Koncik Bellatora.

Brooks zaskoczył - świetny występ :-)

Sarnawskiy nie istniał w tej walce.

Shlemenko zgodnie z przewidywaniem. Nie nadział się na strzał Nosorożca. Oj zabolała wątróbka , zabolała

Judoka świetnie od połowy walki. Końcówka - mistrzostwo!!!!

Wilku (Etim) zamulił po całości - słaba walka

brakowało tu takiego temat. Mam nadzieję, że teraz podczas "szklanej szczęki" Bellator nie będzie olewany ciepłym moczem, bo to jest wielki żal, że wszyscy redaktorzy i inni "znawcy" zapatrzeni są jedynie w UFC!!! Według mnie 25% "szczeny" powinno być o Bellatorze, bo to organizacja, która od lat regularnie robi dobre gale.

Najlepsza akcja gali:

di-3EL530EU.gif

di-E8H48G5M.gif

Nie mam pojęcia :-)

Ale jak chcesz go spotkać osobiście to 25-26 stycznia uderzaj do Włoch :-)

Wydawalo mi się że widziałem go na jakiejś rozpisce.Może coś źle spojrzałem,dzięki.

Tiger osobiście mnie strasznie zawiódł. Wyglądał jakby mu nie zależało, zero pomysłu jak się odgrźć, może przygotowanie słabe. Dlatego nigdy nie postawię kasy na sport, bo nie wiem jakie były przygotowania, podejście i dyspozycja dnia danego fightera. Nawet znając jego wartość z jego walk na 100%. Dla Brooksa oczywiście brawa, szkoda tylko, że chłop nie chce kończyć. 3 rundę po sprowadzeniu już przewijałem (oglądałem z odtworzenia), bo wyglądało to identycznie jak w poprzednich.

Shlemenko ładnie wsadził na korpus, nie spodziewałem się, że tyle to potrwa. Hawna przebudzenie w 3 rundzie majstersztyk, świetna zmiana stylu walki aż po skutecznie jego wykonanie i nokaut na rywalu. PEwnie wystarczyłoby wygrać rundę, ale po co było to zostawiać w rękach sędziów? Daliby 29:28 i by się obszedł smakiem, a tak...? Brawo.

Ettim zanudził, ale fajne ma te high kicki ;)

Ooo właśnie ! I co się stało ? Kontuzja ?
Nie jestem wielkim fanem,ale jego walki są ciekawe.

Tiger osobiście mnie strasznie zawiódł. Wyglądał jakby mu nie zależało, zero pomysłu jak się odgrźć, może przygotowanie słabe. Dlatego nigdy nie postawię kasy na sport, bo nie wiem jakie były przygotowania, podejście i dyspozycja dnia danego fightera.

No widzisz, a ja postawiłem kasę na Brooks'a i jestem zadowolony. :) Nie od dzis wiadomo, że defensywne zapasy Sarnavskiy'ego leżą i kwiczą, także w tej walce to było widoczne. Co ciekawe, Brooks nie jest jakimś wybitnym zapasiorem, ale na zawodnika takiego jak "Tiger" wystarczyło. Świetna kontrola w parterze + dobre submission defence i walka wygrana. To style tworzą walki i opinia, że mu nie zależało jest, za przeproszeniem, z du... wzięta, bo on mógł mocno chcieć, ale po prostu zabrakło umiejętności. Alexander jest bardzo dobrym zawodnikiem, ale na pewnym poziomie świetne BJJ, przeciętna stójka i marne zapasy to za mało by zajść na szczyt.

Skan kuponu, albo wypierdalaj :-)

<żart>

Też stawiałem na Rosjanina bardziej, a za Brooksem jedynie dobra stójka i mocne giry mi przemawiały, ale nie spodziewałem sie ,że tak Olka stłamsi

"Wyglądał jakby mu nie zależało" vs "opinia, że mu nie zależało" ;-) Bez złośliwości. Oczywiście, że na wygranej mu zależało. To różnica, że wyglądał tak jakby tak nie było. Taki przyjął styl w tej walce i gameplan najwyraźniej, nieudanie. Zwykle dotąd widywałem w nim większą wolę walki. Nawet więcej pracy w samym BJJ jak już był na plecach, tu jedynie chciał kontrolować by sędzia podnosił, a ten sędzia wybitnie tego nie miał w planach:) Oczywiście Brooks sporo pracował, punktował, ale nie dał mi odczuć, że zależy mu na rozstrzygnięciu przed czasem, a to często powód podniesienia ;) Wygrał lepszy i tyle.

Szczęka 217: podsumowanie ostatniej gali Bellator 109 oraz szeroka analiza funkcjonowania całej federacji.

Kilka moich spostrzeżeń:

1) Analiza paparazzi'ego który przerywa oglądanie głównej karty po 1, 2 walkach, gdzie dodatkowo stwierdza, że prelimsy sa mocniejsze od main cardu Bellatora, nie za bardzo kojarzy turnieje i zawodników tam walczących - niezbyt solidnie wygląda dla osoby, która sporo tych gal juz obejrzała i nie wyłącza po 1, 2 pojedynkach, ba, czasem także prelimsy ściąga.

2) Wojek troche rozsądniej próbował (mimo zastrzyku finansowego od jednej z polskich federacji, by nie gloryfikował za bardzo Bellatora) pokazać wszystkim ,że to faktycznie 2 organizacja mma na świecie i że ma kilku zawodników (tu prawie wspomniał o moim ostatnim wykazie z Fight Matrixa, ale w porę się opamiętał), zwłaszcza w niższych kategoriach, którzy coś znaczą na arenia światowej.

3) TJ dosyć dyplomatycznie nabrał wody w usta, okresowo nadal wplątując średnio ironiczne wstawki nt. zainteresowania MMA Rocks Belatorem.

4) Najlepiej wypadł Escobar.

Ogólnie: :-)

Pozdro

di-T749JPFB.jpg

Kolejny 10 sezon tuż, tuż (zacznie sie na początku 2014 roku). A tam (poza tymi walkami w/w):

• organizacja planuje 25 gal w 2014 roku;

• wszyscy mistrzowie będą bronili swoich pasów;

• Hawn z Lima zawalczą o wakujący pas;

ponownie zawalczy Ramage;

oraz kilka nowych prospektów, jak: Goiti Yamauchi, Brent Primus, Bubba Jenkins, Michael Page, Liam McGeary, and Raphael Butler.

A z innych: Bellator zakontraktował "Wilka":

large_caldwell321.jpg

Bdjb8lLCYAE73eT.jpg

Bellator 111

Bantamweight Title Fight: Eduardo Dantas (15-3) vs. Rafael Silva (21-3)

Heavyweight Tournament Opening Round: Ryan Martinez (10-3) vs. Lavar Johnson (17-8)

Heavyweight Tournament Opening Round: Peter Graham (9-6) vs. Mighty Mo (5-2)

Heavyweight Tournament Opening Round: Alexander Volkov (19-4) vs. Mark Holata (12-4)

Heavyweight Tournament Opening Round: Blagoi Ivanov (9-0) vs. Rich Hale (21-6)

Więcej o tej gali tutaj

Back