Konflikt Rosja-Ukraina

To że Ruskie są pod Kijowem nie znaczy że go zdobyli jak piszą niektórzy. Teraz wojna wygląda nieco inaczej niż kiedyś. Teraz kolumny czołgów się wpierdalają w głąb kraju i trwa wojna na wyniszczenie. Albo uda im się w ciągu kilku dni albo Ukraińcy będą przez kilka miesięcy odpierać stała.

Co do nalotu na Polskę w późniejszym czasie to raczej to się nie odbędzie, bo Putin chce odbudować ZSRR, on nie może przeżyć, że się rozpadło kiedyś i ma manie odbudowy. Czyli Ukrainę wchłonąć i później Litwę, Łotwę, Estonię i Mołdawię. To jest jego chore marzenie, podejrzewam że odkleił się typ już jakiś czas temu. Do Polski nie wejdzie bo NATO go rozjebie i za grubo będzie. Chociaż nikt nie wie co zrobi, bo na początku miał tylko wschodnia cześć Ukrainy zająć.
Mordka, generalnie się zgadzam z tym co piszesz, będą raczej trzymać to lotnisko, żeby drogą lotniczą przerzucać tam posiłki co też nie obędzie się bez strat. Co do Państw Bałtyckich - one też są w NATO, więc tutaj się raczej nie zapuści. :)

Do Polski nie wejdzie bo NATO go rozjebie i za grubo będzie. Chociaż nikt nie wie co zrobi, bo na początku miał tylko wschodnia cześć Ukrainy zająć.
Ogólnie się zgadzam, że na Polskę raczej nie ruszy ale gdyby tak się stało to nie licz, że NATO nagle ostro zaatakuje Rosję. Kraje UE mają dobre dile z Ruskimi co widać po tym jak niektóre z nich mają wyjebane w nakładanie jakichś sankcji. Hajs się liczy, kryzys musi być, teatrzyk musi trwać.

:lesnarhappy::lesnarhappy::lesnarhappy:

Mordka, generalnie się zgadzam z tym co piszesz, będą raczej trzymać to lotnisko, żeby drogą lotniczą przerzucać tam posiłki co też nie obędzie się bez strat. Co do Państw Bałtyckich - one też są w NATO, więc tutaj się raczej nie zapuści. :)
Po tym jak Fryce postąpiły dzisiaj w sprawie SWIFTa zaczynam wątpić w jakiekolwiek sojusze. Będzie atak na kraje bałtyckie, to w ramach sojuszu dostaną trochę broni i radźta se sami.

Dla przypomnienia.

Kurwa wszyscy ze smarftfonami a ja nie mogę znaleźć żadnego filmu ani z odbicia lotniska ani nic z Kijowa. Mają tam tego neta czy już nie? Ukraincy piszą, ze rozdają broń cywilą w Kijowie a mi ucieło chłopa z kijowa i huj wie co tam tera zisę dzieje...

Czytam i widzę, że temat elegancko rozkminiony, analitycy z cohones rozebrali plan Putina w tri miga.
Teraz tylko czekać aż zaproszenia ze szczytu NATO przyślą, żebyście im powiedzieli co mają robić.

9490F5B6-8577-4735-9678-E766039AD1BD.jpeg

Po tym jak Fryce postąpiły dzisiaj w sprawie SWIFTa zaczynam wątpić w jakiekolwiek sojusze. Będzie atak na kraje bałtyckie, to w ramach sojuszu dostaną trochę broni i radźta se sami.

Dla przypomnienia.
Przecież `Niemcy budują z Ruskimi rurociąg i od zawsze byli cichymi sojusznikami.

Jestem w zachodniej części Polski a latają teraz bardzo nisko dziwne samoloty z małą prędkością.
To chyba zwiadowcze US
1645739948025.png

Ogólnie się zgadzam, że na Polskę raczej nie ruszy ale gdyby tak się stało to nie licz, że NATO nagle ostro zaatakuje Rosję. Kraje UE mają dobre dile z Ruskimi co widać po tym jak niektóre z nich mają wyjebane w nakładanie jakichś sankcji. Hajs się liczy, kryzys musi być, teatrzyk musi trwać.

:lesnarhappy::lesnarhappy::lesnarhappy:

Jak widzę jak te mądre głowy zachodu, teraz zwołują te swoje narady, obrady, i jak się gimnastykują, bo wypadałoby coś pogrozić, ale znowu nie za bardzo żeby się nie narazić. No i to pieniążki przecież będą uciekać...to szkoda. I każde śmieszne państewko musi pogrozić paluszkiem i coś od siebie dodać.

To coraz większych wątpliwości nabieram co do skuteczności ewentualnej obrony nas przez NATO, które tworzą przecież w większości właśnie te państwa zachodu. Zanim oni się naradzą to ruscy będą już w Warszawie. Oby nie.

Jestem w zachodniej części Polski a latają teraz bardzo nisko dziwne samoloty z małą prędkością.
To chyba zwiadowcze US
View attachment 33894
Zwiadowcze latają na takiej wysokości że byś ich okiem nie zauważył jak i zwykły cywilny radar moim zdaniem. To nie ta opcja.
40-50 tys metrów to jest pułap samolotów zwiadowczych.

Ten budynek to jedyny obraz, który krąży po internecie. Z różnych perspektyw. Zdjęcia i filmiki. Zbombardowane kilkanaście/kilkadziesiąt miejsc na Ukrainie i wszędzie w mediach tylko jeden budynek. No jebie to aż pod Wrocławiem.

Korwin o tym mówił to go oczywiście wszyscy wzięli za debila :D
Wygląda jak klasyczny viral...

Właśnie skończyło się zwołane w trybie pilnym spotkanie kluczowych mistrzów w rządzie Mateusza Morawieckiego. Jak powiedział premier, szansę ma wykluczenie Rosji z systemu SWIFT są minimalne, ale zawiązała się strategia, na mocy której przeprowadzone zostanie referendum wśród ludności cywilnej czy są za Rosja czy Ukrainą, w którym patronat przejmie Jacek Sasin a w tym czasie sam Premier wprowadzi tylnymi drzwiami do Rosyjskiej Dumy znowelizowany projekt ustawy Polski Ład :mamed: .
700 mld dolarów i góra złota która Putin zachomikował to zdecydowanie za mało na taki atak polskich służb

Powtarzam: Deutsche Welle to niemiecka odpowiedź na Sputnik und Russia Today, finansowana propaganda przez rząd DE.
Jeszcze chamy utrwalają własną propagandę, bo Deutsche Welle to też serwis do nauki niemieckiego a ich artykuły są w bazie ćwiczeń z czytania i słuchania ze zrozumieniem. Polską odpowiedzią powinny być gotowe ćwiczenia do nauki polskiego na podstawie teczek Bolka, nawet czytać może Jakimowicz...

Co Bóbr napisał, bo niezdążyłem?

Pooglądałem trochę tych streamów z rejonów walk, fatalnie to wygląda, już nawet nie boją się strzelać widząc kamery dziennikarzy...

Kuźwa: tego typa z Agrounii. Niech on tylko przyjedzie do remizy na swoje jebane polityczne show od Giertycha. Jak mi paliwa zabraknie i będę musiał pojutrze stać w kolejce przez to, że on napędza swoimi zasięgami panikę paliwową...
Co za pojeb!

Back