GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Ukończyłem pierwszą misję po samouczku - Miazga!
Teraz jestem w Mother Base i będę się uczył jej rozbudowy. Gra wygląda i brzmi po prostu obłędnie :)

Nie. W latach swojej młodości byłem Pc-towcem, także nie znam tej serii od podszewki.
Spodziewałem się realizmu, co nie znaczy, że mi się to nie podoba.
Niestety sporo smaczków w ten sposób gdzieś pominiesz, więc jeśli tylko będziesz miał możliwość to polecam ograć pozostałe dwie części trylogii o Big Bossie, a następnie trylogie o Snake'u by zobaczyć jaki los spotkał niektóre postacie w przyszłości.

Moja kobieta, zawsze się ze mnie śmiała gdy zagrywałem się w MGS'a - twierdziła, że wygląda to komicznie jak tak duży facet rozczula się przy jakiejś grze, ale cholera to jest MGS!
Kiedyś chciała zrozumieć fenomen tej serii, i o ile nigdy nie skusiła się przejść tej sagi, to towarzyszyła mi przy przechodzeniu Guns of Patriots i była pod wrażeniem historii.
Jednak jest w MGS 4 moment, który przeoczy ktoś zaczynający grę od tej części serii - scena przy której aż łezka kręci się w oku - nie będzie spoilera, ale dla tych co grali wystarczą dwa słowa... Shadow Moses.

Niestety sporo smaczków w ten sposób gdzieś pominiesz, więc jeśli tylko będziesz miał możliwość to polecam ograć pozostałe dwie części trylogii o Big Bossie, a następnie trylogie o Snake'u by zobaczyć jaki los spotkał niektóre postacie w przyszłości.

Moja kobieta, zawsze się ze mnie śmiała gdy zagrywałem się w MGS'a - twierdziła, że wygląda to komicznie jak tak duży facet rozczula się przy jakiejś grze, ale cholera to jest MGS!
Kiedyś chciała zrozumieć fenomen tej serii, i o ile nigdy nie skusiła się przejść tej sagi, to towarzyszyła mi przy przechodzeniu Guns of Patriots i była pod wrażeniem historii.
Jednak jest w MGS 4 moment, który przeoczy ktoś zaczynający grę od tej części serii - scena przy której aż łezka kręci się w oku - nie będzie spoilera, ale dla tych co grali wystarczą dwa słowa... Shadow Moses.
Z racji braku czasu nie jestem w stanie grać w poprzednie.
Zwłaszcza, że zbliżają się dodatki do wiedźmina oraz Bloodborna.
Ja pierdole, jak żyć?

Edit:
@ALRI
Jednego trochę nie ogarniam.
Big Boss, to główny bohater. Zwany również venom snakiem.
Czy to ta sama postać, która w poprzednich częściach zwana solid snakiem?

Z racji braku czasu nie jestem w stanie grać w poprzednie.
Zwłaszcza, że zbliżają się dodatki do wiedźmina oraz Bloodborna.
Ja pierdole, jak żyć?

Edit:
@ALRI
Jednego trochę nie ogarniam.
Big Boss, to główny bohater. Zwany również venom snakiem.
Czy to ta sama postać, która w poprzednich częściach zwana solid snakiem?
Solid Snake jest "synem" Big Bossa, a dokładniej klonem, który powstał w ramach programu rządowego, by stworzyć żołnierza idealnego. Dodatkowo miał brata bliźniaka ;)

Solid Snake jest "synem" Big Bossa, a dokładniej klonem, który powstał w ramach programu rządowego, by stworzyć żołnierza idealnego. Dodatkowo miał brata bliźniaka ;)
Uhumm :D
Chyba jednak podejdę do tej gry z "pustą głową", bo to jest na ten moment dla mnie nie do ogarnięcia :)

Ja od malucha pogrywałem na konsolach, a MGS jakimś cudem zawsze mi umykał i wstyd się przyznać, ale nie grałem w żadną część. Teraz nie mam czasu na ogranie tego wszystkiego, a lubię czerpać z gier pełną garścią (np nie wyobrażam sobie grania w Dziki Gon bez przeczytania książek i przejścia poprzednich części), więc chyba i tą część odstawię do czasu, aż będę mieć sporo czasu wolnego.
Mam jeszcze pytania o gry od Telltale. Kiedyś przeszedłem pierwszy sezon TWD i dodatek 400 days, niestety zapisy gdzieś zaginęły. Czy wybory w pierwszym sezonie i dodatku mają mocny wpływ na drugi sezon? Przyznam, że nie mam sporo czasu i szkoda by mi było go zmarnować na ponowne przechodzenie gry w ten sam sposób dokonując tych samych wyborów.
Czy warto zagrać w The Wolf Among Us i Game of Thrones? Dodam, że pierwszy sezon TWD zajebiście mi się podobał.

Ja od malucha pogrywałem na konsolach, a MGS jakimś cudem zawsze mi umykał i wstyd się przyznać, ale nie grałem w żadną część. Teraz nie mam czasu na ogranie tego wszystkiego, a lubię czerpać z gier pełną garścią (np nie wyobrażam sobie grania w Dziki Gon bez przeczytania książek i przejścia poprzednich części), więc chyba i tą część odstawię do czasu, aż będę mieć sporo czasu wolnego.
Mam jeszcze pytania o gry od Telltale. Kiedyś przeszedłem pierwszy sezon TWD i dodatek 400 days, niestety zapisy gdzieś zaginęły. Czy wybory w pierwszym sezonie i dodatku mają mocny wpływ na drugi sezon? Przyznam, że nie mam sporo czasu i szkoda by mi było go zmarnować na ponowne przechodzenie gry w ten sam sposób dokonując tych samych wyborów.
Czy warto zagrać w The Wolf Among Us i Game of Thrones? Dodam, że pierwszy sezon TWD zajebiście mi się podobał.
Zapisy nie maja chyba zadnego wplywu na TWD2, ktore IMO jest slabe. TWAU jest za to calkiem solidne.

Ja od malucha pogrywałem na konsolach, a MGS jakimś cudem zawsze mi umykał i wstyd się przyznać, ale nie grałem w żadną część. Teraz nie mam czasu na ogranie tego wszystkiego, a lubię czerpać z gier pełną garścią (np nie wyobrażam sobie grania w Dziki Gon bez przeczytania książek i przejścia poprzednich części)

Mam podobnie, z tą różnicą, że jednak trochę MGSa liznąłem, ale dawno temu i prawie nic nie pamiętam.
Jednak w Phantom Pain chyba pogram, starając się poznać wcześniejsze historie z jakichś artykułów albo filmików na YT. Nowy MGS zapowiada się kozacko, ale nadrabianie teraz całej serii jest dla mnie nie do przyjęcia :) W każdym razie nie spieszy mi się i pewnie dopiero za parę miesięcy kupię używkę - póki co ciągle jest Wiedźmin i zbliża się dodatek fabularny, a do tego kupiłem Bloodborne.

Mnie zawsze fifa przekonywała licencjami, ale w tym roku chciałem spróbować sobie z PES'em... Jednak przekonało mnie ustawianie treningów w karierze (oczywiście nie tylko to, ale była to ta ostatnia kropla). Może w końcu będzie to polegało na czymś więcej niż:
Zagraj mecz>>Dalej>>Symuluj>>Dalej>>Symuluj>>Dalej>>Zagraj....

Polecacie jakieś gry online najlepiej darmowe jeśli nie to w co warto zainwestować żeby starczyło na dłużej?

jutro Cie rybko zaatakuje bo dzisiaj padam na morde i ide spac

Dobrze, odliczam hajs i dziś będę grzeczny by nie przepierolić do jutra ;)

Teraz do innych, ja z PS jestem świeżaczek.

Te pady nieoryginalne po 30 zł do PS 3 są równie dobre co te oryginalne po stówie?

Grywał ktoś w Uncharted 2 wieloosobowo? Warto?
ja gralem dwojke mi sie tam bardzo podobalo :lol:
akcja dynamiczna, teamy po 5 osob, male mapy
jedyny minus to z psplus bronie byly platne i momentami ciezko bylo
jednak przez przypadek moj chrzesniak wydal 40zl na kilka karabinow i juz wymiatalem
teraz pykam w TLOU multi tez zajebiste, ale druzyny tylko 4 osobowe
Dobrze, odliczam hajs i dziś będę grzeczny by nie przepierolić do jutra ;)

Teraz do innych, ja z PS jestem świeżaczek.

Te pady nieoryginalne po 30 zł do PS 3 są równie dobre co te oryginalne po stówie?
co do padow, nie nie sa
mam oryginalny i jest gicior, i podjebe na ktorej nie da sie grac
gosc ktory mi to w sklepie sprzedal powinien w ryj dostac, jeszcze sciemnial, ze niczym sie nie roznia
a uwazaj na allegro same podroby, nawet jako oryginalne

ja gralem dwojke mi sie tam bardzo podobalo :lol:
akcja dynamiczna, teamy po 5 osob, male mapy
jedyny minus to z psplus bronie byly platne i momentami ciezko bylo
jednak przez przypadek moj chrzesniak wydal 40zl na kilka karabinow i juz wymiatalem
teraz pykam w TLOU multi tez zajebiste, ale druzyny tylko 4 osobowe

A, takie debilne pytanie, nie śmiejcie się...da się w FPP na PS grać z podłączoną myszką? Nie ukrywam, że jestem PCowcem i dziwnie mi się przyzwyczaić do celowania z pada...

Back