Konflikt Rosja-Ukraina

W jaki sposób ukrofil bardziej się ma wykazać na służbie w polskim wojsku od ukrofoba?
Poza tym są tacy co pierdoli że Ukraińcy chcą odbić Przemyśl, to chyba powinni oni w pierwszej kolejności granicy pilnować :p
Tym że pójdziecie robić za żywe tarcze.
:lesnarhappy:

Przecież już od jakiegoś czasu smierdzi wciągnięciem nas do wojny i wysłaniem na upadline naszych wojsk.Powiedziałbym żebyś nie udawał debila,ale :pudziaonicbyniedao:
Jak ukrofile są tacy zakochani w swoich panach to niech wbijają w kamasze i jadą za nich walczyć.Ale prawda jest taka,ze jedyne co potraficie robić to pieprzyć smuty w necie i ustawić flagę na profilowym.

Nie wiem czemu mówisz do mnie w liczbie mnogiej. Jestem na pewno mniejszym "ukrofilem" niż "rusofilem" a jednak żaden debil nie każe mi jechać walczyć za Rosję xd Mimo, że bliżej mi do literatury, kinematografii, filozofii i szeroko pojętej sztuki i kultury rosyjskiej niż Ukraińskiej.
Flagi ukraińskiej też u mnie nie znajdziesz.

I nie chce nic mówić ale to ty ciągle piszesz w necie że trzeba coś zrobić z hordami Ukraińców a nic z żadnymi Ukraińcami nie robisz. Tylko piszesz. Pewnie flagę polski tylko umiesz dać na profilowe albo mema o zelenskim i koksie.

Według ciebie wszystko jest czarno biale- albo należy całkowicie odciąć pomoc Ukrainie i pozwolić Rosji przejąć ja i mieć ruska armię na granicy ukraińskiej, albo trzeba wysyłać wojsko i zrobić wojnę polsko rosyjska. Nie ma nic pomiędzy(i tutaj musisz przymykać oko na obecną rzeczywistość gdyż od kilku miesięcy rzeczywistość jest tym "pomiędzy", czyli jest silne wspieranie Ukrainy bez bezpośredniej wojny z Rosją).

Nie wiem czemu mówisz do mnie w liczbie mnogiej. Jestem na pewno mniejszym "ukrofilem" niż "rusofilem"
Biorąc pod uwagę,że atakujesz każdy komentarz atakujący ua w ciągu kilku minut od publikacji przez autora powinieneś sobie dać spokój z takimi fikolami.
Mimo, że bliżej mi do literatury, kinematografii, filozofii i szeroko pojętej sztuki i kultury rosyjskiej niż Ukraińskiej.
Ciekawe dlaczego?

Ach no tak.Przecież ukry praktycznie nie mają swojej kultury,a jeśli mają to taką:

Według ciebie wszystko jest czarno biale- albo należy całkowicie odciąć pomoc Ukrainie i pozwolić Rosji przejąć ja i mieć ruska armię na granicy ukraińskiej, albo trzeba wysyłać wojsko i zrobić wojnę polsko rosyjska.
Niczego takiego baranie nie mówiłem,więc nie wymyślaj.
Nie ma nic pomiędzy(i tutaj musisz przymykać oko na obecną rzeczywistość gdyż od kilku miesięcy rzeczywistość jest tym "pomiędzy", czyli jest silne wspieranie Ukrainy bez bezpośredniej wojny z Rosją).
Zarzucasz mi podział na czarne i białe,a sam jak słyszysz hasła "Wołyń" "Odessa" "Euromajdan" nabierasz wody w usta i masz syndrom wyparcia.
Hipokryta.
Nie wiem czemu mówisz do mnie w liczbie mnogiej.
Bo wyglądasz jakbyś był przy nadziei.

Biorąc pod uwagę,że atakujesz każdy komentarz atakujący ua w ciągu kilku minut od publikacji przez autora powinieneś sobie dać spokój z takimi fikolami.

Ciekawe dlaczego?

Ach no tak.Przecież ukry praktycznie nie mają swojej kultury,a jeśli mają to taką:

Niczego takiego baranie nie mówiłem,więc nie wymyślaj.

Zarzucasz mi podział na czarne i białe,a sam jak słyszysz hasła "Wołyń" "Odessa" "Euromajdan" nabierasz wody w usta i masz syndrom wyparcia.
Hipokryta.

Bo wyglądasz jakbyś był przy nadziei.

Przeciez to nie jest prawda iż reaguje na każdy komentarz krytykujący Ukraińców. Reaguje czasem często gdy mam wenę albo widzę jakieś ewidentne fejki czy kłamstwa historyczne, jak wysrywy szplina, ale na pewno nie odpisuje na każdy wrzucony post o kolejnym pijanym Ukraińcu itd. Takie samo kłamstwo jak to, gdy pisałeś że twierdziłem iż Ukraińcy nigdy nie dokonują przestępstw itd.
Takie samo kłamstwo jak sugerowanie, że zaprzeczam banderyzmowi czy ignoruje ten temat. Tylko dziś o nim pisałem, wiele razy pisałem tu o tym. Rozumiem, że chodzi ci o to, że pod KAZDYM wpisem o Wołyniu mam dopisywać "Tak, Wołyń miał miejsce Banderyzm zuo"? Nie bądź dziecinny. (I co to ma wspólnego z spojrzeniem czarno białym? Wytłumacz ten ciąg logiczny)
Równie dobrze mogę ci zarzucić że ty reagujesz na każdy wpis który coś pozytywnego pisze o Ukrainie, lub wskazuje słabości antyukrainskich propagandy, krytykuje fejki, plus, że ignorujesz zawsze gdy ktoś rozpowszechnia rosyjska propagandę. Dziecinne? No sam widzisz.

I owszem, nic takiego nie mówiłeś ale jeżeli twierdzisz że każdy kto chce wspierać Ukrainę powinien iść się zgłosić by samemu walczyc- to sugeruje, iż nie dopuszczasz możliwości dawania wsparcia bez bezpośredniego uczestniczenia. Gdybyś to rozumiał to byś takiego chochoła nie napisał.

@vitas
Z ciekawości. Ten tydzień. Czy pochwalanie bojkotu ukraińskiej pisarki z powodu jej negacji Wołynia to ten dowód nabierania wody w usta na hasło Wołyń?

Dzisiejsza rozmowa o banderyzmie i nazizmie na Ukrainie to udawanie że tematu nie ma?
Czy ty masz halucynacje?

Screenshot_2022-12-07-18-56-39-343_com.android.chrome.jpg

Takie samo kłamstwo jak sugerowanie, że zaprzeczam banderyzmowi czy ignoruje ten temat. Tylko dziś o nim pisałem, wiele razy pisałem tu o tym. Rozumiem, że chodzi ci o to, że pod KAZDYM wpisem o Wołyniu mam dopisywać "Tak, Wołyń miał miejsce Banderyzm zuo"? Nie bądź dziecinny. (I co to ma wspólnego z spojrzeniem czarno białym? Wytłumacz ten ciąg logiczny)
Zamiatanie kwestii Wołynia przez ukrofilów to standard.Nawet nasz rząd nabrał wody w usta.Regularnie pisałeś debilizmy,że banderyzm i nazizm jest tylko marginesem a wiemy,że nie jest.Nawet dzisiaj pisałeś o niewiedzy ukrów w stosunku do symboli nazistowskich.
Równie dobrze mogę ci zarzucić że ty reagujesz na każdy wpis który coś pozytywnego pisze o Ukrainie, lub wskazuje słabości antyukrainskich propagandy, krytykuje fejki, plus, że ignorujesz zawsze gdy ktoś rozpowszechnia rosyjska propagandę. Dziecinne? No sam widzisz.
Móc możesz.Tylko każdy widzi ile kto się udziela,więc byś spudłował.
I owszem, nic takiego nie mówiłeś ale jeżeli twierdzisz że każdy kto chce wspierać Ukrainę powinien iść się zgłosić by samemu walczyc- to sugeruje, iż nie dopuszczasz możliwości dawania wsparcia bez bezpośredniego uczestniczenia. Gdybyś to rozumiał to byś takiego chochoła nie napisał.
Skoro tobie podobni utrzymują,że jest to nasza wojna to jak najbardziej powinni tam wypierdalać.
@vitas
Z ciekawości. Ten tydzień. Czy pochwalanie bojkotu ukraińskiej pisarki z powodu jej negacji Wołynia to ten dowód nabierania wody w usta na hasło Wołyń?

Dzisiejsza rozmowa o banderyzmie i nazizmie na Ukrainie to udawanie że tematu nie ma?
Czy ty masz halucynacje?

View attachment 51233
Biorąc pod uwagę ilość fikołow w twoim wykonaniu jak choćby ze strazą pożarną winna spalenia żywcem ludzi nad Odessa bo za pozno przyjechali wypada to i tak nie ma już znaczenia.
Na jeden taki komentarz i tak napiszesz kilka typu Rosjanie czy Polacy też.

Zamiatanie kwestii Wołynia przez ukrofilów to standard.Nawet nasz rząd nabrał wody w usta.Regularnie pisałeś debilizmy,że banderyzm i nazizm jest tylko marginesem a wiemy,że nie jest.Nawet dzisiaj pisałeś o niewiedzy ukrów w stosunku do symboli nazistowskich.

Móc możesz.Tylko każdy widzi ile kto się udziela,więc byś spudłował.

Skoro tobie podobni utrzymują,że jest to nasza wojna to jak najbardziej powinni tam wypierdalać.

Biorąc pod uwagę ilość fikołow w twoim wykonaniu jak choćby ze strazą pożarną winna spalenia żywcem ludzi nad Odessa bo za pozno przyjechali wypada to i tak nie ma już znaczenia.
Na jeden taki komentarz i tak napiszesz kilka typu Rosjanie czy Polacy też.

No i nadal podtrzymuje że kult bandery nie oznacza zazwyczaj banderyzmu ideologicznego, tak jak kult Piłsudskiego w Polsce nie oznacza przyjmowania poglądów jego partii. No mam takie zdanie i nie widzę w tym fikołka. Jednocześnie cały czas pisze że trzeba z tym walczyć, a zwłaszcza z kłamstwem Wołyńskim.
Masz projekcie że jest inaczej, i tyle.
Nie wiem też o co ci chodzi z strażą pożarną- dowiedziałem się więcej, przyznałem się do błędu i tyle, nie tak jak ty gdy ktoś ci w twarz rzuca że w czymś nie masz racji jak z ostatnim fejkiem Szplina(przy którym musiałeś robić ze to nie fejk, tylko prawda, "bo tak") czy z kwestią grupy Ukraińców atakujących Polakow na marszu niepodległości.

I dalej mimo że lopatologicznie ci wytłumaczyłem dlaczego Ja, Lemmy czy większość ludzi uważających, że powinniśmy wspierać Ukrainę nie powinna tam jechać, dalej brniesz.

Eot bo za bardzo rozciagnelismy.

Musisz wszystkie moje posty krytyczne wobec primitywnego ukrofobstwa komentować.

No i nadal podtrzymuje że kult bandery nie oznacza zazwyczaj banderyzmu ideologicznego
Czczenie nacjonalistycznego morcercy to czczenie nacjonalistycznego mordercy.Fajny fikołek.
tak jak kult Piłsudskiego w Polsce nie oznacza przyjmowania poglądów jego partii.
Zajebiste porównanie.:facepalm:
Nie wiem też o co ci chodzi z strażą pożarną- dowiedziałem się więcej, przyznałem się do błędu
To mi chodzi,że zrobiłeś tak durnego fikoła,że był pojebany nawet jak na ciebie.Nie wiem co więcej było tam do dowiadywania.
nie tak jak ty gdy ktoś ci w twarz rzuca że w czymś nie masz racji jak z ostatnim fejkiem Szplina(przy którym musiałeś robić ze to nie fejk, tylko prawda, "bo tak") czy z kwestią grupy Ukraińców atakujących Polakow na marszu niepodległości.
Jedyne co ci się udało tam udowodnić to to,że była tam banda ukrofilów.Smutne,że masz tak rzadko racje,że musisz ciągle się do tego masturbować.
I dalej mimo że lopatologicznie ci wytłumaczyłem dlaczego Ja, Lemmy czy większość ludzi uważających, że powinniśmy wspierać Ukrainę nie powinna tam jechać, dalej brniesz.
:siara:
Eot bo za bardzo rozciagnelismy.
Tu racja.
Musisz wszystkie moje posty krytyczne wobec primitywnego ukrofobstwa komentować.
Ale to ty zadzwoniłeś.Nie odwracaj kota ogonem.

Czczenie nacjonalistycznego morcercy to czczenie nacjonalistycznego mordercy.Fajny fikołek.

Zajebiste porównanie.:facepalm:

To mi chodzi,że zrobiłeś tak durnego fikoła,że był pojebany nawet jak na ciebie.Nie wiem co więcej było tam do dowiadywania.

Jedyne co ci się udało tam udowodnić to to,że była tam banda ukrofilów.Smutne,że masz tak rzadko racje,że musisz ciągle się do tego masturbować.

:siara:

Tu racja.

Ale to ty zadzwoniłeś.Nie odwracaj kota ogonem.

Ty masz tak rzadko rację, że wypominasz ten jeden przypadek, Odessę, do dziś, a wcześniej masturbowales się naciąganym przypadkiem gdy przyznałem że być może płatne trolle w polskim necie może rzeczywiście działają tylko z Rosji.

I nie, z marszem niepodległości to był totalny fikołek. Przedstawiłem ci czarno na białym punkt po punkcie czemu mało prawdopodobne jest by to była banda Ukraińców, ty w zaparte że to Ukraińcy a ja jestem zjeb że mogę to podważać. Okazało się, że wyszło całkowicie na moje, nawet wskazałem którzy konkretnie polscy nacjonaliści to byli. A ty mimo to robiłeś dalsze fikolki a to że wspomniałem o policji, a to anarchistach, zupełnie ignorując sens kłótni który dotyczył tego, że to byli Polacy a nie Ukraińcy.

Właściwie to czemu znowu zacząłeś pisać o mnie, zamiast przedmiocie dyskusji?

Ty masz tak rzadko rację, że wypominasz ten jeden przypadek, Odessę, do dziś, a wcześniej masturbowales się naciąganym przypadkiem gdy przyznałem że być może płatne trolle w polskim necie może rzeczywiście działają tylko z Rosji.
Twierdziłeś,że są takie polskie firmy pecie.Nawet miałeś się zorientować co i jak. Tylko coś nie wyszło :muttley:
I nie, z marszem niepodległości to był totalny fikołek. Przedstawiłem ci czarno na białym punkt po punkcie czemu mało prawdopodobne jest by to była banda Ukraińców, ty w zaparte że to Ukraińcy a ja jestem zjeb że mogę to podważać. Okazało się, że wyszło całkowicie na moje, nawet wskazałem którzy konkretnie polscy nacjonaliści to byli. A ty mimo to robiłeś dalsze fikolki a to że wspomniałem o policji, a to anarchistach, zupełnie ignorując sens kłótni który dotyczył tego, że to byli Polacy a nie Ukraińcy.
Dobrzej już dobrze.Wygraleś:neildegrassewhoa:
Niech ci coś wyjdzie w życiu.

Twierdziłeś,że są takie polskie firmy pecie.Nawet miałeś się zorientować co i jak. Tylko coś nie wyszło :muttley:

Dobrzej już dobrze.Wygraleś:neildegrassewhoa:
Niech ci coś wyjdzie w życiu.

No tak. Polskie firmy socjal robiące propagandę, reklamę, promowanie w sieci są, to oczywiste, i uznałem za oczywiste, że Rosjanie też tutaj im zlecają robotę, naszym firmom. I przyznałem że nie mogę tego udowodnić więc nie mogę tego przedstawiać jako fakt lecz przypuszczenie. Czego tu nie rozumiesz jeszcze po takim czasie? :)

Polecam śledzenie tej posłanki: mam wrażenie, że w SLD przydzielono jej role "wychowawczyni" młodszego lewactwa. Kolejny raz kiedy wyjaśnia Julki i Oskarki, zaczynam wręcz przypuszczać, że nie jest taka głupia jak można sądzić po poprzednich wyczynach

Niech mi jeszcze ktoś będzie wstawiał filmiki jakiegoś nastolatka Karockluka....

Ale ta teza: płacimy podatki, więc żadnych obowiązkowych powołań nawet w czasie wojny jest tak samo abstrakcyjna jak marzenia, że w czasie wojny z Rosją polskie niebo będzie tak bezpieczne, że żadna wioska, żadna stodoła nie będzie musiała się bać rosyjskich praktycznie ataków terrorystycznych...

Ciekawi mnie ile musiałaby liczyć ta armia (z całym zatrudnieniem, dobre wojsko to nie tylko żołnierze z karabinami na froncie) aby w czasie wojny nikogo nie powoływać, nie było żadnych konfiskat na cele wojskowe itp. Trzymać to w stanie gotowości dużo ludzi to wręcz krzywdzenie gospodarki...
Nawet teraz nie wiem jakim cudem PiS chce stworzyć 300 tysięczną armię, jeżdżą po pośredniakach i tam szukają żołnierzy :iamdone: Tak samo Urzędy Pracy wystawiają ogłoszenia: zatrudnię policjanta. Policja to w ogóle jest jedną z najbardziej gnębionych budżetówek, gorzej to już chyba tylko być młodym komornikiem, który musi odwiedzać patusów z których nie da się nic ściągnąć bo pracują na czarno...Zresztą ostatnio słynna była śmierć komornika...

EDIT: tylko nie porównujmy armii amerykańskiej z polską, bo widziałem jakieś kpiny, że się stają tęczowym cyrkiem. W USA są nastolatkowie lepiej znający się na broni niż wielu polskich policjantów i zaryzykuje też, że wojskowych plus 50 lat :korwinlaugh:

Last edited:
Myślałem, że tu są tylko patrioci z pod znaku Polski Walczącej, a widzę dekowników w rurkach.
Nigdy nie uwazalem sie za patriotę takze mam czyste sumienie :jjsmile: po prostu chce zyc z rodzina w normalnym kraju na normalnym poziomie, a czy ten kraj nazywa sie niemcy, polska, norwegia, czy sa to wyspy zielonego przyladka nie robi mi roznicy. Trafila sie polska, niestety, moglo byc lepiej moglo byc gorzej, jest srednio czyli zajebiscie, ale nie na tyle bym skladal jakies dziwne przysiegi niezgodne z moimi pogladami.

Nigdy nie uwazalem sie za patriotę takze mam czyste sumienie :jjsmile: po prostu chce zyc z rodzina w normalnym kraju na normalnym poziomie, a czy ten kraj nazywa sie niemcy, polska, norwegia, czy sa to wyspy zielonego przyladka nie robi mi roznicy. Trafila sie polska, niestety, moglo byc lepiej moglo byc gorzej, jest srednio czyli zajebiscie, ale nie na tyle bym skladal jakies dziwne przysiegi niezgodne z moimi pogladami.
Gówno nas obchodzą twoje poglądy! Do okopu go!

Polecam śledzenie tej posłanki: mam wrażenie, że w SLD przydzielono jej role "wychowawczyni" młodszego lewactwa. Kolejny raz kiedy wyjaśnia Julki i Oskarki, zaczynam wręcz przypuszczać, że nie jest taka głupia jak można sądzić po poprzednich wyczynach

Niech mi jeszcze ktoś będzie wstawiał filmiki jakiegoś nastolatka Karockluka....

Ale ta teza: płacimy podatki, więc żadnych obowiązkowych powołań nawet w czasie wojny jest tak samo abstrakcyjna jak marzenia, że w czasie wojny z Rosją polskie niebo będzie tak bezpieczne, że żadna wioska, żadna stodoła nie będzie musiała się bać rosyjskich praktycznie ataków terrorystycznych...

Ciekawi mnie ile musiałaby liczyć ta armia (z całym zatrudnieniem, dobre wojsko to nie tylko żołnierze z karabinami na froncie) aby w czasie wojny nikogo nie powoływać, nie było żadnych konfiskat na cele wojskowe itp. Trzymać to w stanie gotowości dużo ludzi to wręcz krzywdzenie gospodarki...
Nawet teraz nie wiem jakim cudem PiS chce stworzyć 300 tysięczną armię, jeżdżą po pośredniakach i tam szukają żołnierzy :iamdone: Tak samo Urzędy Pracy wystawiają ogłoszenia: zatrudnię policjanta. Policja to w ogóle jest jedną z najbardziej gnębionych budżetówek, gorzej to już chyba tylko być młodym komornikiem, który musi odwiedzać patusów z których nie da się nic ściągnąć bo pracują na czarno...Zresztą ostatnio słynna była śmierć komornika...

EDIT: tylko nie porównujmy armii amerykańskiej z polską, bo widziałem jakieś kpiny, że się stają tęczowym cyrkiem. W USA są nastolatkowie lepiej znający się na broni niż wielu polskich policjantów i zaryzykuje też, że wojskowych plus 50 lat :korwinlaugh:

Tyle ze oskarki maja racje, placisz podatki nie po to by trepy pily wodke w czasie pokoju na jednostce tylko pelnili obowiazki w czasie wojny to raz, skad pieniazki na to wziac? A nie wiem jak tak popatrzec przez lata ile pieniazkow sie przepierdolilo na propagande, na rydzyka, na rozdawanie elektoratowi, na wlasne pensje, pensje zony kochanki itd itp to by sie troche tego nazbieralo, moze nie bylaby to kosmiczna armia, lecz zapewne wspomogloby to np podwyżki dla budżetówki co zachęciłoby ludzi do pojscia tam i zwiekszenia liczby żołnierzy. Kto ma sie najbardziej martwic? Ten co kradnie miliony, robi przekrety w tym kraju i państwowych spółkach czy szary czlowiek? :jjsmile: ja szarakiem bede w kazdym miejscu na ziemi, on bedzie mogl byc co najwyzej poslem na wygnaniu w rumunii gdzie bajka sie konczy w razie konfliktu na wieksza skale.

Posłanka jest wybitną feministką walczącą o równouprawnienie. Więc skoro tak poucza, to mam nadzieje, że sama już się zgłosiła na przeszkolenie.

Ja w tej sprawie rozumiem oburzenie ludzi o tyle, że skoro państwo się z nimi umawiało na zawodową armię to mogłoby coś tym temacie zrobić sensownego. Może mam pecha, ale trzech zawodowych wojskowych, których znam, każdy sporo przed 40, to żadnemu nie powierzyłbym stróżowania garażu, a co dopiero swojego życia. Nie mówiąc już o tym, że ich fizyczność jest taka, że myślę, że każdego z nich bym połamał bez większego trudu.

Tyle się teraz wszyscy śmieją z pośpiesznych szkoleń kacapów z łapanki, przyznając, że taka armia składająca się z takich ludzi jest guzik warta. To takie szkolenia wiele nam pomogą?
Poza tym najpierw wypadałoby mieć dobrą armię zawodową, która odpowiednio szkoliłaby poborowych.

Hahah ten watek to teraz jest zloto. Samoweryfikacja patriotow.

„Wolyn, kurwa!!!!” „ta szmata obraza naszych mundurowych!!!! Murem za polskim mundurem”

Wezwanie na parodniowe szkolenie z obslugi broni.

„Ej, ja place podatki niech te pokraki z wojska zawodowego do czegos sie przydadza” „ej ja tylko chce zyc w normalnym kraju”

Hahahah

„Wolyn, kurwa!!!!” „ta szmata obraza naszych mundurowych!!!! Murem za polskim mundurem”

„Ej, ja place podatki niech te pokraki z wojska zawodowego do czegos sie przydadza” „ej ja tylko chce zyc w normalnym kraju”

Hahahah
Przeciez w Pl nie ma zadnej wojny to czemu sie dziwisz takiej postawie ?

Hahahah

Te sondaże chyba miały rację, że pod tym względem umywamy się do sąsiadów z wschodu i większość w razie wojny ucieknie.

Ja tam nie widzę w tym nic złego, nie można od nikogo wymagać by ryzykował życie, zwłaszcza mając rodzinę.

Przeciez w Pl nie ma zadnej wojny to czemu sie dziwisz takiej postawie ?

Parę dni szkolenia to teraz dramat, tym bardziej dramat będzie gdyby wybuchła wojna i zamiast kilku dni groziłaby śmierć. A to się ze sobą łączy scisle- patriotyczna postawa wymaga chęci zwiększenia bezpieczeństwa kraju. Czym więcej przeszkolonych rezerwistów tym bezpieczeństwo się zwieksza

Back