Michael Angelo
Bellator Featherweight
https://www.pepper.pl/promocje/sile...lep-microsoft-region-arabia-saudyjska-1161954
tu masz taniej sh2 po chuj ci Deluxe
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
https://www.pepper.pl/promocje/sile...lep-microsoft-region-arabia-saudyjska-1161954
Patrz ile teraz kosztuje ten komputerNa szybko poszukałem bo nie wiem jaki masz budżet.
Do tego przenośny monitor.
Już sam fakt że nie ma wnętrza laptopowego tylko normalne bez limitów mocy sprawi że będzie sporo mocniejszy niż laptop.

Poczekaj, po Bożym Narodzeniu ceny spadną. Na chwilęPatrz ile teraz kosztuje ten komputer![]()

Gejmplej z F wygląda tak źle że nawet jako wielki fan serii od jej początku nie kupiłem.SH2 warto w chuj, ale ten F to podobno straszny średniak.
też leżą u mnie na dysku pora chyba rozpakowaćWczoraj skończyłem Ghostwire Tokyo. Przyjemny tytuł 7+/10. Po nijakim początku chciałem wywalić z dysku, ale dobrze, że tego nie zrobiłem. Gameplay i fabuła troche monotonne, ale zadania poboczne mocno mnie wciągnęły. No i jest to gra Mikamiego od RE, a gość jest gwarancją ciekawych pomysłów.
Zacząłem też Nier Automatę i chyba się z tą grą mocno polubię - przynajmniej patrząc po pierwszej godzinie zabawy. Od Nier Replicant nie tak dawno temu się odbiłem.

Ja tego Niera to chyba z dwa lata temu kupiłemteż leżą u mnie na dysku pora chyba rozpakować
tylko kiedy?
![]()

nie wiem czy u mnie nie dłużej dojrzewaJa tego Niera to chyba z dwa lata temu kupiłem![]()

Dwa lata temu obniżyli produkcję bo się nie opłacało. Oczywiście nikt się nie spodziewał boomu na AIW najbliższych miesiącach kupienie karty graficznej może wiązać się z wysokimi cenami oraz trudną dostępnością. To sugerują najnowsze doniesienia dotyczące współpracy NVIDII ze swoimi partnerami, jak Asus czy MSI. Jeśli są prawdziwe, to „zieloni” przestaną dostarczać GPU wraz z pamięcią VRAM potrzebną do zbudowania karty graficznej.
Partnerzy NVIDII muszą kupować pamięć na własną rękę
Za tymi doniesieniami stoi leaker z Chin Golden Pig Upgrade, który pod koniec zeszłego tygodnia napisał na Weibo, że NVIDIA ma w planach dostawy wyłącznie GPU, bez dołączonych kości pamięci VRAM, swoim partnerom. Ci musieliby samodzielnie negocjować stawki oraz dostawy z producentami, jak Samsung czy SK Hynix, co byłoby wyjątkowo problematyczne.
Jednym z powodów jest fakt, że wspomniany SK Hynix już teraz wyprzedał całą swoją produkcję na 2026 rok, więc ktokolwiek teraz by się zgłosił musiałby czekać ponad rok na otrzymanie zamówienia. Według Tom’s Hardware więksi gracze na rynku poradzą sobie, ponieważ mają sieć kontaktów i doświadczenie pozwalające wynegocjować korzystne stawki.
W znacznie gorszej sytuacji będą mniejsi partnerzy NVIDII, którzy nie mają takich zdolności i będą zmuszeni do podniesienia cen kart graficznych (co pewnie i tak nas czeka). Tym samym ich biznes może stać się mniej opłacalny, a z rynku zniknie część modeli RTX-ów. Na szczęście to na razie plotka, ale kolejna negatywna związana z NVIDIĄ i problemami rosnących cen pamięci.
Najpierw pojawiły się plotki, że NVIDIA rezygnuje z wypuszczenia RTX-ów 50 Super, które i tak jeszcze nie zostały oficjalnie zapowiedziane. Dodatkowo, wraz z AMD, „zieloni” mieliby całkowicie skończyć z produkcją oraz sprzedażą budżetowych modeli i postawić wyłącznie na karty graficzne z najwyższej półki. Powodem są rosnące ceny pamięci i mniejsza opłacalność produkcji tańszych GPU. Jeśli wszystkie doniesienia się potwierdzą, to gracze mają ostatni moment na ulepszenie komputera.
coś się kroi, chyba dobrze, że zdążyłem wziąć rtx 5770 ti jeszcze po cenie mi wyszło około 2700zł (sprzedałem starą za 900zł)
może być niewesoło
Pamiętam jak mnie tym rozbawili, obstawiam że tam się sporo glow posypało po tej decyzji, a może nawet do tej pory się sypią... Azjaci się nie pierdolą w tańcu z lamusami, w przeciwieństwie do Europy i USA.Dwa lata temu obniżyli produkcję bo się nie opłacało. Oczywiście nikt się nie spodziewał boomu na AI
![]()
Samsung ogranicza produkcję pamięci DDR4. To efekt trudnej sytuacji rynkowej
Koreański gigant podobno zmniejszy produkcję chipów dla modułów pamięci DDR4, co potrwa od 3 do 6 miesięcy.ithardware.pl

ale ciebie nie zwolnili? ohh wait...Pamiętam jak mnie tym rozbawili, obstawiam że tam się sporo glow posypało po tej decyzji, a może nawet do tej pory się sypią... Azjaci się nie pierdolą w tańcu z lamusami, w przeciwieństwie do Europy i USA.
![]()

Ładnie wygląda i to tyle. Fabuła jeszcze większe dno niż podstawka. Zresztą żadne z Horizonów nie wywołał u mnie zaangażowania. Dlc wyłączyłem kiedy Ruda maszkara odnalazła miłość w ramionach innej kobiety.To dlc do drugiego Horizona jest warte zachodu?
@Risky Ty chyba grałeś jeśli dobrze kojarzę?

Jedynka bardzo fajna i wkręciła mnie na 70 godzin. Ciekawe świat który chce się odkryć, system walki/wyzwań złapiesz po kilku próbach. Polecam nie rzucać się od razu do rozlewu krwi.Czy ktoś grał w Thea: The Awakening i/lub w Thea 2: The Shattering?
Dzięki w takim razie pewnie odpalęJedynka bardzo fajna i wkręciła mnie na 70 godzin. Ciekawe świat który chce się odkryć, system walki/wyzwań złapiesz po kilku próbach. Polecam nie rzucać się od razu do rozlewu krwi.
Thea 2 jeszcze bardziej skomplikowała walkę/wyzwania- moim zdaniem niepotrzebnie. Najgorszą sprawa jest totalny recykling wszystkich zadań z jedynki. Nie wiem ile dodali nowych, ale ja miałem wrażenie że gram w to samo z inną grafiką. Skończyłem jeden scenariusz i odstawiłem.
na PS store już pojawiają się informacje który sprzęt będzie dostępny online.W to ukrowe gówno na unrealu da się w ogóle grać?Stalker 2 będzie miał multina PS store już pojawiają się informacje który sprzęt będzie dostępny online.
Nawet połatali ale co z tego skoro sama gra oprócz misji głównych i samego klimatu zony niczego innego nie oferujeW to ukrowe gówno na unrealu da się w ogóle grać?
Jeszcze jakiś czas temu wychodziły łatki po 100 gb.
Mamy bliźniacze lokacje, z bezsensownym lootem (mieli to poprawić), kilka misji pobocznych na krzyż i to by było na tyle. O zmaganiach frakcji jak w poprzednich stalkerach to można pomarzyć.Przeszedłem na premierę rok temu więc potwierdzam da się, teraz odpaliłem i widzę dużo zmian na plusW to ukrowe gówno na unrealu da się w ogóle grać?
Jeszcze jakiś czas temu wychodziły łatki po 100 gb.

A jak z optymalizacją? Mieli coś kombinować z nowszą odsłoną Unreal Engine. Lepiej coś?Przeszedłem na premierę rok temu więc potwierdzam da się, teraz odpaliłem i widzę dużo zmian na plus![]()
Grałem na klocku na premierę w ustawieniach "wydajność" i bywały spadki FPS (bugów sporo było), teraz gram na PS5 i jest lepiej, póki co bez przycinek no lepsza grywalność dzięki dualsense (po kilku godzinach zero bugów ale czas pokaże czy naprawili większość błędów). Widzę sporo zmian na plus jeśli chodzi o zone i to co w niej można spotkać. No i w końcu dali kurwa noktowizoryA jak z optymalizacją? Mieli coś kombinować z nowszą odsłoną Unreal Engine. Lepiej coś?