Igrzyska Olimpijskie 2024

Ja nie wiem o co chodzi w tym chodzie bo jak się weźmie zwolnione tempo to oni odrywają obie stopy non stop.
Bo teraz to decyduje oko sędziego nie uzbrojone (interpretacja) :crazy: :confused:, czyli jednemu zawodnikowi da sędzia upomnienie, a 2 nie, dla mnie ten chód w dobie dzisiejszej elektroniki jest nie życiowym sportem (i nie naturalnym, bo albo idziesz, a szybko to biegniesz) bo nie można tak szybko chodzić nie podbiegając, zamiast tego mogli by dać np. półmaraton na ulicy, zamiast tego 20 km w chodzie... ciekawiej by się ogladało i by nie było takich kontrowersji sędziowskich
Screenshot_2024-08-07-15-16-56-479~2.jpg

Chód na 20 km...
Mistrz olimpijski męźczyzn (15,2 km/h!) z średnią prędkością idzie, a u kobiet (14 km/h) gdzie za chód uważane jest 5 km/h...
RŚ w chodzie na 20 km M. (1.16.36) (15 r) (15,7 km/h)
RŚ w chodzie na 20 km K. (1.23.49) (21 r)
(14,3 km/h)

Dla przykładu RŚ (2.00.35) w maratonie mężczyzn (42,195 m) daje średnią prędkość biegu (21 km/h)
Tak wyglądały czasy na poszczególnych odcinkach:
5 km – 14:26
10 km – 28:42
Półmaraton – 1:00:48
30 km – 1:26:31
35 km – 1:40:22
40 km – 1:54:23
Maraton – 2:00:35

RŚ w biegu na 20 km... (55.21) 21,7 km/h, a u kobiet (1.05.25) 18,3 km/h

Nic nam nie wpada w pomarańczowe z ataku, musimy liczyć na słabą dyspozycję USA, bo cholibka podbijają, a punkty po rykoszecie z bloku etc. Mało co wchodzi czysto póki co. Ale nie wygląda to najgorzej

LEON CO JEST W GAZIE
Póki co jest najlepszym z naszych, obym nie musiał tego odszczekiwać, ale dzisiaj wygląda naprawdę dobrze. Że Słowenia w pracy obejrzałem tylko ostatniego seta, ale kumpel mi pisał że też dawał radę i był najlepszy. Fajnie że chyba w końcu się odblokował w kadrze

Kurwa Wilfredo nas dzisiaj ciągnie za uszy, bez niego byłaby kicha straszna

Amerykanie są kapitalni dzisiaj na przyjęciu, bombę Leona tera przyjęli jak gdyby nic

No i pochwaliłem i zaczęli pierdolić na potęgę. Wygląda to słabo teraz, a Amerykanie są dzisiaj niesamowici na przyjęciu. Bomby Leona łykają jak gdyby nic. Fornal dzisiaj dostał jakąś piłkę w ataku poza tą przed chwilą? Bo coś nie kojarzę.

Huber niestety pierdoli prawie wszystko, a nie mamy zmiany bo Bieniu nie zagra już

LEON CO JEST W GAZIE
Wilfredo Leon pobił rekord olimpijski! Najszybsza zagrywka w historii

pobił rekord olimpijski! W półfinale ze Stanami Zjednoczonymi polski przyjmujący posłał zagrywkę z prędkością 134 km/h. Tak szybko w historii igrzysk nie uderzył nikt.

30-letni przyjmujący dzierży rekord świata jeśli chodzi o najszybszą zagrywkę w historii. W meczu mistrzostw Europy w 2023 roku z Danią uderzył z pola serwisowego z prędkością 138 km/h.

Pobił tym samym rekord należący od 2012 roku do George Grozera. Na igrzyskach w Londynie Niemiec zagrał z prędkością 132,6 km/h. Jak dotąd w historii igrzysk tylko tych dwóch siatkarzy potrafiło posłać serwis powyżej 130 km/h.

Back