Konflikt Rosja-Ukraina

Twój ziomek od Stop Ukrainizacji.

Tutaj masz kolejnego:

Nie wolno o nich mówić że to onuce czy prorosyjscy aktywiści. Oni mają po prostu swoje zdanie.

Nie wiem jak można nazywać się Polakiem i śledzić na TT i czerpać informacje z profili antypolskich, prorosyjskich gnid. To jakieś kuriozum.

Rybo no weś....

No weź...serio bądź obiektywny. Krytykuje np Ukrainę za to zboże, ale mam inne zdanie co do tego kto jest bardziej winny. Ja uważam, że winni są Polacy i Polska władza, bo była inicjatorem i świadomie wprowadzała prawo które miało umożliwiać ten proceder, nawet gdy znali dobrze szkodliwa sytuację tego, plus działali przeciwko własnemu państwu.
To nie znaczy, że pochwalam to u Ukraińców. I masa jest takich przykładów.
To, że gdy ktoś wrzuca tweeta o Ukraińcy który latał z siekierą, by napisać, że "o, taki podludzki jest cały naród ukraiński" to krytykuje te propagandę, a nie usprawiedliwiam typa z siekierą czy go bronie xd

No weź...serio bądź obiektywny. Krytykuje np Ukrainę za to zboże, ale mam inne zdanie co do tego kto jest bardziej winny. Ja uważam, że winni są Polacy i Polska władza, bo była inicjatorem i świadomie wprowadzała prawo które miało umożliwiać ten proceder, nawet gdy znali dobrze szkodliwa sytuację tego, plus działali przeciwko własnemu państwu.
To nie znaczy, że pochwalam to u Ukraińców. I masa jest takich przykładów.
To, że gdy ktoś wrzuca tweeta o Ukraińcy który latał z siekierą, by napisać, że "o, taki podludzki jest cały naród ukraiński" to krytykuje te propagandę, a nie usprawiedliwiam typa z siekierą czy go bronie xd
To już nawet nie chodzi o to zboże ...
jak tylko wrzuci ktoś o upadlincach cos ty odrazu odpalasz sie bo polacy też
Chcesz napierdalać na polaków idz do tematu o tym tu wrzucamy ukrainskie i ruskie patologie :fjedzia:

@Rycho

Wiesz, że ta bezrefleksyjnie pruokrainska strona uważa mnie za onuce? Absurd, nie? A jednak. Wśród skrajnych ukrainofobów i onuc uchodze za ukrofoba, bo gdy widzę absurdalna retorykę nienawiści, kłamanie, wrzucanie fejków, to ja krytykuje. Z drugiej strony gdy widzę komentarze usprawiedliwiające Wolyn, tłumaczące ukrow itd- to pisze w moim odczuciu prawdę.
Albo gdy zwrócę uwagę na wzrost przestępczości, na to że Ukraina też stosuje tępa propagandę, na to jak wysoko stoją pod względem statystycznym korupcji itd, że nie są najlepszym narodem świata i wręcz bliżej im do dolnej ligi.
Tutaj tego nie pisze, bo to oczywistość i jest o tym pisane po kilka razy dziennie. Wśród ludzi żyjących w innej bańce o tym piszę.
Więc co, jestem jednocześnie ukrofobem i ukrofilnem?
Nie. Ja jestem ok. To społeczeństwo lubi podział czarno biały i przypinać latki gdy ktoś ma w czymś innym pogląd. Dlatego np chłopaki notorycznie kłamali na mój temat- wymyślali, że uważam, że Ukraińcy nigdy nie popełniają przestępstw itd. bo w rzeczywistości nie jestem bezrefleksyjnym ukrofilem, a chcą mnie takiego widzieć więc kłamią by stworzyć rzeczywistości alternatywna taka by pasowała do ich wizji.

To już nawet nie chodzi o to zboże ...
jak tylko wrzuci ktoś o upadlincach cos ty odrazu odpalasz sie bo polacy też
Chcesz napierdalać na polaków idz do tematu o tym tu wrzucamy ukrainskie i ruskie patologie :fjedzia:

No bo to jest bardzo dobry argument. Jeżeli uważasz, że Ukraińcy to naród dziki, to nieludzie itd bo część jest patologia, to dajesz prawo do tego by nazywać tak Polaków. Jeżeli wrzucasz jakaś broszurkę o Ukraińcach z tekstem, który jest chyba kopiuj wklej z nazistowskiej propagandy o
Żydach i Polakach jako narodzie nieludzi i niewolnikow- to też dajesz do tego prawo.
Zauważ że Ci sami ludzie kiedyś nie raz bronili kiboli, gdzie statystyka patologii, przestępstw jest ogromna, że rzuca się ich do jednego worka, a sami, hipokryci robią to samo. Lub oburzają się, że ktoś z Polaków robi naród antysemitów i ksenofobow, bo jak to tak wrzucać cały naród do jednego wora(swoją drogą ci sami ludzie są dumni z swojej ksenofobii i antysemityzmu xd no ale Polaków tak nazywać...zbrodnia! Tylko Polacy mają prawo wrzucać inne narody do jednego wora!)

No bo to jest bardzo dobry argument. Jeżeli uważasz, że Ukraińcy to naród dziki, to nieludzie itd bo część jest patologia, to dajesz prawo do tego by nazywać tak Polaków. Jeżeli wrzucasz jakaś broszurkę o Ukraińcach z tekstem, który jest chyba kopiuj wklej z nazistowskiej propagandy o
Żydach i Polakach jako narodzie nieludzi i niewolnikow- to też dajesz do tego prawo.
Zauważ że Ci sami ludzie kiedyś nie raz bronili kiboli, gdzie statystyka patologii, przestępstw jest ogromna, że rzuca się ich do jednego worka, a sami, hipokryci robią to samo. Lub oburzają się, że ktoś z Polaków robi naród antysemitów i ksenofobow, bo jak to tak wrzucać cały naród do jednego wora(swoją drogą ci sami ludzie są dumni z swojej ksenofobii i antysemityzmu xd no ale Polaków tak nazywać...zbrodnia! Tylko Polacy mają prawo wrzucać inne narody do jednego wora!)
:siara:

napisałem ci!

Nic się nie stało

Screenshot_2023-05-11-15-28-31-94_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg

:iamdone:

"Siły powiązane z Wagnerem, wiodącą rosyjską organizacją paramilitarną, nadal utrzymują większość terytorium w mieście Bakhmut na wschodzie Ukrainy i posiadają znaczne zapasy amunicji pomimo pewnych strat, według dwóch wysokich urzędników amerykańskich.

Pomimo oświadczeń Prigozhiona, Wagner nadal posiada znaczne zapasy amunicji i kontroluje co najmniej 85 procent Bakhmuta, poinformowali amerykańscy urzędnicy. Jeden z urzędników powiedział, że chociaż siły Wagnera wydają się nienaruszone w Bakhmut, nadal możliwe jest, że siły czeczeńskie wkroczą do miasta, aby pomóc.

Obaj urzędnicy, którzy rozmawiali z POLITICO, byli zaangażowani w ostatnie rozmowy administracyjne na temat Rosji i działań Wagnera na Ukrainie i otrzymali anonimowość, aby swobodnie wypowiadać się na temat aktualnej sytuacji wywiadu USA w sprawie Bachmuta."

A u nas w mediach się podniecali, jak to kacapy uciekły stamtąd bez gaci z fujarami w dłoniach. Rzygać się chce od tej propagandy.

To jest taki blamaz, ze mysle, ze trudno bedzie to w niedalekiej przyszlosci przebic czymkolwiek. I to juz nie tylko chodzi o Polske, ale o cale NATO.

Back