Konflikt Rosja-Ukraina

Skrajność rodzi skrajność. A wystarczylo dozować wszystko z umiarem i efekt gotowanej zaby by zrobil reszte roboty. Ale niestety u nas musi byc albo w jedna albo w druga do odciny. Ze wszystkim
A najzdrowiej byłoby położyć chuja na oba zdziczałe plemiona :tysoncoffe:
ja ogólnie do ukrów nic nie mam(gdyby zburzyli wszystkie pomniki bandery i rząd by odlał się na flagę tego zjeba to już w ogóle świetnie) oprócz tych banderowców, takich to na front jak są fifarafa kozacy
Do ruskich przez dziadka(nie był ruskim ale uratowali mu życie) mam podobne podejście

comment_JWhulZPzq17ZIESjnEYKgKDROp5e3ZPl.jpg

Podchody ukrobocika próbującego zawiązać małe sojusze. Niestety nieudolnie.

Mała wojna Polsko murzyńsko-Polska.

Ukrobocik podciągnął się troszkę z gramatyki i ortografii.

Zaparcie się ingerencji w temat @karate-they-sana łykającego aktualnie robakologię rozszerzoną bez żadnej refleksji,
niczym biblijnego Piotra, ale godzina się nie zgadza, chyba, że na pejsatym zegarku. Ktoś ma te dane?

20b4bcf18ae5b9ea429f700f2b6cd91e.jpg

Koreanizacja Polski postępuje: telewizory, czołgi, jeszcze prąd będzie z koreańskiej elektrowni, a północna to jeszcze trochę osób mówiących po polsku
Tak naprawdę to kłamałem! Stawiam opór -- od zawsze team Japan! Sony, Panasonic, Hitachi. Jeno komputer i telefon hamerykański, choć pewnie montowane w chinach.

Bo telewizory Japończyków złożone przynajmniej w Europie.

Z drugiej strony lepiej dla nas inwestować w produkty marek technologicznych koreańskich niż chińskich.

w sumie ciekawe co się stanie z tymi wszystkimi długami państw. Nie ma tyle pięniędzy na rynku aby G20 spłaciło swoje wszystkie długi.
Jestem ciekawy na jakie podatki zdecydują się Demokraci i też Republikanie.
Też mnie to nurtuje od jakiegoś czasu...

Tak naprawdę to kłamałem! Stawiam opór -- od zawsze team Japan! Sony, Panasonic, Hitachi. Jeno komputer i telefon hamerykański, choć pewnie montowane w chinach.

Bo telewizory Japończyków złożone przynajmniej w Europie.

Z drugiej strony lepiej dla nas inwestować w produkty marek technologicznych koreańskich niż chińskich.

Też mnie to nurtuje od jakiegoś czasu...
A to nie wojna resetuje długową buchalterię?
Usłyszałem ostatnio od kolegi fachowca od rynków finansowych, że indeksy dolara i akcji usa wyglądają jak przed wojną światową, w sensie tak nadmuchane jakby czekały na resecik.

A to nie wojna resetuje długową buchalterię?
Usłyszałem ostatnio od kolegi fachowca od rynków finansowych, że indeksy dolara i akcji usa wyglądają jak przed wojną światową, w sensie tak nadmuchane jakby czekały na resecik.
Ja to tylko słyszałem, że ekonomista (spec od makroekonomii) to ktoś, kto mówi nam dzisiaj, dlaczego jego wczorajsze prognozy się nie sprawdziły ;)

Juz nawet nikt sie z tym nie kryje tylko w polsce jak zwykle "nie mozna o tym mowic, onucoooo, ty ruski szpiegu! Rosjanie tez!!!!" :awesome:

To jest najśmieszniejszy punkt tej wojny, rosjanie twierdza ze walcza z nazizmem, zachod mowi ze nazizmu juz nie ma, a wtedy wchodzi ukrainiec iq 88 oblepiony nazistowskimi i banderowskimi symbolami za przyzwoleniem swoich mocodawcow oczywiscie. Zawsze mieli leb do interesu.

Juz nawet nikt sie z tym nie kryje tylko w polsce jak zwykle "nie mozna o tym mowic, onucoooo, ty ruski szpiegu! Rosjanie tez!!!!" :awesome:

To jest najśmieszniejszy punkt tej wojny, rosjanie twierdza ze walcza z nazizmem, zachod mowi ze nazizmu juz nie ma, a wtedy wchodzi ukrainiec iq 88 oblepiony nazistowskimi i banderowskimi symbolami za przyzwoleniem swoich mocodawcow oczywiscie. Zawsze mieli leb do interesu.

A w Niemczech mówi się o tym w debacie publicznej, jakoś bardziej niż w Polsce?

Nie wiem nie ogladam niemieckiej telewizji. Samo zwrocenie uwagi nawet juz jest w sumie czyms wiecej niz sie robi w polsce.

Historycznie rowniez jest troche inaczej i to my najbardziej powinnismy kazac im sie kajac i ich temperować.

Skala problemu imigrantow tez jest mniejsza.

Takze tego. Fajnopolactwo to gorszy rak niz nazizm czy faszyzm. Tamci przynajmniej wiadomo bylo po ktorej stronie sa i jakie poglady beda nimi kierowac, u tych drugich wszystko zalezy od tego co bedzie potrzebne i pompowane.

W Niemczech o tym się nie mówi. Temat tabu. Jako kraj mają imperialistyczne zapędy, wiedzą co odjebali i w przeciwieństwie do Ukraińców, którzy gloryfikują zbrodniarzy chcą wymazać to z pamięci nie poruszając tego tematu.

Nie wierze w to co pisze, żebym kurwa Niemców chwalił. Świat się kończy.

Niemcy nie sąsiadują z nimi a ich nacjonaliści nie obdzierali żywcem ze skóry niemieckich dzieci. Wręcz przeciwnie, witali kwiatami SS. Jesteś w stanie pojąć różnicę?

Ale ja nie pytałem o to co komu Ukraińcy zrobili w przeszłości.

W Niemczech o tym się nie mówi. Temat tabu. Jako kraj mają imperialistyczne zapędy, wiedzą co odjebali i w przeciwieństwie do Ukraińców, którzy gloryfikują zbrodniarzy chcą wymazać to z pamięci nie poruszając tego tematu.

Nie wierze w to co pisze, żebym kurwa Niemców chwalił. Świat się kończy.

Chwalisz Niemców za to, że przemilczają nazizm na Ukrainie?

Bo o to pytałem

Czyli nie jesteś w stanie pojąć.

Wiem co masz na myśli. Po prostu pytałem o to czy w Niemczech mówi się głośno o nazizmie na Ukrainie. I tyle. Ty zacząłeś usprawiedliwiac Niemców, że przemilczają ten temat. Lecz nie pytałem o to dlaczego przemilczają lecz czy przemilczają.

Podobno w dniu gdy Dzioł Bajden przemawiał lub dzien przed, ruskie testowaly SATAN 2 lecz na szczescie sie nie udalo i rakieta sobie glupi ryj rozwalila zanim dobrze wystartowala, wybuchlo cos przy starcie.

Takze sowiecka jakosc jest po naszej stronie

Wiem co masz na myśli. Po prostu pytałem o to czy w Niemczech mówi się głośno o nazizmie na Ukrainie. I tyle. Ty zacząłeś usprawiedliwiac Niemców, że przemilczają ten temat. Lecz nie pytałem o to dlaczego przemilczają lecz czy przemilczają.
Nie usprawiedliwiam ich tylko tłumaczę dlaczego u nich nie ma a u nas jest.

U nich nie ma, bo ich to nie dotyczy w takim stopniu jak nas, o to mi chodziło.

Już nie wspominając, że debaty na temat nazizmu to oni wolą unikać jak Żydów ognia :korwinlaugh:

Ten naród upadliny to sam kurwa sobie nie wierzy
na urzędzie celnym mieliśmy kontrole towaru ( standard takie tam sprawdzają czy na legalu wszystko czy nie szachraja z papierami żeby cło mniejsze płacić etc)
a później mieliśmy druga kontrole która sprawdzała pierwsza kontrole czy czasem w huja nie robi:mjsmile:

Podobno w dniu gdy Dzioł Bajden przemawiał lub dzien przed, ruskie testowaly SATAN 2 lecz na szczescie sie nie udalo i rakieta sobie glupi ryj rozwalila zanim dobrze wystartowala, wybuchlo cos przy starcie.

Takze sowiecka jakosc jest po naszej stronie
Satan 2 wysłany na zachód żeby uratować tradycyjne wartości :mamed:

Ten naród upadliny to sam kurwa sobie nie wierzy
na urzędzie celnym mieliśmy kontrole towaru ( standard takie tam sprawdzają czy na legalu wszystko czy nie szachraja z papierami żeby cło mniejsze płacić etc)
a później mieliśmy druga kontrole która sprawdzała pierwsza kontrole czy czasem w huja nie robi:mjsmile:

Może to znak, że państwo bierze się za celników. Tak jak u nas wzięło się za konduktorów, którzy
1/3 sprzedanych biletów brali do kieszeni. I zaczęły się kontrolę po kontroli konduktorów.

Teraz sobie przeglądam telegrama i patrzę, a Reznikowa dalej nie wyjebali ze stołka :juanlaugh: .

Jak nazwać kraj, który podczas konfliktu robi wały na racjach żywnościowych dla swoich żołnierzy, a politycy, którzy do tego doprowadzili nawet nie spadają ze stołka.

Teraz sobie przeglądam telegrama i patrzę, a Reznikowa dalej nie wyjebali ze stołka :juanlaugh: .

Jak nazwać kraj, który podczas konfliktu robi wały na racjach żywnościowych dla swoich żołnierzy, a politycy, którzy do tego doprowadzili nawet nie spadają ze stołka.
Zaraz Ci wytlumacza ze to tak ma byc i w sumie to nie byly waly tylko sprzedaz i nie racji zywnosciowych tylko darow, i nie dla zolnierzy tylko dla ukraincow. A Reznikow chyba jest ukraincem nie? No takze najpierw mu dali a potem sie czepiaja :awesome:

Może to znak, że państwo bierze się za celników. Tak jak u nas wzięło się za konduktorów, którzy
1/3 sprzedanych biletów brali do kieszeni. I zaczęły się kontrolę po kontroli konduktorów.
Rybo jest jak mówisz , ale ich podejdzie sie kurwa nie zmieni od tak , u nas było tak samo trzeba czasu ,to gorsi kombinatorzy od nas są
Tam utworzyli jednostkę do zwalczania korupcji i zeby pracownicy nie brali łapowek dali im procent od wykrycia
Najlepsze było to ze pracownicy tej jednostki musieli zgarnąć swojego szefa tej jednostki jak przyjmował torbe dolarów :fjedzia:

Back