Konflikt Rosja-Ukraina

Kurwa wiesz co to metafora , i co to insynuacje ? Podalem sie za Ukra i malo tobie krew z dupy nie poleciala. W chuju mam twoje fatamorgany. Sam sie nimi zabawiaj
:damjan:
Ty serio do mnie to piszesz? Czasem ktoś błędnie zacytuje myśląc, że odnosi się do wypowiedzi kogoś innego.

Ja juz dawno sprostowalem ze nie jestem Ukrem to dalej mi pisal typ ze nie powinienem sie wyklucac z tymi co nam pomagaja ( Ukrom ). A drugi to chyba całkiem nie dotarło do niego co jest 5 , ten co mnie wyzywał od kurewskich ukrainskich genow i plul mi na ryj
:beczka:

A najlepsze ze ja Polak z dziada pradziada pewnie nawet dość czysty etnicznie z 80% polskie geny a pozostalosc jakis mix , ukrainskich tam pewnie nie ma nawet , czeskie moze z 5%
:gabi_much_love:

Przeczytałeś co napisał wyżej? Wypuścił Cię, co na cohones jest codziennością, a Ty się podpalasz. Przecież prawie rok tu już jesteś
Skąd mnie wypuścił ? On nawet nie wie pewnie , że ja nie mam tak naprawdę związku z Ukrainą żadnego , poza tym ze wojna z niej zaglada do mnie. Napisalem ze mam ukrainskie korzenie tylko. Nikt nie musi nikogo sklucac i szczuc na siebie nawet zeby nas dzielic. Wystarczy iskra

Last edited:

3,5 godzinki zleciało jak z bicza strzelił. Padł mit spójności NATO o którym kiedyś wspomniałem. Na szczęście ową spójność uratowała Ukraina; przynajmniej na razie, bo jak twierdzą eksperci "Niemka zmienną jest...". Wujek Sam nie jest z gumy. Nie jest w stanie w pełni zabezpieczyć swoich interesów militarnych na Pacyfiku i jednocześnie w Europie.
Padł mit zajebistości Bidena, który przez swoją nieroztropność(chlapnięcie) prawie nas sprzedał Kacapom. Padło jeszcze kilka mitów. Ogólnie program the best.

3,5 godzinki zleciało jak z bicza strzelił. Padł mit spójności NATO o którym kiedyś wspomniałem. Na szczęście ową spójność uratowała Ukraina; przynajmniej na razie, bo jak twierdzą eksperci "Niemka zmienną jest...". Wujek Sam nie jest z gumy. Nie jest w stanie w pełni zabezpieczyć swoich interesów militarnych na Pacyfiku i jednocześnie w Europie.
Padł mit zajebistości Bidena, który przez swoją nieroztropność(chlapnięcie) prawie nas sprzedał Kacapom. Padło jeszcze kilka mitów. Ogólnie program the best.
to fakt, dobrze się ich słuchało, mimo to jebaćc stanowskiego

Skąd mnie wypuścił ? On nawet nie wie pewnie , że ja nie mam tak naprawdę związku z Ukrainą żadnego , poza tym ze wojna z niej zaglada do mnie. Napisalem ze mam ukrainskie korzenie tylko. Nikt nie musi nikogo sklucac i szczuc na siebie nawet zeby nas dzielic. Wystarczy iskra
haha, ale ty jestes glupi :D od poczatku sie z toba bawie, bo zasmiecasz temat setka postow w parę godzin. Tak naprawde dzialamy tutaj z kazda fundacja, mam mozliwosc dostepu do mebli, lozek, materacow, uzywanych, ale mamy odkurzacz do prania, wiec jakos to wyglada, od 5 dni dzialam i pomagam, a ty co zrobiles? bo ja od jutra znowu myje kanapy, lozka i dowoze na miejsce. A ty pierdolisz, ze jutro bedziesz mial kaca i zalowal postow, no dno dna, jak na ukra przystalo :D:D:D

Napisał wyżej:
@klocuniek ja po prostu cisne brechte z typa, ktory sie podpalil i jest niezrownowazony:) tak naprawde dzisiaj w lublinie oddalismy dla fundacji, ktora przyjela 30 ukraincow biurka, meble, kanapy. A przy tym posprzatalismy syf w tym baraku, gdzie na razie maja sie zatrzymac.
Oraz:
Tak naprawde dzialamy tutaj z kazda fundacja, mam mozliwosc dostepu do mebli, lozek, materacow, uzywanych, ale mamy odkurzacz do prania, wiec jakos to wyglada, od 5 dni dzialam i pomagam, a ty co zrobiles? bo ja od jutra znowu myje kanapy, lozka i dowoze na miejsce. A ty pierdolisz, ze jutro bedziesz mial kaca i zalowal postow, no dno dna, jak na ukra przystalo :D:D:D

Teraz @J.N "BBa" już możesz na spokojnie blancić ;) Ale wyjaśnij jeszcze to, bo lubię wiedzieć z kim mam do czynienia lub w jakim stanie ktoś do mnie pisze ;) To poniżej, pisałeś do mnie? Czy chciałeś do kogoś innego to napisać?
Kurwa wiesz co to metafora , i co to insynuacje ? Podalem sie za Ukra i malo tobie krew z dupy nie poleciala. W chuju mam twoje fatamorgany. Sam sie nimi zabawiaj

Z pewnością niektórym się spodoba, ciekawa analiza:
- Profesor John J. Mearsheimer (politolog):

Obszerny fragment z tłumaczeniem na j.pol:

Z pewnością niektórym się spodoba, ciekawa analiza:
- Profesor John J. Mearsheimer (politolog):

Obszerny fragment z tłumaczeniem na j.pol:

Jakieś króciutkie streszczenie?

Wrzucam tutaj, bo temat wykracza poza krypto:
@MrRoshi @Tar-Ellendil @ninja @Mnichu @respect @Dzihados @andrzej_t. @zoom @Uller @Hellah @lugasek @szplin ?
No i okazuje się, że skarbówka Ukrów to Ludzki Pan:

haha, ale ty jestes glupi :D od poczatku sie z toba bawie, bo zasmiecasz temat setka postow w parę godzin. Tak naprawde dzialamy tutaj z kazda fundacja, mam mozliwosc dostepu do mebli, lozek, materacow, uzywanych, ale mamy odkurzacz do prania, wiec jakos to wyglada, od 5 dni dzialam i pomagam, a ty co zrobiles? bo ja od jutra znowu myje kanapy, lozka i dowoze na miejsce. A ty pierdolisz, ze jutro bedziesz mial kaca i zalowal postow, no dno dna, jak na ukra przystalo :D:D:D
Nie no ja tak nie potrafie , za głupi jestem.

Napisał wyżej:

Oraz:

Teraz @J.N "BBa" już możesz na spokojnie blancić ;) Ale wyjaśnij jeszcze to, bo lubię wiedzieć z kim mam do czynienia lub w jakim stanie ktoś do mnie pisze ;) To poniżej, pisałeś do mnie? Czy chciałeś do kogoś innego to napisać?
Łykasz wszystko jak młody pelikan. Tyle z mojej strony

Jakieś króciutkie streszczenie?
- do 2014 Ukraina stanowiła bufor. Rozwiązaniem obecnego konfliktu jest przywrócenie tego stanu neutralności Ukrainy,
- Rosja przełknęła dwie fazy ekspansji nato (1 - rok 1991, czyli dołączenie Polski, Węgier i Czech, 2 - r 2004 Rumunia, kraje nadbałtyckie, itd),
- nato oświadcza w 2008 (szczyt w Bukareszcie), że dołączy Gruzja i Ukraina. Odpowiedź Rosji? Wojna w Gruzji,
- 2014 - pucz na Ukrainie (w który zaangażowane były USA), umieszczenie pro amerykańskiego przywódcy. Odpowiedź - aneksja Krymu (gł. powód aneksji to b. ważny punkt w Sewastopolu - baza), wykorzystanie wojny domowej na wsch. Ukr. i podsycenie jej przez Rosjan, wzmocnienie separatystów, niszczenie Ukrainy ("prędzej zrównamy Ukr. z ziemią niż dopuścimy, by weszła do Nato"),
- nakreślenie amerykańskiej doktryny Monro'ego w odniesieniu do uzasadnienia podobnego traktowania przez Rosjan - zbliżania się krajów zachodu do ich granic ; przywołanie jako przykład "kryzysu kubańskiego",
- za rządów Trumpa i Bidena dozbrajanie Ukrainy, czego nie było za rządów Obamy,
- jesień 2021 - narastanie kryzysu. Początek 2022 - kryzys pełnoskalowy.

Ogólnie krytyka błędnej polityki USA i zachodu, zwrócenie uwagi zrzucenia winy na Rosjan, "to przeciez oni chcieli zdominować wschodnią Europę".

Łykasz wszystko jak młody pelikan. Tyle z mojej strony
czyżby rzeczywiście @ketraab i @marcinos mieli rację, że jesteś po prostu głupi?

Last edited:
Szczególnie, że nawet ważni generałowie, którzy pełnili wysokie funkcje w MON i NATO, ewidentnie nie wiedzą co jest grane
Doskonale wiedzą co jest grane. Chyba nie myślisz, że generalicja NATO, czy sowietów biegnie z najnowszymi analizami do mainstreamu?
2014 - pucz na Ukrainie (w który zaangażowane były USA), umieszczenie pro
Fajnie to streściłes, jednak w przypadku puczu powinieneś datować 2013-2014. To się zaczęło oficjalnie na jesieni 2013 a nieoficjalnie już na przełomie sierpnia/września o czym mało kto wie, bo w oficjalnej narracji to nie wybrzmiewa
:beer:
skoro, mnie tu wywolujesz do tablicy, nie wiadomo czemu i tak lecimy dygresjami to ja tez pozwole sobie na jedna. Ja to moj drogi kolego, najchetniej zaoralbym te cala "Unie". Im dalej w las tym bardziej przypomina CCCP a za jakis czas to pewnie i przescignie tamta Arkadie, mlekiem i miodem plynaca.
Mój błąd. Jebnął mi się konflikt scurvolsko-blazinski z marcinosko-ukrainskim.
Zupełnie niechcacy posłałem Cię na front jak się później okazało :neildegrassewhoa:
:mamed:

Last edited:
Wczoraj od Bartosiaka/Zychowicza/Stanowskiego dowiedziałem się że 80 tysięcy mężczyzn pracujących w Polsce, pochodzenia ukraińskiego, wróciło na Ukrainę by walczyć za ojczyznę. Bohaterski naród. Szacunek

Legion międzynarodowe się formuje. Jak narazie liczy 1000 ochotników, w tym 400 Szwedów. Wiadomo coś o ilości Polaków?

Back