Konflikt Rosja-Ukraina

Powiem tak, dostane wezwanie to pisze odwolanie poniewaz religia mi nie pozwala, jeszcze wolnosc wyznania chyba w tym kraju jest zachowana :śmiech:

Beka ogolnie z przymusową przysiega ktora potem daje im prawo wyslac Cie gdzie chca w ramach obrony ojczyzny.
Jak nie zlozysz przysiegi to co? Ja nie jestem ulungiem ktory bedzie przysiegac za 4k brutto na wszystko i komukolwiek, gdybym byl to bym poszedl do wojska jak wielu debili z mojej wioski co mieli dwie lewe rece. :jarolaugh:

Ale ja serio pytam dzisiaj mo znajoma z Ua mowial i niewiem czy se jajca robi ze maja byc w tym samm czasie :śmiech:
Tez slyszalem ze szoszony chca miec swieta wtedy kiedy my, ale nie ze wzgledu ze nas kochaja tylko ze wzgledu na to ze chca sie odciac od ruskiego popa i ichniejszych tradycji. Nie dziwie sie skoro ich "papiez" czy tam najwyzszy guru kibicuje mordowaniu ich

Ale ja serio pytam dzisiaj mo znajoma z Ua mowial i niewiem czy se jajca robi ze maja byc w tym samm czasie :śmiech:

To chyba jaja. Wiesz, tam na Ukrainie też działa ruska propaganda i część prawicy która głosi że Ukraina to już nie Ukraina tylko ukropolin pod butem Polski. Gdyby zmieniono tam raty świat by dostosować pod Polaków to gownoburza byłaby większa niż u nas po incydencie na krakowskim przedmieściu.

Tez slyszalem ze szoszony chca miec swieta wtedy kiedy my, ale nie ze wzgledu ze nas kochaja tylko ze wzgledu na to ze chca sie odciac od ruskiego popa i ichniejszych tradycji. Nie dziwie sie skoro ich "papiez" czy tam najwyzszy guru kibicuje mordowaniu ich

O, tak na to nie patrzyłem. To już brzmi realniej, ciekawe.

Heh, wiadomo że wyższa, Polska kultura wchłonie niższa, ukraińska.

Powiem tak, dostane wezwanie to pisze odwolanie poniewaz religia mi nie pozwala, jeszcze wolnosc wyznania chyba w tym kraju jest zachowana :śmiech:

Beka ogolnie z przymusową przysiega ktora potem daje im prawo wyslac Cie gdzie chca w ramach obrony ojczyzny.
Jak nie zlozysz przysiegi to co? Ja nie jestem ulungiem ktory bedzie przysiegac za 4k brutto na wszystko i komukolwiek, gdybym byl to bym poszedl do wojska jak wielu debili z mojej wioski co mieli dwie lewe rece. :jarolaugh:
Też mam z tego ubaw z wymuszenia przysięgi, bo jak ktoś nie chce wiązać przyszłości z wojskiego to co? Wronki czy inne sanatorium? :boystop:

To jak jesteś po zetkach to na bank dostaniesz teraz wezwanie na szkolenie? Bywales juz na szkoleniach? Co jakis czas podobno moga wezwac
Raczej "Na bank" to nie. Ale specjaliści, kierowcy, obsługa sprzętu myślę że jak najbardziej;) Na ćwiczeniach rezerwy nie byłem, ale ostatnio (dwa lata temu) zmieniali mi przydział mobilizacyjny.

Ps. Ale z Was młode chłopaki

To chyba jaja. Wiesz, tam na Ukrainie też działa ruska propaganda i część prawicy która głosi że Ukraina to już nie Ukraina tylko ukropolin pod butem Polski. Gdyby zmieniono tam raty świat by dostosować pod Polaków to gownoburza byłaby większa niż u nas po incydencie na krakowskim przedmieściu.

O, tak na to nie patrzyłem. To już brzmi realniej, ciekawe.

Heh, wiadomo że wyższa, Polska kultura wchłonie niższa, ukraińska.
Natalka by mnie nie oszukała
no zoba

Skisłem

:jarolaugh:

time-zelenski0655.jpg

personoftheyear2007jpg_1481221889.jpg

Szeregowy 129zl dniowki :mjsmile: . I Oni myślą, że ludzie nie będą na Nich jebać jak najpierw kraj doprowadzili do takiego stanu a teraz jeszcze dadzą Ci 130zł dniówki zamiast hajsu z roboty xd.
Pan Ekspert Wolski napisał, że będzie rekompensata i wyrównają do zarobków (max 24k) :Duke3d:

Jak wezwanie poleconym wyślą to wystarczy nie odbierać. Wróci do nadawcy, wyślą jeszcze raz i będziemy się tak bawić, aż mi się znudzi.
:beczka:
Niech idą w pierwszej linii Ci co 2 lata krzyczeli o segregacji ludzi na lepszych i gorszych.

A to ktoś nas atakuje, że mamy iść się bić?

Matko, to tylko żart.
Ale nawet biorąc powaznie- jest pewna zależność między liczbą przeszkolonych żołnierzy a zdolnością obronną na wypadek wojny. Zazwyczaj gdy państwo zostanie już zaatakowane to jest trochę za późno gdy po ataku zacznie dopiero powoływać ludzi :)

Myślałem, że tu są tylko patrioci z pod znaku Polski Walczącej, a widzę dekowników w rurkach.
O nie mój drogi o nie. Jak składałem do WSO na sapera to wszyscy poszli w odstawkę i przyjęli pisowczyki tylko synów generałów i innych trepów, którzy nie potrafili się na drążku podciągnąć xD To niech teraz się wykażą te synki po 60 kg co plecaka z uposażeniem nie dawali rady unieść. Slava.

Jak mi jakiś kondon z żydokomunistycznego rządu opłaci kredyt, który wzrósł 100% i inne opłaty które też wzrosły o lekko 100% i zapewni pełną lodówkę mojej rodzinie to mogę biegać z pukawką od rana do wieczora. Za damski chuj to nawet niech nie tracą mojego cennego czasu. Kto chciał się w życiu nauczył używać broni.

Matko, to tylko żart.
Ale nawet biorąc powaznie- jest pewna zależność między liczbą przeszkolonych żołnierzy a zdolnością obronną na wypadek wojny. Zazwyczaj gdy państwo zostanie już zaatakowane to jest trochę za późno gdy po ataku zacznie dopiero powoływać ludzi :)
Matko, to tylko pytanie.

Jak wezwanie poleconym wyślą to wystarczy nie odbierać. Wróci do nadawcy, wyślą jeszcze raz i będziemy się tak bawić, aż mi się znudzi.
:beczka:
Niech idą w pierwszej linii Ci co 2 lata krzyczeli o segregacji ludzi na lepszych i gorszych.
Razem ze wszystkimi szczekającymi ukrofilami.W końcu będą mogli się wykazać zamiast tylko pierdolić w internecie.

Razem ze wszystkimi szczekającymi ukrofilami.W końcu będą mogli się wykazać zamiast tylko pierdolić w internecie.

W jaki sposób ukrofil bardziej się ma wykazać na służbie w polskim wojsku od ukrofoba?
Poza tym są tacy co pierdoli że Ukraińcy chcą odbić Przemyśl, to chyba powinni oni w pierwszej kolejności granicy pilnować :p

Bo ukrofilowi na upadlinie zależy,a ukrofob ma to w chuju.

Tu takich nie widziałem,więc daj sobie na luz.

A, ktoś tu chyba właśnie wrzucał że Ukraińcy mają mapę Ukrainy z Przemysłem, czy że mają na nas chrapkę bo "Od Donu po San".

Ale mniejsza.

Czyli Polski przed atakiem mieliby chronić Ukrofile, a ukrofoby by zlały atak na Polskę bo mają w dupie Ukrainę? Coś nielogiczny ten wywód :p
No chyba że masz na myśli iż wojsko polskie nie jest od bronienia Polski tylko Ukrainy, i poborowi mają służyć Ukrainie a nie Polsce.

Czyli Polski przed atakiem mieliby chronić Ukrofile, a ukrofoby by zlały atak na Polskę bo mają w dupie Ukrainę? Coś nielogiczny ten wywód :p
No chyba że masz na myśli iż wojsko polskie nie jest od bronienia Polski tylko Ukrainy, i poborowi mają służyć Ukrainie a nie Polsce.
Przecież już od jakiegoś czasu smierdzi wciągnięciem nas do wojny i wysłaniem na upadline naszych wojsk.Powiedziałbym żebyś nie udawał debila,ale :pudziaonicbyniedao:
Jak ukrofile są tacy zakochani w swoich panach to niech wbijają w kamasze i jadą za nich walczyć.Ale prawda jest taka,ze jedyne co potraficie robić to pieprzyć smuty w necie i ustawić flagę na profilowym.

Back