Konflikt Rosja-Ukraina

Ja bym wybrakowanych w pierwszej kolejnosci wyslal. Dac kazdemu linie koki i niech sie rozerwa w ostatnich chwialach zycia. Przy okazji opoznia progres oddzialow agresora zanim zbierzemy doborowe jednostki. A po wojnie nie bedzie trzeba zadnego socjalu wyplacac.
Plan idealny. Wykonać!

Materiał długi, a, nie aż tak ciekawy, więc w skrócie:

- na pierwszej akcji zlekceważyli przeciwników, a skończyło się trudną walką
- poziom wyszkolenia ukraińców ocenia wysoko (w przypadku jednego starcia mówi, że byli wyszkoleni lepiej od nich)
- potwierdza to co już wcześniej dało się u nas słyszeć, że Specnaz bywa wykorzystywany jako zwykła piechota
- podczas jednej większej bitwy, w szeregi regularnej piechoty z którymi szli do boju wdarł się chaos i zaczęli walić, gdzie popadnie
- przypadkowo postrzelono swojego
- podczas pobytu w szpitalu w ich bazę przyładował 'legendarny' HIMARS centralnie w skład amunicji

Ogólnie z jego relacji wyłania się raczej obraz chaosu, wycofywania się pod ogniem i walki o życie, niż jakichś skutecznych, dobrze zaplanowanych operacji. A to przecież żołnierz elitarnej jednostki.

,,W budynku Komendy Głównej Policji w Warszawie doszło do eksplozji. W jej wyniki uszkodzony został strop w pomieszczeniu służby ochronnej. W specjalnym komunikacie to sprawy odniosło się Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji. "Eksplodował jeden z prezentów, które Komendant otrzymał podczas swojej roboczej wizyty na Ukrainie" — czytamy"
Ciąg dalszy owocnej współpracy polsko-ukraińskiej
:juanlaugh:

,,W budynku Komendy Głównej Policji w Warszawie doszło do eksplozji. W jej wyniki uszkodzony został strop w pomieszczeniu służby ochronnej. W specjalnym komunikacie to sprawy odniosło się Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji. "Eksplodował jeden z prezentów, które Komendant otrzymał podczas swojej roboczej wizyty na Ukrainie" — czytamy"

Polska policja kupuje amunicję na czarnym rynku od Ukraińców? Aż tak źle jest z jej finansowaniem? Xd

"Eksplodował jeden z prezentów, które Komendant otrzymał podczas swojej roboczej wizyty na Ukrainie"

Tak ciężko czytać ze zrozumieniem?

A, no tak. Bo jak ktoś robi lewe zakupy za granicą i robi przemyt to mówi prawdę iż dokonuje przestępstwa xd

Tylu niewinnych ludzi siedzi za przemyt. Przecież wszyscy twierdzili że to nie ich, że to prezenty, że nie wiedzieli co tam jest

Kurwa co tam sie odpierdala :waldeklaugh:

Ciekawy wywiad z ukraińskim politologiem, Jewhenem Mahdą, dyrektorem kijowskiego Instytutu Polityki Światowej odnośnie sytuacji wewnętrznej w jego ojczyźnie. Wydaje się szczery, traktujący o wielu sprawach bez ogródek. Poniżej garść cytatów:

„Wołodymyr Zełenski naprawdę stał się symbolem oporu. Bez wątpienia wykonał dobrą robotę, przemawiając do parlamentów na całym świecie i polityków na najwyższym szczeblu.”

Przypuszczam, że po 24 lutego zmienił się autor lub grupa autorów przemówień Zełenskiego. Teraz robią to chyba Amerykanie lub Brytyjczycy. Jeśli spojrzeć na przemówienia Zełenskiego przed i po 24 lutego, są to wystąpienia dwóch różnych osób.”

To, co stało się z trzema krytycznymi wobec Zełenskiego kanałami telewizyjnymi, jest w oczywisty sposób bulwersujące, ponieważ nie zajęły one stanowiska antyukraińskiego. Ci nadawcy zostali wykluczeni z cyfrowej sieci telewizyjnej.”

„w lutym na teflonowym wizerunku Zełenskiego były już ogromne rysy, gdzie zbierało się już wszystko. Dotąd mieliśmy swego rodzaju "koronawirusową monarchię", która zaczęła przeradzać się — powiedzmy, oczywiście umownie — w "wojskową dyktaturę" spowodowaną wojną.”

„Ukraińska polityka żyje teraz tym, by nie stać się Rosją. Nie mam wątpliwości, że Putina i Rosję pokonamy. Ale wtedy, podobnie jak w sztuce Jewgienija Szwarca "Smok", trzeba będzie się napracować, aby rycerz sam nie stał się smokiem.”

W rzeczywistości "Sługa Narodu" jest niczym spółka akcyjna, w której udziały mają różni zamożni ludzie. Nawiasem mówiąc, w szeregach partii jest tylko około tysiąca członków, a przecież to struktura ogólnokrajowa! Wygląda to nie jak partia, a klub miłości do Wołodymyra Zełenskiego.

Mając wysokie notowania "sprzedawał miejscówki" na pięć lat, a w międzyczasie okazało się, że to stałe abonamenty. Zdobyli je politycy z różnych środowisk, czasem diametralnie różnych”.

„Zamiast korzystać z amerykańskich czy brytyjskich doświadczeń z II wojny światowej, pracy z ludźmi, ludzie Zełenskiego proponują na końcu tunelu "Jedne Wiadomości", gdzie pełno jest szumu medialnego, które teraz jest w stanie oglądać tylko najbardziej wytrzymała grupa ludzi.

Dlatego obecnie, kiedy w wielu miastach Ukrainy gaśnie światło, ludzie mogą przestać reagować na zapaloną dla nich żarówkę "Jednych Wiadomości", ich propagandy sukcesu.”

Daleki jestem od pewności, że oligarchowie nie będą walczyć ze sobą i na arenie ukraińskiej polityki. Sądownictwo się nie zmieniło. Do niedawna mieliśmy w Sądzie Najwyższym Jurija Lwowa, u którego znaleziono rosyjski paszport i który de facto pozostaje sędzią. Podobnie antybohaterem korupcji jest Kijowski Rejonowy Sąd Administracyjny, przez który przechodzi lwia część ważnych decyzji i nikt go nie zlikwiduje”.

Kiedy wojna się skończy, dopiero zacznie się najtrudniejsze. Po prostu wydaje mi się, że wielu naszych współobywateli jeszcze tego nie rozumie z powodu codziennych zmartwień.”

Odnoszę wrażenie, że on (zełeński) chce walczyć o "Oscara" lub Pokojową Nagrodę Nobla, nie zdecydował jeszcze, czego chce bardziej. Mam wrażenie, że chce pozostać bohaterem, ale także pozostać u władzy.

Jak to w końcu było?
Komendant przemycił granat z Ukrainy. Trzymał se to w biurze. Przyszedł jakiś debil i zaczął się tym bawić myśląc że to atrapa.

Czy kręcą w Polsce nowa część akademii policyjnej?

już teraz można orłów plotkarstwa fałszywie nazywanych dziennikarzami nabrać na proste fejki od Ziemkiewicza, Warzecha do Wielowiejskiej z researchem na poziomie nawet nie pierwszych stron wyszukiwarki google...
Szanse na odkrycie prawdy dla człowieka normalnie pracującego to parę procent, plus demencja cyfrowa robi swoje wkręcając ludzi, że mogą mieć zdecydowaną opinię na każdy temat dzięki pięciu minutom researchu i tweetom ulubionego plotkarza od lewa do prawa :korwinlaugh: Boże czasami lata researchu nie przynoszą pozytywnego wyniku...

Pisałem w tym temacie, że jak wejdzie era deep fejków to praktycznie internet stanie się kompletnie bezwartościowy.
O to przykład: już zaczynają się rozkręcać. Kwestia czasu, kiedy młodzieżówki partyjne będą produkowały te gówna na potęgę w nadziei na 20 miejsce na liście wyborczej

Już można też wkręcać innych, że dzwoni do nich jakiś urzędnik na co nabrał się Matczak i były szef CBŚ Wojtyniuk (jeśli naprawdę się wkręcił to świadczy źle o poziomie polskiego państwa)...

Jak to w końcu było?
Komendant przemycił granat z Ukrainy. Trzymał se to w biurze. Przyszedł jakiś debil i zaczął się tym bawić myśląc że to atrapa.

Czy kręcą w Polsce nowa część akademii policyjnej?
Mnie najbardziej zastanawia jak te kurwy przez granice przejechały
jebance wysylaja ciezarowki na rengena a ten se granatnik przewiozł
wiadomo ze ich nikt nie sprawdzal bo delegacja bokiem pojechała

To jest dramat kurwa

już teraz można orłów plotkarstwa fałszywie nazywanych dziennikarzami nabrać na proste fejki od Ziemkiewicza, Warzecha do Wielowiejskiej z researchem na poziomie nawet nie pierwszych stron wyszukiwarki google...
Szanse na odkrycie prawdy dla człowieka normalnie pracującego to parę procent, plus demencja cyfrowa robi swoje....

Pisałem w tym temacie, że jak wejdzie era deep fejków to praktycznie internet stanie się kompletnie bezwartościowy.
O to przykład: już zaczynają się rozkręcać. Kwestia czasu, kiedy młodzieżówki partyjne będą produkowały te gówna na potęgę w nadziei na 20 miejsce na liście wyborczej

Już można też wkręcać innych, że dzwoni do nich jakiś urzędnik na co nabrał się Matczak i były szef CBŚ Wojtyniuk (jeśli naprawdę się wkręcił to świadczy źle o poziomie polskiego państwa)...

To będzie łatwe. Przykład forum pokazuje jak są sprane mózgi. Są tu ludzie którym nawet jak się pokaże fejka, to potrafią go bronić na zasadzie "może to i fejk, ale mówi prawdę bo przecież tak jest"(pozdro Vitas)
Co będzie teraz? Strach się bać.

Mnie najbardziej zastanawia jak te kurwy przez granice przejechały
jebance wysylaja ciezarowki na rengena a ten se granatnik przewiozł
wiadomo ze ich nikt nie sprawdzal bo delegacja bokiem pojechała

To jest dramat kurwa

O ile przywiózł to z Ukrainy. Mógł się po prostu tak tłumaczyć. Może to polski granacik z polskich poligonów :)

To będzie łatwe. Przykład forum pokazuje jak są sprane mózgi. Są tu ludzie którym nawet jak się pokaże fejka, to potrafią go bronić na zasadzie "może to i fejk, ale mówi prawdę bo przecież tak jest"(pozdro Vitas)

O ile przywiózł to z Ukrainy. Mógł się po prostu tak tłumaczyć. Może to polski granacik z polskich poligonów :)
No tak lepiej brzmi ze z Ukrainy przywieziony jak z polskiego poligonu

O kurwa !

To będzie łatwe. Przykład forum pokazuje jak są sprane mózgi. Są tu ludzie którym nawet jak się pokaże fejka, to potrafią go bronić na zasadzie "może to i fejk, ale mówi prawdę bo przecież tak jest".
mam parę takich myczków jak odkryć czy komuś jest blisko sekty:
głosujesz na partię ze środowiska skrajnie lewackiego/prawackiego? Powiedz jakich ludzi nie powinno się promować z tego środowiska bo przekraczają czerwoną linię...
Zaraz się zacznie: hej może oni nie są świeci, ale druga strona gorsza...
To wkurza mocniej prawactwo.

Lewactwo łatwo wkurzyć pytaniem: a w czym Polska jest lepsza od Zachodu od Berlina do Nowego Jorku.
Odpowiedź: YYYYY, AAAAAA
Kurczę byłem w paru krajach nie jako turysta i potrafie to kontrować. Ba nawet znam ludzi z bogatszych krajów niż Polska, którzy zamieszkali w Polsce i nie chcą się wyprowadzać...

Wracając do takiej trójcy: Ziemkiewicz, Warzecha i Wielowiejska to ja zadałbym im pytanie, że skoro mają takie zdecydowane poglądy na niemal każdy temat i potrafią wyciągać wnioski na podstawie 15 minutowego filmiku na YT czy jednego tweeta to czy...
... w swoim życiu tak szybko podejmują decyzję. Coś na zasadzie: obejrzałem filmik na YT, sprzedaje mieszkanie, kupuje krypto/złoto/akcje x firmy.Bo jeśli nie ta mają kulawą moralność, bo chcą aby na podobnej zasadzie działało państwo...

Pamiętam kiedyś to był Action Mag, taki magazyn internetowy, gdzie można było wysyłać swoje artykuły, a później wybrane lądowały na płycie CD-Action. Ktoś napiszę ripostę na artykuł to hm: trzeba było napisać kontrę. Ale lepiej wszystko przygotować bo znowu miesiąc czekania.
Teraz masz kilka minut na reakcje...

mam parę takich myczków jak odkryć czy komuś jest blisko sekty:
głosujesz na partię ze środowiska skrajnie lewackiego/prawackiego? Powiedz jakich ludzi nie powinno się promować z tego środowiska bo przekraczają czerwoną linię...
Zaraz się zacznie: hej może oni nie są świeci, ale druga strona gorsza...
To wkurza mocniej prawactwo.

Lewactwo łatwo wkurzyć pytaniem: a w czym Polska jest lepsza od Zachodu od Berlina do Nowego Jorku.
Odpowiedź: YYYYY, AAAAAA
Kurczę byłem w paru krajach nie jako turysta i potrafie to kontrować. Ba nawet znam ludzi z bogatszych krajów niż Polska, którzy zamieszkali w Polsce i nie chcą się wyprowadzać...

Wracając do takiej trójcy: Ziemkiewicz, Warzecha i Wielowiejska to ja zadałbym im pytanie, że skoro mają takie zdecydowane poglądy na niemal każdy temat i potrafią wyciągać wnioski na podstawie 15 minutowego filmiku na YT czy jednego tweeta to czy...
... w swoim życiu tak szybko podejmują decyzję. Coś na zasadzie: obejrzałem filmik na YT, sprzedaje mieszkanie, kupuje krypto/złoto/akcje x firmy.Bo jeśli nie ta mają kulawą moralność, bo chcą aby na podobnej zasadzie działało państwo...

Pamiętam kiedyś to był Action Mag, taki magazyn internetowy, gdzie można było wysyłać swoje artykuły, a później wybrane lądowały na płycie CD-Action. Ktoś napiszę ripostę na artykuł to hm: trzeba było napisać kontrę. Ale lepiej wszystko przygotować bo znowu miesiąc czekania.
Teraz masz kilka minut na reakcje...

Ha, swego czasu sam coś skrobnalem na Action Maga. Był tam taki zin o filmach, nie pamiętam tytułu. Ależ mi się reminiscencje przez Ciebie z tamtego okresu włączyły.

... Wracając do takiej trójcy: Ziemkiewicz, Warzecha i Wielowiejska to ja zadałbym im pytanie, że skoro mają takie zdecydowane poglądy na niemal każdy temat i potrafią wyciągać wnioski na podstawie 15 minutowego filmiku na YT czy jednego tweeta to czy...
Jak przeczytasz książki Ziemkiewicza to zauważysz, że ich autor to zupełnie inny człowiek niż jego wykreowane w internecie alter ego. Moja teoria jest taka, że ostre sądy, prowokacje służą tylko promocji własnej osoby i pośrednio sprzedaży książek. Facet jest na pewno bardzo inteligentny ale też, do bólu, cyniczny.

Odpowiedz sobie kto pierwszy napisał posta na temat broń boże nieskalanej przemytem Ukrainy, a potem wytykaj komuś błędy w logice.

Ja CIE rozumiem. Też za granicą bronie godności swojej ojczyzny jak ktoś bluźni.
:roberteyeblinking:

Odpowiedz sobie kto pierwszy napisał posta na temat broń boże nieskalanej przemytem Ukrainy, a potem wytykaj komuś błędy w logice.

Ja CIE rozumiem. Też za granicą bronie godności swojej ojczyzny jak ktoś bluźni.
:roberteyeblinking:

Świetnie. Jako przykład że mam sprany mózg podajesz mój komentarz który poddaje w wątpliwość zeznanie komendanta, treści w sieci, lol. Czyli ten kto bezrefleksyjnie nie wierzy w każda głupotę ma sprany mózg? To wiele wyjaśnia czemu często głosisz bzdury. Bo łykasz co ci podstawia.

Zacytuj tego posta, bo nie widzę bym co s takiego napisał co twierdzisz. Kolejny raz dyskutujesz z czymś co sam sobie wymyśliłeś? Xd czasem jesteś mądrym gościem a czasem jakbyś był głupszy niż Vitas.

To właśnie ten wpis :)

Last edited:
@Siwy25_1 chyba rozumiem. Chodzi ci o to, że napisałem iż komendant zrobił przemyt? Tzn że mógł go zrobić świadomie?
No napisałem, zgodnie z prawdą. Przecież sam cytowałes fragment w którym jest napisane że to komendant przewiózł granat.

Ale w jaki sposób stwierdzenie że Polak przemycił coś oznacza że Ukraińcy nigdy nic nie przemycają to tylko twoja logika wie.

Idąc twoim tokiem rozumowania- Polacy nigdy nic nie przemycili z Ukrainy? Słyszałeś o fajkach z Ukrainy?

Mamy niedługo swieta
Jak wiadomo wiecej towaru idzie na ua
czyli wieksze kolejki
Kto zgadnie kiedy Upadlina wpadła na pomysł zrobienia elektronicznej kolejki na granicy w Dorochusku?

Mamy niedługo swieta
czyli wieksze kolejki
Kto zgadnie kiedy Upadlina wpadła na pomysł zrobienia elektronicznej kolejki na granicy w Dorochusku?
To od zawsze były kurwy. Jak już wypowiadałem się wcześniej. Perspektywa wojny nie zmieniła ich kurewskiego mentanlu.

Mamy niedługo swieta
czyli wieksze kolejki

O co chodzi z tą kolejka? To nie działa tak że rejestrujesz się w sieci, przyjeżdżasz na daną godzinę i dzięki temu unikasz kolejek?

O co chodzi z tą kolejka? To nie działa tak że rejestrujesz się w sieci, przyjeżdżasz na daną godzinę i dzięki temu unikasz kolejek?
Taki jest plan

tylko ze te kurwy wprowadzili to w najgorszym momencie
i dzisiaj rejestrując sie a planowana data przekroczenia masz w srode.....
zero infrastruktury gdzie stac jebie ich to
zboze i cysterny po paliwo oczywiscie bokiem......

Uwaga grozi rakiem oczu:

received_5718916644866675.jpeg

Back