GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Panowie sprawa jest. Ziomek mnie poprosił żebym mu kupił karty Steam z kodami/doladowania w Żabie. Jebany miał mi kasę od razu oddać a tu zonk. Wysłałem mu zdjęcia paragonu z kodami ale kody zamazałem. Obraził się, nie chciał kasy oddać to powiedziałem że huja dostanie. Czy jest możliwość gdzieś te kody opchnąć? Mogę gdzieś zobaczyć czy hujek jakimś cudem nie usunął zamazania na zdjęciach i ich nie zużył? Ja nawet nie mam konta na tym czymś, kurwa kuriozum
Wyślij do mnie same kody (bez paragonu) to sprawdzę czy są już wykorzystane i dam Ci znać :redford: [email protected]

Fioletowowłose, przygrube julki z murzynami w natarciu.

1200 pracowników porzuciło stanowiska. Rozpacz i łzy w biurach Ubisoftu doprowadziły do masowego protestu​

AA1WcnrA.img

Początek tego roku wypełniły doniesienia o dużych cięciach dokonanych w firmie Ubisoft. Co gorsza, firma zapowiedziała, że do marca 2028 r. ma zostać zwolnionych jeszcze ok 2400 pracowników. Zatrudnieni tam ludzie powiedzieli wreszcie dosyć i zorganizowali trzydniowy strajk.

1. Protest zaczął się przedwczoraj i dobiegnie końca dzisiaj. Związek zawodowy Solidaires Informatique poinformował, że w pierwszym dniu stanowiska pracy opuściło ponad 1200 pracowników Ubisoftu. Najwięcej z nich zatrudnionych jest we francuskich oddziałach firmy.
  2. Protestujący domagają się zmiany strategii firmy oraz ustąpienia CEO Ubisoftu Yvesa Guillemota, oskarżając go o fatalne zarządzanie przedsiębiorstwem (w ciągu 8 lat wycena akcji wydawcy spadła aż o 95%) oraz kompletny brak zaufania ze strony deweloperów.
  3. Zdjęcia dokumentujące strajk znajdziecie m.in. na stronach agencji Reutersa.
To już kolejny protest zorganizowany przez Solidaires Informatique w Ubisofcie. Pierwszy miał znacznie mniejszą skalę (strajk trwał jedynie pół dnia). Komentując sytuację, związek wydał następujące oświadczenie:

W obecnej sytuacji wydaje nam się oczywiste, że Yves Guillemot nie zna ani nie rozumie zarówno swojej firmy, jak i jej pracowników.

Firma kontynuuje plan redukcji kosztów i zwolnień. Nasze zespoły już teraz pracują pod presją, często przy niedoborach kadrowych. Po kilku latach bez podwyżek (lub bardzo niewielkich podwyżkach) zapowiada się, że również w tym roku pracownicy nie otrzymają podwyżek. Jednocześnie reorganizacja powoduje powstanie wielu stanowisk wysokiego szczebla z przesadzonymi wynagrodzeniami.
Z punktu widzenia naszego związku zawodowego ta sytuacja jest ukrytym planem zwolnień, mającym na celu wypchnięcie pracowników poza firmę. Atmosfera w studiach jest zła: panuje tam gniew i rozpacz. Przedstawiciele pracowników byli świadkami kilku załamań nerwowych zakończonych płaczem; a niektórzy koledzy wspominali o samobójstwie. Gdyby Guillemot chciał sprawić, by ludzie czuli się nieszczęśliwi, nie mógłby tego zrobić lepiej.

:beczka:

Ogólnie już prawie nie ma nowych marek nie licząc azjatyckich klonów soulsów i indyków. Żaden moloch nie chce ryzykować i klepią to samo w koło :usunto:

Ale akurat postać do Diablo 2 biorę w ciemno, każdy powód by ubić Baala po raz 30 jest dobry.

jakie to są kurwiska, żeby DLC do 100letniej gry sprzedawać za 109 ziko. Pewnie i tak kupię :awesome:

Słyszałem o tej grze same dobre rzeczy. Musiałbym namówić żonę do coopa, bo w Grounded bawiliśmy się znakomicie.
Ja tam jeszcze rozumiem jakby powiedzieli, że rozbudowywują o 6 akt, albo jakąś dodatkową mapę jak ta z 5 aktu u Baala lub krowi poziom2. Ale tutaj jest problem taki, że pierdololo o miłości do D2 i fanów i dają dodatek za 109 zł...

Kto zagra w ten hicior:

Kiedyś tworzyli gry dniami i nocami a teraz ta pedaliada ma problem bo muszą wrocic do biura,anyway kto ogląda dziś state of Play ?

Ja tam jeszcze rozumiem jakby powiedzieli, że rozbudowywują o 6 akt, albo jakąś dodatkową mapę jak ta z 5 aktu u Baala lub krowi poziom2. Ale tutaj jest problem taki, że pierdololo o miłości do D2 i fanów i dają dodatek za 109 zł...

Kto zagra w ten hicior:

Aż mi się przypomniało jak mnie ten ulany cwel zablokował na X za wypomnienie mu jak się zbłaznił podczas afery z Dragons Dogma 2 :jarolaugh:

PS portal jest do kupienia za niecałe 8 stówek, ma ktoś? W sumie to preferuje granie na TV ale zastanawiam się nad komfortem i ergonomią tego sprzętu.

PS portal jest do kupienia za niecałe 8 stówek, ma ktoś? W sumie to preferuje granie na TV ale zastanawiam się nad komfortem i ergonomią tego sprzętu.
Też myślałem o zakupie. Chyba spoko opcja, bo teraz oprócz tego, że możesz przekazywać obraz z konsoli na portala to jeszcze pograsz w chmurze.
Ekran podobno chwalą, a sam komfort i ergonomia to nie wiem. Musisz poszukać recenzji.

Strescisz?
Na Dragons Dogma 2 była spora nagonka, że gra zawiera mikrotrasakcje, które są wymagane, żeby progresować - co jest bzdurą - poza tym Capcom już je dodawał w DMC5 i REMAKE 4. W pierwszym można było kupować przedmioty leczące, a w drugim walutę. Tyle, że te dwie serie mają tak duży fanbase, że legoludy bały się za to brać ze strachu przed linczem. Recenzent Quaz spędził z DD2 masę godzin i zrobił kilka materiałów, w których obalił te zarzuty - w skrócie te przedmioty można na lajcie wyfarmić w grze, a opcja płacenia jest dla mega leniwych. A ten debil pograł trochę i zaczął robić materiały - co jest u niego standardem, zresztą nazywają go "półrecenzentem"

Na Fable też zaczął nagonkę z powodu postaci głownej bohaterki, tyle że twórcy już od dawna mówili, że będzie kreator postaci i wystarczyłoby się tylko bardziej pochylić nad tematem.

Mam. Ja kupiłem za 200 Jurków jakiś czas temu tę biało czarną wersję. Ekran kozak, jak nie masz awaryjnego neta, to pograsz w multum gier ze swojej biblioteki lub z plusa (a jak, płać polaczku). Szybko się ładuje, na pełnej baterii pograsz kilka godzin. W sumie wieczorami jak już moja kobieta chce spać, to cisnę tylko na tym (za dnia jak oglada tv też).

Też myślałem o zakupie. Chyba spoko opcja, bo teraz oprócz tego, że możesz przekazywać obraz z konsoli na portala to jeszcze pograsz w chmurze.
Ekran podobno chwalą, a sam komfort i ergonomia to nie wiem. Musisz poszukać recenzji.

Mam. Ja kupiłem za 200 Jurków jakiś czas temu tę biało czarną wersję. Ekran kozak, jak nie masz awaryjnego neta, to pograsz w multum gier ze swojej biblioteki lub z plusa (a jak, płać polaczku). Szybko się ładuje, na pełnej baterii pograsz kilka godzin. W sumie wieczorami jak już moja kobieta chce spać, to cisnę tylko na tym (za dnia jak oglada tv też).
Kupiłem, jutro odbiór w sklepie. Wybrałem czarną wersję bo ta biało czarna jakoś mi się już przejadła. Przede mną 2 tygodnie urlopu więc znajdę czas na testowanie :bleed:

Fajne były czasy gamingu, kiedy większość gier miała swój charakter i nie celowała w każdego odbiorce przy okazji, żeby kogoś/czegoś nie urazić.
Mocno ta branża się skurwiła.
Mnie chyba bardziej wkurwia generyczność, prawie każda gra mainstreamowa to jakiś slasher/soulslike/rogalik. Dlatego tak lubię indyczki bo tam te gatunki się często mieszają.
No i te modele na unrealu. Wszystko mi przypomina Fortnite'a:(

Mnie chyba bardziej wkurwia generyczność, prawie każda gra mainstreamowa to jakiś slasher/soulslike/rogalik. Dlatego tak lubię indyczki bo tam te gatunki się często mieszają.
No i te modele na unrealu. Wszystko mi przypomina Fortnite'a:(
Slasherów właśnie jest teraz mało - chyba ostatnim sensownym przedstawicielem tego gatunku była Bayonetta 3 albo ewentualnie wymieszane trochę z Soulsami Stellar Blade.

Edit: O Ninja Gaiden 4 zapomniałem.

Last edited:
Back