GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Po przerwie od grania dokończyłem Bayonette i polecam każdemu, kto lubi slashery i akcyjniaki.
To ile ci Japończycy mają pomysłów to szok. Nawet podczas napisów końcowych potrafią zaskoczyć.
Jedyny minus, że w jednej sekwencji nie dało się przełączyć odwróconej osi kamery co było wkurwiające.

Dwie części jeszcze na mnie czekają na Switchu i jestem mocno ciekawy, co oni tam wykombinowali.

Kończę też powoli remaster pierwszego Metroida i gra nie do końca dla mnie. O ile klimat mi podchodzi, to latanie w ciemno po mapie i szukanie możliwości wykorzystania nowych zdolności przemierzając te same korytarze i walcząc z cały czas odradzającymi się przeciwnikami potrafi znudzić.

Już lepiej się bawiłem w 4 za co mnie nintendziarze mogliby mnie zlinczować.
Jak tam linczować nie mam zamiaru, z serii metroid uznaje tylko to co 2d a idealnie to grało mi się w to
images

Chociaż Metroid Dread też daje radę

Chociaż Metroid Dread też daje radę
Też mam i zamierzam nadrobić za jakiś czas. Jak jeszcze nie miałem Switcha to obok Zeld właśnie tej gry zazdrościłem właścicielom konsol Nintendo. Chciałem też kiedyś ograć MP3 na Wii, ale po tym remasterze raczej odpuszczę te odsłony 3d - bo pewnie kwestia czasu i wydadzą dwójkę i trojkę.

Wróciłem do World od Warcraft na prywatny serwer pograć sobie PvP.
No i zleciały 32 godziny w 4 dni, a kobita ma dość, wszystko się zgadza :muttley:

Ale zrobiłem tak druida pod tanka, że 1v1 jestem nie do ubicia :robbie:

No i zleciały 32 godziny w 4 dni, a kobita ma dość, wszystko się zgadza :muttley:

Kurwa jak czasami widzę jakieś gameplaye z WOW'a to ten pasek skilli mnie przeraża. Serio tam się używa tego wszystkiego:
1768301857431.png

Dobra, małe podsumowanko ostatnich miesięcy gracza:
Konsola: XSX
Przeszedłem dwie części z nowej trylogii Tomb Raider. Została mi jeszcze Shadow of the Tomb Raider. Pierwszy Tomb na pewno plus za skąpy strój Lary, bo w dwójce jest zima i chodzimy cały czas w kurtce. Ogólnie Rise dużo lepszy, bo więcej skradania, mniej zagadek w głównym wątku i więcej opcji rozwoju. Jak na swoje lata, gry są bardzo ładne i grając można się poczuć jak w kinie na dobrym filmie.
Tomb Raider: 6,5
+strój Lary, fajny klimat jungli
+wizuale
-mechaniki skoku, wspinania
-takie zagadki, że równie dobrze mogłoby ich nie być
-za dużo wrogów
Rise of the Tomb Raider: 7,5
+wizuale
+lepsza historia
+więcej skradania

1768304694981.png

Zostały mi dosłownie końcówka w Ninja Gaiden 2 Black Remake. Widać, że gra ma swoje lata, ale jest fajnie odświeżona(graficznie). W miarę przyjemny slasher
Ocena: 6,5
+sieczka
-bossowie nie mają zbytnio ciekawych ataków, ani designu
-recykling przeciwników, aż do porzygu
1768305971262.png

Wczoraj skończyłem grę, które nie cieszyła się zbytnio dobrą reputacją po wydaniu. Flintlock, to gra souslike, pomieszana z mechanikami God of War. Jakby przymknąć oczy na to, że główna bohaterka jest ciemna, a w grze maczało palce Sweet Baby Inc, to gra się naprawdę fajnie. Udany mashup gameplayowych rozwiązań z wielu gatunków.
Ocena: 7
+wizuale
+przyjemna walka
-gra jest liniowa, krótka, a historia mało wciągająca
-praca kamery, niektóre mechaniki w walce strasznie pokraczne

1768306479472.png

Konsola WiiU:
Skończyliśmy z żoną grę Guacamelee! Bardzo fajny beat em up, z elementami platformówki. Kolorowy i humorystyczny.
Ocena: 8
+wysoki poziom trudności
+bardzo ciekawe mechaniki
+wizuale
1768306711034.png

Konsola: PS Vita
Sly Cooper: Złodzieje w czasie, to marka na wskrzeszenie której czekają sympatycy naszego zwinnego pracza i jego szajki złodziei. Gra ma polski dubbing i to robi mega klimat
Ocena: 7,5
+mimo lat, grafika w stylu kreskówkowym w ogóle się nie starzeje
+humor, polska lokalizacja
+dużo fajnych rozwiązań jak np: minigierki
-mechaniki czasami denerwują(skoki, zahaczanie o tekstury)
1768306999228.png

Przeszedłem dwie części z nowej trylogii Tomb Raider. Została mi jeszcze Shadow of the Tomb Raider. Pierwszy Tomb na pewno plus za skąpy strój Lary, bo w dwójce jest zima i chodzimy cały czas w kurtce. Ogólnie Rise dużo lepszy, bo więcej skradania, mniej zagadek w głównym wątku i więcej opcji rozwoju. Jak na swoje lata, gry są bardzo ładne i grając można się poczuć jak w kinie na dobrym filmie.
+wizuale
-za dużo wrogów
+wizuale
+lepsza historia
+więcej skradania

View attachment 137862

Zostały mi dosłownie końcówka w Ninja Gaiden 2 Black Remake. Widać, że gra ma swoje lata, ale jest fajnie odświeżona(graficznie). W miarę przyjemny slasher
+sieczka
View attachment 137863

Wczoraj skończyłem grę, które nie cieszyła się zbytnio dobrą reputacją po wydaniu. Flintlock, to gra souslike, pomieszana z mechanikami God of War. Jakby przymknąć oczy na to, że główna bohaterka jest ciemna, a w grze maczało palce Sweet Baby Inc, to gra się naprawdę fajnie. Udany mashup gameplayowych rozwiązań z wielu gatunków.
+wizuale
+przyjemna walka

View attachment 137864

Konsola WiiU:
Skończyliśmy z żoną grę Guacamelee! Bardzo fajny beat em up, z elementami platformówki. Kolorowy i humorystyczny.
+wysoki poziom trudności
+wizuale
View attachment 137866

Sly Cooper: Złodzieje w czasie, to marka na wskrzeszenie której czekają sympatycy naszego zwinnego pracza i jego szajki złodziei. Gra ma polski dubbing i to robi mega klimat
View attachment 137867
Guacamele jest świetne. Druga część nawet chyba lepsza.

Tomb Raider wg mnie trzecia część najgorsza. Wyjątkowo dupna historyjka fabularna i bardzo słabe postacie. Trochę byłem zawiedziony tą grą.

Na XSX jest totalnie skopana obsługa pada. Jakaś dziwna mechanika celowania, która tak mnie irytowała, że odpuściłem grę po 2h.

+wizuale
-za dużo wrogów
+wizuale
+lepsza historia
+więcej skradania

View attachment 137862

+sieczka
View attachment 137863

+wizuale
+przyjemna walka

View attachment 137864

Konsola WiiU:
+wysoki poziom trudności
+wizuale
View attachment 137866

View attachment 137867
Mi z tych nowych Tomb Raiderów najbardziej podeszła pierwsza część. Paradoksalnie podszedłem do niej aby zaliczyć na siłę przed ograniem chwalonego Rise, a wciągnąłem się bardzo mocno. No i model Lary :antonio:

Rise jest w sumie dużo lepszy, ale mapka podeszła mi znacznie mniej - natomiast DLC w posiadłości Croftów bardzo mi się podobało.

Shadow jest najsłabszy. Inny developer to robił i to widać. Gra ma irytujące problemy techniczne jak migoczące oświetlenie i problemy z detekcją kolizji. Lara potrafi np zignorować obiekt, na który chcemy wskoczyć przez co np spadamy w przepaść. Z plusów za to są bardzo dobre grobowce.

Kurwa jak czasami widzę jakieś gameplaye z WOW'a to ten pasek skilli mnie przeraża. Serio tam się używa tego wszystkiego:
View attachment 137858
W classicu i pierwszych 4 dodatkach było tych skilli tyle co na tym screenie, w walce używa się 60%, zależy od sytuacji i czy grasz healerem/dpsem/tankiem. Dużo skilli ma też cooldowny i czeka się 30sek/minute/dwie i dłużej na ponowne użycie, dużo skilli odpada i są używane rzadko. W późniejszych i najnowszych dodatkach jest tego już mniej i używasz około +/- 15 przycisków.

Na pewno nie jest to Diablo czy LoL z 5 skillami na krzyż.

Kończę też powoli remaster pierwszego Metroida i gra nie do końca dla mnie. O ile klimat mi podchodzi, to latanie w ciemno po mapie i szukanie możliwości wykorzystania nowych zdolności przemierzając te same korytarze i walcząc z cały czas odradzającymi się przeciwnikami potrafi znudzić.
Wymęczyłem wczoraj. Rozumiem dlaczego była to swego czasu gra rewolucyjna w niektórych aspektach, ale dzisiaj taki game design jest tragiczny. Zero checkpointów, odradzający się wrogowie, niektórzy przeciwnicy zaprojektowani tak by tylko wkurwiać i jeszcze nieco zbugowany boss przed finałem. Lepiej się bawiłem w jechanej czwórce.

Za to Bayonetta 2 zapowiada się lepiej od jedynki.

Wymęczyłem wczoraj. Rozumiem dlaczego była to swego czasu gra rewolucyjna w niektórych aspektach, ale dzisiaj taki game design jest tragiczny. Zero checkpointów, odradzający się wrogowie, niektórzy przeciwnicy zaprojektowani tak by tylko wkurwiać i jeszcze nieco zbugowany boss przed finałem. Lepiej się bawiłem w jechanej czwórce.

Za to Bayonetta 2 zapowiada się lepiej od jedynki.
u mnie też Bayonetta czeka w kolejce. A propos slasherów, miałeś okazję ograć No More Heroes 3?

u mnie też Bayonetta czeka w kolejce. A propos slasherów, miałeś okazję ograć No More Heroes 3?
Nie miałem okazji. Kiedyś patrzyłem na gameplaye 1 i 2 na Wii i wyglądało fajnie. Swoją drogą chyba dwójka jest najlepsza z trylogii, a trójka najsłabsza z tego co słyszałem.

Nie miałem okazji. Kiedyś patrzyłem na gameplaye 1 i 2 na Wii i wyglądało fajnie. Swoją drogą chyba dwójka jest najlepsza z trylogii, a trójka najsłabsza z tego co słyszałem.
Ciężko mi powiedzieć. Nie grałem w 2 pierwsze części(czeka na liście do ogrania na moim WiiU), ale bawiłem się świetnie w trójce. Jak lubisz japońszczyznę i slashery to powinno Ci siąść. Na pewno dużo lepsze od Ninja Gaidena 2 Black, którego wczoraj skończyłem

Ciężko mi powiedzieć. Nie grałem w 2 pierwsze części(czeka na liście do ogrania na moim WiiU), ale bawiłem się świetnie w trójce. Jak lubisz japońszczyznę i slashery to powinno Ci siąść. Na pewno dużo lepsze od Ninja Gaidena 2 Black, którego wczoraj skończyłem
Lubię japońszczyznę i jestem strawny na te ich dziwactwa. Zainteresuje się. Co do NG2 to grałem kiedyś w oryginał i się odbiłem. W tych grach najgorsza jest kamera. Natomiast czwórka może być ciekawa, bo system walki robili ludzie z Platinum Games, czyli autorzy Bayonetty.

Last edited:

Jaki serwer? Ogólnie kiedyś również było grane. Ulubioną klasą był shaman. Aktualnie fajnie wygląda warlock i i priest jeśli chodzi o heala. Raz próbowałem grac na oficjalnym serwerze, ale kurcze... jak płacisz ten abonament to jakoś na siłę musiałem się zmuszać by nie być stratnym. Nowe zmiany wyglądają ciekawie, jednak próg wejścia (koszt dodatków + abonament) to zbyt spore koszta. Podobno da radę grać za darmo bo można wymieniać walutę na abonament jednak pewnie jest to czysty grind i za dużo czasu na to potrzeba.

@Shoocker masz w planach ograć najnowszy ninja gaiden 4?

Będzie hicior:

Jaki serwer? Ogólnie kiedyś również było grane. Ulubioną klasą był shaman. Aktualnie fajnie wygląda warlock i i priest jeśli chodzi o heala. Raz próbowałem grac na oficjalnym serwerze, ale kurcze... jak płacisz ten abonament to jakoś na siłę musiałem się zmuszać by nie być stratnym. Nowe zmiany wyglądają ciekawie, jednak próg wejścia (koszt dodatków + abonament) to zbyt spore koszta. Podobno da radę grać za darmo bo można wymieniać walutę na abonament jednak pewnie jest to czysty grind i za dużo czasu na to potrzeba.

Będzie hicior:

Oczywiście, ale najpierw pewnie ogram trójkę. Grałeś w Gaidena 4?

Będzie hicior:

Gram na ruskim serwerze uwow.biz, bo to jedyny prywatny serwer z dodatku Legion na którym gra dużo graczy, a to mój ulubiony dodatek. Ile można grać na tym WOTLKu, a te serwery są aż przepełnione, inne to tylko jakieś projekty classic… Ja całe życie tylko druid, hunter, ewentualnie shaman i rogue jako melee DPS. Na oficjalny szkoda czasu i to już nie ten sam WoW co kiedyś, każdy kolejny dodatek to raczej słabe recenzje i oceny, pograsz chwile i wygaszasz abonament. Czekam na jakiś lepszy serwer legion międzynarodowy, ale wątpię, że wyjdzie.

Kurwa, ale jaram się nowym Residentem :duckfap: Preorder wleci na PS5 ale zastanawiam się czy brać wersję Deluxe bo w sumie to chuja w niej jest oprócz kosmetyki :matt:

Kurwa, ale jaram się nowym Residentem :duckfap: Preorder wleci na PS5 ale zastanawiam się czy brać wersję Deluxe bo w sumie to chuja w niej jest oprócz kosmetyki :matt:
Ja wziąłem dla steelbooka.
Swoją drogą też nie mogę się doczekać.
Capcom w tym roku pozamiata.

Last edited:
Spoko pokaz residenta, połowa to informacje, że można kupić sobie zegarek i porsche oraz dodatkowe gówna cyfrowe. A tak serio jakieś dużej rewolucji tu nie wiedzę, po prostu kolejna część mieszana z poprzednimi. Gra będzie dobra i to wystarczy. A co do preorderów :no no:

Myślę że taka marka jak Resident, której wszystkie główne części przeszedłem od 2 na PSX przez remaki aż do Village ma tak duży kredyt zaufania że można brać na premierę :redford: Tym bardziej że materiały prezentowane z gry nie wywołują obaw o jakość produkcji.
Prócz chujowej 6 część serii,każda część w serduszku

Back