :hi:
-----
Edit @Halibut 2.0 :
pogarda wobec (...) nacjonalistów jest akurat usprawiedliwiona
Możesz określić czym usprawiedliwiasz pogardę dla nacjonalistów?
----------
Byłbym zapomniał - "polski faszysta" to jakiś szczególny rodzaj? Możesz rozwinąć?

Last edited:

ok

@Halibut 2.0
pytanko mam bo Ty sie znasz,

otóż pytanie brzmi : Dlaczego kiedy widzimy objaw polskiego nacjonalizmu/faszyzmu rózne ma to nazewnictwo, (chociaż od zawsze smieszy jak ludzie myla nazizm z faszyzmem) to uznajesz to za pewnik lecz kiedy widzimy dowody/dzialania nacjonalistycznych grup pochodzenia ukrainskiego wtedy sprowadzamy to do jednego z puli 'to mniejszość z nich' , 'to prowokacja polakow/rosjan' , 'nie wszyscy sa zli' , 'oni nie rozumieja' i to wszystko sprowadzamy do rozmytego obrazu gdzie nic nie jest pewne.

Brałeś kiedyś pod uwage ze niektore rzeczy antyukrainskie moga pochodzic wlasnie od ukrainskich trolli ktorzy maja za zadanie robic ze swoich jeszcze wieksze ofiary niz nimi sa by grac na emocjach takich jak Ty i milionow innych ludzi? To jak ukry dzieki USA graja w chuja chociazby ostatnio z tama raczej powinno dac do myslenia. Ogolnie to jak teraz jest prowadzona narracja typu 'kto pomysli inaczej ten ruski!', to pozwala na fajne manipulacje, jednak by to bylo mozliwe musimy miec wroga a ruski jest daleko. Dlatego kreujemy wroga tutaj. Ukrainskie trolle rownie szkodliwe dla nas jak rosyjskie

Reasumując - próbuj rozprawić się z tekstem, wyrażanym poglądem, a nie z osobą, która pisze tutaj lub wskazuje na coś niekoniecznie zgodnego z tym co na różne tematy w rzeczywistości sądzi. Tak więc wskaż na faszystowskie posty @szplina bo nazywając go polskim faszystom chyba wypada to zrobić? Po drugie musiałbyś wykazać, że post do którego powyżej się odniosłeś to są jego kłamstwa, a poprzednie w których rzekomo jest faszyzm - to prawda i rzeczywiste jego poglądy. :hi:
:scary:

Żeby nie na pusto, absolutnie podzielam ten pogląd, nigdy nie odebrałem kolegi @szplin jako faszysty czy chuj tam wie kogo. Jest zdrowo nacjonalistyczny i realnie patrzy na przyszłe problemy, sam podzielam te przekonania. Niektórzy też mam wrażenie nie mają krzty dystansu do świata wokół nich, bo wiele z tekstów, które tu się pojawiają (te które niektórzy biorą absolutnie serio w swoim zacietrzewieniu) są po prostu odmianą czarnego humoru.

Last edited:
Trwa wojna rusko-ukrainska, a Polacy z tego powodu są gotowi zarżnąć się nawzajem, na razie tylko wirtualnie - na forum, ale już widzę sprawy wychodzą w świat realny :)). Nic dziwnego że ten naród zawsze był rozgrywany przez obcych.
Ten temat zrobił się informacyjnie pusty, służy jedynie do absurdalnego skakania sobie do gardeł :))

Back