Kingdom Come Deliverance

Jakie ta gra ma dobrze napisane questy - libacja z Bogutą :antonio:
Otwierania zamków za chuj nie mogę załapać - na treningu u Peszka wyszło mi tylko raz.

Złamałem się i kupiłem miecz w Ratajach, zainwestowałem też w perki. Wyskoczył na mnie jakiś pet w samej koszuli i załatwiłem go jednym pchnięciem.
Już nie pamiętam kiedy progresja mnie tak cieszyła.

Pomijając woke to zjebali tym, że to coś nie miało nic wspólnego z DA - dobrze szmatom tak.
Czuję że mass effect nowy nie dojdzie do skutku

Otwierania zamków za chuj nie mogę załapać - na treningu u Peszka wyszło mi tylko raz.
Próbuj bo warto, z czasem ci zaskoczy. Polecam po nocy z paroma wytrychami polatać po mieście, nawet nie musisz kraść, byle by zamki otwierać i skrzynie. Wbijesz skradanie i otwieranie za jednym razem.
Jakie ta gra ma dobrze napisane questy - libacja z Bogutą
Dobra jest cutscenka i cycuchy tej karczmarki :roberteyeblinking:

Wkurwiało na początku, ale próbuj. Szybko złapiesz 3 czy 4 lvl I kup perk do wzmocnienia wytrycha. Wtedy już łatwe zamki twoje. Ogólnie polecam też w ustawieniach przełączyć lewa gałkę pada na L4, u mnie na plejce trochę to ułatwia.

Mam wreszcie konia. Plan jest teraz taki, znajdę rudego->umocze u Tereski->nauczę się czytać :bleed:

Też ogrywam właśnie jedynkę. Progresja w tej grze to poezja. Ja w ten pierwszy obóz za kładką wbiłem już po przygodzie z ojcem bogutą i nie było co zbierać z chłopaczków. A jeszcze niedawno przy misji ze stadniny byl problem 1 na 1 z jakimś zbójem w lesie.

A do robić z upolowana zwierzyna? Mięsa szybko się psuje, żarcia jakoś mi nie brakuje by gotować i później trzymac. Sprzedawać u rzeźnika?

A do robić z upolowana zwierzyna? Mięsa szybko się psuje, żarcia jakoś mi nie brakuje by gotować i później trzymac. Sprzedawać u rzeźnika?
Nie brać w ogóle jak masz jedzenie.

W skalicy zawsze respia się zbóje. Mozna podjechać na koniu pod bramę i strzelić. Będą za wami biec, a wy ich wystrzelacie. Potem cały ich szpej na konia na fulla i do sklepu. Parę takich kursów i kasy wam nie braknie do końca gierki. Ja nawet całe pieniądze na odnowienie miasteczka w ten sposób zebrałem.

Za pierwszym razem odbilem sie od części pierwszej po jakiś 2 h.
Na fali pozytywnych informacji, ściągnąłem gre znow i gdy tylko czas pozwoli spróbuję ponownie.

Wkurwia mnie ta walka więc albo za mało czasu nią poświęciłem albo to już jest zbyt skomplikowane jak na takiego starego dziada jak ja.

Za pierwszym razem odbilem sie od części pierwszej po jakiś 2 h.
Na fali pozytywnych informacji, ściągnąłem gre znow i gdy tylko czas pozwoli spróbuję ponownie.

Wkurwia mnie ta walka więc albo za mało czasu nią poświęciłem albo to już jest zbyt skomplikowane jak na takiego starego dziada jak ja.
Tez do tej pory nie rozumiałem jak się bic. Okazuje się ze walka jest o tyle prosta ze musisz podążać za tą gwiazdką i tam gdzie ma ona czerwony element to należy uderzyć.

Nie wiem jak jest na konsolach ale na PC po prostu klikasz i ciągniesz myszkę jakbyś chciał zadać cios z tamtej strony.

Jak doszedłem to tych spektakularnych wniosków to 1 vs 1 napierdalam chłopów jak Max Ortege. ( Na razie pokonałem jednego :mamed:)

Tez do tej pory nie rozumiałem jak się bic. Okazuje się ze walka jest o tyle prosta ze musisz podążać za tą gwiazdką i tam gdzie ma ona czerwony element to należy uderzyć.

Nie wiem jak jest na konsolach ale na PC po prostu klikasz i ciągniesz myszkę jakbyś chciał zadać cios z tamtej strony.

Jak doszedłem to tych spektakularnych wniosków to 1 vs 1 napierdalam chłopów jak Max Ortege. ( Na razie pokonałem jednego :mamed:)
Spróbujemy. Jest to dobra rada rycerzu.

Mordo, nie wiem czy wiesz, ale to Ty sterujesz gdzie ma być czerwony element xD Tam możesz wyprowadzać kombinacje ciosów lub oszukiwać przeciwnika. Za to bloki tarcza wciskasz gdy masz zielony element :boystop:

Wkurwiało na początku, ale próbuj. Szybko złapiesz 3 czy 4 lvl I kup perk do wzmocnienia wytrycha. Wtedy już łatwe zamki twoje. Ogólnie polecam też w ustawieniach przełączyć lewa gałkę pada na L4, u mnie na plejce trochę to ułatwia.
Właśnie to zrobiłem i mimo tego jestem w tym chujowy :mamed:
Mam wreszcie konia. Plan jest teraz taki, znajdę rudego->umocze u Tereski->nauczę się czytać :bleed:
To u mnie z tej listy tylko Tereska została.

Właśnie to zrobiłem i mimo tego jestem w tym chujowy :mamed:
Dużo to nie pomaga ale jednak. Nie wiem jak to powiedzieć, ale niekiedy ułożenie tej żółtej kulki nie pomaga, "czuć" to przy przekręcaniu. Jest wtedy większy lub mniejszy opór. Jak nie mogę przekręcić to zostawiam i próbuje jeszcze raz, żeby nie złamać wytrycha. Nawet chyba nieudane próby podbijają lvl także dociągnij do tego perka wzmacniającego wytrych I łatwe skrzynie twoje. Można się trochę obłowić.
Nie pamiętam czy Peszek nie trenuje włamania za kasę.
Właśnie znalazłem rudego, więc jazda uczyć cię czytać. Tereska zaczeka.

Mordo, nie wiem czy wiesz, ale to Ty sterujesz gdzie ma być czerwony element xD Tam możesz wyprowadzać kombinacje ciosów lub oszukiwać przeciwnika. Za to bloki tarcza wciskasz gdy masz zielony element :boystop:
O kurwa :beczka: to doradziłem.

W jaki sposób ja mogę na to wpływać ?

Jak grasz na Pc to po prostu robisz ruch myszką w stronę z której chcesz atakować i znacznik wtedy przechodzi na tą stronę. Na padzie pewnie gałka wybierasz kierunek ataku.

Bernard wszystko fajnie tłumaczy. Na plejce lewą gałką ustawiasz gdzie ma być ten czerwony punkt. Polega to na tym, że widzisz jak przeciwnik trzyma miecz czy tarcze i walisz w inne miejsce, albo możesz przytrzymać cios i zamarkować atak na głowę by w ostatnim momencie jebnac w prawy bok. Bernard uczy cię też serii ciosów gdzie za każdym razem uderzasz w inne miejsce. Oczywiście w prawdziwej walce różnie bywa, szczególnie jak jest więcej niż jeden przeciwnik.

Teresa ma fajne cycochy, będą małe Henryczki :beczka:

Książki kupować i czytać już na początku czy dopiero później jak levelowanie będzie cięższe?
I gdzie znajdę krawca, bo nie mam jak naprawić spodni czy koszuli.

Książki kupować i czytać już na początku czy dopiero później jak levelowanie będzie cięższe?
I gdzie znajdę krawca, bo nie mam jak naprawić spodni czy koszuli.
Zostaw na koniec.
Da sie to przejść na full stealth / na max skrytobójca?
Da się na upartego, jedyny problem to dwie bitwy większe i solówki fabularne z grupkami mniejszymi bądź jednym typem.

Czterech hersztów w Ratajach rozjebanych. I żadne ninja style/skrytobójcy czy sranie w nocy do garczka tylko każdy leży w piachu z dziura od mojego miecza :bleed:

Czterech hersztów w Ratajach rozjebanych. I żadne ninja style/skrytobójcy czy sranie w nocy do garczka tylko każdy leży w piachu z dziura od mojego miecza :bleed:
Z Bernardem tyle cwiczyłeś? Ja jestem na etapie szukania Tymka przy wiatraku i czterech zbirów jest ponad moje siły.

Z Bernardem tyle cwiczyłeś? Ja jestem na etapie szukania Tymka przy wiatraku i czterech zbirów jest ponad moje siły.
Czy dużo to nie wiem, z dwa dni trochę u niego posiekałem. Praktycznie cały czas krótki drewniany miecz. Krzywdy ci nie zrobi więc zwiększasz siłę, zręczność, obronę, miecze i sztuki walki. Zależało mi na upie zręczności bo nie wiem skąd miałem zajebisty mieczyk na tą fazę gry który wymagała 8 zręczności. No i pozbierane na bandytach kolczuga, nagolenniki itp. Z głównym wątkiem zatrzymałem sie na znalezieniu rudzielca.

Czy dużo to nie wiem, z dwa dni trochę u niego posiekałem. Praktycznie cały czas krótki drewniany miecz. Krzywdy ci nie zrobi więc zwiększasz siłę, zręczność, obronę, miecze i sztuki walki. Zależało mi na upie zręczności bo nie wiem skąd miałem zajebisty mieczyk na tą fazę gry który wymagała 8 zręczności. No i pozbierane na bandytach kolczuga, nagolenniki itp. Z głównym wątkiem zatrzymałem sie na znalezieniu rudzielca.
Wczoraj wieczorem zacząłem u niego trening mieczem długim i trochę poprawiłem statystyki. Cwiczyłem trochę na ostre miecze i mi rozwalił nową kolczugę :boystop:

Swoją drogą to jak ogarnąć jakąś dobrą zbroje? Wszystko co wpadało mi w łapy szybko się niszczyło, a płatnerz jest mocno ograniczony jeśli chodzi o naprawy.

Z plusów udało się wczoraj dobrać do Tereski - cycuchy faktycznie prima sort.

Wczoraj wieczorem zacząłem u niego trening mieczem długim i trochę poprawiłem statystyki. Cwiczyłem trochę na ostre miecze i mi rozwalił nową kolczugę :boystop:

Swoją drogą to jak ogarnąć jakąś dobrą zbroje? Wszystko co wpadało mi w łapy szybko się niszczyło, a płatnerz jest mocno ograniczony jeśli chodzi o naprawy.

Z plusów udało się wczoraj dobrać do Tereski - cycuchy faktycznie prima sort.
Właśnie pisałem wcześniej, że nawet drewnianym buzdyganem mnie napierdalal ostro po łbie, a co dopiero na prawdziwą broń. A mieczem krótkim trenujesz to bólu ile masz chęci bo nigdy cię nie zrani i reszta stat idzie w górę. Pewnie powoli ale jednak na początku to sporo mi dalo. Chociaż i tak jak jest więcej niż trzech uzbrojonych przeciwników to raczej nie mam co zbierać. Dlatego fajnie na samym początku puścić parę strzał i niech się wykrwawiają skurwysyny.

Ze zbroi chodzę w tym co udało mi się zebrać od pokonanych bandytów. Nic specjalnego ale jednak "śmierdzi" prawie jak pełna płytowa ;)
A co masz na myśli z platnerzem? Ja zawsze w Ratajach wszystko za $ naprawiam.

Misja z ojcem Bogutą :antonio:
Właśnie miałem misje
z wcieraniem maści w kuciape i zapinaniem od stylu loszki :beczka:

A co masz na myśli z platnerzem? Ja zawsze w Ratajach wszystko za $ naprawiam.
Chciałem naprawić kolczugę, hełm i nogawice i był komunikat, że przedmioty są za bardzo zniszczone by je naprawić.

Chciałem naprawić kolczugę, hełm i nogawice i był komunikat, że przedmioty są za bardzo zniszczone by je naprawić.
O kurde, nie miałem chyba nigdy takiego komunikatu. Może jak spadnie do zera to jest już szmelc. Musisz wyrobić nawyk naprawy jak już będzie koło 50% bo im niżej tym staty itemu spadają.

Back