ninja
Vale Tudo Championship
wypali, położy te inne konsolki na kolana, wyjdzie może jeszcze ps6 i to koniec
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
wypali, położy te inne konsolki na kolana, wyjdzie może jeszcze ps6 i to koniec
Jakby była fajna cena, to chętnie bym wziął. Steam Deck ma na prawdę dobre opinie i Valve potrafi w sprzęt, że tak powiem. Trochę już boli mnie dupa, że muszę we wszystkie fpsy grać na padzie. Jakbym miał taki komputerek, który włożę do plecaka i odpali mi stare i nowe gry, to jestem na tak.
W następnej generacji co najwyżej Xbox się wyjebie, a Sony i Nintendo będą miały się dobrze.wypali, położy te inne konsolki na kolana, wyjdzie może jeszcze ps6 i to koniec
Xbox już się chyba poddał ;)W następnej generacji co najwyżej Xbox się wyjebie, a Sony i Nintendo będą miały się dobrze.
Xbox już się chyba poddał ;)
Wyjdzie z tym Half Life 3 na wyłączność na steam os to się @Olo przestanie śmiać ;)
Valve ma chyba więcej kasy niż oddział playstation Sony, mogą sobie też pozwolić na dumpingowe ceny sprzętu, to nie sztywny kojarzący się z windowsem microsoft
a firma stworzona przez pc-towych nerdów,
zresztą te nowe konsole Sony i MS to jakby pecety,
jedynie Nintendo się wyłamuje i tworzy coś innego, broni się też swoimi ekskluzywnymi grami jak Mario czy Zelda.
Steam ma potężną bazę klientów.
Sony może dupę uratować znowu wyłączność czasowa na GTAVI.
Poza tym odnoszę wrażenie, że po PS6 gry możliwe, że będą już tylko w chmurze.
Ps6 wyjdzie powiedzmy w 2027 razem z GTAVI ;)
+ 10 lat cyklu konsoli to mamy 2037r. a to będzie olbrzymi przeskok technologiczny.
Dalej walczą. Chodzą pogłoski, że mają wydać coś w stylu PC połączonego z konsolą - ich stać by jechać na stracie.Xbox już się chyba poddał ;)
Wyjdzie z tym Half Life 3 na wyłączność na steam os to się @Olo przestanie śmiać ;)
Valve ma chyba więcej kasy niż oddział playstation Sony, mogą sobie też pozwolić na dumpingowe ceny sprzętu, to nie sztywny kojarzący się z windowsem microsoft
a firma stworzona przez pc-towych nerdów,
zresztą te nowe konsole Sony i MS to jakby pecety,
jedynie Nintendo się wyłamuje i tworzy coś innego, broni się też swoimi ekskluzywnymi grami jak Mario czy Zelda.
Steam ma potężną bazę klientów.
Sony może dupę uratować znowu wyłączność czasowa na GTAVI.
Poza tym odnoszę wrażenie, że po PS6 gry możliwe, że będą już tylko w chmurze.
Ps6 wyjdzie powiedzmy w 2027 razem z GTAVI ;)
+ 10 lat cyklu konsoli to mamy 2037r. a to będzie olbrzymi przeskok technologiczny.
Wróżysz z fusów i rzucasz tezy z dupy to się śmieje.Wyjdzie z tym Half Life 3 na wyłączność na steam os to się @Olo przestanie śmiać ;)

A to akurat niekoniecznie dobrze.firma stworzona przez pc-towych nerdów,

lekko potrolowałem fanboi SonyWróżysz z fusów i rzucasz tezy z dupy to się śmieje.
Nie znamy cen sprzętu, a gdzieś tam czytałem, że GabenCube nie jest mocniejszy od PS5. Tak, Steam na potężną bazę klientów, a mimo tego nie potrafi ogarnąć jak zwiększyć dostępność Steam Decka na świecie. Nie wiem czy trollujesz czy piszesz serio ale jeśli myślisz, że HF3(który nawet nie jest zapowiedziany) sprawi, że Gaben wleci na białym koniu i rozpierdoli rynek konsolowy i w jeden księżyc pokona Sony to sroga odlejka. Half Life 3 nie sprawi, że przeciętny azjata, amerykaniec z północy lub południa, który casualowo gra na konsolce i nie ma dużej bibloteki Steam przesiądzie się na sprzęt Valve.

Piszesz tak jakbyś myślał, że gdyby nie GTA VI to Sony mogłoby się już zawijać. Otóż nie. Sony ma się dobrze. Mają wierną bazę klientów którzy od dziecka jadą jedynie na konsolach PlayStation i W dodatku ekskluzywy Sony dalej są hitami, a samo studio trzyma łapę na popularnych franczyzach i bardzo dobrych studiach.
Wydaje mi się, że to bardziej będzie target pod PCtowców których maszyny nie dają już rady, a mają ogromną bibliotekę gierek i chcieliby sobie załatwić dobrą maszynkę w budżetowej cenie. Pytanie jaki to będzie stosunek mocy do ceny.
I żeby nie było - chciałbym żeby to wypaliło, bo mam sporą bibliotekę na Steam, a konkurencja jest dobra dla branży ale nie zdziwię się jeśli Valve znowu odjebie kichę jak za pierwszym podejściem i po chujowej sprzedaży przez złą dostępność i zbyt wysoką cenę znowu poniosą porażkę.
A Xboxowi chuj na grób.
A to akurat niekoniecznie dobrze.![]()
A jam odwrotnie, ps6 u mnie nie zawita. Generacja ps5 jest dla mnie porażką. Jedyna gra wydana na nią w którą grałem jest Spiderman 2 a to prawie to samo co było w poprzedniej części. Era rimejków i remasteredów o kolorowym scierwie nie wspomnę. Sony marnuje od chuja kasy na gry pokroju Concord który zdechł po tygodniu a kosztował 300 mln , za te pieniądze mogli zrobić Days gone 2 a wielu by to chciało w tym ja. Ceny gier również pojebane w stosunku do jakości a raczej jej braku bo grę trzeba łatać pół roku od premiery. Xbox trzymał się jako tako tylko dzięki game pass a nie dawno podnieśli ceny tego i to sporo. Ludzie zrezygnują z tego. Do tego ceny ich konsol również poszły w górę co jest dziwne bo trochę lat już ma i powinna cena iść w dół. Osobiście po ps5 będę szedł w laptopa do grania. Gry na steam tańsze a na torrentach za darmo .lekko potrolowałem fanboi Sony
widzę, że się udało
A tak na poważnie, życzę Sony dobrze, bo to fajnie zarządzana firma i konsole wspominam bardzo dobrze (chociaż już nie mam od dwóch pokoleń),
liczę na opamiętanie się trochę z tym progresywnym podejściem do gejmingu, bo mnie to po ludzku wkurwia.
Sam czekam na PS6.
Bo mam za mocnego kompa by się bawić z PS5, nie ma to po prostu dla mnie finansowo sensu.
Te same gry mam na wyciągnięcie ręki.
XBOX się wykoleił brakiem gier na wyłączność, o dziwo game pass ich chyba dobił.
A Sony robi błąd wypuszczając teraz wszystko jak leci na PC (ja się cieszę bo sam gram na piecu) to im się może odbić czkawką.
A jam odwrotnie, ps6 u mnie nie zawita. Generacja ps5 jest dla mnie porażką. Jedyna gra wydana na nią w którą grałem jest Spiderman 2 a to prawie to samo co było w poprzedniej części. Era rimejków i remasteredów o kolorowym scierwie nie wspomnę. Sony marnuje od chuja kasy na gry pokroju Concord który zdechł po tygodniu a kosztował 300 mln , za te pieniądze mogli zrobić Days gone 2 a wielu by to chciało w tym ja. Ceny gier również pojebane w stosunku do jakości a raczej jej braku bo grę trzeba łatać pół roku od premiery. Xbox trzymał się jako tako tylko dzięki game pass a nie dawno podnieśli ceny tego i to sporo. Ludzie zrezygnują z tego. Do tego ceny ich konsol również poszły w górę co jest dziwne bo trochę lat już ma i powinna cena iść w dół. Osobiście po ps5 będę szedł w laptopa do grania. Gry na steam tańsze a na torrentach za darmo .
A tak na poważnie, życzę Sony dobrze, bo to fajnie zarządzana firma i konsole wspominam bardzo dobrze (chociaż już nie mam od dwóch pokoleń),
liczę na opamiętanie się trochę z tym progresywnym podejściem do gejmingu, bo mnie to po ludzku wkurwia.
Nie lepiej złożyć mini pc i dorzucić jakiś monitor na bloutoth niż laptop do grania?A jam odwrotnie, ps6 u mnie nie zawita. Generacja ps5 jest dla mnie porażką. Jedyna gra wydana na nią w którą grałem jest Spiderman 2 a to prawie to samo co było w poprzedniej części. Era rimejków i remasteredów o kolorowym scierwie nie wspomnę. Sony marnuje od chuja kasy na gry pokroju Concord który zdechł po tygodniu a kosztował 300 mln , za te pieniądze mogli zrobić Days gone 2 a wielu by to chciało w tym ja. Ceny gier również pojebane w stosunku do jakości a raczej jej braku bo grę trzeba łatać pół roku od premiery. Xbox trzymał się jako tako tylko dzięki game pass a nie dawno podnieśli ceny tego i to sporo. Ludzie zrezygnują z tego. Do tego ceny ich konsol również poszły w górę co jest dziwne bo trochę lat już ma i powinna cena iść w dół. Osobiście po ps5 będę szedł w laptopa do grania. Gry na steam tańsze a na torrentach za darmo .
Oczywiście, ale nie znam się zbytnio na składaniu sprzętu . Miejsca również nie mam bo to biurko jakieś też trzeba. Mój aktualny laptop już staruszek więc i tak będę chciał zmienić na nowszy. Po drugie często go biorę na wyjazd.Nie lepiej złożyć mini pc i dorzucić jakiś monitor na bloutoth niż laptop do grania?
Zawsze możesz rozejrzeć się też za jakimś handheldem, jak się nie ma miejsca to jest to rozwiązanie idealne.Oczywiście, ale nie znam się zbytnio na składaniu sprzętu . Miejsca również nie mam bo to biurko jakieś też trzeba. Mój aktualny laptop już staruszek więc i tak będę chciał zmienić na nowszy. Po drugie często go biorę na wyjazd.
Na szybko poszukałem bo nie wiem jaki masz budżet.Oczywiście, ale nie znam się zbytnio na składaniu sprzętu . Miejsca również nie mam bo to biurko jakieś też trzeba. Mój aktualny laptop już staruszek więc i tak będę chciał zmienić na nowszy. Po drugie często go biorę na wyjazd.
Teraz ja nic nie szukam, wraz z końcem ps5 dopiero będę się rozglądać zamiast ps6 . Tak jak wyżej pisalem nie mam miejsca na cały ten sprzęt oraz na wyjazdy nie zabiorę.Na szybko poszukałem bo nie wiem jaki masz budżet.
Do tego przenośny monitor.
Już sam fakt że nie ma wnętrza laptopowego tylko normalne bez limitów mocy sprawi że będzie sporo mocniejszy niż laptop.
Zaciekawiło mnie to i poszukałem. Steam deck prezentuje się bardzo dobrze, opinie również ma pozytywne. Jestem bardzo w tyle z takimi sprzętami bo zatrzymałem się na PSPZawsze możesz rozejrzeć się też za jakimś handheldem, jak się nie ma miejsca to jest to rozwiązanie idealne.

Tutaj jest pełen wachlarz możliwości w zależności od budżetu. SteamDeck jest na ten moment już najbardziej leciwy ale daje najbardziej konsolowe doświadczenie. Z drugiej strony masz Legiona z SteamOS, masz Legiona 2 na Windowsie ale już w dużej cenie i ciężkiej dostępności. Asus w współpracy z Xklockiem wydali swojego stwora teraz. Można też Legiona Go 1 kupić i postawić na nim steamOS. Opcji jest multum.Zaciekawiło mnie to i poszukałem. Steam deck prezentuje się bardzo dobrze, opinie również ma pozytywne. Jestem bardzo w tyle z takimi sprzętami bo zatrzymałem się na PSP![]()
Steam deck i legion wygrywa o legion 2 na razie nie ma co myśleć bo nie ma nigdzie a cena 5 koła jakoś . Jak Sony zapowiedziało ps portal to byłem zainteresowany ale okazało się, że to tylko granie w chmurze z włączoną konsolą to chuj z tym. A tym masz jakiś z tego sprzętu?Tutaj jest pełen wachlarz możliwości w zależności od budżetu. SteamDeck jest na ten moment już najbardziej leciwy ale daje najbardziej konsolowe doświadczenie. Z drugiej strony masz Legiona z SteamOS, masz Legiona 2 na Windowsie ale już w dużej cenie i ciężkiej dostępności. Asus w współpracy z Xklockiem wydali swojego stwora teraz. Można też Legiona Go 1 kupić i postawić na nim steamOS. Opcji jest multum.
Szczególnie że pomiędzy Legionami czyli układami Z1 Extreme a Z2 Extreme nie ma aż tak znaczącej różnicy w wydajności.Steam deck i legion wygrywa o legion 2 na razie nie ma co myśleć bo nie ma nigdzie a cena 5 koła jakoś . Jak Sony zapowiedziało ps portal to byłem zainteresowany ale okazało się, że to tylko granie w chmurze z włączoną konsolą to chuj z tym. A tym masz jakiś z tego sprzętu?
A jak to wygląda? Ściągam coś np. z steam, instaluje i gram normalnie offline tak? Na legionie 1 pójdą nowsze tytuły jak elden czy exp33. Ja będę myśleć na przyszły rok może 27 i ten sprzęt bardziej mnie już ciekawi niż laptop. Legion 2 wyszedł nie dawno i nie był by lepszym wobrem? Porównując w stosunku do jakości też cene a ta jest prawie połowę większaSzczególnie że pomiędzy Legionami czyli układami Z1 Extreme a Z2 Extreme nie ma aż tak znaczącej różnicy w wydajności.
Ja sam mam Legion Go 1 i sobie chwalę. Ogrywam wszystko co chce, czasem oczywiście trzeba pójść na jakiś kompromis w grafice ale patrząc na to z perspektywy 8.8 calowego ekranu to jednak wiele wybacza. Trzeba wziąć pod uwagę wagę bo legion ma duży ekran ale jest ciężki. No i czas trwania na baterii to w zależności od gry i ustawień wydajności ale 1,5h około przy bardziej wymagających do 4h przy starszych tytułach/indykach. Jakbyś chciał coś wiedzieć to pisz.
Sam jak skończę The Outer World to będę się brak za instalacje SteamOS z ciekawości.
Zaciekawiło mnie to i poszukałem. Steam deck prezentuje się bardzo dobrze, opinie również ma pozytywne. Jestem bardzo w tyle z takimi sprzętami bo zatrzymałem się na PSP![]()
A to już zależy jak kto używa i co kumu potrzebne.Mam steam decka i w sumie fajna zabawka. Tylko oczywiście, jak wszystko u mnie, leży może już z 3 miesiące nieużywany
Na Legionie masz normalnie Windowsa domyślnie więc instalujesz sobie jakie launchery chcesz czy tam gamepassy i grasz. Handheldy to nic innego jak laptopy z Windowsem plus kontrolery.A jak to wygląda? Ściągam coś np. z steam, instaluje i gram normalnie offline tak? Na legionie 1 pójdą nowsze tytuły jak elden czy exp33. Ja będę myśleć na przyszły rok może 27 i ten sprzęt bardziej mnie już ciekawi niż laptop. Legion 2 wyszedł nie dawno i nie był by lepszym wobrem? Porównując w stosunku do jakości też cene a ta jest prawie połowę większa
DziękiNa Legionie masz normalnie Windowsa domyślnie więc instalujesz sobie jakie launchery chcesz czy tam gamepassy i grasz. Handheldy to nic innego jak laptopy z Windowsem plus kontrolery.
Co do tytułów to exp33 i elden ring ograłem na Legionie i było spoko. Ogólnie mało gier stawiało jakiś opór. Może stalker 2 ale to jest katastrofa optymalizacyjna.
Z czasem wiadomo że lepiej będzie się za legionem 2 rozglądać bo jednak cena będzie lecieć a zapas mocy zawsze będzie trochę większy

Gdyby jeszcze było tak jak piszesz to nawet byłbym zadowolony. Na nexusie są potężne kolekcje modów zmieniające diametralnie całą grę i sięgające 2-3 tysiące pojedynczych modów ale instalacja tego to dramat. Gdyby wpakowali to w grę to byłaby bajka. Ale skończy się jak przy Fallout 4 anniversary gdzie dali 150 modów z czego ponad 80 to skórki na bronie i psa![]()
Fallout: New Vegas Remaster Casually Confirmed By Insider
A reputable gaming insider confirms the much-anticipated Fallout: New Vegas remaster is happening after all with surprisingly minimal fanfare.gamerant.com
Wpakują wszystkie fanowskie mody do oficjalnej gry i sprzedadzą z kolosalną marżą?
![]()