GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

U mnie jedynka>dwójka, kontynuująca mnie mocno zmęczyła i dałem sobie spokój.

Teraz robię sobie przygodę z serią Metro.
Mnue właśnie jedynka jakoś odrzuciła, strasznie mnie wkurwiala ta gra.

Jakies metro kiedyś przeszedłem na starego pleja. Niedawno kupiłem se trylogię i szybko mi się znudziło.
Chyba sie starzeje lub tych gier jest za dużo i jak jakaś mnie nie kupi od początku to raczej przepada na "półce wstydu"

Gość tłumaczył m.in. Planescape: Torment, Baldura i Diablo. Lubię go posłuchać na youtube.

U mnie jedynka>dwójka, kontynuująca mnie mocno zmęczyła i dałem sobie spokój.

Teraz robię sobie przygodę z serią Metro.

Btw, drugi pad do PS5 gdzie gałka się pierdoli :boystop:
Próbowałeś resetować pada? Z tyłu igłą trzeba wcisnąć na 5 sekund. Miałem też problem z gałką i po resecie jest wszystko ok.

1077722_stylowki-do-koszenia-zombie.jpg

:śmiech:

Nowy model sztucznej inteligencji tworzy całe „gry” w ciągu jednej nocy. Od „Dark Souls” przez „Flight Simulator” aż po pełne symulacje miast​

eden z najnowszych modeli Claude’a pozwala pojedynczym internautom realizować marzenia o stworzeniu własnej gry. Przedsięwzięcie wciąż nie należy do najtańszych, ale pokazuje potencjał rozwijającego się narzędzia. Według doniesień wystarczyło napisanie jednego promptu, a agent AI zajął się resztą, co zajmowało nawet całą noc. W mediach społecznościowych pojawiły się nagrania prezentujące rozgrywkę z wygenerowanych gier.

Internauci generują gry przy pomocy Claude’a Opus 5.5​

Niecały rok temu Elon Musk zapowiadał, że do końca 2026 roku wyda „świetną grę” w pełni wygenerowaną przez sztuczną inteligencję. Do realizacji tej zapowiedzi jeszcze sporo brakuje, ale gracze udowadniają, że możliwości AI są coraz większe. Dotyczy to głównie modelu Claude Opus 5.5, który jest aktualnie testowany przez internautów, a ci chwalą się swoimi wynikami w sieci.

Nie jest jedynym, który bawił się nowym modelem AI. Klona Marvel's Spider-Man wygenerował Shikhar, ale zamiast silnika Unreal Engine wykorzystał bibliotekę JavaScript three.js oraz Blendera. W nagraniu pokazał poruszanie się po mieście, które jest zapełnione samochodami i pieszymi. Natomiast BubuAi przygotował wokselowego klona Dynasty Warriors. Dzięki niemu wiemy, jaki może być koszt takiego przedsięwzięcia: zdradził, że kosztowało go ono około 1 100 dolarów.

Back