GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Mnie nowy mortal bardzo sięspodobał, przypomniały się czaasy salonów gier i AMIGI :)

poza tym ostatnio pogrywam w State of decay na PC - strasznie wciąga , polecam

a tak z innej beczki - grał ktoś w Kingdoms of Amalur? Kusi mnie jakiś epicki rpg na długie zimowe wieczory. Chodzi mi głównie o to czy fabuła daje radę, czy jest to bardziej hack&slash.

a tak z innej beczki - grał ktoś w Kingdoms of Amalur? Kusi mnie jakiś epicki rpg na długie zimowe wieczory. Chodzi mi głównie o to czy fabuła daje radę, czy jest to bardziej hack&slash.

Z opinii wszystko to podchodzi raczej pod MMORPG, którym ta gra miała być na początku i niestety to się czuje dosyć ostro. Na jaką platformę szukasz RPGa? PC czy konsola?

Na peceta, niestety to mój ulubiony gatunek i chyba już wszystkie przeszedłem (fallout/dragon age/witcher/ skyrim/dark souls/mass effect). Także chyba i tak spróbuję tych kingdomsów, chyba że jest jeszcze coś o czym nie słyszałem.

Dark Sun jest bardzo fajne, jeśli lubisz starocie, kiedyś do tego muszę porządniej przysiąść. Arckanum i Vampire The Masquarade : Bloodlines czy seria Divinity z tych, w które nie grałem, a które czekają na nabycie/odpalenie również podobno bardzo warto.

No kurwa pany giery z serii Vampire: Bloodlines i Redemption to są najlepsze rpg w jakie grałem. Do tej pierwszej trzeba zainstalować sporo patchy żeby była grywalna ale naprawdę warto, mega klimat, postacie, gameplay i całkiem dobra grafika jak na rok produkcji (twarze !!). Ta druga podejdzie jak sie lubi hmm, starocia jednak też warto spróbować.

Uwielbiam wątki wampiryczne w grach, ktoś zna może jescze jakieś tytuły o tej tematyce (poza w.w i Bloodyrayne) ?

E: polecam jescze dark messiah of might and magic jeżeli kolega jeszcze nie ograł, pamiętam że demko było spoko a w prasie mesjasz zgarniał dobre oceny.Sam za to się zabieram niedługo.

No tak, zapomniałem napisać takich oczywistych pozycji jak legacy of kain, dracula, nosoferatu czy castlevania. Vampyre Story wygląda nawet fajnie, dzięki!

Na peceta, niestety to mój ulubiony gatunek i chyba już wszystkie przeszedłem (fallout/dragon age/witcher/ skyrim/dark souls/mass effect). Także chyba i tak spróbuję tych kingdomsów, chyba że jest jeszcze coś o czym nie słyszałem.

Rozumiem, że nie wymieniłeś takich tytułów jak Baldur's Gate, Neverwinter Nights, starszych The Elder Scrolls, Might and Magic, Planescape: Torment, Arcanum, Anachronox, Icewind Dale, Dungeon siege, Jade Empire, Fable, Gothic, Vampire: The Masquerade - Bloodlines, Star Warsy, Deus Ex i wielu innych, bo to dla Ciebie oczywista oczywistość?

Legacy of Kain

Wypas.

Ofkorz, mówiłem o tych nowszych. I dzięki za sugestie ale do tych starszych już chyba nie będę wracał, sorry pewnie mnie zjecie że nie jestem prawdziwym hardkorowym fanem, ale po mass efekcie jakoś nie chce mi się już oglądać pikseli i czytać stron tekstu. I'm too old for this shit :) Ale żeby nie było wiem co to baldur, fallout, kotor itd.

Kup konsole + Dragons Dogma Dark Arisen. Spędziłem z grą kilka ładnych tygodni.

Do teraz nie mogę przeboleć, że zamykająca wszystkie wątki część Legacy of Kain poleciała do kosza, później miał być niby restart serii wyglądający na tępawą młóckę bez fabuły z cyklu "wciśnij A, żeby wygrać", to jednak też anulowano z czego się akurat cieszę. Zamiast tego ostatecznie robią...MMO. W stylu 8 vs 8 i broń palna. Niestety nie żartuję.

aha no i ten nowy Van Helsing w stylu diablo, jeżeli mówimy o tematyce wampirów też całkiem udany.

Ziggy, koniecznie obadaj chociaż Vampire: The Masquerade : Bloodlines. Pomimo wieku (gra nie jest jednak taka stara) bije wszystkie mass effecty, skyrimy i inne obliviony, grafa jest dobra bo na tym silniku half-life 2, czytania tyle co w mass effecie ale questy (nawet te poboczne) biją wszystko, genialne! Najlepszy rpg w jakiego grałem.

Od wielu lat nie jestem już graczem, ale jak już zacząłem się wymądrzać to mam dla was poradę roku. Odsyłam do wikipedii :)

@melwin gilarr

Wampiry

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_vampire_video_games

From Dusk Till Dawn, NecroVisioN. Sprawdź sobie liste.

@ziggy123

RPG

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_role-playing_video_games

Game of Thrones, Of Orcs and Men, Riseny, Two worldsy pierwsze co wpadło mi w oko, posprawdzaj sobie sam, może coś Ci przypadnie do gustu.

@melwin gilarr: Hmm mocne słowa :) Może faktycznie się skuszę, właściwie nie grałem w nic wampirowego jeszcze. Także gierka trafia na moja krótką listę obok KoA.

A co do Dragons Dogma to mam je na oku i notorycznie sprawdzam czy nie wyjdzie na pc, ale coś się nie zanosi. Moze kupię starego xboxa jak wejdzie nowa generacja, póki co nie mam siana :p

@ lugasek: thx ale też aż tak dużo nie gram żeby wszystko testować, staram sie zbierać tylko samą śmietankę (skyrim, dark souls itd.)

gta-5-install-play-disc.jpg

Dzisiaj zamówione. Jaram się :-)

@ lugasek: thx ale też aż tak dużo nie gram żeby wszystko testować, staram sie zbierać tylko samą śmietankę (skyrim, dark souls itd.)

Co ty pieprzysz? :) To na jak zbierasz tą śmietankę?

To jeśli wybiera śmietankę sugerując się portalami branżowymi, to jaki problem jest przejrzeć listę gier i wybrać tą która jest najtłuściejsza według portalu branżowego? :)

thx ale też aż tak dużo nie gram żeby wszystko testować, staram sie zbierać tylko samą śmietankę

?

Zaraz "pieprzysz" :p Tak zbieram że oglądam angry joe, gamespot game od the year, sprawdzam na metacritic, czytam wasze opinie... jak gra jest wybitna to jest o niej głośno. Nie chce mi się wyszukiwac jakichś niszowych tytułów bo może 1 na 100 jest dobry.

Skoro wybierasz gry, o których jest głośno, to już nie masz w co grać, bo wszystkie znane serie ukończyłeś :) W starsze tytuły nie chcesz grać, w mniej znane też. Jesteś bez wyjścia :-)

Chyba rada Tomka o zakupie konsoli nie była, aż tak abstrakcyjna, jak pierwotnie mi się wydawało :)

oglądam angry joe, gamespot game od the year, sprawdzam na metacritic, czytam wasze opinie...

@lugasek, zdziwiony? aczkolwiek cohones to nie portal branżowy...

Blade Severance of Darkness... Leciwy, ale miodny dla mnie nadal...

Jak ktoś ma czas (jest ktoś taki ?) to polecam tych kanadyjczyków:

http://videogamesawesome.com

http://www.youtube.com/user/farfromsubtle

http://www.twitch.tv/ffstv

Robią gameplaye, walkthrough, show na różne tematy związane z grami etc. Oglądam ich od 2 lat i zawsze świetnie się bawie. Trzeba trochę czasu, żeby poznać wszystkich i ich charaktery, ale polecam. Świetny humor, masa materiału (nagrywają codziennie, albo co 2 dni), streamują show na żywo na twitch (ostatnio obchodzili 3 urodziny audycji LIVE).

Tak mi przyszło do głowy to się podzielę.

Back