Konflikt Rosja-Ukraina

@
Nie chce mi się szukać w twoich komentarzach,bo przez dwa tygodnie najebałeś ich niewiele mniej niz ja w rok.Pamiętam naszą dyskusje nt NATO i użycia broni przez obcych żołnierzy,to się czepiałeś,że nie mogą użyć siły do dławienia np protestów.Powoływałeś się,że nie było wprost podanego paragrafu co raczej nie zostałoby powiedziane wprost na logikę.

Zresztą patrz jak prawo było naginane/łamane podczas pandemii.

Tyle,że tam faktycznie było nieciekawie,siostra ma znajomego z tamtych stron,który potwierdził,że śniadzi inżynierowie sporo odwalali.
Zresztą poza pojebaną lewicą nikt ciapatych tu nie chciał,więc robienie jakiejś propagandy negatywnej dla nich nie było konieczne.

No ale ona miała miejsce. Owszem, było ich trochę, przez 3 dni bo potem byli w Niemczech. Ale byłem tam. Kiedy wrzucano zdjęcia np grupy czarnych studentów z jednego autokaru, by pokazać ich w grupie, wstawiano, kłamiąc że 90 % uchodźców z Przemyśla jest czarna, co było kłamstwem.
Czarni rozrabiali, ale okazało się że jeżeli był jakiś gwalt to jeden, a nie bieganie za uczennicami do szkół xd potem te same trolle twierdziły że co prawda nie ma zgłoszonych tych dziesiątek gwałtów ale dlatego , że...policja nie przyjmuje zgłoszeń by chronić czarnych xd

A pamiętasz akcje gdy Duda był w Ukraińskim parlamencie? Było tam od chuja polskich flag, a ruskie trolle zrobiły akcje dezinformacyjną dobierając tak zdjęcia, by nie było widać polskich flag, i robiąc raban w sieci że Ukraińcy to chuje bo w ich parlamencie nie było polskich flag. Też - jednocześnie na setkach kont.

Do NATO i użycia przez nich broni na protestach nie chce mi się wracać.

Ale cię rozumiem. I niech będzie na Twoje: nie potrafię podać dowodów które polskie firmy zatrudniają ruskich trolli , mogę tylko podawać przypuszczenia że najprawdopodobniej takie muszą być, biorąc pod uwagę ilość czysto polskojęzycznych kont siejących rosyjska dezinformację.

Podobno Indie zaoferowali kacapom pomoc militarną. Chuj wi czy to prawda, a jesli tak ro czy chodzi o sprzęt i jaki?

Podobno Indie zaoferowali kacapom pomoc militarną. Chuj wi czy to prawda, a jesli tak ro czy chodzi o sprzęt i jaki?

Miałoby to sens- Indii broń w 60% pochodzi z Rosji.
Tylko jakie to jest upokarzające dla Rosji, prosić się o własną broń bo nie dają rady. Kraj, który budował swoją potęgę m.in na tym że ma super wielką armię i super broń, sprzedając ja klientom, m.in Indiom

No ale ona miała miejsce. Owszem, było ich trochę, przez 3 dni bo potem byli w Niemczech. Ale byłem tam. Kiedy wrzucano zdjęcia np grupy czarnych studentów z jednego autokaru, by pokazać ich w grupie, wstawiano, kłamiąc że 90 % uchodźców z Przemyśla jest czarna, co było kłamstwem.
Czarni rozrabiali, ale okazało się że jeżeli był jakiś gwalt to jeden, a nie bieganie za uczennicami do szkół xd potem te same trolle twierdziły że co prawda nie ma zgłoszonych tych dziesiątek gwałtów ale dlatego , że...policja nie przyjmuje zgłoszeń by chronić czarnych xd
90% to nie,o wbieganiu do szkół nie słyszałem akurat.O napadach wiem akurat wiem od tamtego ziomka.Kibole akurat wyręczali policje.
Mi też nie.
Ale cię rozumiem. I niech będzie na Twoje: nie potrafię podać dowodów które polskie firmy zatrudniają ruskich trolli , mogę tylko podawać przypuszczenia że najprawdopodobniej takie muszą być, biorąc pod uwagę ilość czysto polskojęzycznych kont siejących rosyjska dezinformację.
Widzisz,łatwo przypiąć łatke ruskiego trolla,a może to być zwykły Kowalski,który idąc do roboty widzi ukrów,którzy są najebani,albo siedzą nad jakąś wodą i się bawią,więc wieczorem dla własnego zdrowia psychicznego ponapierdala na nich w necie.I nie mów,że tak nie jest bo nawet chłopaki tu na forum opowiadali takie historie.

90% to nie,o wbieganiu do szkół nie słyszałem akurat.O napadach wiem akurat wiem od tamtego ziomka.Kibole akurat wyręczali policje.

Mi też nie.

Widzisz,łatwo przypiąć łatke ruskiego trolla,a może to być zwykły Kowalski,który idąc do roboty widzi ukrów,którzy są najebani,albo siedzą nad jakąś wodą i się bawią,więc wieczorem dla własnego zdrowia psychicznego ponapierdala na nich w necie.I nie mów,że tak nie jest bo nawet chłopaki tu na forum opowiadali takie historie.

No a jak setki kont założone w czasie wybuchu wojny, które nie znają polskiego , wkleja danego fejka, to już byś uznał że to ruski troll z Rosji? :P

@vitas nie rozpisujemy się, tylko wyraze swoją opinię, bo nie wytrzymam :p

Wydaje mi się, że kibole nie wyręczali policji , tylko atakowali często nic nie robiących murzynow, albo idących głośno z piwem. O takich przypadkach też wiele słyszałem . Dziwnym trafem, w dobie smartfonów, nigdy nie potrafili nagrać jak murzyni rozrabiają. Może z jeden taki przypadek był. A nie raz będąc świadkiem, że kibole szczuli np na kebabiarza na śródmieściu w Warszawie, wydaje mi się dość prawdopodobne że słysząc o czarnych gwałcących Polki- atakowali każda , niewinna napotkaną grupę czarnych, robiąc z siebie rycerzy.
Amen.

@vitas nie rozpisujemy się, tylko wyraze swoją opinię, bo nie wytrzymam :p

Wydaje mi się, że kibole nie wyręczali policji , tylko atakowali często nic nie robiących murzynow, albo idących głośno z piwem. O takich przypadkach też wiele słyszałem . Dziwnym trafem, w dobie smartfonów, nigdy nie potrafili nagrać jak murzyni rozrabiają. Może z jeden taki przypadek był. A nie raz będąc świadkiem, że kibole szczuli np na kebabiarza na śródmieściu w Warszawie, wydaje mi się dość prawdopodobne że słysząc o czarnych gwałcących Polki- atakowali każda , niewinna napotkaną grupę czarnych, robiąc z siebie rycerzy.
Amen.
Kibole to zjeby,więc bym się nie zdziwił,jak by ktoś za niewinność dostał.

"Kanclerz Olaf Scholz i jego ministrowie przyrzekali w ślubowaniu robić wszystko, co w ich mocy, dla dobra obywateli i nie dopuszczać do powstania szkód dla kraju, a nie bronić porządku i wolności innych krajów za cenę własnego dobrobytu i stabilizacji. Ciekawe, jak wybrną z tego dylematu. Jeśli Niemcy i Unia Europejska pogrążą się w chaosie, Władimir Putin będzie mógł uznać to za swoje zwycięstwo" — pisze z kolei "Neue Osnabruecker Zeitung".
To już kolejna informacja w takim tonie. Niemcy(w sensie obywatele a nie politycy) mają w poważaniu Ukraine. Wygwizdują kanclerza w rafineriach że nie ma co przerabiać. Narazie robili politycy dobrą minę do złej gry. Oby nie walneli pięścią w stół i wrócili do starych dobrych układów. Armie mają podobno słaba ale jako 4 czy 5 producent na świecie to mogą szybko nagonić resztę...

To jest trochę bardziej skomplikowane. Te media z końcówką Zeitung oczywiście publikowały listy otwarte ynteligencji pacyfistycznej jak np. yskpert ZDF, skrajny jakiś lewak Precht.
Ale za to o dziwo Ringer Axel Springer czyli die Welt oraz Bild nieźle jadą po niemieckim rządzie, Anna Schneider chyba pisała o tym, że tyle Merkel krytykowała Polskę w sprawie praworządności. Szkoda, że mówiąc o praworządności nie pamiętała o tym, że Monteskiusz pisał o tym aby nie uzależniać się od jednej władzy -szkoda, że nie zastosowała tego w energetyce...
Wicenaczelny Bilda (chłop jest odważny, najpierw Afganistan i wywiady z Talibami, teraz Ukraina) jechał podczas wywiadu z posłanką die Linke mówiąc że się wstydzi za swój kraj.

Też duże oburzenie Niemców spowodował wywiad w ZDF ambasadora Ukrainy mówiącego, że usłyszał od władz Niemiec tekst: po co wam pomagać? Przecież i tak kwestia czasu kiedy Rosjanie podbiją Ukrainę, parę dni,..
Były duże protesty w lutym proukraińskie.

Plus granie Zielonych na pobudzenie nastrojów antyukraińskich wyłączając elektrownie atomowe co spowoduje wzrost rachunków (które i tak są małe w porównaniu do Polski)....

Trochę odpuściłem sobie czytanie szwabskiej prasy, ale jeśli ktoś jest ciekawy co tam się dzieje i nie zna niemieckiego to polecam profil Urszula Ptak. Była dziennikar Krytyki Politycznej tłumaczy artykuły niemieckie.

Jeśli ktoś uważa, że Polska upadnie bo Ukraina wbije socjalny nóż w polskie plecy:
polecam poczytać o niemieckiej politycy imigracyjnej, o tym jak chcą ułatwić przyznawanie obywatelstwa
oraz o tym jak dużo można wyłudzić na socjalu w DE
#################

#############

@

A pamiętasz akcje gdy Duda był w Ukraińskim parlamencie? Było tam od chuja polskich flag, a ruskie trolle zrobiły akcje dezinformacyjną dobierając tak zdjęcia, by nie było widać polskich flag, i robiąc raban w sieci że Ukraińcy to chuje bo w ich parlamencie nie było polskich flag. Też - jednocześnie na setkach kont.

Takie akcje przeciwko muzolom a do tego czarnym powinno się robić prewencyjnie i nie miałbym nic przeciwko.
Nie ma nic gorszego niż somalijski muzułmanin miałem tę nieprzyjemność poznać pracując poza Polską.
Dla mnie to podludzie, którzy nie nadają się do życia w cywilizowanym zachodnim świecie.

Takie akcje przeciwko muzolom a do tego czarnym powinno się robić prewencyjnie i nie miałbym nic przeciwko.
Nie ma nic gorszego niż somalijski muzułmanin miałem tę nieprzyjemność poznać pracując poza Polską.
Dla mnie to podludzie, którzy nie nadają się do życia w cywilizowanym zachodnim świecie.

I dlatego trzeba ich bić gdy nic nie robia, by dawać poklask że Polacy to rasiści, zamiast wytrzymać obecność jeden czy dwa dni murzyna zanim pojedzie na zachód?

Zabawne. Sypie się narracja że Putina jedzie świat bo była Rosja jakaś niby antycovidowa, antyszczepionkowa. Bo taka narracja też była lansowana.

I dlatego trzeba ich bić gdy nic nie robia, by dawać poklask że Polacy to rasiści, zamiast wytrzymać obecność jeden czy dwa dni murzyna zanim pojedzie na zachód?
Trzeba im dawać odczuć za każdym razem, że nie są tu mile widziani. Tak jak oni dają odczuć białym ludziom na "swoich" dzielniach w afrykańsko-bliskowschodniej części Kopenhagi czy Brukseli.

Edit: czarny a w szczególności muzol jest rasistą i ma wyjebane, białemu pedagogika wstydu za bardzo wjechała do łba.

Zazwyczaj :juanlaugh:
Masakra co za leb

Masz rację, nie ma na ten temat badań. Mówię tylko na podstawie prywatnych obserwacji których byłem świadkiem. A byłem świadkiem kilkanaście razy bicia przypadkowych ludzi na ulicy w Katowicach, Gliwicach i Zabrzu.
Gdy chodziłem do liceum w Gliwicach to zabole i piastole robili wjazdy na osiedle bijąc przypadkowych ludzi.
Ja raz dostałem wpierdol gdy wychodziłem z urodzin od kumpla, a był tam jakiś kibic piasta, więc zabole najebali całą grupę wychodząca, włącznie z dziewczynami.
W Katowicach prowadziłem nocne życie, żyłem trochę na ulicy i tak serio byłem świadkiem kilkunastu sytuacji.

Więc nie pierdol że idąc ulicą robią reaserch mijanych ludzi zanim pobiją.

Masz rację, nie ma na ten temat badań. Mówię tylko na podstawie prywatnych obserwacji których byłem świadkiem. A byłem świadkiem kilkanaście razy bicia przypadkowych ludzi na ulicy w Katowicach, Gliwicach i Zabrzu.
Gdy chodziłem do liceum w Gliwicach to zabole i piastole robili wjazdy na osiedle bijąc przypadkowych ludzi.
Ja raz dostałem wpierdol gdy wychodziłem z urodzin od kumpla, a był tam jakiś kibic piasta, więc zabole najebali całą grupę wychodząca, włącznie z dziewczynami.
W Katowicach prowadziłem nocne życie, żyłem trochę na ulicy i tak serio byłem świadkiem kilkunastu sytuacji.

Więc nie pierdol że idąc ulicą robią reaserch mijanych ludzi zanim pobiją.
Przecież nie twierdze , ze nie zdarzaja sie takie przypadki . Napisales ZAZWYCZAJ , a ja znowu z wlasnych obserwacji inne wnioski moge wyciagnac . Pozatym zrzucanie wszystkich bojek ulicznych na porachunki kibicowskie jest glupie .

Przecież nie twierdze , ze nie zdarzaja sie takie przypadki . Napisales ZAZWYCZAJ , a ja znowu z wlasnych obserwacji inne wnioski moge wyciagnac . Pozatym zrzucanie wszystkich bojek ulicznych na porachunki kibicowskie jest glupie .

Nie zrzucam, mówię tylko o kibicach :)

Ale przyznam się że z mojej strony to była prowokacja do Szplina który zażartował że zawsze gdy kibic bije to słusznie.

- Proponuję dać naszym polskim braciom możliwość legalnego pobytu w Ukrainie przez 18 miesięcy, prawo do pracy, możliwość prowadzenia działalności gospodarczej, nauki na naszych uczelniach, korzystania z usług medycznych - mówił przywódca Ukrainy.

giphy.gif

No a jak setki kont założone w czasie wybuchu wojny, które nie znają polskiego , wkleja danego fejka, to już byś uznał że to ruski troll z Rosji? :P
No ruskie konta, ruskie... Wiesz, mamy swoich idiotów, którzy też to propagują w ramach zajęć z WFu, ale to raczej setki idiotów, a nie zorganizowane firmy/grupy, co najwyżej jeden wrzuca, reszta robi ŁOOO!!! (głosem Jurasa), i podają dalej:juanlaugh:

Co do polskich firm stworzonych dla rusków - wątpię, są pożyteczni idioci którzy powielają info które im pasuje, ale to nie farmy trolli jak u rusków. Gdyby tak było, to wywiad miałby pasma sukcesów jak pasma Himalajów :brainoverload:

Wiem, że Brand24 się trochę dał zmanipulować i wziął się za naświetlanie kont, które propagują tezy antyukrainskie, ale to miecz obosieczny, i nie powinni tego robić. Ale co mi tam, każdy jest kowalem swojego losu, chyba że przy okazji jest kowalem cudzego losu... :einsteinsmoke::suchykarol:

No ruskie konta, ruskie... Wiesz, mamy swoich idiotów, którzy też to propagują w ramach zajęć z WFu, ale to raczej setki idiotów, a nie zorganizowane firmy/grupy, co najwyżej jeden wrzuca, reszta robi ŁOOO!!! (głosem Jurasa), i podają dalej:juanlaugh:

Co do polskich firm stworzonych dla rusków - wątpię, są pożyteczni idioci którzy powielają info które im pasuje, ale to nie farmy trolli jak u rusków. Gdyby tak było, to wywiad miałby pasma sukcesów jak pasma Himalajów :brainoverload:

Ale ja nie twierdzę że są polskie firmy stworzone dla Rusków. Twierdzę że skoro są firmy social media, które zajmują się m.in propaganda , hejtem za pieniadze, to logiczne że jak ktoś zapłaci za antyukrainskie treści, to się tego podejmą.

Od lat 30 Rosja zajmuje się propaganda w zachodnich mediach , jeden amerykański dziennikarz będący agentem ruskich dostał nawet Pulitzera, wiemy że media i dziś są mocno opłacane i ideologizowane przez wschód...no ale tysiące kont ktire jednym czasie kont na twiiterze, których część właścicieli nie mówi nawet po polsku , wklejajacych 24 h na dobę te same tresci i dezinformację - to na pewno nie będzie element rosyjskiej wojny propagandowej xd mimo że wiemy iż tylko po wybuchu wojny, od razu, rosyjska działalność dezinformacyjną wzrosła o 2 tys procent.
Drzewo, zejdź z drzewa :p

Co do reszty, zgadzam się, reszta to pożyteczni idioci którzy powielają te treści. Ale na początku ktoś je tworzy i rozpowszechnia, by dalej samo szło pocztą korwinowo cohonesowa

@Drzewo
https://www.newsweek.pl/polska/farm...farma-trolli-bierze-panstwowe-dotacje/xgkzj85

Tutaj nieźle. Polska farma trolli , 14 osób prowadzących 170 kont. Jeszcze parę lat przed wojna petersburską farma trolli miała budżet 1 mln dolarów miesięcznie. Za to można zatrudnić kilkadziesiąt osób prowadzących kilka tys kont.
A to tylko ta jedna farma zbadana. Ile tego jest? Podejrzewam że w okolicach wojny powstało dużo więcej

Co do reszty, zgadzam się, reszta to pożyteczni idioci którzy powielają te treści. Ale na początku ktoś je tworzy i rozpowszechnia, by dalej samo szło pocztą korwinowo cohonesowa
Widzisz dla mnie pożyteczny idiota to ktoś kto łyka tę pisowską-ukrofilską narracje by Polacy odejmowali sobie od ust na rzecz ukra,bo to niska cena za pokój.

Takie osoby nie poddadzą niczego w wątpliwość co jest na rękę rządowi mało tego atakując ludzi myślących inaczej. Z covidem było to samo.

Back