jd0490
UFC Heavyweight
Mam wrażenie ze to Dana z ufc został głównym doradcą Donalda co do polityki lub geopolitykiAmerykanie teraz grożą zbrojną interwencją Meksykowi![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mam wrażenie ze to Dana z ufc został głównym doradcą Donalda co do polityki lub geopolitykiAmerykanie teraz grożą zbrojną interwencją Meksykowi![]()

To o jakiej perspektywie czasowej mówimy żeby Europa mogła stworzyć wojsko 5 lat 10 lat ?Wszyscy wiemy co robiły inne kraje członkowskie, jedynie Turcja ma silne wojsko, ale na nich ciężko polegać. Dlatego ważne jest, żeby USA było liderem NATO przynajmniej do czasu aż Zachód się obudzi i stworzy realne siły konwencjonalne (na to potrzeba wielu lat, dlatego przyspieszanie rozbicia sojuszu jest dla nas ultra niekorzystne).
już wchodzą czy poczekają do jutra?To o jakiej perspektywie czasowej mówimy żeby Europa mogła stworzyć wojsko 5 lat 10 lat ?
Jak tak to IMO pizda na maxa i tak jak ktoś tu pisał
Wyrabiać paszporty panowie

Pełna zgoda. W idealnym świecie Europa powinna zacząć zawijać fabryki z Chin, zastopować "zieloną" rewolucję czy jak oni to nazywają, zluzować regulacje dla biznesu, by zacząć gonić z produkcją czy to sprzętu/komponentów, jednym słowem dążyć do stania się "lotniskowcem", który jest sam w stanie o siebie zadbać w każdym aspekcie.Wszyscy wiemy co robiły inne kraje członkowskie, jedynie Turcja ma silne wojsko, ale na nich ciężko polegać. Dlatego ważne jest, żeby USA było liderem NATO przynajmniej do czasu aż Zachód się obudzi i stworzy realne siły konwencjonalne.
Polska nie będzie gotowa obsłużyć tego całego amerykańskiego sprzętu do drugiej połowy lat 30, kraje zachodu mają większy potencjał produkcyjny, ale zaczynają zbrojenia jeszcze później niż my.To o jakiej perspektywie czasowej mówimy żeby Europa mogła stworzyć wojsko 5 lat 10 lat ?
Jak tak to IMO pizda na maxa i tak jak ktoś tu pisał

Dobra bo ja zaraz w jakąś depresję popadnęPolska nie będzie gotowa obsłużyć tego całego amerykańskie sprzętu do drugiej połowy lat 30, kraje zachodu mają większy potencjał produkcyjny, ale zaczynają zbrojenia jeszcze później niż my.
![]()
Ja pierdole to kowbojeAmerykanie teraz grożą zbrojną interwencją Meksykowi![]()

Tęgie głowy mówią o DEKADACH na realne zdolności. Chyba żeby na pełnej piździe ad hoc wrzucać miliardy monet i rozwiązania systemowe, w końcu to 21 wiek.To o jakiej perspektywie czasowej mówimy żeby Europa mogła stworzyć wojsko 5 lat 10 lat ?
Niestety moja sugestia. Jestem Patriotą panowie, naprawdę jestem, serce mnie boli. Ale jak pomyślę że mam umierać za obcy interes reprezentowany przez gębę Tuska, i nawet nie stanąć z ruskim twarzą w twarz i zastrzelić albo pójść na bagnet, tylko zostać rozjebany artylerią, rakietą albo dronem przez typa co kręcił wesela w cywilu 50kg to trochę słaba perspektywa, wobec wyjebania kity do Nowej Zelandii z narzeczoną i przeżycia.Jak tak to IMO pizda na maxa i tak jak ktoś tu pisał
Zależy jaka wojna, Polska jest najbogatsza w historii. Działania opóźniające, wojna hybrydowa, amorficzna piechota to dało by radę samemu. Nie możemy marzyć o armiach i zagonach pancernych, ale na nasza miarę i potrzeb dzisiejszej wojny można podnieść głowę, tylko kurwa czy elity tego chcą i są gotowe, to jest problem.Polska nie będzie gotowa obsłużyć tego całego amerykańskiego sprzętu do drugiej połowy lat 30, kraje zachodu mają większy potencjał produkcyjny, ale zaczynają zbrojenia jeszcze później niż my.
![]()
Optymistycznie można powiedzieć, że chiny trzymają ruskich na smyczy i nie pozwolą, by konflikt się rozlał na Europę, bo by ich to gospodarczo zniszczyło. Trzeba robić minę do złej gry i cieszyć się, że ruski niedźwiedź jest trzymany przez chińskiego smoka.Dobra bo ja zaraz w jakąś depresję popadnę
Liczyłem na cos bardziej optymistycznego
Super i obyś nie miał racji.
Mam lepszy scenariusz. Kanada ogłasza zbrojne odbicie północnych stanówJa pierdole to kowboje
Trump rozwija widzę chorobę dwubiegunową, tu pierdoli o pokoju na świecie i dealach, a tam scyzoryk wyciąga na zbrojne akcje, ale tylko wobec słabszych.
Nie chciał bym tego w realu, ale zobaczyć minę jak mu Chiny wpierdolą się na Taiwan a Ruskie pójdą z nową mobilizacją to nogi pod siebie podłożą, chociaż gdyby nadal szli tą kowbojską logiką to byśmy panowie mieli wojnę nuklearną.
Tęgie głowy mówią o DEKADACH na realne zdolności. Chyba żeby na pełnej piździe ad hoc wrzucać miliardy monet i rozwiązania systemowe, w końcu to 21 wiek.
Niestety moja sugestia. Jestem Patriotą panowie, naprawdę jestem, serce mnie boli. Ale jak pomyślę że mam umierać za obcy interes reprezentowany przez gębę Tuska, i nawet nie stanąć z ruskim twarzą w twarz i zastrzelić albo pójść na bagnet, tylko zostać rozjebany artylerią, rakietą albo dronem przez typa co kręcił wesela w cywilu 50kg to trochę słaba perspektywa, wobec wyjebania kity do Nowej Zelandii z narzeczoną i przeżycia.
Zależy jaka wojna, Polska jest najbogatsza w historii. Działania opóźniające, wojna hybrydowa, amorficzna piechota to dało by radę samemu. Nie możemy marzyć o armiach i zagonach pancernych, ale na nasza miarę i potrzeb dzisiejszej wojny można podnieść głowę, tylko kurwa czy elity tego chcą i są gotowe, to jest problem.

Jeśli głowa państwa czyli Duda - ciągle powtarza, że nie wyobraża sobie bezpiecznej Polski bez Ameryki to nie świadczy to dobrze, nie mamy nawet zdolności uzupełniania amunicji do tych wszystkich drogich sprzętów, które zamawiamy.Zależy jaka wojna, Polska jest najbogatsza w historii. Działania opóźniające, wojna hybrydowa, amorficzna piechota to dało by radę samemu. Nie możemy marzyć o armiach i zagonach pancernych, ale na nasza miarę i potrzeb dzisiejszej wojny można podnieść głowę, tylko kurwa czy elity tego chcą i są gotowe, to jest problem.
Gorzej jak Yankesi odwrócą Ruskich na Chiny, tak jak odwrócili Chiny na SowietówOptymistycznie można powiedzieć, że chiny trzymają ruskich na smyczy i nie pozwolą, by konflikt się rozlał na Europę, bo by ich to gospodarczo zniszczyło. Trzeba robić minę do złej gry i cieszyć się, że ruski niedźwiedź jest trzymany przez chińskiego smoka.
Czym im zapłacą za taki manewr?
Tzn na jakimś poziomie na pewno, parasol nuklearny, zdolności wywiadowcze, Amerykanie mogą pomóc realnie i dobrze, to by się w chuj przydało stąd taka gadka. Ważne żeby nie przegiąć w drugą stronę a troche tak jest, i tworzyć tylko armie policyjno pomocniczą a nie samodzielną.Jeśli głowa państwa czyli Duda - ciągle powtarza, że nie wyobraża sobie bezpiecznej Polski bez Ameryki to nie świadczy to dobrze,
Uzupełniania amunicji, serwisu i pewnie wiele innychnie mamy nawet zdolności uzupełniania amunicji do tych wszystkich drogich sprzętów, które zamawiamy.

Kosiniak się brandzluje na ściankach ile miliardów wyjebał w zbrojenia a nie realne zdolności. Też trochę wina Polaków i nieświadomości żeśmy się dali tak wyjebać.A są jeszcze inne kwestie jak myśl strategiczna czy obrona cywilna, czy Kosiniak i jego ekipa coś przygotowali? Chyba wszyscy wiemy jak jest w rzeczywistości.
Holandia to ma wyjebane jajka, wszystko na zachód od Odry jest bezpieczne.Co myślisz, Holandia jest bezpieczna, czy jednak lepiej wyrobić paszport?
Myślę, że całe Niemcy i Polska dzielą mnie od Rosji
Z ciekawości pytam.
@Benzi
Nic nie robiły, bo nie miały celu. Jakie zagrożenie ma obecnie Francja, Niemcy, Włochy? Aktualnie NATO to trup, który dla państw zachodnich przestał mieć rację bytu wraz upadkiem ZSRR. Do czego Amerykanom był ten sojusz? Do "przywracania" demokracji w Afganistanie i Jugosławii?Co robiły inne kraje członkowskie sojuszu od momentu jego powstania skoro wszystko zależy od Ameryki
Pewnie do wyjebania wszystkich na kasę i rozwiniecia sowich technologii a przy okazji uzależnienia Europy i możliwości robienia tego co robią z poska i resztą EuropyNic nie robiły, bo nie miały celu. Jakie zagrożenie ma obecnie Francja, Niemcy, Włochy? Aktualnie NATO trup, który dla państw zachodnich przestał mieć rację bytu wraz upadkiem ZSRR. Do czego Amerykanom było ten sojusz? Do "przywracania" demokracji w Afganistanie i Jugosławii?
-Dana, jesteśmy w ciezkim okresie na świecie i jest zagrożenie trzecią wojną światową.Mam wrażenie ze to Dana z ufc został głównym doradcą Donalda co do polityki lub geopolityki![]()
Jeśli tak jest, to ja mu wierzę. A tutaj taki ferment dezinformacji jest sianyTrzaskowski teraz mowi ze Putin musi sie trzy razy zastanowić zanim ruszy na naszą armię
Że jesteśmy przygotowani
Więc ja mu wierzę co mnie straszycie![]()
![]()
![]()
![]()

Ruscy pewnie...Jeśli tak jest, to ja mu wierzę. A tutaj taki ferment dezinformacji jest siany![]()
Trzy razy się zastanowi czy potrzeba aż tylu żołnierzy?Trzaskowski teraz mowi ze Putin musi sie trzy razy zastanowić zanim ruszy na naszą armię
Że jesteśmy przygotowani
![]()
![]()
![]()

Ja pierdole, szkoda słów do wora tych skończonych debili.Trzaskowski teraz mowi ze Putin musi sie trzy razy zastanowić zanim ruszy na naszą armię
Że jesteśmy przygotowani
![]()
![]()
![]()
Tak mordko :) można by dodać więcej, ale kurwa ogarnę się bo najwięcej spamiePewnie do wyjebania wszystkich na kasę i rozwiniecia sowich technologii a przy okazji uzależnienia Europy i możliwości robienia tego co robią z poska i resztą Europy
Ale nie wiem tak sobie pomyślałem

Zobaczymy. Aktualnie to wygląda tak:Patrząc na mapę to faktycznie tylko stracili, w porównaniu do żądań z 2022.
Tylko, że póki co nawet nie mówi się o tak słabych warunkach pokoju jak te z 2022. Nikt nie mówi o redukcji ich armii do 85 tys, czy zniesieniu wszystkich sankcji dla Rosji, możliwa też jest jakaś obecność rozjemczych sił europejskich.
Co z tego wyjdzie, okaże się.
Nie zapominajmy też o tym, że po ewentualnym rozejmie w 2022 rosyjska armia w bardzo krótkim czasie byłaby w stanie, stworzyć kolejną kilkuset tysięczną armię do inwazji.
Masa rosyjskiego sprzętu została przepalona w ostatnich trzech latach.
A Ukraina byłaby ograniczona limitem 85 tys.
Parę lat, XDZobaczymy. Aktualnie to wygląda tak:
![]()
Sprawdź lepiej czy czołgi nie są przypadkiem na prąd.Trzaskowski teraz mowi ze Putin musi sie trzy razy zastanowić zanim ruszy na naszą armię
Że jesteśmy przygotowani
![]()
![]()
![]()
Duda jest twardy i nie uciekłby z Polski podczas wojny.Prezydent Dudeńko gdyby chodziło o Polin to by siedział jak mysz pod miotłą i podpisał cokolwiek by mu dali
Jeżeli chodziłoby o UPAinę to walczyłby do końca jak sam baćko bandera.
Zobaczymy. Aktualnie to wygląda tak:
![]()
Twardy jak chuj eunucha.Duda jest twardy i nie uciekłby z Polski podczas wojny.