GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Przeszukałem szafki - nowe gry mogą jak dla mnie nie wychodzić, ale i tak parę produkcji w tym i następnym roku mam. Jako, że wychodzi tyle guana to dobrze, że jest zapas :roberteyeblinking:
Rozgrzebanego Baldura i P.I for Hire nie wrzucałem

8dbae923-d8ca-48b9-ac47-b47e99ad0da9.jpg
b79f6b54-0a9e-4dd6-afd8-f1228b47c709.jpg
55d33db8-7871-43dd-abeb-8cf20753a991.jpg

Przeszukałem szafki - nowe gry mogą jak dla mnie nie wychodzić, ale i tak parę produkcji w tym i następnym roku mam. Jako, że wychodzi tyle guana to dobrze, że jest zapas :roberteyeblinking:
Rozgrzebanego Baldura i P.I for Hire nie wrzucałem

View attachment 154863View attachment 154864View attachment 154865
I po co komu nowe gry :werdum: stare zgredy jak my to mamy co ogrywać na lata a brokułowe pokolenie niech się dusi w grach usługach i innym ścieku

Coś ciekawego było?
Jakieś starocie przygarnąłem. Drugą część South Park(fajnie bawiłem się w poprzednika, proste RPG z chorą fabułą), Guacamalee 2(ukończyłem z lubą część na WiiU, chyba top 5 mechanik w platformówkach), dwie następne słyszałem, że dobre: Lost in Random, Nobody Saves the World.
Na koniec bajkowe RPG Ni no Kuni.

Zastanawiałem się nad bundle Persony za 100 ziko, ale najpierw spróbuję na Vicie, czy mi podchodzi w ogóle.

Panowie, szybka piłka. Dla kogoś kto nigdy nie miał Nintendo switch. Brać od razu 2 czy oled?

Czy na switchu pogram w jakieś gry ruchowe/sportowe żeby odpalić za jakiś czas z córeczką?

Czy na switchu pogram w jakieś gry ruchowe/sportowe żeby odpalić za jakiś czas z córeczką?
Ring Fit. Switch Sports. Nie wiem jak jakościowo, bo nie grałem.
Dla kogoś kto nigdy nie miała Nintendo switch. Brać od razu 2 czy oled?
Ja jestem zadowolony ze zwykłego. Ten Oled też jakimś pewnikiem nie jest, bo zrobiła się patologia na rynku komponentów. Zresztą jak grasz w docku to bez znaczenia.

Ring Fit. Switch Sports. Nie wiem jak jakościowo, bo nie grałem.

Ja jestem zadowolony ze zwykłego. Ten Oled też jakimś pewnikiem nie jest, bo zrobiła się patologia na rynku komponentów. Zresztą jak grasz w docku to bez znaczenia.
Dzięki, no właśnie różnica tysiak, a na dobrą sprawę nawet nie wiem czy mi te gry na switcha siądą czy jednak rzucę w kąt

Dzięki, no właśnie różnica tysiak, a na dobrą sprawę nawet nie wiem czy mi te gry na switcha siądą czy jednak rzucę w kąt
Chyba zle zrozumiałem Twoje pytanie - myślałem, że się zastanawiasz czy nie czekać na 2 Oled. Jedynka jest już nieopłacalna pod kątem wydajności, bo w np Zeldach klatki spadają do 20, a na dwójce jest stabilne 60. Któreś Pokemony w ogóle na jedynce są na granicy grywalności.

Do pogrania z dzieckiem jest więcej opcji, bo są wszystkie Mariany, Mario Kary, Splatoon czy Donkey Kong.

Dla starych koni natomiast Zeldy, Metroid czy Bayonetta.

Indyki też się fajnie na tym ogrywa, ale z tego co pamiętam to masz Rogala, więc Cię to raczej nie urządzi.

Chyba zle zrozumiałem Twoje pytanie - myślałem, że się zastanawiasz czy nie czekać na 2 Oled. Jedynka jest już nieopłacalna pod kątem wydajności, bo w np Zeldach klatki spadają do 20, a na dwójce jest stabilne 60. Któreś Pokemony w ogóle na jedynce są na granicy grywalności.

Do pogrania z dzieckiem jest więcej opcji, bo są wszystkie Mariany, Mario Kary, Splatoon czy Donkey Kong.

Dla starych koni natomiast Zeldy, Metroid czy Bayonetta.

Indyki też się fajnie na tym ogrywa, ale z tego co pamiętam to masz Rogala, więc Cię to raczej nie urządzi.
Tak chodziło mi o wybór między 1 oled czy 2.

To co, jednak warto dopłacić do dwójki?

Tak chodziło mi o wybór między 1 oled czy 2.

To co, jednak warto dopłacić do dwójki?
W tym momencie nie opłaca sie już brać jedynki szczególnie w momencie gdy ceny dwójki spadają poniżej dwóch tysięcy. Oled owszem ma lepszy ekran ale na tym jego zalety się kończą. Pierwsza generacja będzie już wygaszana powoli a i tak odpalisz wszystko z jedynki na dwójce.
Tak naprawdę jedyna przewaga jedynki to modchip i fakt że można ją przerobić

Jakieś starocie przygarnąłem. Drugą część South Park(fajnie bawiłem się w poprzednika, proste RPG z chorą fabułą), Guacamalee 2(ukończyłem z lubą część na WiiU, chyba top 5 mechanik w platformówkach), dwie następne słyszałem, że dobre: Lost in Random, Nobody Saves the World.
Na koniec bajkowe RPG Ni no Kuni.

Zastanawiałem się nad bundle Persony za 100 ziko, ale najpierw spróbuję na Vicie, czy mi podchodzi w ogóle.
Guacamele i South park obie części wspominam bardzo dobrze. Chociaż Fractured but whole ma lepszą rozgrywkę to fabuła i żarty trochę słabsze niż w jedynce. Już tak po bandzie nie jadą i niestety gra jest zauważalnie grzeczniejsza niż pierwsza część.

@vitas @Starvin' Marvin ostatnie pytanie: mam dostęp od znajomego do fizycznych gier ze switcha 1(jakieś pokemony, Mario i Zelda) odpalę te „płytki” na dwójce?
Si, część dostała dodatkowo patche które usprawniają ich działanie, podbijają rozdzielczość itd.
Nic tylko brać, grać i od czasu do czasu udostępnić dzieciom :werdum: U mnie jedynka została już przechwycona przez córkę.

Swoją drogą to niesamowite jak dzieci szybko ogarniają. Młoda ciśnie w Yoshiego po angielsku i sama ogarnia wszystkie mechaniki, tak samo było z pokemon Violet. Raz jej pokazałem co, gdzie, jak i na jakiej zasadzie działają walki i teraz sama śmiga :wtf2:

Wygląda ciekawie. Recenzje zchęcają. W razie czego najwyżej zwrot. Ktoś powie czy warto spidermana kupić bo aktualnie na steam 60% zniżek. Jest remaster, miles morales i spiderman 2. Która część warto kupić a którą opuścić, ale inaczej co na pierwszy rzut bo brak kasy na 3 części.

Jest remaster, miles morales i spiderman 2. Która część warto kupić a którą opuścić, ale inaczej co na pierwszy rzut bo brak kasy na 3 części.
To są trzy w chuj podobne gry. Najlepiej zacznij od jedynki. Z plusów - była wydana jeszcze przed czasami tej gówno poprawności politycznej, ale jest najbardziej rozwleczona.

Miles Morales to takie duże DLC, fajna mapka zimowo- świąteczna, ale jest wchodzenie garnuchom do dupy(wspaniała czarna kultura itp)

Dwójka najfajniejsza pod kątem gameplayu, bo są dwie główne postacie, ale bohaterów jest więcej(nie będę spoilował).

Niestety jest zasrana lewactwem - dosłownie jest zadanie gdzie pomagamy w randce dwóch pedałów, a Mary Jane wygląda jak 30 waląca crack.

Wygląda ciekawie. Recenzje zchęcają. W razie czego najwyżej zwrot. Ktoś powie czy warto spidermana kupić bo aktualnie na steam 60% zniżek. Jest remaster, miles morales i spiderman 2. Która część warto kupić a którą opuścić, ale inaczej co na pierwszy rzut bo brak kasy na 3 części.

Zagraj w 1 cześć, jak się spodoba to bierz 2, morales bym odpuścił bo nudne. I tak jak @vitas pisze co i jak z tym jest. Odradzam grania wszystkiego na raz bo monotonne to ciągle bujanie się na sieci.

To są trzy w chuj podobne gry. Najlepiej zacznij od jedynki. Z plusów - była wydana jeszcze przed czasami tej gówno poprawności politycznej, ale jest najbardziej rozwleczona.

Miles Morales to takie duże DLC, fajna mapka zimowo- świąteczna, ale jest wchodzenie garnuchom do dupy(wspaniała czarna kultura itp)

Dwójka najfajniejsza pod kątem gameplayu, bo są dwie główne postacie, ale bohaterów jest więcej(nie będę spoilował).

Niestety jest zasrana lewactwem - dosłownie jest zadanie gdzie pomagamy w randce dwóch pedałów, a Mary Jane wygląda jak 30 waląca crack.

Zagraj w 1 cześć, jak się spodoba to bierz 2, morales bym odpuścił bo nudne. I tak jak @vitas pisze co i jak z tym jest. Odradzam grania wszystkiego na raz bo monotonne to ciągle bujanie się na sieci.
A jakieś gierki polecacie? Ogólnie zastanawiałem się nad ghost of yotei lub tushima? bo gameplayowo wyglądało fajnie. Takto kiedyś pamiętam, że świetną grą był np. prototype 1-2 i czy jest coś aktualnie w ten deseń? Ogólnie z fps to myślałem o bf 6. Destiny 2 wygląda też zachęcająco ale podobno dużo dlc i chyba ciężko zakupić to wszystko nie wydając fortuny a gunplay wygląda fajnie, ale niechce kupić gry z 1/4 zawartości do której nikt nie wraca bo grają w dlc

Back