GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Civilization V - dostałem w tej akcji darmowej na steam. Mimo, ze gra strategiczna, to głównie pierwsza gra jest fajna. Potem trochę nudniej, ciągle robisz to samo, ale na innych poziomach trudności. Gra się długo uruchamia. Tak mówię, ale jak już zaczniesz, to wciąga. Mam juz przegrane 33h, a w csa którego mam od 2 miechów, mam 18h tylko. Ale na tym koniec tej gry, ściągam inną..

Total War: Rome II - co sądzicie o tej grze? Jestem w końcowej fazie ściągania. Wygląda fajnie, czytałem dobre opinie. Liczę, że będzie lepszą strategią od CivilizationV. Na trailerach też wygląda spoko.

@ Halny

SPOILER

Z tak mocnym nastawieniem na kontry to nie ma jednak potyczka z Bane'm i pójście w tej walce na wymiany nie popłaca.

Gram w tego Max Payne 3 i... gra jest fatalna. Nie rozumiem zachwytów nad nią. Fabuła słaba jak but, jedyne czym jest ta gra, to losowe lokacje i przeciwnicy, których i tak zabijamy autolockując na nich naciskając R2. The fuck? Czym tą grą się tak ludzie zachwycali?

he? No fabuła jest niczym w porównaniu z poprzedniczkami, ale jak dla mnie grywalnośc jest niesamowita, nie chce mi się wierzyć, że Tobie się to nie podoba...

których i tak zabijamy autolockując na nich naciskając R2

bo to Max Payne :D

No kurcze, nie podoba mi się :| kilka godzin gry i nie robić nic innego jak cover -> autolock -> fire. To taki półautomatyzm. Czasem pyknę zwolnienie, czasem slowmotion jump, ale żeby to robiło jakąś różnicę... Jeszcze jakby gra miała ciekawą historę, aleee nieee. Wszystko kręci się wokół jednej laski, którą ochraniamy, która sama w sobie (jak i cała ta rodzina) jest tępą dzidą. Kupiłem sobie ostatnio na mojego plejka: Mass Effect 2, Mass Effect 3, Dead Space 3 oraz Maxa Payne'a 3. Dwie pierwsze przeszedłem, ale na PC i chciałem zobaczyć jak na konsoli będę się bawił. Dead Space 3 zostawiłem sobie na co-op i nie wiem czy tego Maxa nie wywalę z nośnika jeśli nic się nie zmieni przez następne kilka godzin gry.

Przejdź całą, długa nie jest, może coś Ci się zmieni:)

Co do Dead Space'a to kilkukrotnie planowałem kupić, problem w tym, że boje się grać w horrory. Jedyny jaki przeszedłem to Metro 2033 i kocham tę grę. Last Light jeszcze nie ruszałem, ale jak tylko będę mógł sobie pozwolić na to aby kupić jakies gry, to jest to pozycja obowiązkowa.

Grałem kiedyś też w Blair Witch Project oraz Aliens Vs Predator 2 - małolat byłem, więc mocno się wystraszyłem i zostało mi to do dziś. Jak mam iść w ciemnościach z lipną latarką oraz świadomością, że zaraz mi coś z mordą wyskoczy to ja dziękuję za taką rozrywkę :D

Tęsknię za Mass Effect :(

Metro Last Light moim zdaniem świetną grą. Wręcz chyba FPP FPS roku na PC. Jedynie historia jest raczej głupsza i bardziej "Hollywoodzka" niż uświadczyliśmy w jedynce. Moją recenzję tej gry prześlę Ci w prywatnej wiadomości.

Dead Space przeszedłem pierwszą część dwa razy i bardzo mi się podobała. Dwójkę odpuściłem, ale raczej nie wpłynie to na mój odbiór trójki. Również tęsknię za Mass Effect :-(

O ile pamiętam grałem bez autolocka i bardzo mi się pdobało, tak staroszkolnie - wchodzisz, ogień, wychodzisz :D

ja odpaliłem wczoraj nowego Batmana i jeśli ktoś z Was jest fanem serii to się nie zawiedzie, klimat podobny jak w poprzednich częściach, trochę urozmaiceń, ciekawa fabuła ogólnie polecam

Co do Dead Space'a to kilkukrotnie planowałem kupić, problem w tym, że boje się grać w horrory.

Jutro w końcu mogę do tego przysiąść, bo dwa tygodnie temu zaraz po pierwszych trzech chapterach zostawiłem. Tylko teraz z tą różnicą, że pogram na słuchawkach, więc jakbym skończył nagle pisać to wiedzcie, że mnie śmiertelnie "dzieciaki" przestraszyły ;)

O ile pamiętam grałem bez autolocka i bardzo mi się pdobało, tak staroszkolnie - wchodzisz, ogień, wychodzisz :D

no bez jaj, ja nawet nie wiem co to autolock :D wbijam w bullet time i jazda ze skokami na wszystkie strony albo za jakies przeszkody:) ah, i zawsze kropeczka na headsthoota :]

Czyżby jakaś zapowiedź zmian na forum?

nie, po prostu ma się te znajomości :D

Mi Mass Effect też nie przypadł do gustu. Z drugiej strony, to też nie moje klimaty ;)

też tak mówiłem, podchodziłem od niechcenia, teraz nie ma dla mnie lepszej gry.

Nie Twoje klimaty :) Mass Effect jest genialny. Trzeba się po prostu zakochać w konwencji.

hmmmmm chyab nalezy wpsomnieć klasyke CS 1.6, a tak to chyba mass effect zabrał mi par mieisiecy życia w sumie, warto poswiecic bylo ten czas ;p podobnie jak gothic 1 i 2, a juz niewspomne o heroes 3 !!!!!!!!! a i chyba w duke nukena kazdy pykał :D

Przyznam się, że mówiłem o MS 3, a w poprzedniczki nie grałem... To też może jakoś wpłynąć na to, że trzecia częśc mi się nie spodobała.

Nie Twoje klimaty :) Mass Effect jest genialny. Trzeba się po prostu zakochać w konwencji.

Ja np. lubię SF, a jedynka niczym specjalnym nie była. Może faktycznie te dalsze części są takie super, ale jedynka bynajmniej nie zachęca. Bardzo ubogie Gears of War, fatalne subquesty i fabuła rozkręcająca się na ostatnie 2 godziny gry.

Dla mnie też jedynka nie była niczym specjalnym. Za najlepszą część uważawam Mass Effect 2, a później Mass Effect 3. Jedynkę daję na samym końcu.

Jak już tu kiedyś wspominałem - jak się za piątaka trafi dwójka to się zastanowię.

przeciwnicy, których i tak zabijamy autolockując na nich naciskając R2.

To trochę tak jakbyś napisał, że oglądałeś film na Fast Forward i dialogi Cię nie zachwyciły... Autoaim w takiej grze jak MP3?

Grał już ktoś w nowego AC IV ?

Ja czekam na wersję pecetową i już się nie moge doczekać, aż wkońcu zagram w jakąś gre dla pojedyńczego gracza.

Już to ktoś, kiedyś, na cohones wstawiał. Dobra gra. (To nie był czasem Tomek Chmura? :D)

http://www.freelives.net/BROFORCE/BROFORCE_WEB.html

@The-Ellendi, ja też czekam na PC. 21 listopada premiera w PL? :D

Możliwe. Ja wygooglowałem, szukałem Bombermana online. Jak na razie staty kozak miałem - 0-10 :-) Jak Haras prawie :D.

Ogólnie poleci ktoś jakieś fajne gry online na przeglądarkę? Pokroju Haxballa, Shellshocka, czy właśnie powyższego Bombermine.

Back