Konflikt Rosja-Ukraina

No i chuj będzie z tych sojuszy, pojednania jak nie dogadamy tych spraw tak jak z Niemcami, którzy to no tabene już JAKO PIERWSI chyba podpisali przy ostatnich wycieczkach Zalenskiego deal na odbudowę ukrainy itd. także My się wypompujemy wszystko im oddamy i na koniec nie dostaniemy nawet dziekuję... :baldwinwhiskey:
Wychodzi na to, że Jasina wcale nie wyrwał się z szeregu, bo o tym przynajmniej od kwietnia nadaje. To musi być odgórny przekaz. Tyle, że minister nie ma jaj do tego, by sam to przekazać. Nie mówiąc już o pinokiu czy wiceprezydencie UA andrieju dupie dudenko.

Mówisz, że zaanektowali krakowski rynek? Pobierają myto od Polaków a właściciele lokali płacą im za wynajem? Czy może po prostu chodzą tam na piwo jak wszyscy? Xd
Oni tylko chodzą tam na piwo
1684591432254.png

Bo po prostu ukry to zwykła dzicz

Pewnie dziczy jest tam mniejszy procent, i to o kilkadziesiąt, niż wśród narodowcow i kiboli. W sumie nie zn kibola który nie pochwała dziczy, przemocy, wśród narodowcow kilku normalnych się znajdzie, więc obstawiam, że u nich dzicz to z 80%

Jeżeli jest tam zakaz siadania to dziwne, że policja nie wygoniła. Pewnie zaraz ktoś napisze że wygania tylko Polaków xd
KRK, rynek premium miejscówka na melanże. Tam się dzieje wszystko na tym rynku i starym mieście przecież... I to all week long bo przeciez tam ludzie z całego świata na tani melanż przylatują i mieszkają po hostelach na starówce... Ale wiadomo Polaków szybciej zgarna niż Ukrów

Wychodzi na to, że Jasina wcale nie wyrwał się z szeregu, bo o tym przynajmniej od kwietnia nadaje. To musi być odgórny przekaz. Tyle, że minister nie ma jaj do tego, by sam to przekazać. Nie mówiąc już o pinokiu czy wiceprezydencie UA andrieju dupie dudenko.

Kampania wyborcza. Próba udrapania kilku głosów w środowisku ludzi, którzy do Wołynia nie mają i mieć nie mogą podejścia olewczego. To się oczywiście nie uda, ci ludzie to nie idioci.

Jeżeli jest tam zakaz siadania to dziwne, że policja nie wygoniła. Pewnie zaraz ktoś napisze że wygania tylko Polaków xd
Dziwne też, że nie zatrzymują aut z przednimi zaciemnionymi szybami, światłami w dodatku bez homologacji, ale tego też pewnie nie widziałeś, bo wszyscy twoi znajomi ze wschodu mają zgodnie z prawem albo jeżdżą hulajnogami...

Dziwne też, że nie zatrzymują aut z przednimi zaciemnionymi szybami, światłami w dodatku bez homologacji, ale tego też pewnie nie widziałeś, bo wszyscy twoi znajomi ze wschodu mają zgodnie z prawem albo jeżdżą hulajnogami...

Piszemy konkretnie o pomniku Mickiewicza na rynku.
Jest zakaz siedzenia i policja przegania Polaków czy kogokolwiek, czy nie i każdy może tam legalnie sobie siedzieć ?

Nie napisałeś tego w tym komentarzu.

Mówisz, że zaanektowali krakowski rynek? Pobierają myto od Polaków a właściciele lokali płacą im za wynajem? Czy może po prostu chodzą tam na piwo jak wszyscy? Xd
A, jak przegonili Ukrów afiszujacych się barwami UPA to słusznie.
Jeśli po prostu Ukraińców to to zwykła dzicz.
Piszemy konkretnie o pomniku Mickiewicza na rynku.
Jest zakaz siedzenia i policja przegania Polaków czy kogokolwiek, czy nie i każdy może tam legalnie sobie siedzieć ?

Nie napisałeś tego w tym komentarzu.
Się odpalił
Fwdsq1lX0AIcUe6.jpg

Kampania wyborcza. Próba udrapania kilku głosów w środowisku ludzi, którzy do Wołynia nie mają i mieć nie mogą podejścia olewczego. To się oczywiście nie uda, ci ludzie to nie idioci.
No tak, masz rację to na pewno ma związek z kampanią wyborczą. Choć jakieś delikatne przesunięcie może i nastąpiło.

Błądzimy jak w kręgach piekła". Ukraińcy tracą statusy ochronne w Polsce

GAZETA UCHODŹCÓW18.05.2023, 17:25

"Opuszczały Polskę tylko na chwilę. Jechały do Ukrainy na pogrzeb bliskiej osoby lub spotkać się z niewidzianym od początku wojny mężem. Do Polski wracały już jako turystki, a nie uchodźczynie wojenne, tracąc przy tym wszystkie prawa do świadczeń.

Syn Ludmiły był chory. W środku nocy poczuł się znacznie gorzej, Ludmiła nie zwlekała: jedziemy na SOR. Najpierw osiem godzin czekania w kolejce, potem badania, wreszcie diagnoza: ostre zapalenie otrzewnej. Chłopiec musi zostać w szpitalu. – Ta rozpacz nie miała skali – opowiada nam jego matka. Ale to nie był koniec kłopotów. Ludmiła dostała w szpitalu rachunek: 8 tys. zł.
– Jak to? – dziwiła się. – Przecież mamy status ochronny UKR, który upoważnia nas do bezpłatnej opieki medycznej i pobierania świadczeń socjalnych, w tym 500 plus. Mamy PESEL i profil zaufany – tłumaczyła.

W czerwcu ubiegłego roku pełnomocnik rządu ds. uchodźców z Ukrainy i wiceszef MSWiA Paweł Szefernaker ogłaszał, że numer PESEL przyznano prawie 1,2 mln uchodźców wojennych.

Pani w recepcji jeszcze raz sprawdziła dokumenty Ludmiły. Nie chciało wyjść inaczej: jej status ochronny stracił ważność. Albo więc zapłaci, albo jej syn będzie musiał opuścić szpital. – Był w ciężkim stanie. Nie miałam wyjścia, zapłaciłam. To dla nas spora kwota, a nie mamy w Polsce nikogo, kto mógłby nam pomóc – mówi kobieta".

Z tymże tego powyżej to jednak nie pochwalam. Co innego wizyty u specjalistów, a co innego nagły wypadek dotyczący dziecka. Zresztą moim zdaniem w ogóle ta koncepcja ubezpieczenia podstawowego jest debilna -- względem Polaków -- bo każdy obywatel powinien mieć do niej równy dostęp. Nie wiem po cholerę są też urzędy pracy -- chyba tylko by odhaczać bezrobotnych do ubezpieczenia, bo pracy to tam chyba nikt poprzez nich nie szuka. Zlikwidowałbym to w cholerę. Kto chce to i tak dostanie ubezpieczenie, a z żulów i tak nie ściągną nigdy należności.

Na twoją linie obrony więcej nie trzeba.Zapierdalają ze swoimi zjebanymi flagami,drą pizdę na całe miasto śpiewając durne,banderowskie przyśpiewki żebrząc o pomoc dla upadliny będąc wszyscy w wieku poborowym.
Ale oczywiście Polacy zli bo pogonili :DC:

Czyli znasz sytuację i wieś, że to była jakaś patologia z flagami UPA draca ryja?

Jeżeli nie masz takich informacji to czemu kłamiesz?

Nic nie pisałem o flagach upa,tylko o obcych.
Tu nawet na zdjęciach są jakieś durne manifestacje

A tu ukry w wieku poborowym sobie śpiewają..

Czyli uważasz że Polacy mają prawo zachowywać się jak dzikusy w stosunku do obcokrajowców za sam fakt bycia obcokrajowcem, obcym?

No tak, te nastolatki, zwłaszcza te dziewczyny dużo by na wojnie zdziałały. Nie wiem co to za tragedia, że sobie spiewaja- nie musisz im wrzucasz do puszki :)
Ja tam lubię jak młodzież spiewa

Czyli uważasz że Polacy mają prawo zachowywać się jak dzikusy w stosunku do obcokrajowców za sam fakt bycia obcokrajowcem, obcym?
:damjan:
No tak, te nastolatki, zwłaszcza te dziewczyny dużo by na wojnie zdziałały. Nie wiem co to za tragedia, że sobie spiewaja- nie musisz im wrzucasz do puszki :)
I dlatego są upoważnieni do darcia pizdy i wkurwiania ludzi.
Ja tam lubię jak młodzież spiewa
Poczułeś się jak w domu zapewne.
Teraz czytam, że chodzi o to iż hymn Ukrainy śpiewali
Czerwoną Kaline spiewali upowcy,ale jak zwykle tego nie pojmiesz,że to zwykłe prowo(może przez głupotę w tym przypadku).

Teraz czytam, że chodzi o to iż hymn Ukrainy śpiewali
Po co to robili? To nie jest ukraina. Nie jestem za tym by ganiac ludzi itd ale nie dziwi mnie rowniez fakt ze kogos to wkurwia bo i mnie to denerwuje. Flagi powywieszane wszedzie, wklepkamk obklejone, na rynkach ukry spiewajace hymny ukrainskie, no kurwa jego mac, to nie ua. To ze ktos chce sie koniowac do ukraincow bo jest wojna to niech sobie obklei pokoj flagami i tam to robi. Jacys pojebani ludzie nawet na pomnikach w tematyce 2 wojny dawali wstazki ua gdzie ten narod byl po stronie nazistow co jest kurwa absurdem :stevecarell: bylem na Węgrzech niedawno nie widziałem zadnego symbolu w budapeszcie, za to mnostwo flag wegier

:damjan:

I dlatego są upoważnieni do darcia pizdy i wkurwiania ludzi.

Poczułeś się jak w domu zapewne.

Czerwoną Kaline spiewali upowcy,ale jak zwykle tego nie pojmiesz,że to zwykłe prowo(może przez głupotę w tym przypadku).

Jeszcze do nie dawna nikt z was nie wiedział że to "banderowska" pieśń dopóki antyukrainskie konta na tweeterze nie zaczęły tym kłamstwem spamować(już pisaliśmy o historii kaliny, i o tym że równie dobrze nasz hymn można nazwać komunistycznym bo mordercy komunistyczni go używali). Se wymyśliłeś, że śpiewają to dla prowokacji, bo tak, nie mając dowodów. Mało który Polak pewnie kojarzy to z banderyzmem, tę pieśń, mimo że trolle się starają te propagandę zaszczepić, i pewnie tym dzieciakom też się nie kojarzy. No ale ty wiesz, że śpiewają dla prowokacji pieśń, która jest dla nich tak pieśnią patriotyczna jak hymn xx

No nawet jeśli 5 minut darcia pizdy przez dzieciaki by mi przeszkadzało to nie wysyłał bym na tych chłopaków i dziewczyny jakiś troglodytów xd

Po co to robili? To nie jest ukraina. Nie jestem za tym by ganiac ludzi itd ale nie dziwi mnie rowniez fakt ze kogos to wkurwia bo i mnie to denerwuje. Flagi powywieszane wszedzie, wklepkamk obklejone, na rynkach ukry spiewajace hymny ukrainskie, no kurwa jego mac, to nie ua. To ze ktos chce sie koniowac do ukraincow bo jest wojna to niech sobie obklei pokoj flagami i tam to robi. Jacys pojebani ludzie nawet na pomnikach w tematyce 2 wojny dawali wstazki ua gdzie ten narod byl po stronie nazistow co jest kurwa absurdem :stevecarell: bylem na Węgrzech niedawno nie widziałem zadnego symbolu w budapeszcie, za to mnostwo flag wegier

Eee, od dawna nie widzę zbyt wielu tych flag. Ciągle słyszę że są wszędzie, a zwykle widzi się, owszem, kilka razy w tygodniu, jak np mija się codziennie jedna z tym samym miejscu. Wydaje mi się że ten booom na te flagi wszędzie to trwał do września zeszłego roku

Back