Konflikt Rosja-Ukraina

Austria to od lat wielka przybudówka Rosji. Zresztą, kiedyś to było centrum wywiadu imperium ze wschodu. Czego efekty widać i dziś.
No ale różne automaty antyukrainskie się podniecają każdym Sykulskim, czy innym prorosyjskim śmieciem, jak w austriackim parlamencie. Takie automaty jak Szplin się nawet podniecały radykalnymi faszystami z Słowacji, bo zbezcześcili ukraińska flagę czy podniecającym wyrzutami i fejkaki skrajnie antypolskich i prorosyjskich kont.

Odwieczna neutralność Austrii. Ktoś chyba zapomniał o Polsce i Serbii. Jeżeli to ma być neutralność jak przy zaborach, to te prawicowe zjeby przyznają że grają na korzyść Rosji, a nie neutralnie.

Edit: dopiero zauważyłem że to kolejne antypolskie, prorosyjskie konto z rweetera xd
A te debile się oburzają że ktoś demagoga czasem wrzuci. A sami żyją w bańce informacji rmacyjnej bardziej debilnej niż TVP

Za ruble to zrobili! slava!

Wiemy że najpierw ZSRR a pozniej Rosja opłacała wiele grup politycznych, medialnych, ekologicznych itd na zachodzie, ba, potrafili kupować np kanclerzy Niemiec wręcz publicznie dając im wysokoplatne stanowiska w Rosji, więc tak, to bardzo prawdopodobne iż za ruble to zrobili.

Last edited:
FsZ8uuMX0AMfWyK (1).jpeg

Dlatego w twierdzenia ukraińców wierzę w tak jak ruskich, czyli wcale.

Choć muszę przyznać, że jedno mnie ostatnio zaskoczyło widziałem, że jeden z dużych ruskich kanałów na telegramie ostatnio przyznał, że z tą babką zatrzymaną przez terenówkę niby armii ua, terroryzowaną przez ukraińskich żołnierzy, to był fejk. I przepraszali, że o tym informowali :-D

Z naszych informacji wynika, że w Polsce brakuje jakościowych powierzchni, które satysfakcjonowałby władze ukraińskiej grupy.

Ciekawe na jakie ulatwienia beda mogli liczyc?

Z naszych informacji wynika, że w Polsce brakuje jakościowych powierzchni, które satysfakcjonowałby władze ukraińskiej grupy.

Oby żadnych. Już wystarczy, że dali się rozpanoszyc niemieckim firmom dając jakieś kosmiczne ulgi podatkowe. Tylko, że wtedy tłumaczyli się przyciąganiem kapitału do Polski która była na dnie.
Teraz nie na logicznych powodów by dawać ulgi. Nawet argument
"Pomocy braciom" nie przejdzie gdyż ten konglomerat świetnie prosperuje, jak można wnosić po artykule.

A bez pomocy nie wróże im sukcesu. Rynek mamy zapchany, już Dino było ewenementem, lecz jeszcze jakaś nisze znalazł. Większość sieci zachodnich która miała się wynieść już się wyniosła, więc nie wiem które mieliby Ukraińcy wykupić.
Obstawiam otwarcie mniejszych marketów, kilku, przyciągających towarem ukraińskim, w większych
"Ukraińskich" miastach. Cos jak w Berlinie markeciki Azjatów.

Oby żadnych. Już wystarczy, że dali się rozpanoszyc niemieckim firmom dając jakieś kosmiczne ulgi podatkowe. Tylko, że wtedy tłumaczyli się przyciąganiem kapitału do Polski która była na dnie.
"Pomocy braciom" nie przejdzie gdyż ten konglomerat świetnie prosperuje, jak można wnosić po artykule.

A bez pomocy nie wróże im sukcesu. Rynek mamy zapchany, już Dino było ewenementem, lecz jeszcze jakaś nisze znalazł. Większość sieci zachodnich która miała się wynieść już się wyniosła, więc nie wiem które mieliby Ukraińcy wykupić.
Obstawiam otwarcie mniejszych marketów, kilku, przyciągających towarem ukraińskim, w większych
Obyś miał racje;)

To sie nie sprawdzi z pewnego logicznego wzgledu, jesli to mialoby wygladac jak te inne ukrainskie sklepy to kto tam mialby kupowac? Oprocz szoszonow ?

Te sklepy z ukrainska jakością (xD) sprzedawac maja ukrainskie produkty ktore ze wzgledu duzych roznic kulturowych miedzy nami po prostu nie maja popytu wsrod polakow. Bo to ani ciekawe jak np azjatyckie produkty ani dla nas smaczne czesto.

Do tego moda na szoszona jest i ukry potrafia za to gowno co tam maja na półkach krzyczec zajebiscie duze ceny, oczywiście na ukrainie asortyment tego sklepu bys wykupil za jedna wyplate lecz nie w polszy, tacy to sa ukrainscy biznesmeni.

Miejmy nadzieje ze nic juz ze wschodu do nas nie przyjdzie :)

Jak by to był jakiś super hiper sklep...

Ha tfu

Mi nie chodzi o narodowść, raczej mi chodziło o to, czy serio oni właśnie zbierają kogo popadnie i połowa to nieudaczniki czy to jest właśnie propaganda.
oczywiście Ukraina zaokrągla wszystko na swoją korzyści i niekorzyść Rosji (to czego ma prawo, bo to wojna w obronie własnego kraju). Na pewno wątpię, aby Rosjanie tak szkoli swoich poborowych jak Amerykanie szkolą swoich rekrutów już nie mówiąc o sprzecie, budżecie i możliwościach treningowych (chociaż w Polsce też pewnie na poligonie padają teksty "nie rób tego Andrzej bo się porysuje i nie wyklepie, gdzie ja takie nowe dostane" :roberteyeblinking:.
Też powołali dużo kryminalistów i daja mniejsze wymagania psychologiczne itp.
Ba nawet jak wyobrażę sobie tych Amerykanów walczących na Ukrainie (a preppersi w USA to są prawdziwi kozacy, z domami jak twierdze, nawet z ukrytymi pomieszczeniami, zresztą w USA to nawet staruszki potrafią trzymać cały arsenał broni i kije baseballowe w domu :korwinlaugh: Robią sobie ci preppersi zjazdy, w Polsce to głównie są grupy rekonstrukcyjne) podczas walk ulicznych ze zwykłymi rosyjskimi poborowymi -to musi być przepaść jak pomiędzy FameMMA a UFC.

Jeszcze jednostki specjalne.
Wydaje mi się, że zapomina się trochę o innej wschodniej mentalności i jednocześnie klasyfikuje się to jako słabość a przecież mają po prostu inne cele. Jednak zachodnie wojska i jednostki specjalne bardziej dbają o to, żeby ich żołnierze nie gineli. Czy w USA SWAT zachowałby się tak samo jak Rosjanie podczas szturmu teatr na Dubrowce czy tej szkoły w Czeczeni: obojętnie ile zakładników zginie, ile zginie naszych, ważne aby dorwać bandytów? Śmiem wątpić.

Chociaż na pewno trzeba uważać, aby patrząc na Rosje nie myśleć, że polskie wojsko jest cudowne. Jestem w stanie się założyć, że wielu nastolatków w USA lepiej posługuje się bronia (i wcale mi nie chodzi o murzyńskie gangi tylko nawet ludzi z dzielnic gdzie średni przychód na dom to z plus 700 tys. $) niż wielu polskich żołnierzy, już nie mówiąc o preppersach...

A polska Policja to hm: powiem tak, ze broń w ich rękach stanowi ryzyko dla cywili i dlatego odziały AT są wysyłane nawet czasami do przestepców gospodarczych i zwykłych płotek...

Skąd w Tobie tyle jadu? :awesome:
Lata doswiadczeń
tych złych oczywiscie:korwinlaugh:

bywały moje auta tam
nic specialnego

apropo upadliny
Ostatnio byłem na rynku z córką
kupiła sobie od dziewczynki
jakiego duperela

Mówie jej potem ze to byłb ukrainka A córa na to że jak by wiedziałb to by od ukry nie kupiła:tellmemore:

a tak serio takimi nie gardze Wiatr napierdalała a ta ukrainka stała tam

ale Pewno ma polskie geny to dlatego

Bardzo dobre info. Trzeba pochwalic. Oby nie prima aprilis i ze zaraz doda, ze Rosomaki tak, ale za darmo.

Unia kupi czyli wszyscy łącznie z nami za to zapłacą.
Czy te Rosomaki są zeroemisyjne lub spełniają chociaż normę Euro6?
Bo nasze auta muszą.

:putinlaugh:
Czyli uwazasz, ze taki deal sie nie oplaca? Masz dane ile konkretnie pojdzie pieniedzy z Polski w porownaniu do reszty krajow EU i USA?

Czyli uwazasz, ze taki deal sie nie oplaca? Masz dane ile konkretnie pojdzie pieniedzy z Polski w porownaniu do reszty krajow EU i USA?
Po prostu błąd myślowy Vateusza, nie ma czegoś takiego jak pieniądze Unii.
Firmy zbrojeniowe może na tym zarobią, ale szary obywatel dostanie po dupie.

Nie mam zbytnio czasu szukać muszę pracować na ten chleb po 10 zł i "sztucznie" napompowane ceny pradu, gazu i paliwa.

Firmy zbrojeniowe może na tym zarobią, ale szary obywatel dostanie po dupie.
Pgz zatrudnia ok 20k ludzi w Polsce. Dodatkowo tysiace podwykonawcow. Firma i pracownicy placa podatki w Polsce. Wydaja pieniadze w polskich sklepach. Wolalbys, zeby kontrakt dostali np Francuzi czy Niemcy?

Pgz zatrudnia ok 20k ludzi w Polsce. Dodatkowo tysiace podwykonawcow. Firma i pracownicy placa podatki w Polsce. Wydaja pieniadze w polskich sklepach. Wolalbys, zeby kontrakt dostali np Francuzi czy Niemcy?
I zaczęło się bicie piany.
Chłopie jaki Ty jesteś męczący.
:ożeszty:
Ta kurwa wolałby, głupszego pytania nie dałoby się postawić.
Oczywiście, że to mniejsze zło i dobrze, że to wzięli jak była okazja, każda postać o iq > 90 to zrozumie. No ale sens zadawania tego typu jest "beyond me". Tendencyjne okropnie.

Super. Niech chociaż ktoś zarobi jak reszta społeczeństwa dostaje po kieszeni.
Tylko mnie nurtuje gdzie byliście jak wszystkich jebali na paliwie i cenach energii?
A teraz nagle mamy zarabiać? XD

Back