Igrzyska Olimpijskie 2016 Rio de Janeiro - dyskusje, wyniki, terminarz itd.

Fajna scena z Anitą i Ireną Szewińską.
Teraz tylko trzymać kciuki za Liska. Nie obrażę się jak wszyscy strącą 5.75:crazy:

Kudlicka, Lavillenie, Lisek skoczyli w 1 próbie 5.75 i są liderami, Braz w 2 próbie i jest 4. Kendricks przeniósł 2 próby, Chińczyk 1.

@VoRaNeK to jak to szło z tym duchem zwycięzcy? :-D

Patrze 16 powiadomień i mam przeczucie, że jedno od Ciebie odnośnie Włochów. Miałeś racje, przyznaje
Teraz War Iran i makaroniarze do domu za podstępne odpuszczanie meczu.

Polacy i Argentyńczycy "grali czysto" i najgorzej na tym wyszli :lol:
Rosja vs Kanada
Włochy vs Iran
Czyli będzie odwrotnie. Można stawiać :mamed:

Ręczni z Chorwacją. Można liczyć tylko na jakiś "dzień konia" jak z Francją na ostatnim Euro. Ze Słowenią pierwsza połowa całkiem przyzwoicie, kilka naprawdę ciekawych akcji, a drugie 30 min to jakiś kurwa dramat.
Siatkarze z USA. Jankesi nam nie leżą, ale przełamaliśmy ich na Pucharze Świata i mam nadzieję, że znów wygramy, bo stać nas na to. W ew. półfinale najprawdopodobniej Włosi choć osobiście kibicować będę ciapatym za to co wczoraj odjebali makaroniarze... Oglądałem trochę ich meczu z Kanadą i to się w głowie nie mieści jak oni nie mają wstydu. Zeszmacą się w imię łatwiejszej drogi po medal. Ja rozumiem, że w meczu o pietruszkę można wystawić rezerwy, ale trochę śmierdzi jak na środku gra przyjmujący. Mało tego, oni nawet nie starali się udawać. Kiwki w 10 metr, ataki z pojedynczym/podwójnym blokiem na pół siły prosto w obrońców, floty odbierane na piąty, szósty metr. Włosi mieli więcej błędów niż Kubańczycy z nami.

Tak poza tym, moje typowania sprawdziły się, ale lekko :D
Lewy nie wytrzymał tempa, bo bieg - zgodnie z oczekiwaniami - był szybki, a Lisek medalu nie zdobył, ale był blisko.

PS. Dzisiaj dwa medale w kajakach. Dwa srebra.

Mistrzynią olimpijską można zostać również w taki sposób :werdum:

Cp9B5D0UIAAWZuz.jpg

Po cichu liczę, że Hoffmann sprawi niespodziankę. Gdyby pobił rekord życiowy to kto wie...
Powiem tak - Taylor jest poza zasięgiem... Reszta zawodników nie przekroczy tu 17,30. Pytanie, na co stać Karola, ale też na co stać innych. Chińczyki, obstawiam, nie odegrają większej roli, podobnie jak nie liczę na jakiś zajebisty występ Clay'a, który się spiął na US trials, ale chyba forma mu uciekła już. Hoffman może być drugi, ale i dziesiąty. Fajnie, że nie trzeba zarywać nocki - póki co, wszystkie medale zdobywamy w ciągu polskich godzin dziennych/popołudniowych. Czyżby gremialnie nawalono z aklimatyzacją? Przyżydzenie na dodatkowym wcześniejszym tygodniu pobytu sportowców by mnie nie zdziwiło, w końcu trzeba było ciąć koszty, żeby działaczy tam wysyłać...

Last edited:
Lewandowski idealnie pasuje do MMA - placz jak mu ciezko i to wszystko przez jebanych pilkarzy ma opracowany do perfekcji.

Back