GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

PS6 anulowane, Sony stawia na PSSR i ogłasza koniec ograniczeń fizycznego sprzętu​

Sony nawet nie zdążyło zapowiedzieć PlayStation 6, a projekt już został anulowany. Mark Cerny przekazał, że współpraca z AMD oraz rozwój projektu zostały zakończone, a Sony stawia przyszłość sprzętu na obecną konsolę. PlayStation 5 Pro pozostaje flagową konsolą, która najwięcej zyska na nowej strategii ze względu na dalszy rozwój PSSR.

PS6 anulowane, Sony stawia na PSSR i ogłasza koniec ograniczeń fizycznego sprzętu​

Sony nawet nie zdążyło zapowiedzieć PlayStation 6, a projekt już został anulowany. Mark Cerny przekazał, że współpraca z AMD oraz rozwój projektu zostały zakończone, a Sony stawia przyszłość sprzętu na obecną konsolę. PlayStation 5 Pro pozostaje flagową konsolą, która najwięcej zyska na nowej strategii ze względu na dalszy rozwój PSSR.

Łyknąłeś 1 kwietnia :beczka:

Kończę powoli Henryczka, co dalej wrzucić na ruszt z PS Plus?
- Monster Hunter Rise
- Spider-Man 2
- Space Marine 2

Pajonka. Mimo woke da się pograć. SM2 jest spoko, ale szybko się nudzi jeśli nie grasz z innymi ludzmi. Do tego potrafi mocno chrupnąć. W MH nie grałem, bo nie lubie tej serii.

Co powiecie o Crimson Desert? Widziałem, że sporo aktualizacji, słuchają graczy, warto wydać już te 150zł czy jeszcze czekać?
Skurwysyństwo tak wielkie że może przytłoczyć ale gra się rozkręca gdzieś po 15 godzinach,jeżeli masz pytan więcej to wal śmiało,świetny system walki,fabuła hmm sztampowa ale ja się Zelda jaralem a tam fabuły za grosz,grafika cud malina

Skurwysyństwo tak wielkie że może przytłoczyć ale gra się rozkręca gdzieś po 15 godzinach,jeżeli masz pytan więcej to wal śmiało,świetny system walki,fabuła hmm sztampowa ale ja się Zelda jaralem a tam fabuły za grosz,grafika cud malina
No ja mam problem z takimi grami, że się szybko nudzę(oczywiście mam wyjątki), gra wygląda ciekawie, klimat mi siedzi, cena niekoniecznie, dlatego póki co nie kupiłem.

Dodam że gra jest na setki godzin i już chyba z 5 aktualizacji było,ja gram na pro i jest naprawdę spoko, specyficzna bo tu nie ma żółtej farby która mówi gdzie wejść,system walki to petarda

Pograłem godzinę i chyba już rozumiem dlaczego ta gra prawie zabiła serie. Zero eksploracji, zero zarządzania ekwipunkiem, bronie zmienia się jak w Doomie i horroru wcale nie czuć. Z plusów fajnie zrobiona walka wręcz. Ogólnie jakbym grał w Dead Rising, a nie RE.
Jeszcze zależy którą kampanie wybrałeś, Leona jeszcze jakoś się broni ale i tak ta całość to gówno i dla mnie nie istnieje.

Jeszcze zależy którą kampanie wybrałeś, Leona jeszcze jakoś się broni ale i tak ta całość to gówno i dla mnie nie istnieje.
Właśnie Leonem zacząłem grać. Chyba inni ludzie to pisali, bo mało Leona w Leonie. Nie ma tego pazura i czerstwego dowcipu. Ta laska co z nim biega ma spore cycki i to jedyne co ją wyróżnia. W necie czytałem, że kampania Ady jest strawna, a Chrisa i Sherry do zaorania.

Właśnie Leonem zacząłem grać. Chyba inni ludzie to pisali, bo mało Leona w Leonie. Nie ma tego pazura i czerstwego dowcipu. Ta laska co z nim biega ma spore cycki i to jedyne co ją wyróżnia. W necie czytałem, że kampania Ady jest strawna, a Chrisa i Sherry do zaorania.
Może z nastawieniem innym lepiej by się w to grało, w coopie też. To już czysta strzelanka, coś co było z umiarem w 4, w 5 już szli na pełnej. I takie kombo dali w 6 :beczka: Ady nigdy nie robiłem bo nie dałem rady, usunąłem po Chrisie.

Promki w MS store.
Darkest Dungeon niecałe 12 zł, a RE6 za 21.
Za tyle można sprawdzić.
1775474957202.png

Trochę czasu na świętach miałem. Udało się skończyć trzy indyczki.

Limbo - sidescroller, zagadkowo-platformowy. Zagadki dość trudne i frustrujące. Nie obyło się bez poradnika na yt. Jakoś średnio mi siadła, ale warto spróbować jak ktoś lubi łamigłówki. 5/10
No i między umieraniem, a ożywieniem powinen być o 4 sekundy mniejszy odstęp, bo wkurza niemiłosiernie.
apps.2136.70505351891869244.31919849-717c-43fc-978a-de5dbc419999.b6931d7c-7172-411c-92bc-afed5e624463

Figment - kolejna gra logiczna. Piękna oprawa, fajna i wartościowa fabuła. Zagadki logiczne na trochę niższym poziomie niż powyżej. Jednak ja bawiłem się świetnie. Symboliczne elementy walki. 6,5/10.
471139705.jpg

Crypt Custodian - chyba najbardziej rozbudowana, a tym samym jedna z lepszych zeldopodobnych tworów z kamerą izometryczną, w jakie grałem. Rozwój postaci podobny jak w Hollow Knight(perki), widać inspirację również wcześniej wymienioną Zeldą(np w postaci wrogów jakich spotkamy na swojej drodze), jednak wszystko zrobione ze smakiem i dopieszczone. Fajna walka z bossami. Poziom nie za trudny, jednak dający satysfakcję. Polecam 7,5/10.
53b400dbaa3c7ca741082c01e33ac1fffbaaf0933ea414e35a8f987e552cc9f7

Back