KaczFC
ONE FC Heavyweight
Przecież od początku konfliktu było wiadomo, że Chinole staną prędzej po stronie Ruskich niż, Ukrainy. Oni nienawidzą Amerykanów i wszystkich, kto z nimi związany to wróg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Przecież od początku konfliktu było wiadomo, że Chinole staną prędzej po stronie Ruskich niż, Ukrainy. Oni nienawidzą Amerykanów i wszystkich, kto z nimi związany to wróg.
Wczoraj rozmawiałem ze znajomym, który kiedyś był moim majstrem. Koleś ma chyba 62 lata. Mówił, że w weekend pojechał do swojej matki, która ma 90 lat. Jej ojciec, czyli dziadek tego mojego znajomego był przed wojną w Korpusie Ochrony Pogranicza. No i ten znajomy jej opowiada jak się sprawy mają, że wojna itp. A co na to jego matka, która poznała tamte ludy jako mała dziewczynka? Odpowiedziała mu, że do Ukraińców nigdy nie wolno odwracać się plecami.Polajkowałem bo w pewnym momencie dyskusja zeszła z właściwego tematu samego konfliktu i w pewnym momencie można było odnieść wrażenie, że to uchodźcy są naszym jedynym a na pewno największym problemem. Do tego już niektórzy zawyrokowali, że rozpierdolą nasz kraj od środka i w zasadzie to ta sytuacja jest im na rękę - jak to nie jest oczernianie to nie wiem co.
Nie zrozum mnie źle - ja nie uważam, że to nie będzie żaden problem bo to będzie na pewno i to niemały, chociażby patrząc na to jak entuzjastycznie nasi rządzący zapowiadają kolejne socjalne ale sugerowanie, że ci ludzie wbijają tutaj przede wszystkim po darmowe mieszkanko jest już słabe, a w dyskusję mi się na ten temat za bardzo nie chce wchodzić bo zaraz można zostać posądzonym o bycie sympatykiem UPA.
Kwestii banderyzmu też nie lekceważe ale ujmę to tak - po pierwsze pochodzę z terenów, gdzie po wojnie w Polsce wylądowała jedna z większych mniejszości (wiem, trochę oksymoron) ukraińskich i nigdy nie było z nimi jakichś poważniejszych zatargów, zasymilowali się na tyle, że różnili się przede wszystkim tym, że chodzili do kościoła o innym obrządku i mieli święta dwa tygodnie po naszych. Po drugie - mój dziadek przed wojną mieszkał na terenie dzisiejszej Ukrainy (ale Ukraińcem nie był - od razu uprzedzam bezsensowne sugestie) i był bezpośrednim świadkiem rzezi wołyńskiej ale pomimo tego w kontaktach z lokalnymi Ukraińcami (a w zasadzie bardziej Polakami pochodzenia ukraińskiego, bo oni byli w zupełności zasymilowani) potrafił być ponad tym, więc dlaczego ja nie miałbym być, zwłaszcza w tej sytuacji? Nie jest to rzecz o której możemy zapomnieć czy ja zlekceważyć ale zdecydowanie nie jest to moment na rozgrzebywanie takich tematów.
RUSKA ONUCO!!!Wczoraj rozmawiałem ze znajomym, który kiedyś był moim majstrem. Koleś ma chyba 62 lata. Mówił, że w weekend pojechał do swojej matki, która ma 90 lat. Jej ojciec, czyli dziadek tego mojego znajomego był przed wojną w Korpusie Ochrony Pogranicza. No i ten znajomy jej opowiada jak się sprawy mają, że wojna itp. A co na to jego matka, która poznała tamte ludy jako mała dziewczynka? Odpowiedziała mu, że do Ukraińców nigdy nie wolno odwracać się plecami.

Jedynym i największym problemem... no właśnie o to mi chodziło - możesz wskazać na te wpisy? Jak już wspomniałem mogłem coś pominąć, jednak nie zauważyłem wiadomości z których możnaby coś takiego wnioskować dlatego ciekawi mnie skąd u Ciebie takie "wrażenie"?i w pewnym momencie można było odnieść wrażenie, że to uchodźcy są naszym jedynym a na pewno największym problemem.
Jak wyżej. Albo jakaś strona, dwie mi się skleiły ;) albo mam coś z pamięcią. Czytam tutaj wszystko i nie zauważyłem, że niektórzy coś takiego tutaj zawyrokowali...Do tego już niektórzy zawyrokowali, że rozpierdolą nasz kraj od środka i w zasadzie to ta sytuacja jest im na rękę - jak to nie jest oczernianie to nie wiem co.
Należy zakładać, że niektórzy (z pewnością mniejszość), mieszkający na biednych terenach i bez pracy, gdzie żadnych ruchów jakichkolwiek wojsk nie widzieli - mogli się skusić polską gościną. Przecież jak im się nie spodoba - zawsze mogą wrócić, więc niby co mają do stracenia? Uważasz takie założenie za bezpodstawne? Nikt tutaj jak dotąd nikogo nie posądził o sympatię względem UPA, czy aby nie bardzo na wyrost to traktujesz? Czy nie można tego wliczyć w potencjalne oczernianie właśnie ludzi piszących tutaj? Nie zauważyłem cienia powodu, by snuć takie obawy, Ty tak - ale na jakiej podstawie? Wskaż proszę konkretne wpisy.sugerowanie, że ci ludzie wbijają tutaj przede wszystkim po darmowe mieszkanko jest już słabe, a w dyskusję mi się na ten temat za bardzo nie chce wchodzić bo zaraz można zostać posądzonym o bycie sympatykiem UPA
A dasz wreszcie przykład kogoś z tutaj udzielających się, kto nie potrafi być ponad tym? Nie wiem w ogóle po co o tym wspominasz, jakby ktoś tutaj był przeciwny takiej postawie bycia "ponad to".potrafił być ponad tym, więc dlaczego ja nie miałbym być, zwłaszcza w tej sytuacji?
Zgadzam się w 100%, z tym, że znowu - ktoś rozgrzebywał tutaj takie tematy, które wliczają się w tt od Winnickiego? (wymachiwanie Wołyniem).Nie jest to rzecz o której możemy zapomnieć czy ja zlekceważyć ale zdecydowanie nie jest to moment na rozgrzebywanie takich tematów.
dlatego uważam, że urzędy powinny prosić o informacje na ile miesiecy osoby, które przyjeły uchodźców, będą w stanie sobie na to pozwolić. Ja średnio znam rosyjski na tyle aby rozumieć ze słuchu, ale nie wiem czy poradziłbym sobie z osobą, która nie mówi ani po polsku ani po angielsku -zwłaszcza w sytuacji kryzysowej np. choroba, trzeba wezwać pogotowie itp.Jak ktoś chce przyjomować do domu, niech przyjmuje, co mi tam, bardzo dobrze, takich ludzi nam potrzeba. Ale ile tak można wytrzymać, tydzień, dwa? Po miesiącu zrobi się niezręcznie, emocje opadną, i będzie Meksyk. Wygonić?
To powany problem.
Wystarczy przypomnieć sobie jaki problem mieli Niemcy z ogarnięciem lokali dla śniadych, jakie emocje budziło siłowe przejmowanie lokali. Oni i tak są karni, u nas tak łatwo nie pójdzie, będą protesty, Konfederacja będzie grzała temat, i PiSiory polegną na całej linii, temat nie do ogarnięcia.
U mnie nawet karateka nie zarobił, w ogóle nikt i nigdy nie zarobi. Nie rozumiem "ignorowania", tzn. uważam to za przejaw słabości. Możesz napisać za co spotkała ich taka straszna kara?aż 3 osoby ignora zarobiły.
Każdy z nas wyrasta w ramach pewnej historii kraju. Ich historia jest przedstawiana inaczej niż nasza. To jest nawóz, na ktorym wyrasta drzewo. Teksty o tym, że to było kiedyś, a teraz to się kochajmy i będzie super można między bajki włożyć. To są potężne fundamenty, z krwi i kości, z cierpienia, sadyzmu, strachu, bólu. Warto dbać o lepsze wspólne perspektywy, ale tyłów trzeba pilnować. Z szacunku dla historii dla tych umęczonych dusz i własnego dobra.Wczoraj rozmawiałem ze znajomym, który kiedyś był moim majstrem. Koleś ma chyba 62 lata. Mówił, że w weekend pojechał do swojej matki, która ma 90 lat. Jej ojciec, czyli dziadek tego mojego znajomego był przed wojną w Korpusie Ochrony Pogranicza. No i ten znajomy jej opowiada jak się sprawy mają, że wojna itp. A co na to jego matka, która poznała tamte ludy jako mała dziewczynka? Odpowiedziała mu, że do Ukraińców nigdy nie wolno odwracać się plecami.
Słabość? Słabością byłoby gdyby rozdawał hurtowo ignory. Jeśli widzę teksty: nie ma żadnej wojny niż ta od 2014 roku i próbę udowodnienia tego tweetami Matki Kurki...U mnie nawet karateka nie zarobił, w ogóle nikt i nigdy nie zarobi. Nie rozumiem "ignorowania", tzn. uważam to za przejaw słabości. Możesz napisać za co spotkała ich taka straszna kara?

Słabość? Słabością byłoby gdyby rozdawał hurtowo ignory. Jeśli widzę teksty: nie ma żadnej wojny niż ta od 2014 roku i próbę udowodnienia tego tweetami Matki Kurki...
... lubiłem śledzić teorie spiskowe, oj siedziałem masę tematów przeczytałem na nieistniejącym już forum zjawisk niewyjaśnionym od WTC, lądowania na księżycu i maaaase innych, ale to przeszłość. Teraz mnie to nudzi. Skoro nudzi to nie czytam: podobna sytuacja jak słucham Chińczyków mówiących, że świat oszalał mówiąc że oni są źli dla Tybetu, albo Amerykanów mówiących, że w sumie świat ma kilka tysięcy lat bo ludzie z muzeum kreacjonizmu to mówili (BTW zajebiste są muzea kreacjonizmu w USA, muszę je kiedyś odwiedzić) -chociaż ci ludzie nie są niebezpieczni
Szwajcaria chce przyjąć 20'000 uchodźców:
Niemiecka kolej pomaga
We Francji był w latach 80 jakiś fanatyk który strzelał z mocniejszej broni do budynków elektrowni atomowej, musze o tym poszukać
Sprytna zagrywka AFD po paru nie przemyślanych wpisach z prywatnego fejsa w stylu Węglarczyka o Ukrainkach
Scurvol, który sam poprosił o skasowania konta ma ignora u Bezimiennego!!Jeśli widzę teksty: nie ma żadnej wojny niż ta od 2014 roku

No właśnie - nie czytam, to po cholerę ignora dawać jeśli wystarczy nie czytać?Teraz mnie to nudzi. Skoro nudzi to nie czytam

Oho, ruska dezinformacja sie zakrado!![]()
Jakie leki? Opiaty na recepte?
kurwa, nie tym razem bo tez nie uważam żeby sytuacja była taka jak z covidem tylko o wiele poważniejsza. Wtedy można była strzyc frajerówteraz się nic nie odzywam bo w robocie mam zapierdol ze względu ja sytuacje a po robicie działam w organizacji pożytku publicznego załatwiając sprzęt, leki i akcesoria medyczne potrzebne w ukrainie. Choć raz w taki sposób mogę użyć swoich „kontaktów”

Streszczając ich podejście: AFD organizuje zbiórki dla Ukrainy i podkreśla, że ta fala uchodźców jest inna niż ta z 2015 roku, podkreślając że z Ukrainy nie uciekają młodzi mężczyźni jak w poprzednich falach.Ale po szwabsku to ja nie panimaju
PavulonJakie leki? Opiaty na recepte?![]()

Niby jak mają uciekać skoro mają zakaz? (Powszechna mobilizacja). Dziwne to AFDz Ukrainy nie uciekają młodzi mężczyźni jak w poprzednich falach.
Nie tylko oni... Niemcy trzeba było przycisnąć, by opowiedziały się za sankcjami, w przeciwnym razie @Karateka@ by ich zajebałJednak oni są przeciwko sankcjom na Rosję
A propos - rozwiązano już problem samobieżnosci niemieckich hełmów, by wreszcie doszły? Piszą coś o tym na TT?To już nie są nasi bohaterowie?
Jesteśmy zgubieniZ tego co wiem poprosił o skasowanie konta

na dodatek wydana w lata 80, pod cenzurą towarzyszy
Ty, kurwa, ruska onuco. Ty piąta kolumno! Jeszcze wyczytasz, że cichociemni walczyli też z UPA. Ha tfu na Ciebie putinowska ściero. Liczy się tylko ukraińska krew przelana. A cichociemnych jebać. Nie możemy roztrząsać tego co było 80 lat temu. Zresztą to Polacy mordowali żydów, szwabów, rusków i ukrów. Oprawcy! Mówiłem już, że się Tobą brzydzę, ruska onuco?

to nie była cenzura tylko faktchecking... swego rodzaju "demagog.pl"...na dodatek wydana w lata 80, pod cenzurą towarzyszy![]()
No to chyba się dowiesz, że tylko z hitlerowcami walczyli. Jak trafisz kiedyś na jeszcze inne źródła to możesz być zaskoczonyna dodatek wydana w lata 80, pod cenzurą towarzyszy![]()