ninja
UFC Heavyweight
Panie przecie ja wiem, że prędzej to ruski zaora niż to kretyństwo się skończyTaaaa euroarmia i niemiecki czołg ekologiczny w każdej gminie

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Panie przecie ja wiem, że prędzej to ruski zaora niż to kretyństwo się skończyTaaaa euroarmia i niemiecki czołg ekologiczny w każdej gminie
To ty nie przypadkiem mówiłeś że popiełuszkl sam się zabiłZyj w swoim swiecie chlopczyku. Bez odbioru :).
Raczej pisałem i nadal tak uważam. Niestety info mam z pierwszej nomen omen ręki. Nie twierdzę, że to było dobre.To ty nie przypadkiem mówiłeś że popiełuszkl sam się zabił
Kto tu ma swój świat
Jak zawszeNiestety info mam z pierwszej nomen omen ręki.
ale ktoś go musiał skatować? Czy sam sobie to zrobił?Raczej pisałem i nadal tak uważam. Niestety info mam z pierwszej nomen omen ręki. Nie twierdzę, że to było dobre.
To właściwie potwierdza domysły, że brakuje ludzi do walki.Załużny zdymisjonowany.
![]()
Trzęsienie ziemi w ukraińskiej armii. Jest decyzja Wołodymyra Zełenskiego
Prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski spotkał się z naczelnym dowódcą ukraińskiej armii Wałerijem Załużnym. "Podziękowałem mu za dwa lata obrony Ukrainy" — poinformował Zełenski. Znane jest już nazwisko następcy.wiadomosci.onet.pl
Tu niektórzy jadą Bidena tymczasem Trump wlasnie otwarcie powiedzial ze bedzie nawet zachęcał rosje do zbrojnych działań w europie
Juz sie calkiem temu pomaranczowemu skurwielowi odkleiło
Dzwonił do Ciebie?ja tam co innego słyszalem
Ale Które media??Dzwonił do Ciebie?ja pisałem o tym o czym piszą media obecnie.
Praktycznie wszystkie w internecie.Ale Które media??![]()
w tym ze taka jawna retoryka bardziej szkodzi sojuszowi niz go wzmacnia.powiedzial jasno kraje ktore nie wypelniaja zobowiazan nie dostana pomocy coś w tym dziwnego??
Nie o tusku tutaj mowadalej niec Tusk fika i gada ze nima piniendzy
Tu niektórzy jadą Bidena tymczasem Trump wlasnie otwarcie powiedzial ze bedzie nawet zachęcał rosje do zbrojnych działań w europie
Juz sie calkiem temu pomaranczowemu skurwielowi odkleiło
Sa czasy w ktorych rosja sprawdza Nato na ile moze sobie pozwolic a chłop mowi otwarcie ze kraje slabsze nie uzyskaja pomocy bo nie.Trump grozi, że nie będzie chronił przed Rosją krajów NATO zalegających z płatnościami
Donald Trump zagroził, że gdy ponownie zostanie prezydentem USA nie będzie chronił przed potencjalną rosyjską agresją krajów NATO, które nie wypełniają swych zobowiązań finansowych wobec Sojuszu. Co więcej, "zachęcał" Rosję do ataku na te kraje. To "przerażające i bezsensowne" - zareagował Biały Dom.
Były amerykański prezydent regularnie krytykuje sojuszników z NATO za niewystarczające finansowanie tej organizacji. W sobotę, podczas wiecu wyborczego w Karolinie Południowej, Donald Trump zrelacjonował rozmowę z jednym z szefów państw NATO, nie wymieniając jednak jego nazwiska.
"+Jeden z prezydentów dużego kraju zapytał mnie: no cóż, proszę pana, jeśli nie zapłacimy i zostaniemy zaatakowani przez Rosję, czy będzie pan nas chronił?+ Odpowiedziałem: +Nie, nie będę was chronił. Właściwie zachęcałbym ich (Rosję), żeby zrobili z wami, co chcą. Musisz zapłacić+".
Na słowa Donalda Trumpa natychmiast zareagował Biały Dom. "Zachęcanie do inwazji morderczych reżimów na naszych najbliższych sojuszników jest przerażające i bezsensowne (...) To zagraża bezpieczeństwu narodowemu Ameryki, globalnej stabilności i naszej gospodarce krajowej" – podkreślił Andrew Bates, rzecznik Białego Domu, w oświadczeniu opublikowanym w sobotni wieczór czasu miejscowego.
"Zamiast wzywać do wojny i promować chaos, prezydent Biden będzie nadal wspierać amerykańskie przywództwo" – zapewnił Bates.
Podczas wiecu w Karolinie Południowej Donald Trump, prawdopodobny rywal Joe Bidena w listopadowych wyborach prezydenckich, wyraził zadowolenie z zablokowania przez Republikanów w Kongresie ustawy o pomocy dla Ukrainy i imigracji. "Zmiażdżyliśmy projekt tego oszusta Joe Bidena" - oznajmił Trump.
Obiecał, że po powrocie do Białego Domu jego priorytetem będzie wydalenie z USA milionów nielegalnych imigrantów.
"Już pierwszego dnia zakończę całą politykę otwartych granic administracji Bidena i rozpoczniemy największą krajową operację deportacyjną w historii USA. Nie mamy wyboru" – zapowiedział Donald Trump. (PAP)
Ja to odbieram inaczej, Trump przecież mówi o tym od lat, że ma dość free-ride szwabów i innych uczestników nato nie płacących ustalonych składek na sojusz w przeciwieństwie do usa. Szwaby wolą ładować w zieloną energię to takie fajne.
Dlaczego ma mówić inaczej? MA promować frajerstwo usa? Szantażuje do płacenia jak umie.
A to co robia kraje ktore nie wywiazuja sie z podpisanych umów natowskich to nie szkodza?w tym ze taka jawna retoryka bardziej szkodzi sojuszowi niz go wzmacnia.
Nie kraje słabsze a kraje które oszukują i nie płacą ustalonej składki.Sa czasy w ktorych rosja sprawdza Nato na ile moze sobie pozwolic a chłop mowi otwarcie ze kraje slabsze nie uzyskaja pomocy bo nie.
Czyli w sumie caly filar nato upadnie bo potem kazdy bedzie mogl powiedzieć no spoko ale my nie pomozemy jak nam nie dacie/nie zgodzicie sie.. i tak dalej
Miedzy innymi dlatego taka narracja jest dla nas zla.
Nie pomożesz jednemu, kolejny kryzys imigrantów, kolejna wojna, kolejne pompowanie kasy sojuszniczych państw, inni zobaczą ze sojusz jest nic nie warty i również nie beda stosować się do zasad i kazdy w sumie bedzie musial radzić sobie sam. Po co zatem nato?
Liczysz ze małe biedne kraje beda spełniać wszystkie warunki jak mocarstwa? Oni nie sa tam po to by wzmacniać zdolnosci bojowe nato tylko po to by zmniejszać wplywy ruskich w europie. No ale można przecież ich oddac ruskim, niech sie dzieje.A to co robia kraje ktore nie wywiazuja sie z podpisanych umów natowskich to nie szkodza?
Tusk pisal o pakiecie pomocowym, to ze pakiet nie przeszedl to dla nas zla wiadomość. Gdyby to nie pisał tusk tylko jakis konfederata to wszyscy tu by bili mu brawo xDTusk kwiczał na X niedawno na amerykanów a teraz Trump krótko
nie placisz pa pa
przypadek??
Czyli po prostu bedzie grac przeciwko nam ale oczywiscie można sie cieszyć ze nie jest lewakiemNie kraje słabsze a kraje które oszukują i nie płacą ustalonej składki.
Po to ma się z kimś umowę by się z niej wywiązywać, chce się mieć ochronę trzeba zapłacić jak ustalono, niestety taki jest biznes.
Trump nie pierdoli poprawnie politycznie tym się różni od Bidenów czy innych pajaców lewicowej narracji tego świata.
Ale za to gra w otwarte karty.