Igrzyska Olimpijskie 2024

Paryż 2024. Mateusz Bieniek doznał kontuzji w ćwierćfinale igrzysk olimpijskich

Polscy siatkarze dokonali wielkiej rzeczy, awansując do półfinału igrzysk olimpijskich w Paryżu. Euforię i radość przykrywa jednak sytuacja Mateusza Bieńka, który pod koniec ostatniego seta źle stanął na parkiecie i zszedł z boiska w asyście fizjoterapeutów. Można usłyszeć głosy, że jest to podobny uraz do Tomasza Fornala, który podkręcił kostkę w pierwszy meczu igrzysk z Egiptem.

Polska mistrzyni zbliża się do rekordu świata. "On jest kosmiczny, z innej epoki"
Polska mistrzyni zbliża się do rekordu świata. "On jest kosmiczny, z innej epoki"

- Sam chciałbym to wiedzieć! To bardzo trudne pytanie - mówi Marek Rożej, trener Natalii Kaczmarek. Rozmawiamy o tym, co nasza najlepsza lekkoatletka może osiągnąć na igrzyskach olimpijskich Paryż 2024. Jej pierwszy start już w poniedziałek, niemal w samo południe.

Onlyfans za 3, 2, 1... :awesome:

Warunki na subskrypcję są, póki mordki nie będzie często pokazywać ;)

Nie znam się za bardzo na siatkówce, ale tam Winiarski chyba robi dobrą robotę u sąsiadów, nie? Zawsze kojarzyli mi się z typowymi średniakami jak Holendrzy
Ogarnął ich Winiar. Oni mieli już dobry moment za Heynena (brąz MŚ 2014), ale później się trochę przycięli i poza ME 2017 prezentowali poziom raczej średni.

W ogóle jak patrzę na Niemców to mi się przypomina Polska na MŚ 2014 - last dance kilku doświadczonych zawodników, młody trener-były zawodnik, włoska gwiazda siatkówki poprzednim trenerem...

Nie znam się za bardzo na siatkówce, ale tam Winiarski chyba robi dobrą robotę u sąsiadów, nie? Zawsze kojarzyli mi się z typowymi średniakami jak Holendrzy
Mnie nie, pewnie przez to że jeszcze pamiętam, że kiedyś to Holandia była jednak mocno siatkarska z licznymi sukcesami... wprawdzie nie za długo, ale jednak...
Złoto w Atlancie '96, srebro w Barcelonie '92, 2x 5. (Seul '88 i Sydney '00)
Z MŚ '94 srebro...
Z ME: złoto ('97) 2x srebro ('93, 95) i 2x brąz ('89, 91)
Liga Światowa:
złoto ('96) srebro ('90) brąz ('98)
Puchar Świata ('95)
Czyli wszystko przed naszymi współczesnymi sukcesami w siatkówce mężczyzn...
A Niemcy tylko po 1 sukcesie na MŚ (brąz '14) i ME (srebro '17)

Last edited:

Na razie nie jeszcze nie ma... ale jest czyli kto wie :wink: tylko niech nie czeka z tym za długo :lol: bo jednak prime fizyczny szybko mija tym bardziej jak ktoś kończy karierę sportową...
022~2.jpg

032~2.jpg

026~2.jpg

023~2.jpg

015~2.jpg

029~2.jpg

039~2.jpg

005~2.jpg

Następny polski turysta na 200 metrów. Ostatnie miejsce w biegu eliminacyjnym i mityczne repesaże. Ale przynajmniej powiedział coś, że to wstyd.
Zmiana w polskiej kadrze. Katarzyna Zdziebło wraca do domu

Mamy kolejną zmianę w olimpijskiej reprezentacji Polski. Jak poinformował prezes PKOl Radosław Piesiewicz, wicemistrzyni świata w chodzie sportowym, Katarzyna Zdziebło wraca do domu. Jej miejsce ma zająć Agnieszka Ellward.

A kolejna pewnie już w drodze...

Back