Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To procentowo? A 48 na remis?Mój typ na ćwierćfinał: Polska 12 - 40 Chorwacja.

Rzucimy więcej niż 20 bramek. Zobaczysz :)Mój typ na ćwierćfinał: Polska 12 - 40 Chorwacja.
Co chcesz, przecież nie klepałI jeszcze rusek to wygral...

Też nie do końca uciekł. Lisek i Wojciechowski powinni 5,85 skakać na luzie, co zresztą obaj w karierze już zrobili. Na 800 Rudisha pociągnął wszystkich do życiówek i rekordów kraju w Londynie, tu podobnie. Skoro taki Amerykanin urwał 1,5 sekundy z życiówki (warunki dla biegania 800 były w zasadzie idealne wczoraj). Ciężary - jak widzę tego U(z)beka czy Ormianina, który rzekomo ma 18 lat (@MysticBęben być może coś z aklimatyzacją, jednak mam wrażenie, że nam świat trochę uciekł w niektórych konkurencjach/dyscyplinach. Zobacz jaki poziom tyczki, ciężarów w 105, pływania, 800m wczoraj itd.
), to się zastanawiam, kiedy wpadną jak Zielińscy. W pływaniu też - to nie świat nam uciekł, bo rekordy świata w "naszych" konkurencjach w zasadzie nie padały, tylko to my zawaliliśmy (przygotowania, aklimatyzację, jedno i drugie?). Czerniak z życiówki miałby srebro, podobnie chyba Kawęcki.Zapomniałem o badmintonie - większość turniejów jest w Azji, nasi tam od dwóch lat nie latali prawie wcale, z braku kasy. Żeglarstwo - to samo. Na Bałtyku czy Mazurach to ew. windsurfer się otrzaska...Uciekł nam świat tam, gdzie kasa jest potrzebna, aby trenować na godziwym poziomie, a u nas na te sporty brakuje jakichkolwiek nakładów (gł. strzelectwo, łucznictwo, szermierka),
No ten młodziak w ciężarach wyglądał na 30-parę latTeż nie do końca uciekł. Lisek i Wojciechowski powinni 5,85 skakać na luzie, co zresztą obaj w karierze już zrobili. Na 800 Rudisha pociągnął wszystkich do życiówek i rekordów kraju w Londynie, tu podobnie. Skoro taki Amerykanin urwał 1,5 sekundy z życiówki (warunki dla biegania 800 były w zasadzie idealne wczoraj). Ciężary - jak widzę tego U(z)beka czy Ormianina, który rzekomo ma 18 lat (), to się zastanawiam, kiedy wpadną jak Zielińscy. W pływaniu też - to nie świat nam uciekł, bo rekordy świata w "naszych" konkurencjach w zasadzie nie padały, tylko to my zawaliliśmy (przygotowania, aklimatyzację, jedno i drugie?). Czerniak z życiówki miałby srebro, podobnie chyba Kawęcki.
Uciekł nam świat tam, gdzie kasa jest potrzebna, aby trenować na godziwym poziomie, a u nas na te sporty brakuje jakichkolwiek nakładów (gł. strzelectwo, łucznictwo, szermierka), bądź też w sportach walki, gdzie MMA po części wyciąga niektórych zdolnych, a inni odchodzą, żeby choć stanąć na jakiejś bramce, bo z czegoś trzeba żyć (a nie ze stypendium kadry juniorów za 600zł)
Jeszcze mi się przypomniał Apti Auchadow, który był za Zielińskim w Londynie. Na 20 lat to on nie wyglądał :)Bo na czymś trzeba było ciąć, a wydatki na związek miały pierwszeństwo nad wydatkami na zawodników :)Z tym "uciekaniem" to nie jest tak, że te wyniki są dla nas nieosiągalne, ale rywale uciekli nam trochę pod względem przygotowań do Igrzysk. "Tamci" przyjeżdżają na IO i kręcą życiówki, a nasi się do nich nie zbliżają (poza kilkoma wyjątkami).
W pływaniu - po części być może. Ale Czerniak, Kawęcki czy Świtkowski regularnie pływali w tych zakresach, więc to nie tak, że szczyt był robiony na mistrzostwa Polski.Głupio zapytam: czy życiowki naszych przed IO nie były czasem spowodowane koniecznością załapania się z minimami. A to dla naszych po prostu maxima, w przeciwieństwie do lepszych zawodników z innych krajów?
ByłoBolt to pizda, bo biega na kilka dystansów i biegać to każdy potrafi.

To przeoczyłem. Jednak, żeby nadrobić 60 stron trzeba było się trochę streszczać. W sumie to ciekawe, czy dostałbym za to jakiś medal gdyby była taka konkurencja.Było
sam pisałem

Bolt to pizda, bo nie ma złota na 400m, a medalem Włodarczyk się nie podniecajcie, bo tę konkurencję uprawia z dziesięć osób na świecie.Ok....
nadrobiłem 60 stron tematu.
Muszę przyznać, że jestem trochę zawiedziony - nie było gadania o tym, że np. Bolt to pizda, bo biega na kilka dystansów i biegać to każdy potrafi.....

To przeoczyłem. Jednak, żeby nadrobić 60 stron trzeba było się trochę streszczać. W sumie to ciekawe, czy dostałbym za to jakiś medal gdyby była taka konkurencja.
No i czy ten medal byłby bardziej wartościowy od medali Phelpsa
Wychodzi na to, że na tych igrzyskach to same pizdy.Bolt to pizda, bo nie ma złota na 400m, a medalem Włodarczyk się nie podniecajcie, bo tę konkurencję uprawia z dziesięć osób na świecie.
Może być?![]()

Phelpsa pokonał jakiś dzieciak z Singapuru, który brał od niego autografy. Bolt to w ogóle pizda, bo wjebał się w wózek sędziowski (to nic, że w Pekinie :D).Wychodzi na to, że na tych igrzyskach to same pizdy.
Na chuj robić paraolimpiadę, skoro na głównych igrzyskach same lebiegi![]()
Prosisz się o inbę :D
Prosisz się o inbę :D
Bolt to pizda, bo nie ma złota
Ale na Śląsku węgiel, nie złoto :)Zapraszam na Śląsk :/
Ale na Śląsku węgiel, nie złoto :)
Da rade gdzies na necie obejrzec rekordowy rzut Anity?