Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Znowu wycie :muttley:

ale by doil pileczki...
suck.gif

Byłem na Residencie w kinie, piękna sprawa :antonio: Uśmiałem się po pachy :tellmemore: Polecam w chuj :dobry:

Również obejrzałem, dobry film. Fajne różne etapy jak w grach. Trochę pojebane też , że ostatni dobry RE to była animacja i to z przed jakoś 12 lat. :deniroclap:

Mi też się Resident podobał. Nie spodziewałem się aż tak dużo humoru czarnego/sytuacyjnego. Nawet klasyczne jump scary wchodzą nietypowo, nie w momencie kiedy się ich właśnie spodziewamy. Nie jest to żadna wierna ekranizacja, ale dość ciekawy przypadek jakbyśmy mieli zwykłego gościa wrzuconego do świata gry. Widać, że Creggera od samego typowego przełożenia znanej gry na ekran bardziej jara bawienie się body horrorem i innymi dziwactwami. Od strony audio wizualnej film wygląda świetnie. A i zaskakująco mało fan serwisu, jest tylko parę subtelniejszych mrugnięć okiem do fanów gier.
7/10
Ja pierdolę, jakie to było gówno :siara: Raczej nie tego się spodziewałem. Ostatni resident jakiego oglądałem to ten z 2002r i to był sztosik, a ten co dziś oglądałem, to zmarnowane 1,5h z życia.

Ja pierdolę, jakie to było gówno :siara: Raczej nie tego się spodziewałem. Ostatni resident jakiego oglądałem to ten z 2002r i to był sztosik, a ten co dziś oglądałem, to zmarnowane 1,5h z życia.
Czemu? Spoko film na wieczór.
Ten z 2002 też lubię, ale gówno to był ten poprzedni z ciapatym Leonem.

Ja pozytywnie odebrałem film, ale to jest przypadek gdzie jestem w stanie zrozumieć również negatywne. Dość nietypowe jest to podejście do ekranizacji i zwłaszcza konserwatywni fani serii mogą mieć z tym filmem duży problem. Dla mnie jednak to wciąż ciekawe i nietypowe ugryzienie tematu, a że wzbudza skrajne opinie to znaczy że ma w sobie coś, nie jest nijaki.

Ujdzie, mozna obejrzeć, pokazana przemiana nastolatka w unabombera, pewnie mocno koloryzowane, tak jak to, że za zlapanie go odpowiadala kobieta, ale wiadomo jakie sa obecnie trendy, jak to netflix

O Unabomberze polecam serial Manhunt. I z tego co pamiętam największy wkład w jego schwytanie miał jego brat.

Z ciekawości co Ci nie pasowało? Za dużo humoru? Zbyt mało wspólnego z grami? Główny bohater?

Back