Konflikt Rosja-Ukraina

Dokładnie, więc porównuj Polaków jadących robić gnój na Ukrainie, a nie jak Tobie pasuje :lesnarhappy:

Tylko na Ukrainie? A jak robią w innych państwach gdzie jadą zarobić lub na socjal, to można? :P no wiem, że nie można bo za to zostałem zjebywany. Więc pewnie jakby i jeździli na Ukrainę robić gnoj- to też bym był zjebywany, że to bez sensu porównanie bo coś tam coś tam. Nie zadowolisz ukrofobów :p

Potwierdzam, u znajomego dwójka Polaków zasmrodzila mieszkanie zwierzętami, hodowlę nielegalną psów se ta polska dzicz zrobiła.

No ale nie zmieniaj tematu,to wątek o Ukraińcachl!
Spierdalaj.

Dlatego w tym roku dopinam pozwolenie na broń, żeby mieć coś więcej w domu niż śrutówka.

Tylko na Ukrainie? A jak robią w innych państwach gdzie jadą zarobić lub na socjal, to można? :P no wiem, że nie można bo za to zostałem zjebywany. Więc pewnie jakby i jeździli na Ukrainę robić gnoj- to też bym był zjebywany, że to bez sensu porównanie bo coś tam coś tam. Nie zadowolisz ukrofobów :p
Mowa jest o Ukraińcach robiących gnój w Polsce. Proszę porównywać do Polaków robiących gnój na Ukrainie inaczej to jest nielogiczne ci piszesz, nie ma w tym żadnej logiki
1683875189628.png

Napisałeś: "nawet gdyby jeździli" czyli nie jeżdżą Polacy robić gnoju na Ukrainie.

Zostałeś wyjaśniony argumentami i logiką :fingers:

Wstydź się, Twója odpowiedź była na poziomie: "o nie, on ma rację, co mu odpowiedzieć? Wiem! nie zesraj się"

Mowa jest o Ukraińcach robiących gnój w Polsce. Proszę porównywać do Polaków robiących gnój na Ukrainie inaczej to jest nielogiczne ci piszesz, nie ma w tym żadnej logiki View attachment 65702

Napisałeś: "nawet gdyby jeździli" czyli nie jeżdżą Polacy robić gnoju na Ukrainie.

Zostałeś wyjaśniony argumentami i logiką :fingers:

Wstydź się, Twója odpowiedź była na poziomie: "o nie, on ma rację, co mu odpowiedzieć? Wiem! nie zesraj się"

Gdyby Polacy robili gnój na Ukrainie to byś mnie wyjaśnił tym, że Ukraińcy tu dostają pomoc i dlatego nie powinni robic(heh, bo jakby nie pomoc to by mogli, jak Polacy? ) a Polacy nie jeżdżą na Ukrainę jako uchodźcy czy imigranci zarobkowi.
Dlatego bardziej adekwatne jest porównanie Polaków którzy jadą robić gnoj tam gdzie jadą głównie w celach zarobkowych, jak Ukraińcy u nas.
Myślałem, że komentujemy zachowanie konkretnych ludzi w konkretnych sytuacjach więc adekwatne jest to porównywać.

Gdyby Polacy robili gnój na Ukrainie to byś mnie wyjaśnił tym, że Ukraińcy tu dostają pomoc i dlatego nie powinni robic(heh, bo jakby nie pomoc to by mogli, jak Polacy? ) a Polacy nie jeżdżą na Ukrainę jako uchodźcy czy imigranci zarobkowi.
Dlatego bardziej adekwatne jest porównanie Polaków którzy jadą robić gnoj tam gdzie jadą głównie w celach zarobkowych, jak Ukraińcy u nas.
Myślałem, że komentujemy zachowanie konkretnych ludzi w konkretnych sytuacjach więc adekwatne jest to porównywać.
Niestety nie. Mylisz się.

2 lata robię w Niemczech nie słyszałem o rozbojach Polaków.
No cóż. Zostawię powyższe bez komentarza. Nie ma co się kopać z głupim.
:pudziaonicbyniedao:

2 lata robię w Niemczech nie słyszałem o rozbojach Polaków.
No cóż. Zostawię powyższe bez komentarza. Nie ma co się kopać z głupim.
:pudziaonicbyniedao:

Pół roku mieszkałem we Francji, w firmie byli sami Polacy, w miasteczku 1/4 to Polacy. I przez te pół roku tylko na mojej chacie przewinęło się z 12 osób skrajnej patologi, w tym zwykłych złodzieji jeżdżących po takich miejscach na łowy.
No ale o tym nie rozpisywali się, o takich przypadkach, antypolscy propagandyści na TT

Nie. Mówimy o Ukraińcach robiących gnój w Polsce oraz ustaliliśmy, że Polacy nie jeżdżą robić gnoju na Ukrainie.

Ty o tym mówisz. Ja wyraźnie napisałem o co mi chodzi i że mówię o podkręcaniu pewnych zjawisk na cały naród, wiedząc że to jest mniejszość.
Milion razy tłumaczyłem używanie tego porównania. Robię to tylko gdy używa się tego co piszecie o gnoju Ukraińców do budowania takiej retoryki. A nie, jak niektórzy kłamią w żywe oczy, do usprawiedliwiania Ukraińcow. I teraz tłumacze to milion pierwszy raz.

Ty o tym mówisz.
O i taka rozmowa z Tobą. Nie masz racji, logiki ani argumentów to rzucasz: "nie zesraj się"... a do tego hipokryta bo innych za to gani i ma czelność myśleć, że legitymację do umoralniania i poprawiania innych... :matt:

Wstyd i hańba, a niby taki "weteran" dyskusji. Po takim blamażu pozostaje mi już tylko udać się do odpowiedniego tematu i zmienić głos na "tak"...

:einsteinsmoke:

O i taka rozmowa z Tobą. Nie masz racji, logiki ani argumentów to rzucasz: "nie zesraj się"... a do tego hipokryta bo innych za to gani i ma czelność myśleć, że legitymację do umoralniania i poprawiania innych... :matt:

Wstyd i hańba, a niby taki "weteran" dyskusji. Po takim blamażu pozostaje mi już tylko udać się do odpowiedniego tematu i zmienić głos na "tak"...

:einsteinsmoke:

Ale jak to nie mam racji?

Nie mam racji w tym w jakim oko celu używam tego porównania? Jak mogę nie mieć racji w czymś takim lol

Ale jak to nie mam racji?

Nie mam racji w tym w jakim oko celu używam tego porównania? Jak mogę nie mieć racji w czymś takim lol
Straszne, a może raczej, żałosne te drgawki pośmiertne. Nieudolne i nachalne próby zatarcia tego blamażu, bo o odzyskaniu twarzy już nie ma mowy, przez brak argumentów posuwasz (a nawet, ponoć, już nie :awesome:) się do dziecinnych chwytów typu "lol"... no smutno się patrzy na taki zjazd formy :matt:

Nie żeby wcześniej była jakoś wybitna :werdum:

Straszne, a może raczej, żałosne te drgawki pośmiertne. Nieudolne i nachalne próby zatarcia tego blamażu, bo o odzyskaniu twarzy już nie ma mowy, przez brak argumentów posuwasz (a nawet, ponoć, już nie :awesome:) się do dziecinnych chwytów typu "lol"... no smutno się patrzy na taki zjazd formy :matt:

Nie żeby wcześniej była jakoś wybitna :werdum:

Nawet Ci się udało mnie strollować. Myślałem że piszesz na serio :p

"Rosja miała zostać prawie całkowicie odcięta, z sankcjami i bojkotami na cały import i eksport, z wyjątkiem humanitarnych, takich jak leki. Teoria głosiła, że Rosja Putina tak zostanie zubożona, że się podda.

Niewiele osób na Zachodzie zdaje sobie sprawę z tego, jak źle przebiega ten aspekt wojny. Europa sama zapłaciła wysoką cenę za częściowy bojkot rosyjskiej ropy i gazu. Import paliw kopalnych do Wielkiej Brytanii z Rosji wyniósł 4,5 miliarda funtów w 2021 roku; w roku do stycznia 2023 r. było to – oficjalnie – do 1,3 miliarda funtów. W 2020 r. UE pozyskiwała 39 proc. gazu i 23 proc. ropy z Rosji; w trzecim kwartale ub.r. spadł odpowiednio do 15 proc. i 14 proc.

Liczby te nie wyjaśniają jednak skali niepowodzeń w niszczeniu rosyjskiej gospodarki. Wkrótce stało się jasne, że podczas gdy Zachód był zainteresowany wojną gospodarczą, reszta świata nie. Kiedy jej eksport ropy i gazu do Europy spadł, Rosja szybko zwiększyła eksport do Chin i Indii – które wolały kupować ropę ze zniżką niż sprzeciwiać się inwazji na Ukrainę. Co gorsza, część rosyjskiej ropy eksportowanej do Indii wydaje się być odprowadzana z powrotem do Europy, wraz ze wzrostem liczby statków przewożących rafinowaną ropę z Indii przez Kanał Sueski.

Śledztwo niemieckiego dziennika Bild ujawnił niepokojący wzrost eksportu do krajów graniczących z Rosją. Na przykład import niemieckich pojazdów silnikowych do Kazachstanu wzrósł w latach 2021-2022 o 507 proc., a do Armenii o 761 proc. Eksport produktów chemicznych do Armenii wzrósł o 110 proc., a do Kazachstanu o 129 proc. Sprzedaż sprzętu elektrycznego i komputerowego do Armenii wzrosła o 343 proc. Niełatwo ustalić, co dzieje się z tymi towarami po dotarciu do byłych republik radzieckich, ale jednym z prawdopodobnych wyjaśnień jest to, że trafiają one do Rosji jako przekierowane przepływy handlowe. I nawet jeśli takie towary nie są formalnie reeksportowane, wielu obywateli Rosji zachowuje bezwizowy dostęp do tych krajów i może przewozić towary przez granicę.

Zachód prowadził politykę polegającą na próbach wymierzenia sankcji ekonomicznych w szczególności w bogatych Rosjan. Ale jak na ironię, to ludzie, którzy mają najłatwiejszy dostęp do zachodnich towarów poprzez przekierowany handel. To oni mają podwójne paszporty; tych, których stać na wyjazd za granicę w celu zakupu dóbr luksusowych. Poza hurtowym globalnym bojkotem Rosji, bardzo trudno jest zapobiec dotarciu zachodnich towarów do rąk bogatych Rosjan.

Zachód rozpoczął wojnę z sankcjami z przesadnym poczuciem własnego wpływu na całym świecie. Jak odkryliśmy, krajom niezachodnim brakuje woli nałożenia sankcji na Rosję lub na rosyjskich oligarchów. Wyniki błędnej kalkulacji są widoczne dla wszystkich. W kwietniu ubiegłego roku MFW prognozował, że rosyjska gospodarka skurczy się o 8,5 proc. w 2022 r. i o kolejne 2,3 proc. w tym roku. Jak się okazało, w ubiegłym roku PKB spadł zaledwie o 2,1 proc., a w tym roku MFW prognozuje niewielki wzrost o 0,7 proc. I to wszystko pomimo tego, że wojna na Ukrainie idzie znacznie gorzej, niż wielu sobie wyobrażało w lutym ubiegłego roku. Rosyjska gospodarka nie została zniszczona; została po prostu zrekonfigurowana, przeorientowana tak, by patrzeć na wschód i południe, a nie na zachód."

Pół roku mieszkałem we Francji, w firmie byli sami Polacy, w miasteczku 1/4 to Polacy. I przez te pół roku tylko na mojej chacie przewinęło się z 12 osób skrajnej patologi, w tym zwykłych złodzieji jeżdżących po takich miejscach na łowy.
No ale o tym nie rozpisywali się, o takich przypadkach, antypolscy propagandyści na TT
Jacy propagandyści kretynie jak to oficjalne dane z policji.
Weź Ty się pierdolnij w końcu w ten pusty łeb, bo jesteś żałosny.

Jacy propagandyści kretynie jak to oficjalne dane z policji.
Weź Ty się pierdolnij w końcu w ten pusty łeb, bo jesteś żałosny.

W sensie, że Polaków nie ma w Niemczech w statystykach policyjnych, nie dokonują przestępstw? Czy mówisz tylko o rozbojach?

Polacy w Irlandii są największą grupą obcokrajowców w więzieniach, ale w Niemczech nie

Warto zaznaczyć, że są tam największą grupa bo są największą mniejszością, a nie dlatego, że jesteśmy narodem przestępców, jak próbuję czasem wmówić ojkofobowa lewica wykorzystująca te dane.

Back