Konflikt Rosja-Ukraina

Według Siwego uważasz że Polska powstała w 1951 roku, człeku wrzucający fejki plaskoziemców.
Po jakiemu to?:korwinwhat:
Kolejny raz zostali userzy złapani na łykaniu kłamstw, rozpowszechnianiu fejków dosłownie plaskoziemcow, i udajecie że to nie miało miejsca xd
Jakie fejki?
Nie ma gównianych kontroli wpuszczających każdego włacznie z zachodem ua i ciapatymi?
Nie ma korupcji i broń,którą dostają nie idzie w dużych ilościach na czarny rynek?
Pieniądze,które dostają nie są defraudowane?

Póki co fejki rozsiewają tobie podobni.
Że ukraincy przydadzą się nam gospodarczo a póki co jebiemy dodatkowo na socjale,które nawet nie są nawet weryfikowane.

Albo pierdolenie,że są propolscy a ekshumacji Wołynia dalej nie było,a nasi kierowcy dalej mają utrudniane.
Żyj sobie dalej w tej swojej bance.

A gdybyście myśleli, że ukrofil jest znawcą polskiej historii, to wyprowadzę was z błędu, to jest tylko przemądrzały debil liżący ukraińskie jaja. Obecne granice naszego kraju zostały ustalone w 1951. Ale Polska nigdy nie umarła! Chwała bohaterom, szoszonom śmierć!
Czyli sam nazywasz się debilem? Wiesz że po 51 roku też były korekty polskiej granicy?
Jedna z nich była jeszcze w 2005 roku, człowieku który właśnie nazwał się debilem.

Wiesz, że to stanowi raptem promil granic ustalonych w 45, ta KOREKTA w 1951? Na jakiej podstawie uważasz iż nie słyszałem o tej korekcie? Na takiej iż na potrzeby dyskusji podałem rok 45 w którym ustalono główne dzisiejsze granicę?

Serio zastanów się czy bardziej można uznać iż granice Polski ustalono w 45 roku gdy dotyczyło to ponad 320 tys km2 czy KOREKTA w 51 roku która dotyczyła 480 km czyli pewnie z 0,1 % powierzchni kraju.

Chciałeś zabłysnąc a wyszło jak zawsze.

A to nie jest najzalosniejsza rzecz jaką dziś wrzuciłeś :)

Last edited:
Jak widać tak. Są tu ludzie którzy muszą się na tym dobrze znać skoro ocenili iż Ukraiński język lingwistycznie jest tym samym co rosyjski, i wypowiadają się na temat kwestii narodowości ukraińskiej. A jednocześnie zaprzeczają, że obecne granice Polski wynikają z ustaleń 1945 roku, wykazując się brakiem znajomości historii najnowszej naszej ojczyzny :)
Ale ukrainski to praktycznie to samo co ruski. Nie próbuj byc bardziej ukrainski niz zelenski :jjsmile: jeszcze przed wojna rozmawialem z wieloma przedstawicielami tego narodu wybranego i wiesz co mowili jak pytalem czym sie rozni ruski od ukrainskiego? "Niczym, jeden chuj, kilka slow jest innych" :beczka: i nie mowila to jedna osoba, a bylo to po 2014. Takze tak... wiem ze na sile teraz chcemy zrobic z nich wyjatkowych ludzi lecz tacy nie sa. Oni sami sie uwazali za ruskopodobnych, nie palali do nich miloscia jak i do nas ale mieli świadomość ze sa czyms pochodnym, praktycznie tym samym co rosjanie, kulturowo, historycznie, jezykowo.

Po jakiemu to?:korwinwhat:

Jakie fejki?
Nie ma gównianych kontroli wpuszczających każdego włacznie z zachodem ua i ciapatymi?
Nie ma korupcji i broń,którą dostają nie idzie w dużych ilościach na czarny rynek?
Pieniądze,które dostają nie są defraudowane?

Póki co fejki rozsiewają tobie podobni.
Że ukraincy przydadzą się nam gospodarczo a póki co jebiemy dodatkowo na socjale,które nawet nie są nawet weryfikowane.

Albo pierdolenie,że są propolscy a ekshumacji Wołynia dalej nie było,a nasi kierowcy dalej mają utrudniane.
Żyj sobie dalej w tej swojej bance.

Nie rozumiem Twojego wpisu. Szplin wrzucił film z marca z granicy, przedstawiony jako aktualny. Fejk. Nie wiem jak wyglądają dzisiejsze kontrolę, póki co twierdzenie że wpuszczają masy bez żadnych kontroli jest niepotwierdzone, a fejkowy film pozostaje fejkowym filmem.

Nie twierdziłem też, że broń nie trafia na czarny rynek a pieniądze nigdy nie są defraudowane, wręcz pisałem coś przeciwnego.

Dlatego ten komentarz nie ma zbyt wielkiej wartości.

Przekonanie że imigranci są nam potrzebni z powodu niskiego przyrostu naturalnego nie może być uznane za fake gdyż to opinia, w dodatku poparta merytoryczną kalkulacja, z którą się możesz zgadzać, lub nie i napisać czemu uważasz iż nas system będzie wydolny nawet w przypadku gdy większość społeczeństwa będzie w wieku emerytalnym.

Ale nie odpisuj mi na to gdyż nie chce nowej dyskusji zaczynać.
Pisaliśmy o kwestii fejka tej typy wrzucajacen dziennie masę kłamstw.

Ale ukrainski to praktycznie to samo co ruski. Nie próbuj byc bardziej ukrainski niz zelenski :jjsmile: jeszcze przed wojna rozmawialem z wieloma przedstawicielami tego narodu wybranego i wiesz co mowili jak pytalem czym sie rozni ruski od ukrainskiego? "Niczym, jeden chuj, kilka slow jest innych" :beczka: i nie mowila to jedna osoba, a bylo to po 2014. Takze tak... wiem ze na sile teraz chcemy zrobic z nich wyjatkowych ludzi lecz tacy nie sa. Oni sami sie uwazali za ruskopodobnych, nie palali do nich miloscia jak i do nas ale mieli świadomość ze sa czyms pochodnym, praktycznie tym samym co rosjanie, kulturowo, historycznie, jezykowo.

A co Ty myślisz, że nie mam ja ukraińskich znajomych? :beczka:

Ja robiłem specjalnie test google translatorem. Wiele było podobnego, wiele się różniło bardziej niż czeski od słowackiego.
Ale też nie jestem lingwista języków ruskich jak Ty, więc może znasz się lepiej :p

Wiesz że znajdziesz wielu Polaków którzy powiedzą, że polski i słowacki to prawie to samo?

Zgadzam się że są podobne, ruski i ukraiński, no ale kurde, w dobie translatorów można zweryfikować iż są różnice. Nie duże, bo to młody język wywodzący się bezpośrednio z rosyjskiego, ale jednak. Polski i czeski też na początku się prawie niczym nie różnił. Z latami powstają różnice.

Last edited:
Nie rozumiem Twojego wpisu. Szplin wrzucił film z marca z granicy, przedstawiony jako aktualny. Fejk. Nie wiem jak wyglądają dzisiejsze kontrolę, póki co twierdzenie że wpuszczają masy bez żadnych kontroli jest niepotwierdzone, a fejkowy film pozostaje fejkowym filmem.
Tyle,że bład czasowy wrzucanego filmu.Oni tego nie kontrolują co nawet pokazywały grupy szoszonów wbijających tylko po socjal.
I to jest fakt,a nazywanie tego ruską dezinformacją udowadnia tylko debilizm tego owczego pędu w stosunku do ukrów.
Nie twierdziłem też, że broń nie trafia na czarny rynek a pieniądze nigdy nie są defraudowane, wręcz pisałem coś przeciwnego.
Czyli przyznajesz,że ukry to skorumpowane szmaty.
Ja nie uznaje logiki typu ukradł,ale trochę.
Przekonanie że imigranci są nam potrzebni z powodu niskiego przyrostu naturalnego nie może być uznane za fake gdyż to opinia, w dodatku poparta merytoryczną kalkulacja, z którą się możesz zgadzać, lub nie i napisać czemu uważasz iż nas system będzie wydolny nawet w przypadku gdy większość społeczeństwa będzie w wieku emerytalnym.
Póki co nie widać z nich pożytku.

Dlatego ten komentarz nie ma zbyt wielkiej wartości.

Ale nie odpisuj mi na to gdyż nie chce nowej dyskusji zaczynać.
Pisaliśmy o kwestii fejka tej typy wrzucajacen dziennie masę kłamstw.

A co Ty myślisz, że nie mam ja ukraińskich znajomych? :beczka:

Ja robiłem specjalnie test google translatorem. Wiele było podobnego, wiele się różniło bardziej niż czeski od słowackiego.
Ale też nie jestem lingwista języków ruskich jak Ty, więc może znasz się lepiej :p

Wiesz że znajdziesz wielu Polaków którzy powiedzą, że polski i słowacki to prawie to samo?

Zgadzam się że są podobne, ruski i ukraiński, no ale kurde, w dobie translatorów można zweryfikować iż są różnice. Nie duże, bo to młody język wywodzący się bezpośrednio z rosyjskiego, ale jednak. Polski i czeski też na początku się prawie niczym nie różnił. Z latami powstają różnice.
Nie no tyle to nie, translator a jezyk to sie nie łączy w nic dobrego :fjedzia:

Nie jestem specjalista od języków lecz po prostu rozmawialem z ludzmi ktorzy tych jezykow uzywaja, w sumie nie spotkalem sie z nikim kto by powiedzial ze to dwa super rozne jezyki wrecz raczej mowili ze to jeden chuj. Ukrainski to jezyk młody bo i panstwo powstalo calkiem niedawno

Tyle,że bład czasowy wrzucanego filmu.Oni tego nie kontrolują co nawet pokazywały grupy szoszonów wbijających tylko po socjal.
I to jest fakt,a nazywanie tego ruską dezinformacją udowadnia tylko debilizm tego owczego pędu w stosunku do ukrów.

Czyli przyznajesz,że ukry to skorumpowane szmaty.
Ja nie uznaje logiki typu ukradł,ale trochę.

Póki co nie widać z nich pożytku.

Nie no. Jaki błąd czasowy? Typa świadomie wrzuciła film z marca, kłamiąc że to z ostatnich dni, kłamiąc że tak wygląda teraz przejście. Plus zablokowała możliwość komentowania by nie wyszło za szybko na jaw w komentarzach.
Dezinformacja, kłamstwo fejk i tyle.
Biorac pod uwagę że codziennie wrzuca fejki, nawet grubsze, jak pierdolety o fejkowych misjach kosmicznych czy satanizmie w logo Disneya, to...to właściwie co chcesz powiedzieć? Że ten tweet mówi prawdę? A nie lepiej poczekać aż napiszą to ludzie którzy tam mieszkają i potwierdza czy trwa marsz tabunów Ukraińców bez kontroli? Czemu wierzysz temu jawnie propagandowemu profilowi?
Chyba @Rycho coś wspominał że na granicy czegoś takiego nie widział.

Serio- myślisz że takie kolejne masy nie byłyby wrzucane już z różnych źródeł po całym tweeterze jak z marca, wiedząc że ruskich agentów musi być siła rzeczy jeszcze więcej niż wtedy?

Nie przyznaje, że Ukraińcy to skorumpowane szmaty, przyznaje że występuje tam korupcja, jak wszędzie, i przyznaje że z racji trwania postowietyzmymu jeszcze do nie dawna, jest tego dużo więcej niż w większości krajów Europy.

Chociaż to też względne. Jeżeli weźmiemy pod uwagę że np koncerny farmaceutyczne wydają setki milionów na łapówki dla rządów,polityków i to na zachodzie UE, to patrząc w ten sposób można uznać iż zachód może być jeszcze bardziej skorumpowany.

Nie no. Jaki błąd czasowy? Typa świadomie wrzuciła film z marca, kłamiąc że to z ostatnich dni, kłamiąc że tak wygląda teraz przejście. Plus zablokowała możliwość komentowania by nie wyszło za szybko na jaw w komentarzach.
Przecież ukry sobie dalej wchodzą i wychodzą jak chcą i nikt im problemów nie robi.
Tego profilu bronić nie zamierzam i do dzisiaj nawet nie wiedziałem,że istnieje.
Tamte wrzutki faktycznie są dziwne,ale tu ma racje z kontrolami.Jedynie czas filmiku się nie zgadza.

W-punkt.jpg

Najśmieszniejsze jest to, że pisuar przed dojściem do władzy kreował się na obóz/partię, która będzie się kierowała takim swoistym realizmem politycznym, taką zdrową samolubnością.

Nie sentymentami i jakimiś górnolotnymi fantazjami w przeciwieństwie do poprzedników. Wzorem miał tu być zapewne niejaki Orban.

A jest dokładnie odwrotnie. Wchodzą w tyłek jakieś nadbałtyckiej drobnicy jak Litwa, nie potrafiąc od nich nic wyegzekwować względem polskiej mniejszości i dają im się kiwać z rafinerią w Możejkach. Albo kłaniają się w pas ukrainie -- mafijno-oligarchicznej wydmuszce, spełniając bez mrugnięcia okiem wszystkie ich żądania. O tym, że od nich też nic nie potrafią wyegzekwować chyba nie warto wspominać.

Z drugiej strony tracą dostęp do grubej kasy w brukseli tylko dlatego, bo kulawy dziad musi sobie jeszcze porządzić a zero im potrzebny do większości. Gdyby jeszcze zbyniu coś faktycznie sensownego zrobił z wymiarem sprawiedliwości – a wiemy jak jest.

Pinokio swoją bogatą łapa macha ręką na zapłacony ruskim węgiel i jego nawet nie odbiera – gdy sankcji jeszcze nie ma.

Z bogatymi szwabami i francuzami się kłócą, próbują ich upokarzać – zamiast robić z nimi twarde interesy, bo oni w przeciwieństwie do ua czy litwy się w Europie liczą, mają kasę i technologie.

Nawet do swoich panów z ameryki wysyłają sprzeczne sygnały – andżej dupa z jednej strony klęczy przed biurkiem trumpa, a z drugiej grożą przed długie miesiące, że zamkną amerykańską mtv24.

To jest jakaś banda schizofreników.

Przekonanie że imigranci są nam potrzebni z powodu niskiego przyrostu naturalnego nie może być uznane za fake gdyż to opinia, w dodatku poparta merytoryczną kalkulacja
Możesz podać tę merytoryczną kalkulację? Niby w jaki sposób Ukraińcy mają nam poprawić demografię? Od 91 roku (gdy odzyskali niepodległość), mają nieprzerwany ciąg przewagi śmiertelności nad urodzeniami. Przecież ich dramatycznie ubywa. Lider samobójstwa demograficznego nagle uratuje nam demografię? :facepalm: Ukrainki rodzą mniej dzieci niż Polki i niby co? Halibut - byk rozpłodowy zrobi różnice? Choćbyś stoma chujami machał, a jaja miał jak beczki - nie poradzisz człeniu! Masz przykłady z tylu państw Europy i dalej nie kumasz? Imigranci nie poprawiają demografii!

Możesz podać tę merytoryczną kalkulację? Niby w jaki sposób Ukraińcy mają nam poprawić demografię? Od 91 roku (gdy odzyskali niepodległość), mają nieprzerwany ciąg przewagi śmiertelności nad urodzeniami. Przecież ich dramatycznie ubywa. Lider samobójstwa demograficznego nagle uratuje nam demografię? :facepalm: Ukrainki rodzą mniej dzieci niż Polki i niby co? Halibut - byk rozpłodowy zrobi różnice? Choćbyś stoma chujami machał, a jaja miał jak beczki - nie poradzisz człeniu! Masz przykłady z tylu państw Europy i dalej nie kumasz? Imigranci nie poprawiają demografii!

Może źle się wyraziłem. "Populację "liczby pracujących poprawia. Błędnie użyłem określenia "demografia" Tak jak poprawiają ja Polacy w UK. Wyjezdzaja głównie młodzi z dziećmi a nie starcy więc w perspektywie kilkudziesięciu lat łatają system. Zwłaszcza gdy milion z nich to dzieci które dopiero wejdą na rynek pracy. A nam rozpaczliwie będzie brakować mieszkańców w wieku produkcyjnym w perspektywie 10 lat(a właściwie już dziś ZUS jest bankrutem jak dla mnie) więc perspektywa kilkunastu i kilkudziesięciu lat jest bardzo ważna.
Zauważ że wśród uchodźców miażdżąca przewagę mają kobiety z dziećmi. Warto by było sprawdzić po ile średnio też mają dzieci "na głowę". Czym wiecej- tym teoretycznie lepiej.

I wlasnie takim ludziom jak ten z twittera powinno sie skakac po sam wiesz czym cytujac forumowego klasyka, @szpilin
Jeden zjeb to chuj. Bardziej przerażające jest to że jest conajmniej 2700 zjebow którzy to lubią .

Zwłaszcza gdy milion z nich to dzieci które dopiero wejdą na rynek pracy. A nam rozpaczliwie będzie brakować mieszkańców w wieku produkcyjnym w perspektywie 10 lat(a właściwie już dziś ZUS jest bankrutem jak dla mnie) więc perspektywa kilkunastu i kilkudziesięciu lat jest bardzo ważna.
Piszesz o perspektywie kilkudziesięciu lat.
Jeśli, jak piszesz milion ukraińskich dzieci w wieku produkcyjnym zasili Polski rynek pracy, a ukrainskie kobiety nie chcą rodzić dzieci jak żadne inne w Europie, to pomysł sobie kto będzie utrzymywał za te kilkadziesiąt lat ten milion ukraińskich rencistów lub emerytów :zakręcony:

To raz, kolejna sprawa jak mozna dawac argument ze oni pracuja to sie zwraca za socjale jak w wiekszosci te matki siedza z dziecmi a chlopy jebia na smieciowce i biora pod stolem cala wyplate praktycznie. Takze do kazdego ukra jest dokladane. Bo niestety jakbysmy nie wybielali ukrow to zasilaja oni sektory w ktorych kurwa nie ma normalnych umow dla polakow a co dopiero dla jakiegos szoszona z wypizdowa. 3 k brutto co najwyzej, 4-5k netto na lape i spierdalaj, co z tego zostaje w panstwie? Caly chuj, ile szoszon wyciaga z państwa? Niestety kurwa za duzo :)

Takze nie, nie placa duzo podatkow u nas ani nie napedzaja budzetu jak to sie probuje wcisnac nam w ukraińskiej propagandzie trolli od zelenskiego bo nasz kraj nie jest gotowy utrzymywac polakow wlasnych mieszkancow na godnych warunkach zatrudnienia a co dopiero ich.

To raz, kolejna sprawa jak mozna dawac argument ze oni pracuja to sie zwraca za socjale jak w wiekszosci te matki siedza z dziecmi a chlopy jebia na smieciowce i biora pod stolem cala wyplate praktycznie. Takze do kazdego ukra jest dokladane. Bo niestety jakbysmy nie wybielali ukrow to zasilaja oni sektory w ktorych kurwa nie ma normalnych umow dla polakow a co dopiero dla jakiegos szoszona z wypizdowa. 3 k brutto co najwyzej, 4-5k netto na lape i spierdalaj, co z tego zostaje w panstwie? Caly chuj, ile szoszon wyciaga z państwa? Niestety kurwa za duzo :)

Takze nie, nie placa duzo podatkow u nas ani nie napedzaja budzetu jak to sie probuje wcisnac nam w ukraińskiej propagandzie trolli od zelenskiego bo nasz kraj nie jest gotowy utrzymywac polakow wlasnych mieszkancow na godnych warunkach zatrudnienia a co dopiero ich.

Z tego co wiem, to już jakiś czas temu około 50% uchodźczyn już pracowało, ktoś tutaj wrzucał dane. I z czasem będzie tego coraz więcej. Skąd masz dane, że większość Ukraińców pracuje na smieciowkach? Przed wojna większość miała już umowę o pracę, był chyba taki wymóg nawet. Czemu teraz by miało być inaczej? Gdy męskich rąk do pracy brakuje? Z moich znajomych wszyscy pracują na umowie o pracę, poza jednym, na własnej działalności.
A nawet jeśli na smieciówce. W jaki sposób dopłacasz do Ukraińca na smieciówce?

Piszesz o perspektywie kilkudziesięciu lat.
Jeśli, jak piszesz milion ukraińskich dzieci w wieku produkcyjnym zasili Polski rynek pracy, a ukrainskie kobiety nie chcą rodzić dzieci jak żadne inne w Europie, to pomysł sobie kto będzie utrzymywał za te kilkadziesiąt lat ten milion ukraińskich rencistów lub emerytów :zakręcony:

No to mamy do wyboru albo upaść jako państwo w ciągu 10 lat albo odłożyć martwić się tym znowu za 40 lat.

Z tego co wiem, to już jakiś czas temu około 50% uchodźczyn już pracowało, ktoś tutaj wrzucał dane. I z czasem będzie tego coraz więcej. Skąd masz dane, że większość Ukraińców pracuje na smieciowkach? Przed wojna większość miała już umowę o pracę, był chyba taki wymóg nawet. Czemu teraz by miało być inaczej? Gdy męskich rąk do pracy brakuje? Z moich znajomych wszyscy pracują na umowie o pracę, poza jednym, na własnej działalności
No umowy o prace 3k brutto najnizsza krajowa, reszta pod stolem to praktycznie smieciowka w tych czasach. A patrzac na to ile biora a ile oddaja z tej jednej umowy na najnizsza to kurwa nie bardzo.

I nie nie pracuja z normalnymi umowami na 6-7k netto, to juz pisze tak na zapas. A dlaczego? Bo większość prac ktore wykonuja potrafilaby wykonac malpa gdyby ja dobrze poinstruowac ale to nielegalne. Wiekszosc z nich to przyglupy ktorzy nawet jesli rozumieja co do nich mowisz to i tak wykonuja polecenia manualne zle, taka mentalnosc rosyjska, wszystko na odpierdol. Drugi sort ktory jest rozgarniety czesto ma wade ze nie zna jezyka, trzeci elitarny ukrainiec zna jezyk i nie jest postsowieckim debilem wyciaga jakies spoko kase ale i tak ma 3k brutto najczesciej na papierze bo jest mu to potrzebne do kwitow pobytu i innych pierdol. Ale stary, rak do pracy w budowlance i innych chujniach magazynowo produkcyjnych brakuje ale tam nikt nie daje Ci tyle co zarabiasz. A co dopiero ukrom.

Druga sprawa ja mowie o wiekszosci, jeden przypadek ukra ze zlota w tym kraju nie zmienia obrazu calej sprawy

MOJ POST NIE MIAL NA CELU OBRAZIC ZADNEJ GRUPY PRACUJACEJ

Mała poprawka - nie odzyskali niepodległości. Dopiero wtedy ten zlepek potomków dzikusów i przestępców z różnych nacji dostał pierwszy raz swoje państwo.

A jakie macie zdanie Panowie o najemnikach biorących udział w tej wojnie?
IMG_20221206_004408.jpg

Zauważylem, że nazywa się ich międzynarodowym legionem teraz.

Back