Konflikt Rosja-Ukraina

kto jest teraz banderowcem bo juz zaczynam tracić wątek, ukry na foncie w 99% wyznający kult UPA, wieszający wszędzie flagę bandery czy szpilin który wykazuje się ksenofobią i tych ukrów nie chcę? :tellmemore:
Możecie się nie lubić ale nie przenos najgorszych cech grup których bronisz na osoby z którymi sie nie zgadzasz bo tu się zaczyna robić czeski film:lesnarhappy:

Ale to celowy zabieg. Widzisz, to że ktoś upamiętnia kogoś nie oznacza że podziela jego poglądy we wszystkim, jak jest np z Bandera czy u nas z wieloma postaciami historycznymi. Co nie zmienia faktu że wielu Ukraińców podziela poglądy Bandery czy Szplina.
Za to jeżeli ktoś głosi poglądy zbliżone do poglądów Bandery czy faszystów, to czemu mam nie porównywać skoro ich ideologię mają w zasadniczym trzonie wspólne elementy?
Trzonem banderyzmu nie było ludobójstwo ale czyste narodowo państwo. Przemoc była środkiem. W tym celu używa się m.in odczłowieczajacej propagandy co do danej mniejszości. Szplin głosi państwo narodowo czyste, używa do tego propagandy odczłowieczajacej takiej samej jak banderysci czy hitlerowcy, plus w sumie też dopuszcza czasem użycie przemocy i nie ukrywa że nie może się doczekać aktów przemocy.
A propaganda jest niemal kopiuj wklej ta sama: wyolbrzymianie każdego pojedynczego przypadku gdy przedstawiciel mniejszości zrobi coś złego jako przypisane do ogółu, gdy tego za mało to używanie dezinformacji i kłamstw, oskarżanie o problemy ludzi i państwa ta mniejszość itd.
Ktoś kto nie uczył się w ogóle historii ten może tego nie zauważać, ale ktoś kto ją trochę poznał ten widzi w działaniach Szplina dokładna powtórkę z działań banderowców, faszystów, nazistów czy Turków w stosunku do Ormian.
Oni też zawsze straszyli że dana mniejszość będzie "nas" zabijać, ale historia pokazuje że nigdy tak się nie dzieje, jak głosi Szplin(bo też głosił już że ukraińska mniejszość będzie nam robić ludobójstwo w Polsce) ale działa to w drugą stronę i co najwyżej większość będzie zabijać te "wszystkiemu winna" mniejszość. Nie znajdziesz przykładów w drugą stronę dlatego to co pisze Szplin można spuścić do intelektualnego kosza.

Jak ten idiota nas wyzywał od ruskich trolli i onuc,a pozniej od upowców.
Jego w Choroszczy powinni zamknąć.

Jeżeli głosicie propagandę rosyjska, świadomie klamiecie czy świadomie bronicie fejków rosyjskich, to czemu miałbym was nie nazywać onucami? Jeżeli głosicie poglądy takie jak UPA czy naziści to czemu mam nie przyrównywać? Jeżeli przekłamuje cię historię w celach propagandowych nawet?

kto jest teraz banderowcem bo juz zaczynam tracić wątek, ukry na foncie w 99% wyznający kult UPA, wieszający wszędzie flagę bandery czy szpilin który wykazuje się ksenofobią i tych ukrów nie chcę? :tellmemore:
Możecie się nie lubić ale nie przenos najgorszych cech grup których bronisz na osoby z którymi sie nie zgadzasz bo tu się zaczyna robić czeski film:lesnarhappy:
Bliżej mi do konserwy niż ksenofoba. Naturalne procesy i mieszanie kultur to nie to co "uszczęśliwianie" na siłę.

Jeżeli głosicie propagandę rosyjska, świadomie klamiecie czy świadomie bronicie fejków rosyjskich, to czemu miałbym was nie nazywać onucami?
Ty bronisz durnej propagandy ua przemilczając niewygodne fakty,bo to niedobra mówić.
Jeżeli głosicie poglądy takie jak UPA czy naziści to czemu mam nie przyrównywać? Jeżeli przekłamuje cię historię w celach propagandowych nawet?
Znajdz jeden mój post w którym mam upowskie poglądy,albo sklej pizde kłamco.Nazistowskie też nie,bo mi nie przeszkadzają mniejszości poza tą konkretną przed,którą wypinamy dupe jako naród.

Ale to celowy zabieg. Widzisz, to że ktoś upamiętnia kogoś nie oznacza że podziela jego poglądy we wszystkim, jak jest np z Bandera czy u nas z wieloma postaciami historycznymi. Co nie zmienia faktu że wielu Ukraińców podziela poglądy Bandery czy Szplina.
Za to jeżeli ktoś głosi poglądy zbliżone do poglądów Bandery czy faszystów, to czemu mam nie porównywać skoro ich ideologię mają w zasadniczym trzonie wspólne elementy?
Trzonem banderyzmu nie było ludobójstwo ale czyste narodowo państwo. Przemoc była środkiem. W tym celu używa się m.in odczłowieczajacej propagandy co do danej mniejszości. Szplin głosi państwo narodowo czyste, używa do tego propagandy odczłowieczajacej takiej samej jak banderysci czy hitlerowcy, plus w sumie też dopuszcza czasem użycie przemocy i nie ukrywa że nie może się doczekać aktów przemocy.
A propaganda jest niemal kopiuj wklej ta sama: wyolbrzymianie każdego pojedynczego przypadku gdy przedstawiciel mniejszości zrobi coś złego jako przypisane do ogółu, gdy tego za mało to używanie dezinformacji i kłamstw, oskarżanie o problemy ludzi i państwa ta mniejszość itd.
Ktoś kto nie uczył się w ogóle historii ten może tego nie zauważać, ale ktoś kto ją trochę poznał ten widzi w działaniach Szplina dokładna powtórkę z działań banderowców, faszystów, nazistów czy Turków w stosunku do Ormian.
Oni też zawsze straszyli że dana mniejszość będzie "nas" zabijać, ale historia pokazuje że nigdy tak się nie dzieje, jak głosi Szplin(bo też głosił już że ukraińska mniejszość będzie nam robić ludobójstwo w Polsce) ale działa to w drugą stronę i co najwyżej większość będzie zabijać te "wszystkiemu winna" mniejszość. Nie znajdziesz przykładów w drugą stronę dlatego to co pisze Szplin można spuścić do intelektualnego kosza.

Jeżeli głosicie propagandę rosyjska, świadomie klamiecie czy świadomie bronicie fejków rosyjskich, to czemu miałbym was nie nazywać onucami? Jeżeli głosicie poglądy takie jak UPA czy naziści to czemu mam nie przyrównywać? Jeżeli przekłamuje cię historię w celach propagandowych nawet?
Dobrze Panie Goebbels, idąc Twoją retoryką która dla mnie jest mega pokrzywiona gdzie Ci upamietniający bandere i wręcz go czczący sa niewinni bo na pewno według autora nie musza wyznawać tych wartości a Ci którzy nie mają z bandera za wiele wspólnego są nazywani banderowcami bo mają konserwatywne poglądy to i ja mogę Cię nazywać ukrainskim Goebbelsem, akurat ukry z nazizmem mają pewne połączenia to mają i swojego Goebbelsa mistrza propagandy który wyznaje zasadę "kłamstwo powtórzone 1000 razy staję się prawdą" . Również naginasz fakty, bronisz pewne sytuacje jedynie swoimi założeniami typu "bo oni nie wiedza" "bo oni sa zdenerwowani" itd liczą się fakty które Ci pasują I WTEDY KAŻDY ma się trzymać faktów ale jeśli fakty nie pasują to są negowane argumentami emocjonalnymi, niczym w totalitarnym państwie z propaganda Goebbelsa.

Jak widzisz na własnym przykładzie, takie porównania są dość dziwne. Wiem że sie ze mną nie zgodzisz ale i szpilin się nie zgodzi z Toba i porównaniem go do bandery. Także jaki ma to sens jeśli nie jest to prawda?

Ty bronisz durnej propagandy ua przemilczając niewygodne fakty,bo to niedobra mówić.

Znajdz jeden mój post w którym mam upowskie poglądy,albo sklej pizde kłamco.Nazistowskie też nie,bo mi nie przeszkadzają mniejszości poza tą konkretną przed,którą wypinamy dupe jako naród.

Jakie fakty przemilczam? I czemu ja mam coś udowadniać jeżeli ty nie chcesz od długiego czasu podać dowodów na twoje kłamstwa iż uważam że Ukraińcy nigdy nic złego nie robią itd?

Dobrze Panie Goebbels, idąc Twoją retoryką która dla mnie jest mega pokrzywiona gdzie Ci upamietniający bandere i wręcz go czczący sa niewinni bo na pewno według autora nie musza wyznawać tych wartości a Ci którzy nie mają z bandera za wiele wspólnego są nazywani banderowcami bo mają konserwatywne poglądy to i ja mogę Cię nazywać ukrainskim Goebbelsem, akurat ukry z nazizmem mają pewne połączenia to mają i swojego Goebbelsa mistrza propagandy który wyznaje zasadę "kłamstwo powtórzone 1000 razy staję się prawdą" . Również naginasz fakty, bronisz pewne sytuacje jedynie swoimi założeniami typu "bo oni nie wiedza" "bo oni sa zdenerwowani" itd liczą się fakty które Ci pasują I WTEDY KAŻDY ma się trzymać faktów ale jeśli fakty nie pasują to są negowane argumentami emocjonalnymi, niczym w totalitarnym państwie z propaganda Goebbelsa.

Jak widzisz na własnym przykładzie, takie porównania są dość dziwne. Wiem że sie ze mną nie zgodzisz ale i szpilin się nie zgodzi z Toba i porównaniem go do bandery. Także jaki ma to sens jeśli nie jest to prawda?

Twój pierwszy akapit powoduje że nie ma sensu odpowiadać gdyż opiera się na r okozeczy którą sam wymyśliłeś, niezgodna z rzeczywistością.

Tak, napisałem e babki kłócące się w kolejce w sklepie między sobą mogą to robić czasem bo są zdenerwowane, bo ktoś je oszukac mógł na granicy, czy że mają stres bo nie mają gdzie mieszkać itd.
Kurwa, każdy człowiek, także i ty ją czasem jesteśmy bardziej kłótliwi i częściej wybuchamy gdy mamy problemy i stresy.
Więc nie wiem co jest propagandowego w stwierdzeniu faktu.
Kurwa, stary, nigdy nikt na ciebie nie trąbił nadpobudliwy na ulicy?

Twój pierwszy akapit powoduje że nie ma sensu odpowiadać gdyż opiera się na rzeczy którą sam wymyśliłeś, niezgodna z rzeczywistością.
O widzisz i o to właśnie w tym poście chodziło, zastosowałem taka samą praktykę jak Ty, stwierdziłeś że nie warto na to odpowiadać. To chciałem Ci przekazać, że takie praktyki dziwnych nieprawdziwych porównań są bez sensu.

EDIT:
nie chodziło mi o jakies babki, takich przykładów jest wiele. Ostatnio mówiłeś że z nazizmem to nie jest tak bo oni historii nie znają i znaczenia symbolii które noszą. I wiele innych, nie chce mi się tego szukać bo szkoda czasu, myslę że obaj jestesmy swiadomi tego

O widzisz i o to właśnie w tym poście chodziło, zastosowałem taka samą praktykę jak Ty, stwierdziłeś że nie warto na to odpowiadać. To chciałem Ci przekazać, że takie praktyki dziwnych nieprawdziwych porównań są bez sensu.

Ok. Czyli nie mogę porównać poglądów i sposobu działania Szplina do tego co robili naziści itd? No ale to zrobiłem i dokładnie podałem przykłady i podobne mechanizmy.
Jeżeli z którymś się nie zgadzasz to napisz z którymi i dlaczego :)

Ja napisałem czemu przykład z "zdenerwowaniem" jest u ciebie nietrafiony, czemu uważam że to nie jest propaganda.

Jak dla mnie porównania gdy są poparte przykładami zawsze mają sens. Twoje z Goebbelsem też. Mimo że Szplin stosuje wprost zabiegi Goebbelsa :p

Last edited:
Ok. Czyli nie mogę porównać poglądów i sposobu działania Szplina do tego co robili naziści itd? No ale to zrobiłem i dokładnie podałem przykłady i podobne mechanizmy.
Jeżeli z którymś się nie zgadzasz to napisz z którymi i dlaczego :)

Ja napisałem czemu przykład z "zdenerwowaniem" jest u ciebie nietrafiony, czemu uważam że to nie jest propaganda.

Jak dla mnie porównania gdy są poparte przykładami zawsze mają sens. Twoje z Goebbelsem też. Mimo że Szplin stosuje wprost zabiegi Goebbelsa :p
Oczywiście ze mozesz, mozesz wszystko tylko czasem trzeba zastanowić sie czy ma to sens.
Bronienie wyznawców ideologii bandery i samego bandery przy czym oskarżanie kogoś o bycie banderowcem i stawienie tego faktu jakby był najgorszą zbrodnią jest no... patrzac z boku istnie komediowe w dodatku gdy po zwróceniu Ci uwagi napisałes że ukry nie wyznają tej ideologii, czyli te wszystkie falgi, piosenki, naszywki SS itd to dla picu ale ktoś z poglądami konserwatywnymi może być już uznany za banderowca :fjedzia:

Wszystko z umiarem Panowie to moze przeżyjemy te ciekawe czasy :baldwinwhiskey:

Jakie fakty przemilczam?
Cisza nt gnębienia mniejszości rosyjskich jeszcze przed wojną,cisza odnośnie emblematów nazistowskich,cisza odnośnie wcielania do armii pod przymusem,na temat przywiązywania ludzi do słupów też się wypowiedzieć ci nie chciało.
Bardzo ładny szpagat.
I czemu ja mam coś udowadniać jeżeli ty nie chcesz od długiego czasu podać dowodów na twoje kłamstwa iż uważam że Ukraińcy nigdy nic złego nie robią itd?
Skoro nas wyzywasz od upowców i nazistów to podaj konkretne przykłady naszych poglądów.Bo na razie wymyślasz sobie sam kłamco.

Oczywiście ze mozesz, mozesz wszystko tylko czasem trzeba zastanowić sie czy ma to sens.
Bronienie wyznawców ideologii bandery i samego bandery przy czym oskarżanie kogoś o bycie banderowcem i stawienie tego faktu jakby był najgorszą zbrodnią jest no... patrzac z boku istnie komediowe w dodatku gdy po zwróceniu Ci uwagi napisałes że ukry nie wyznają tej ideologii, czyli te wszystkie falgi, piosenki, naszywki SS itd to dla picu ale ktoś z poglądami konserwatywnymi może być już uznany za banderowca :fjedzia:

Wszystko z umiarem Panowie to moze przeżyjemy te ciekawe czasy :baldwinwhiskey:

Tylko, że ja nikogo nie bronie :) o to właśnie chodzi. Stwierdziłem że są tacy którzy wyznają te ideologię, i są tacy którzy jej nie wyznają. I tutaj wchodzimy znowu na przykłady których ty nie uznajesz za sensowne(np pomniki Kolumba które nie oznaczają że ci którzy go czczą kultywują ludobójstwa, czy Piłsudskiego co nie oznacza że ci którzy go czczą mają wszyscy poglądy socjalistyczne i popierają dyktaturę). Nie wiem czemu więc Ukraińcy mieliby być wyjątkiem od tej reguły?

No i wreszcie...gdzie tu bronienie? Gdzie ja bronie ludzi z naszywkami UPA? Krytykowałem głośno ich, także i tych którzy robią to bez związku z ideologią banderyzmu i ludobójstwem(no w to że czczą banderę by upamiętniać rzeź Wołyńska to chyba nawet Ty nie uwierzysz).
Bronienia nie ma w tym w ogóle bo zawsze gdy używałem ocen to krytykowałem. Ale też nie będę w imię krytyki zakłamywal rzeczywistości.

Cisza nt gnębienia mniejszości rosyjskich jeszcze przed wojną,cisza odnośnie emblematów nazistowskich,cisza odnośnie wcielania do armii pod przymusem,na temat przywiązywania ludzi do słupów też się wypowiedzieć ci nie chciało.
Bardzo ładny szpagat.

Skoro nas wyzywasz od upowców i nazistów to podaj konkretne przykłady naszych poglądów.Bo na razie wymyślasz sobie sam kłamco.

Przecież o emblematach nazistowskich i banderowskich pisałem nie raz, debilu, i to z tobą też toczyłem dyskusje nie raz xd
Zresztą to nie ma sensu bo nawet jeśli przyznac ci rację że to przemilczywalem to nie pisanie o czymś nie jest równoznaczne z zaprzeczaniem że coś miało miejsce.

Napisz gdzie twierdziłem że na Ukrainie nie używa się takich symboli, lub , jak kiedyś twierdziłeś, że pisałem iż Ukraińcy nigdy nie robią nic złego.
Ps. Mam twierdzić że uważasz iż Katyń nie miał miejsca bo nie pisałeś nic o Katyniu?

Przecież o emblematach nazistowskich i banderowskich pisałem nie raz, debilu, i to z tobą też toczyłem dyskusje nie raz xd
Zresztą to nie ma sensu bo nawet jeśli przyznac ci rację że to przemilczywalem to nie pisanie o czymś nie jest równoznaczne z zaprzeczaniem że coś miało miejsce.
Ach ten piękny szpagat,że ukry nie wiedzą co to znaczy,a x miesiecy temu pisałeś,że na upadlinie nie ma nazizmu tylko banderyzm :rofl:.
Ps. Mam twierdzić że uważasz iż Katyń nie miał miejsca bo nie pisałeś nic o Katyniu?
Zahacz jeszcze o kulture Macedonii.

Ciągle czekam na przykłady mojego nazizmu i banderyzmu grubasie.

Ach ten piękny szpagat,że ukry nie wiedzą co to znaczy,a x miesiecy temu pisałeś,że na upadlinie nie ma nazizmu tylko banderyzm :rofl:.

Zahacz jeszcze o kulture Macedonii.

Ciągle czekam na przykłady mojego nazizmu i banderyzmu grubasie.

A ja czekam od tygodni na moje wpisy, że uważam iż nigdy żaden Ukrainiec nic złego w Polsce nie zrobił.

I ok, jeżeli uważasz że to szpagat, a Polacy czczą Piłsudskiego bo są socjalistami o chcą dyktatury, a Wlosi i zachód odkrywców Ameryki bo wyznają ludobójstwo, to możesz tak twierdzić. Ale rzeczywistości nie zmienisz :)

No tak,bo Piłsudski też.
I wszystko jasne.

Przecież nie napisałem nic takiego. Zacytuj w którym miejscu napisałem, że Piłsudski robił coś takiego co bandera, Ukraińcy? Ty jesteś też upośledzony jak Słaby?

Czemu nie odpowiadasz na to co napisałem, tylko wrzucasz jakieś zdanie bez związku?

No ale co wymagać od człowieka z którego wywodu wynika że Włosi czczą Kolumba z powodu ludobójstwa na indianach wyznają ideologię ludobójcze xd

Przecież nie napisałem nic takiego. Zacytuj w którym miejscu napisałem, że Piłsudski robił coś takiego co bandera, Ukraińcy? Ty jesteś też upośledzony jak Słaby?
Ważne,że nie jestem tak upośledzony jak ty.Słabe jest to,że jak ktoś wspomni o Wołyniu lub banderze to wyskakujesz od razu z Piłsudskim.
Czemu nie odpowiadasz na to co napisałem, tylko wrzucasz jakieś zdanie bez związku?
Dlaczego nie podasz przykładu naszego nazizmu i banderyzmu tylko desperacko uciekasz od tematu?
No ale co wymagać od człowieka z którego wywodu wynika że Włosi czczą Kolumba z powodu ludobójstwa na indiańscy, i wyznają ideologię ludobójcze xd
Ale to ty grubasku to napisałeś, a teraz starasz mi się włożyć to w usta.

Ważne,że nie jestem tak upośledzony jak ty.Słabe jest to,że jak ktoś wspomni o Wołyniu lub banderze to wyskakujesz od razu z Piłsudskim.

Dlaczego nie podasz przykładu naszego nazizmu i banderyzmu tylko desperacko uciekasz od tematu?

Ale to ty grubasku to napisałeś, a teraz starasz mi się włożyć to w usta.

Przecież tu było pisane o Wołyniu i banderze z 1 tys razy a temat Piłsudskiego poruszyłem z dwa razy i kurwa jak debilowi wytłumaczyłem w jakim celu, co ignorujesz. Czyli jednak jesteś upośledzony i dalej wymyślasz nieistniejąca rzeczywistość.

Już ci napisałem czemu nie podam ci przykładów twoich działań takich jak działania nazistów. Póki ty mi nie podasz moich wpisów o tym że uważam iż Ukraińcy nigdy nic złego nie robią.

I nic ci w usta nie wkładam. Jezeli uznajemy że społeczeństwa czczą w podobny sposób bohaterów narodowych wszędzie podobnie, przemilczając ich ciemne strony lub w ten sposób że nie oznacza to że przyjmują 100% ich poglądów za własne to albo wytłumaczysz czemu Ukraińcy to ma być wyjątek od tej reguły, albo oznacza to iż uważasz że ludzie czczący danego bohatera narodowego uznają wszystko co robił za ok i wszystkie jego poglądy uznają za swoje. Jeżeli to drugie to wynika z tego iż uważasz że Włosi czczą Kolumba za ludobójstwa i popierają ludobójstwa, a Polacy czczą Piłsudskiego za socjalizm i dyktaturę.

Przecież tu było pisane o Wołyniu i banderze z 1 tys razy a temat Piłsudskiego poruszyłem z dwa razy
Liczyłem,że chociaż matematycznie jesteś lepszy,skoro polski kuleje.
Czyli jednak jestem upośledzony i dalej wymyślam nieistniejąca rzeczywistość.
Poprawiłem.
Jezeli uznajemy że społeczeństwa czczą w podobny sposób bohaterów narodowych wszędzie podobnie, przemilczając ich ciemne strony lub w ten sposób że nie oznacza to że przyjmują 100% ich poglądów za własne to albo wytłumaczysz czemu Ukraińcy to ma być wyjątek od tej reguły, albo oznacza to iż uważasz że ludzie czczący danego bohatera narodowego uznają wszystko co robił za ok i wszystkie jego poglądy uznają za swoje.
Biorąc pod uwagę,że 2022 jest rokiem upa jakoś im te ciemne strony nie przeszkadzają..
Owszem wiele postaci historycznych ma swoje za uszami,tylko taki bandera to nic więcej jak zwykły ludobójca,choć pewnie zajebiesz zaraz elaborat,bo inni też
Jeżeli to drugie to wynika z tego iż uważasz że Włosi czczą Kolumba za ludobójstwa i popierają ludobójstwa, a Polacy czczą Piłsudskiego za socjalizm i dyktaturę.
Ale pierdolisz.
Już ci napisałem czemu nie podam ci przykładów twoich działań takich jak działania nazistów.
Bo jesteś odklejonym kłamcą i niczym więcej.
Póki ty mi nie podasz moich wpisów o tym że uważam iż Ukraińcy nigdy nic złego nie robią.
A co mnie to? Każdy widzi,że bronisz ich jak pojebany,więc nie muszę niczego udowadniać.
Temat nabiera rumieńców.
Kulega widzę wyposzczony po swietach i skojarzenia się pojawiają:nono:

Nieustępliwością dorównuje koledze Halibutowi. Może by co z tego było nawet…

303E8896-2109-49BC-9062-7B3BDDF2AC5F.png

A może kolega Halibut po niekorzystnym wyniku ankiety odszedł, a ta cyberelfica się pod niego podszywa.

:benny:

Nieustępliwością dorównuje koledze Halibutowi. Może by co z tego było nawet…

View attachment 52807
A może kolega Halibut po niekorzystnym wyniku ankiety odszedł, a ta cyberelfica się pod niego podszywa.

:benny:
A moze takich trolli czy tam elfow jest wiecej a tacy jak my jestesmy ofiarami wojny informacyjnej i dyskutujemy jak ze sciana nie wiedzac ze nie przekonamy oponenta poniewaz jest to jego praca :jjsmile:

W Twoim przypadku nie ślub a rozmnażanie jest zagrożeniem.

A tam pierdolisz. Czym więcej ludzi myślących a nie ulegających propagandzie tym lepiej. Czytasz wątek, czytasz jakie szpagaty ludzie tu robią. Nawet piękną historię Polski przekłamują w imię ideologii. Trzeba z tym gównem walczyć.
Chwała Bohaterom!

Back