Konflikt Rosja-Ukraina

To będzie bardzo interesujący proces, zbliżenie miedzy naszymi narodami w cieniu historycznie, niezałatwionych problemów. UA będzie miała problem, bo muszą dbać o jedność, a część narodu odwołuje się do zjawisk, których my nie akceptujemy, i nad tym wszystkim jest sąsiad, który umiejętnie to rozgrywa, podjudza itd..

W tym filmiku Wojczal bardzo ciekawie mówi o naszych interesach na UA po wojnie, że nie stać nas na to, żebyśmy sami odbudowali Ukrainę, i musimy jej pozwolić odbudować się z pomocą Niemiec i Francji, a UA i tak do nas przyjdzie, bo teraz się przekonała, że tylko nas może liczyć.

Podobnie ma się sprawa z Banderą itp., ich władze doskonale rozumieją, że działa to na nas jak płachta na byka, ale wymaga to czasu. Jeśli teraz, wykorzystując naszą pozycje, zmusimy ich do odrzucenia tej części ich historii, osiągniemy odwrotny skutek, musimy to robić delikatnie, tak żeby sami wyciągali wnioski.

Jesteśmy niecierpliwi i chcielibyśmy wszystko zrobić już, oczekujemy jednoznacznych deklaracji itd.., w polityce międzynarodowej tak to nie działa, to są procesy na długie lata.

To będzie bardzo interesujący proces, zbliżenie miedzy naszymi narodami w cieniu historycznie, niezałatwionych problemów. UA będzie miała problem, bo muszą dbać o jedność, a część narodu odwołuje się do zjawisk, których my nie akceptujemy, i nad tym wszystkim jest sąsiad, który umiejętnie to rozgrywa, podjudza itd..

W tym filmiku Wojczal bardzo ciekawie mówi o naszych interesach na UA po wojnie, że nie stać nas na to, żebyśmy sami odbudowali Ukrainę, i musimy jej pozwolić odbudować się z pomocą Niemiec i Francji, a UA i tak do nas przyjdzie, bo teraz się przekonała, że tylko nas może liczyć.

Podobnie ma się sprawa z Banderą itp., ich władze doskonale rozumieją, że działa to na nas jak płachta na byka, ale wymaga to czasu. Jeśli teraz, wykorzystując naszą pozycje, zmusimy ich do odrzucenia tej części ich historii, osiągniemy odwrotny skutek, musimy to robić delikatnie, tak żeby sami wyciągali wnioski.

Jesteśmy niecierpliwi i chcielibyśmy wszystko zrobić już, oczekujemy jednoznacznych deklaracji itd.., w polityce międzynarodowej tak to nie działa, to są procesy na długie lata.

Jestesmy niecierpliwi bo chcemy by te kurwy odciely sie od "bohaterow" mordujacych niemowleta widlami i obdzierajacych ludzi zywcem :applause:

No coś tu jest trochę nie tak. Niby szkolenia co roku ale nie 200k osób. Smaczku dodaje to, że od 2023 ma wejść jakaś ustawa związana z wojskiem(jak ktoś wie wiecej to bym chetnie poczytał). Ja tam na szkolonko moglbym sie wybrac tylko hujowo płacą za nie i na koncu podobno trzeba złożyć przysięge. Ja bym przysięgi nie złożył ni huj. Przysięge to ja mogę złożyć miastu Gdańsk i moim bliskim a nie narodowi co się sprzedał.

IMG_20221207_093151.jpg

Vectra mi dodała kanał dla szoszonów :brianvomit:

No coś tu jest trochę nie tak. Niby szkolenia co roku ale nie 200k osób. Smaczku dodaje to, że od 2023 ma wejść jakaś ustawa związana z wojskiem(jak ktoś wie wiecej to bym chetnie poczytał). Ja tam na szkolonko moglbym sie wybrac tylko hujowo płacą za nie i na koncu podobno trzeba złożyć przysięge. Ja bym przysięgi nie złożył ni huj. Przysięge to ja mogę złożyć miastu Gdańsk i moim bliskim a nie narodowi co się sprzedał.

View attachment 51201

Vectra mi dodała kanał dla szoszonów :brianvomit:

Jestesmy niecierpliwi bo chcemy by te kurwy odciely sie od "bohaterow" mordujacych niemowleta widlami i obdzierajacych ludzi zywcem :applause:

W USA także przez setki lat czcili jeszcze gorszych ludobójców i dopiero niedawno zaczęto poddawać w wątpliwość sens czczenia ich, a jednak do dziś stoją ich pomniki, ludobójców, handlarzy niewolników itd.
Tak więc to bardzo często jest skomplikowany problem a nie czarno biały.
W Hiszpanii, Włoszech czy UK jest podobnie, jak w każdym imperium kolonialnym. Tzn to się zmienia, ale jest wtedy straszny ryk prawicy o to bardzo często.
.

Ja pierdole jak mozna byc tak nawinym :brainoverload:

Niedlugo wszyscy bedziemy przymuszeni do przysiegi obrony ojczyzny i obrony szoszonow :mamedwhat: ustawa ktora przeszla po cichu i wjebala wszystkich do rezerwy pasywnej, kurwa jebany kraj ktory od dawna jest sprzedany.

Sprawa sprzed miesiąca. Nie pamiętam czy było.

Jebana kurwa i powiem ci szczerze że tej babie bym skapiszonował mordę, normalnie w dosiądzie, później by poszły łokcie, ja do więzienia a ona do piachu, tfu.

I wiecie co kurwa, mam to pod pachą że to ma pizdę między nogami.

A kojarzycie może akcje z Ukrainy o hodowli dzieci? Jak ktos coś ma jakieś artykuły to bym chętnie poczytał. To chyba koło 2010 roku bylo
Ja z zasłyszanych informacji wiem, że dużo było przypadków zaginięć kobiet, które później lądowały w burdelach w Rzeszy.
Pewnie dzieciaki też sprzedawali biznes jes biznes.

Chociaż Pewnie i tak nic takiego nie było.
:mamed:

Edit. No i lachu utrzymuj z podatków 15 letnie wakacje Ukrainki. Tą kurwe za łeb i zalac betonem i elo żadne więzienie.
Ciekawe jakie szpagatyna to zrobią fajnopolacy.

Takie patologie sa akurat w kazdym kraju takze nie ma co sie dziwic ze wojna czy niestabilność kraju gdzie w UA burdel to byl od zawsze, pomaga w rozwoju takich patologii. Nie zaleznie czy to ukrainiec czy amerykanin czy francuz, handel ludzmi, pedofilia itd jest wszedzie nawet nie zdajemy sobie sprawy na jak duza skale.

Takie patologie sa akurat w kazdym kraju takze nie ma co sie dziwic ze wojna czy niestabilność kraju gdzie w UA burdel to byl od zawsze, pomaga w rozwoju takich patologii. Nie zaleznie czy to ukrainiec czy amerykanin czy francuz, handel ludzmi, pedofilia itd jest wszedzie nawet nie zdajemy sobie sprawy na jak duza skale.
Pewnie, ze sa. Tylko my tu nie chcemy patologii ekstra

Spoko będziesz jej opłacał wakacje.
15 lat w pięknych murach zamiast to od razu zajebać i tą kasę dać na diety dzieci w szkołach czy matek w szpitalach.

No ale Polacy też.

Spoko będziesz jej opłacał wakacje.
15 lat w pięknych murach zamiast to od razu zajebać i tą kasę dać na diety dzieci w szkołach czy matek w szpitalach.

No ale Polacy też.
Wydaje mi sie ze nasz system sadownictwa i ogolny system spoleczny to jest juz osobny problem, po prostu uwazam ze nie ma co winic ukrow za to ze ktos byl handlarzem ludzmi czy dziecmi.

Jak najbardziej nalezy ich winic za ich podejscie do nas, za cechy narodowe ktore wykazuja i sa nam sprzeczne czy za dane zachowania ktore charakteryzuja większość ich spoleczenstwa. Sam jak poczytasz moje wczesniejsze wpisy to raczej droga dedukcji mozna wywnioskowac ze nie jestem jednym z sympatykow braci ze wschodu.

Tez nie jestem zadowolony z tego ze bede im oplacac wakacje bo jak dla mnie kiedy obcokrajowiec, uchodzca popelni przestępstwo powinien dla przykladu zawisnac by inni zobaczyli ze tu ma byc porzadek, ale dobrze wiemy ze niestety to se ne vrati i nie beda nabijać ukrainskich przestępcow w polsce na pal, a szkoda.

Lecz dalej no nie sadze by taki wybryk definiowal ze wszyscy sa pedofilami czy handlarzami ludzmi. Z drugiej strony jak widze co drugi filmik czy zdjecie koniujacych sie do bandery ukrow jestem w stanie stwierdzic ze duzo z nich ma ciągoty nacjonalistyczne ktore nie sa mi w smak i nie chce ich tu.

Polecam sekcję komentarzy. Odklejenie (głównie pisiorstwa) niesamowite.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

To wszystko posty młodzieżówek partyjnych każdej. Cały ten pejsbuk i twitter to plac zabaw dla partii politycznych i ich organizacji. Tam chyba nie ma prawdziwych ludzi :beczka:

Wniosek jest 1:

:olewam:

To tylko potwierdza, że nazizm czy banderyzm na Ukrainie zazwyczaj nie ma znaczenia ideologicznego. Inaczej u azowców nie walczyliby Zydzi
To tylko potwierdza ze postacie na zdjeciu sa tym typem ukrow ktorych juz Ci opisywalem, niewiele wiecej kojarzacy niz malpa. Po prostu idioci nie do konca pewnie łączący fakty o symbolach ktore trzymaja do zdjecia.

To tylko potwierdza ze postacie na zdjeciu sa tym typem ukrow ktorych juz Ci opisywalem, niewiele wiecej kojarzacy niz malpa. Po prostu idioci nie do konca pewnie łączący fakty o symbolach ktore trzymaja do zdjecia.

Tym bardziej jeżeli nie wiedzą nic o tych symbolach nie mogą tego traktować ideologicznie. Czyli kogoś używającego symbolu ss nie trzeba od razu uważać za nazistę tylko za debilq

Tym bardziej jeżeli nie wiedzą nic o tych symbolach nie mogą tego traktować ideologicznie. Czyli kogoś używającego symbolu ss nie trzeba od razu uważać za nazistę tylko za debilq
Ale to jest przykład 4 osob na zdjeciu a nie calych organizacji ktore tam dzialaja i sa wspierane przez panstwo :beczka: nie zakrzywiajmy rzeczywistości. To tak jakby duda poparl naszych neonazistow i powiedzial ze dobre chlopy, a zolnierze czy wotowcy nosiliby symbolike SS a potem ktos by wstawil zdjecie jakiegos chlopka chuj wie skad i powiedzial widzisz? Jednak polaki wcale nie lubia tego nazizmu, oni aby nie rozumieja :jjsmile:

Back