GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Ogólnie mi chodzi o skupy konsol.
Tzn chodzi mi o opłacalność. Czy lepiej szukać kupca samemu.
Skupy konsol jak chodzi o sprzedaż sprzętu czy gier to raczej dla desperatów co muszą mieć gotówkę na już, nigdy nie dostaniesz tam dobrej ceny bo to idzie na dalszą odsprzedaż.

Jakieś opinie po becie BF6? Ogólnie grało się przyjemnie, mimo wszystko chyba do dnia dzisiejszego ranking:

1. BF Bad company 2
2. BF 3
3. Battlefield 2: Modern Combat
4. Battlefield 2142

@Risky Kiedyś chyba Ciebie pytałem ogrywałeś Last of us 2 i God of Wara? Bo ja kiedyś na ps4 i teraz dopiero zwróciłem uwage, że za 5 dyszek jest upgrade do wersji ps5 i zastanawiam się czy jest spora różnica, czy nie warto 5 dych wywalac i lepiej se flaszke kupić?

@Risky Kiedyś chyba Ciebie pytałem ogrywałeś Last of us 2 i God of Wara? Bo ja kiedyś na ps4 i teraz dopiero zwróciłem uwage, że za 5 dyszek jest upgrade do wersji ps5 i zastanawiam się czy jest spora różnica, czy nie warto 5 dych wywalac i lepiej se flaszke kupić?
GoW dla mnie skończył się na części trzeciej. Te ostatnie dupy nie urywają.
Natomiast obie części TLOU bardzo dobre i warte ogrania w wersji PS5. Druga wymaga przymknięcia oczy na dewiacje cuckmana.

TLoU 2 w wersji na PS5 ma większy problem z trzymaniem stabilnych klatek. Lepiej zostać przy wersji normalnej.

Jeśli Total War Warhammer 40 k, okaże się, prawdą to oby była to świetna seria, dzięki której dostaniemy Dawn of War 4, które będzie jeszcze lepsze niż klasyk (podobno w następnym tygodniu zapowiedź).

Jakieś opinie po becie BF6? Ogólnie grało się przyjemnie, mimo wszystko chyba do dnia dzisiejszego ranking:

1. BF Bad company 2
2. BF 3
3. Battlefield 2: Modern Combat
4. Battlefield 2142

Było spoko przy pierwszej becie, ale teraz ludzie poznali parę gliczy (głównie ten co pozwala dostać się na dach budynków i ludzie tam kampią) i zabawa się skończyła

Byłbym prawie posiadaczem ale jak zobaczyłem jeszcze na początku roku na Direct zaplanowane premiery, ceny i podejście do gier do zrobiłem w tył zwrot. No ale switcha 2 i tak mam tylko pożyczonego a co trzeba?
Najlepsze jest to, że Nintendo podniosło ceny... Switch 1 by namówić konsumentów na Switch 2... Eh szkoda, że to taka legenda i ma tyle marek, bo niestety psychofani zamiast zbojkotować kupią.

Byłbym prawie posiadaczem ale jak zobaczyłem jeszcze na początku roku na Direct zaplanowane premiery, ceny i podejście do gier do zrobiłem w tył zwrot. No ale switcha 2 i tak mam tylko pożyczonego a co trzeba?
Chodzi za mną Switch i nie wiem jakiego wziąć. Dwójka ma dużo więcej mocy i w końcu jakieś gry będą wychodzić, ale jaki pisałeś podejscie do gier jest słabe.

Oled natomiast jest słabszy, tańszy, ale ekran podobno bije na głowę S2.

Z grami nie wiem póki co mnie interesuje, bo to byłoby moje pierwsze podejście do Nintendo.
Na pewno kupię na start Zelde BotW i Metroid Dread, bo mnie cholernie ciekawią.

I tu słyszałem, że na S2 obie Zeldy działają dużo lepiej pod względem grafiki i klatek.

Chodzi za mną Switch i nie wiem jakiego wziąć. Dwójka ma dużo więcej mocy i w końcu jakieś gry będą wychodzić, ale jaki pisałeś podejscie do gier jest słabe.

Oled natomiast jest słabszy, tańszy, ale ekran podobno bije na głowę S2.

Z grami nie wiem póki co mnie interesuje, bo to byłoby moje pierwsze podejście do Nintendo.
Na pewno kupię na start Zelde BotW i Metroid Dread, bo mnie cholernie ciekawią.

I tu słyszałem, że na S2 obie Zeldy działają dużo lepiej pod względem grafiki i klatek.
Mam też swojego oled więc jakieś porównanie jest. Jak chodzi o ekran no to wiadomo że do oleda startu nie ma ale w dwójce ekran naprawdę daje radę no i różnica wielkości co też przekłada się pozytywnie na gry z dużą ilością tekstu lub drobnym interfejsem jak cywilizacje.

Co do wydajności no to jak piszesz różnica jest. Gry z jedynki pozostawały często płatne patche no i albo jest to boost do FPS albo całkowity upgrade jak w przypadku Hogwarts Legacy/No Man Sky. Zeldy działają lepiej bo w 60 klatkach ale ja przeszedłem obie na oledzie i aż tak drastyczniej różnicy nie ma żebym przechodził jeszcze raz. Same ekskluzywne tytuły na S2 jakie są każdy widzi i póki co że tak powiem szału nie ma. Bananza spoko ale wolałem Mario Odysey. Duskbloods mnie nie kupuje. Zapowiedź Cronosa na plus zdecydowanie. Ogólnie całość skręca mocno w kierunku grania z innymi więc targetem nie jestem.

Pytanie jak stoisz z budżetem bo zawsze możesz kupić oleda, przerobić u jakiegoś majstra z lutownicą za 200 zł i że tak powiem masz stały profit :roberteyeblinking: przerobionego switcha można odrobinę podkręcić więc też odrobinę ratuje się wydajność plus można wrzucać mody.

A jak już biblioteka na dwójkę się wyklaruje to kupić a jedynkę albo sprzedać albo zachować dla potomnych (ja zostawiłem dla córy i niektórych gier).

Mam też swojego oled więc jakieś porównanie jest. Jak chodzi o ekran no to wiadomo że do oleda startu nie ma ale w dwójce ekran naprawdę daje radę no i różnica wielkości co też przekłada się pozytywnie na gry z dużą ilością tekstu lub drobnym interfejsem jak cywilizacje.

Co do wydajności no to jak piszesz różnica jest. Gry z jedynki pozostawały często płatne patche no i albo jest to boost do FPS albo całkowity upgrade jak w przypadku Hogwarts Legacy/No Man Sky. Zeldy działają lepiej bo w 60 klatkach ale ja przeszedłem obie na oledzie i aż tak drastyczniej różnicy nie ma żebym przechodził jeszcze raz. Same ekskluzywne tytuły na S2 jakie są każdy widzi i póki co że tak powiem szału nie ma. Bananza spoko ale wolałem Mario Odysey. Duskbloods mnie nie kupuje. Zapowiedź Cronosa na plus zdecydowanie. Ogólnie całość skręca mocno w kierunku grania z innymi więc targetem nie jestem.

Pytanie jak stoisz z budżetem bo zawsze możesz kupić oleda, przerobić u jakiegoś majstra z lutownicą za 200 zł i że tak powiem masz stały profit :roberteyeblinking: przerobionego switcha można odrobinę podkręcić więc też odrobinę ratuje się wydajność plus można wrzucać mody.

A jak już biblioteka na dwójkę się wyklaruje to kupić a jedynkę albo sprzedać albo zachować dla potomnych (ja zostawiłem dla córy i niektórych gier).
U mnie multiplatformy odpadają, bo ogram pewnie na XSX albo PS5(które może w przyszłości wymienię na Pro jeżeli będzie się opłacać). Switch tylko do exów i indyków i gier, które się sprawdzą przenośnie. Ogólnie gdyby dwójka miała Oleda to bym się nawet nie zastanawiał, ale chciwe kitajce pewnie wypuszczą dopiero za 2-3 lata co by łosie znowu kupiły.

No nic, nie pali się więc temat jeszcze do przemyślenia - dzieki za obszerne info :conorsalute:

W tym Silent Hill 2 każda kolejna lokacja jest bardziej pojebana, straszna i obskurna od poprzedniej. Szpital bił na głowę apartamenty, a więzienie zapowiada się jeszcze grubiej. Zupełnie odwrotnie niż w Residentach.

W tym Silent Hill 2 każda kolejna lokacja jest bardziej pojebana, straszna i obskurna od poprzedniej. Szpital bił na głowę apartamenty, a więzienie zapowiada się jeszcze grubiej. Zupełnie odwrotnie niż w Residentach.
Więzienie chyba najbardziej przerażające ale po namyśle jednak nie. Później masz labirynt i to dopiero pojebana akcja.

Ktoś próbował już demo Hell is Us? Dostępne jest do 28 sierpnia na wszystkich platformach.
nie próbowałem, ale są gameplaye na yt. Wygląda to jak kolejny arpg, taki sam jak poprzedni. Machanie mieczem, tylko że jest ciemno wokół.

Fenomen może żaden, ale bardzi przyjemny akcyjniak w stylu "siadł i przeszedł". Dzisiaj brakuje na rynku tego typu gier. Każda musi mieć rozjebany na 100h otwarty świat, w którym przeważnie nic się nie dzieje.
Mnie odpychają gry na ponad 100 godzin i otwarte światy. A gier pokroju Uncharted 2 które do tej pory jest kozak jak najbardziej brakuje.

Last edited:
Fenomen to był przy części pierwszej. Formuła szybko się wyczerpała bo widząc żyłę złota zaczęli to klepać niczym kolejne NBA 2k
Totalnie się nie zgadzam. Jedynka to był dobry ex na początek generacji, ale dwójka była technologicznie innowacyjna - chociażby przypomnij sobie moment w wiszącym pociągu. Trójka była już trochę gorsza, ale wciąż dobra - natomiast 4 to chyba jedna z lepszych gier tego typu i pod kątem technologicznym. Ta gra wciąga nosem wiele produkcji dzisiejszych np Indiane Jonesa.

Back